|
|
| Rastegnuti lanac | |
|
+4Vampirella poč85 palomas JayJay 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
JayJay man
Broj postova : 85 Godina imam : 44 Prebivalište : Zagreb Vozim : Sanjam... Na forumu od : 16.10.2010
| Naslov: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 09:11 | |
| Imam Aquilu gv250, staru 1. godinu. Problem mi se javlja sa lancem koji se unazad pola godine rasteže svakih cca 500 km a ja ga stalno dotežem, ostavljajući 1,5-2cm lufta. Dižem ga putem male dizalice, pri čemu je jednom stranom oslonjen na bočne nogare (dakle, ukoso je).Oslobodim šaraf osovine, zategnem i zategnem one bočne vijke tako da bude jednak razmak. Onda opet zategnem šaraf i spustim ga. Lanac održavam sa Valvoline chain lube svakih 500njak km. Da li griješim što ga držim na bočnoj nogari kod dizanja? Nemam dvije dizalice već samo neku malu pneumatsku pa ga dižem s jedne strane gdje je auspuh. Ne mogu vjerovati da mi je lanac otišao?! Ili sam kreten pa ne znam šaltati brzine i sam ga rastežem? | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 09:18 | |
| 1,5 - 2 cm je premalo slobodnog hoda na lancu,lanac je prenapet, i na taj način se samo dodatno rasteže i uništava!
Kad na motoru sjedi osoba (i vozi se), amortizeri "potonu", kod udaraca na kolniku zadnji kotač se pomiće još više prema gore. Kako kotač ide prema gore, lancu treba sve više dužine, tj. slobodnog hoda. Po meni, nekakvih 2,5 cm je minimum. | |
| | | poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 09:29 | |
| to ti znači da trbaš kupiti novi lanac i lančanike pa češ taj problem ukolniti.... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 09:34 | |
| Meni je originalni lanac (standardni, ne O-ring) izdržao cca. 14.000 km, lančanici su se pri tome neznatno istrošili, tako da je bilo dovoljno staviti samo novi lanac.. | |
| | | Vampirella girl
Broj postova : 15 Godina imam : 42 Prebivalište : Rijeka Vozim : Virago 535 - beshtyu ;) Na forumu od : 01.09.2011
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 09:37 | |
| Ista stvar mi se dogadala sa viragom 250, i kupila sam novi lanac i lancanike, bas kako je rekao poč Samo ja se nisam dala pameti pa sam cekala do one granice kad lanac vise jednostavno nije odgovarao vec pojedenom lancaniku Sto vise dotezes lanac i sto se on vise rasteze, to ti vise jede lancanik Mozes pokusati samo sa lancanikom, ali ako ga vec toliko dotezes, vjerojatno su ti i zubi otisli a to odi provjeriti kod nekoga | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 09:40 | |
| puno puta sam čuo od servisera da treba ostaviti oko 2 cm ' lufta ' - koji postoji kada je motor opterećen uobičajenom kilažom...
znači, zategneš lanac tako da ima oko 2 - 2.5 cm hoda kada ti sjediš na njemu... pogrešno je zategnuti lanac na 2 cm hoda neopterećenom motoru, trebaš ostaviti barem 3 cm... i onda sjedneš na njega, i netko ti pogleda zategnutost ( a možeš i sam )...
budući da si iz Zagreba na tvom mjestu bih ipak otišao do onog servisera čiji sam ti broj dao - pa ćeš čuti iz prve ruke... također, njemu je to 10 min posla, i sigurno će napraviti kako treba...
| |
| | | Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 10:02 | |
| Da se nadovežem na temu pitanjem, a di je u ZG najpovoljnije kupiti lanac?? (bez lančanika) Moj je skroz gotov. Rastegnut...čak i skraćen za kariku al opet.. | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 12:20 | |
| - Suhi je napisao/la:
- Da se nadovežem na temu pitanjem, a di je u ZG najpovoljnije kupiti lanac?? (bez lančanika)
Moj je skroz gotov. Rastegnut...čak i skraćen za kariku al opet..
imas sto ducana... Ja volim kupiti kod Jakopeca u Samoboru. http://www.moto-jakopec.com/ nazovi i pitaj | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac pet 16 ruj 2011, 14:21 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rastegnuti lanac | |
| |
| | | | Rastegnuti lanac | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|