|
|
| lanac za Venox | |
|
+4ica palomas bananajoe bulletdb 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
bulletdb cro chopper forum
Broj postova : 5 Godina imam : 46 Prebivalište : bjelovar Vozim : BT 1100 BULLDOG Na forumu od : 18.04.2008
| Naslov: lanac za Venox pet 30 srp 2010, 11:46 | |
| Dakle moram promjeniti lanac i lančanike, ali u servisu su mi rekli da je lanac preko 2000 kn, pa me zanima da li pase neki drugi lanac. Molim neki korisni savjet
Hvala
naslov teme editiran
Dragger | |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: lanac za Venox pet 30 srp 2010, 12:57 | |
| mozda probat pitati direktno kod uvoznika na Krk? na e bay - u ima samo lancanike sad, a prije mjesec ili 2 sam nasao lanac i lancanike original za 120 eura... meni se isto lanac poceo razvlacit, pa dok zamijenis, ak nije problem napises koliko je doslo i gdje i sve koliko sam gledao po internetu lanac je 520 (mislim da je to debljina), sa O-ringom i vele da dok se mijenja lanac da se promijene i lancanici e da i ak bi se stavio iza veci lancanik, sa 44 zuba mislim onda se dobije na ubrzanju, ali izgubis nesto na max brzini | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: lanac za Venox sub 31 srp 2010, 10:17 | |
| - bulletdb je napisao/la:
- Dakle moram promjeniti lanac i lančanike, ali u servisu su mi rekli da je lanac preko 2000 kn, pa me zanima da li pase neki drugi lanac.
Molim neki korisni savjet
Hvala Nisi napisao koliko članaka treba imati lanac za Venoxa, inače se radi o lancu iz grupe 520. Ta grupa definira osnovne dimenzije lanca (promjer i širinu valjčića, korak članka i sl.), a broj članaka (dužina) razlikuje se za razne modele motora. U Zagrebu u raznim moto shopovima možeš naručit ilanac, od standardnog (non O-ring), pa do O-Ring ili X-Ring lanca, različitih brandova, kvalitete i cijene. | |
| | | ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: lanac za Venox sub 31 srp 2010, 11:24 | |
| @Palomas: ....nisam stručan(a ima nas još) i nesramim se pitat kad nešto neznam, ako može kakvo objašnjenje O-ring i X-ring koja je razlika???... ...i eventualno neka slikica | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: lanac za Venox sub 31 srp 2010, 13:00 | |
| U oba slučaja radi se o gumenim brtvama (ringovima), kojima je cilj spriječiti prodor vlage i nečistoće u prostor između valjčića i pripadajućih osovinica (štiftova). Ta mjesta su tvornički podmazana (napunjena) sa posebnom mašću, i sve dok ima te masti unutra, lanac je u dobrome stanju, ne korodira iznutra, ne troši se i nema parcijalnog istezanja Standardni lanci nemaju nikakve brtve (ringove), pa su se kasnije pojavili O-ring lanci. Ako bi se taj gumeni ring prerezao poprečno, profil te gume je u obliku slova O. Na kraju se pojavila brtva koja u presjeku izgleda kao slovo X, dakle ona ima 4 duže površine koje brtve članke lanca. To bi trebao biti najbolji način brtvljenja, ali uz uvijet da se sa nekim agresivnim sredstvima za čišćenje te brtve ne unište. Ja imam takav DID-ov X-Ring lanac, i jako sam zadovoljan s njime. Ne perem ga uopće, nego ga samo obrišem sa krpom, i kapnem na njega 10-tak kapi Hypenol 90 ulja (dok se lanac vrti). | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: lanac za Venox sub 31 srp 2010, 13:43 | |
| probaj sa lancima za enduro motore, jer su oni izdržljiviji i dugotrajniji, a cijenovno nisu puno različiti | |
| | | Vida cro chopper forum
Broj postova : 501 Prebivalište : Belišće - Ogulin Vozim : Kymco Venox Na forumu od : 02.07.2008
| Naslov: Re: lanac za Venox ned 01 kol 2010, 17:33 | |
| Lanac + lancanici cca 950kn Lanac: Regina 520ORC6-110 Lancanici: Mali LT sprockets JTF 1043.14 Veliki JTR 1075.39 Mijenjao prije cca mjesec dana. Ako si zainteresiran, javi na pm, pa narucim, ti mi uplatis i ja ti sendem postom . Btw stari lanac ces morati flexom rezati, bar sam ja morao, i moja preporuka, popusti prvo lancanike dok je lanac na njima kada mijenjes, tj prednji obavezno. Jer lanac ga u brzini drzi zategnutog pa ces lakse ga odsarafiti. I popustas ga na lagane udarce, ne na tiskanje . | |
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: lanac za Venox pet 05 stu 2010, 19:14 | |
| Vida znaci lanac ima 110 karika? trazim po internetu ali nigdje nac, a neda mi se brojat EDIT: nasao ako nekom treba http://www.jtsprockets.com/52.0.html?&L=0&sel_uid=4074&p= | |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: lanac za Venox pet 05 stu 2010, 21:49 | |
| nisam siguran,ali mislim da sam negdje procitao da na venox-a pase i lanac od kle-a...propitaj se malo,pa ako pase,moja preporuka stavi,izdrzljiviji je... | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: lanac za Venox pet 05 stu 2010, 22:11 | |
| NAZOVI TOP MOTO (INAČE HONDIN DUČAN), u Zagrebu, oni ti po katalogu naruče one koji pašu na tvoj motor! Cca 900kn, oba lančanika i lanac do 45KS (nisu imali slabiji lanac kad sam ja pitao za maraudera 250)! Uslužni, profesionalni, kvalitetni! www.topmoto.hr Vidi, vidi, sad tek vidim da imaju i Kymco! | |
| Naslov: Re: lanac za Venox pon 08 stu 2010, 20:06 | |
| lanac D.I.D. sam mislio narucit sa e bay-a, dođe 40 eur, lancanici original su preskupi, trazim po internetu koji pasu... hvala, pitat cu top moto | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: lanac za Venox | |
| |
| | | | lanac za Venox | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|