Početna stranicaPretraľnikKako gasite motor - Page 3 610RegistracijaLogin

Kako gasite motor

Go down 
+30
Karlo
GIBO56
Lady-K
Hedo
zed12
sinisa
Kum
vuk_666
swileni
Safet(y)
Rocker
pinky
buba
magna
ica
maxart
freshman
palomas
lukylipik
Bosqeto
dragger
Deckardcain
Zlac
poč85
Jack
Kingman
merla
Vladek
Dukes of hazzard
asy
34 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3

Kako gasite motor
na sklopku prekidača
Kako gasite motor - Page 3 Vote_lcap47%Kako gasite motor - Page 3 Vote_rcap
 47% [ 28 ]
na ključ
Kako gasite motor - Page 3 Vote_lcap53%Kako gasite motor - Page 3 Vote_rcap
 53% [ 31 ]
Ukupno glasova : 59

Autor/icaPoruka
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

Kako gasite motor - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 09:25

sinisa je napisao/la:
Bitno da se ugasi...., ali ne sam!

dobar3
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 17:25

of sam pobrisao...

Zadnja promjena: asy; sub 17 ruj 2011, 18:59; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 17:41

Ok, dakle zaključak je da uopće nije važno na šta gasite motor!
Kad se po mraku vratim doma, gasim ga na prekidač jer svjetlo ostane upaljeno, pa kad naginjem motor na nogicu, i sve to uz zid, dobro mi dođe svjetlo! A inaće ga gasim na ključ! U svakom slučaju, ako ga ugasim na prekidač moram i na ključ, a mogu ga i samo ključem! Prekidač ima smisla npr. na novijim Harleyima gdje je "ključ" samo privjesak na ključevima ili oko vrata i ne mora biti u bravi nego unutar cca 80cm od motora!
Duboko sam uvjeren da je ova tema smislena kao i "Dal prije tuširanja prvo skidate majicu ili hlače", al ok mi je da postoji da razmjenimo mišljenja i da grupnim znanjem dođemo do zaključka kako se ne trebamo time opterećivati! dobar
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 18:58

Nisi u pravu (mislim šta se tiče teme). Na neki način jesi, ali kako sam u ovoj temi doznao, u manualima nekih Harleya kao i u savjetima servisera istih piše i kaže na "prekidač", dok npr. u mome manuale kaže baš "na ključ". Ovom temom sam samo tija doznati u čemu je kvaka...
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 19:57

asy je napisao/la:
Nisi u pravu (mislim šta se tiče teme). Na neki način jesi, ali kako sam u ovoj temi doznao, u manualima nekih Harleya kao i u savjetima servisera istih piše i kaže na "prekidač", dok npr. u mome manuale kaže baš "na ključ". Ovom temom sam samo tija doznati u čemu je kvaka...

One Night Stand je napisao/la:
Ok, dakle zaključak je da uopće nije važno na šta gasite motor!
Kad se po mraku vratim doma, gasim ga na prekidač jer svjetlo ostane upaljeno, pa kad naginjem motor na nogicu, i sve to uz zid, dobro mi dođe svjetlo! A inaće ga gasim na ključ! U svakom slučaju, ako ga ugasim na prekidač moram i na ključ, a mogu ga i samo ključem! Prekidač ima smisla npr. na novijim Harleyima gdje je "ključ" samo privjesak na ključevima ili oko vrata i ne mora biti u bravi nego unutar cca 80cm od motora!
Duboko sam uvjeren da je ova tema smislena kao i "Dal prije tuširanja prvo skidate majicu ili hlače", al ok mi je da postoji da razmjenimo mišljenja i da grupnim znanjem dođemo do zaključka kako se ne trebamo time opterećivati! dobar

Twisted Evil dobar
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 20:48

asy je napisao/la:

pa rekli su, sasmo treba citati.
Uopce ne kuzim kako je netko stavio u manual da treba gasiti na panik prekidac????

Dakle, (kako sam naucen, a mozda je i krivo) na crveni prekidac se gasi samo makina, emedžensija, kada se prevrces ili sl i ne mozes do kljuca.....
btw. isprobano u praksi... kada ne mozes do kljuca, uzbrdo, blato, a treba odjebati makinu koja je k tomu u brzini... ruke tresu, koljena klecaju, aaaaaaaa

Na kljuc se gasi vazda, prekida se kompletna struja na svemu i mos' nastavit' lokat k'o covjek!!!

Wink
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Broj postova : 2497
Godina imam : 39
Vozim : GSF
Na forumu od : 22.02.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 22:12

Klesoo tu ti je u mos' apostrof na krivom mjestu... Evil or Very Mad
Treba biti mo's. Ku'iš? Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.ram-servis.hr
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 22:20

Nisam se bio javljao po ovoj temi jer mi nije bila interesantna, no posto vidim da su se ispisale 4 stranice, ocito je da je tema privukla pozornost, pa meni ne budi mrsko, pronadjem H-D manual i evo sta pise:

STOPPING THE ENGINE:

1. Zaustavite masinu postavljajuci ON/OFF prekidac koji se nalazi na desnoj strani upravljaca na OFF

2. Ugasite/stavite na OFF (odnosno, u okomiti polozaj) veliki prekidac na rezervoaru (H-D ne koristi kljuc za konacno gasenje masine, kljuc se koristi samo za zakljucavanje)

3. Ukoliko motocikl nije EFI, nego je na karburator, staviti "slavinu" goriva na OFF

study
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 00:13

Kako gasite motor - Page 3 3-44 guza
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 00:38

As(s)y, nisi shvatio jer Emir nije preveo naslov na tebi razumljiv jezik Twisted Evil tongue -stopping the engine (zaustavljanje rada agregata)! Twisted Evil
Usput, moj nije EFI, a nema zatvaranje slavine goriva, nema veliki prekidač za okretanje (nego samo ključ), pa možda je u tome tajna, tj. možda zbog neke specifičnosti tog okretnog prekidača treba prvo ugasiti na off! dobar
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 08:25

Duboko sam uvjeren da je ova tema smislena kao i "Dal prije tuširanja prvo skidate majicu ili hlače", al ok mi je da postoji da razmjenimo mišljenja i da grupnim znanjem dođemo do zaključka kako se ne trebamo time opterećivati! Kako gasite motor - Page 3 943962

... mislim da bi Zmija rekao: MUDRO ZBORIŠ!
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 12:09

lukylipik je napisao/la:

Duboko sam uvjeren da je ova tema smislena kao i "Dal prije tuširanja prvo skidate majicu ili hlače", al ok mi je da postoji da razmjenimo mišljenja i da grupnim znanjem dođemo do zaključka kako se ne trebamo time opterećivati! Kako gasite motor - Page 3 943962

Ufff scratch šta ste vi iz MK Mogila pametni, plemeniti i "stick together" nastrojeni... respect!... ne mogu se mjeriti s vama, odsad ću paziti šta pišem.. oprostite... omakla mi se tema koja je skoro pa tehnička, vratimo se mi na teme "zašto je pile prešlo cestu" ili pametnim poslovicama npr....
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 13:40

Ubacim u drugu i pustim kvačilo da crkne motor uz zvukove agonije koju mašina ispoljava.
Onda ga cimam napred nazad bez kvačila dok energično udaram po kurvinom mjenjaču da legne u ler.
E sad na displeju mi piše nešt Che error koji neutraliziram anlasovanjem dok se to ne makne, jer sam prebriko
side stand switch i u tom trenutno naglo polegnem motocikl da mi Tip-off sensor zaustavi trzanje motora koji je bio u inicialnom radu.
Ukoliko se motor i dalje trza tada moram primjeniti uvijek neugodnu tehniku sječenja kablova od akumulatora sa sjekirom ili razbijanje akumulatora sa udarnom bušilicom

dobar
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 14:26

asy je napisao/la:
lukylipik je napisao/la:

Ufff scratch šta ste vi iz MK Mogila pametni, plemeniti i "stick together" nastrojeni... respect!... ne mogu se mjeriti s vama, odsad ću paziti šta pišem.. oprostite... omakla mi se tema koja je skoro pa tehnička, vratimo se mi na teme "zašto je pile prešlo cestu" ili pametnim poslovicama npr....
A niš, buš nam platio pivu pa bu sve ok! dobar Wink
guza
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 14:49

dogovoreno
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 14:50

ZIGGY je napisao/la:
Ubacim u drugu i pustim kvačilo da crkne motor uz zvukove agonije koju mašina ispoljava.
Onda ga cimam napred nazad bez kvačila dok energično udaram po kurvinom mjenjaču da legne u ler.
E sad na displeju mi piše nešt Che error koji neutraliziram anlasovanjem dok se to ne makne, jer sam prebriko
side stand switch i u tom trenutno naglo polegnem motocikl da mi Tip-off sensor zaustavi trzanje motora koji je bio u inicialnom radu.
Ukoliko se motor i dalje trza tada moram primjeniti uvijek neugodnu tehniku sječenja kablova od akumulatora sa sjekirom ili razbijanje akumulatora sa udarnom bušilicom

dobar

Super Ziggy. Usput, znam odličnog psihijatra, čist' onako.... nemoj me nemoj me glup glup Jak si i gotovo glup glup svaka cast
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 20:53

asy je napisao/la:
ZIGGY je napisao/la:

dobar

Super Ziggy. Usput, znam odličnog psihijatra, čist' onako.... nemoj me nemoj me glup glup Jak si i gotovo glup glup svaka cast

Ja se pozivam na prvi zakon elektronike.

Sva elektronika onda i samo onda radi na bijeli dim.
Dim kad izade, elektronika vise ne
radi.
[Vrh] Go down
Lady-K
man
man
Lady-K

Broj postova : 17
Godina imam : 39
Prebivalište : Solin
Vozim : H-D Sportster 883 C
Na forumu od : 14.09.2011

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 21:30

emirharley je napisao/la:
Nisam se bio javljao po ovoj temi jer mi nije bila interesantna, no posto vidim da su se ispisale 4 stranice, ocito je da je tema privukla pozornost, pa meni ne budi mrsko, pronadjem H-D manual i evo sta pise:

STOPPING THE ENGINE:

1. Zaustavite masinu postavljajuci ON/OFF prekidac koji se nalazi na desnoj strani upravljaca na OFF

2. Ugasite/stavite na OFF (odnosno, u okomiti polozaj) veliki prekidac na rezervoaru (H-D ne koristi kljuc za konacno gasenje masine, kljuc se koristi samo za zakljucavanje)

3. Ukoliko motocikl nije EFI, nego je na karburator, staviti "slavinu" goriva na OFF

study

iagree
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 22:29

pisu kolege motoristi iz raznih dijelova kuglice:

uglavnom, vecina koristi prekidac, pa onda kljuc. I onda daju obrazlozenje.

- zapravo je svejedno
- kod chopera i sl je kljuc na nezgodnom polozaju (vilice, rama) i lakse je ugasiti na prekidac
- neki motori okretanjem kljuca zaustavljaju i ventilator, pa njihovi vlasnici ostave kljuc dok se makina ne ohladi
- okretanjem kljuca gase se i svjetla, sto je nezgodno nocu, ako stojimo uz cestu
- u slucaju nezgode, za hitno zaustavljanje
- itd.

i onda druga strana:
- ukoliko ostavimo (zaboravimo) kljuc, mozemo ostati bez motora Very Happy
- kljuc mozemo slucajno polomiti
- ukoliko danju (pretpostavljam i nocu) ostavimo kontakt, iscrpi se akumulator
- mozemo zaboraviti da smo stisnuli kill switch, pa zmo zbunjola ako ne upali na kljuc....
- bla, bla bla...

ima toga na googlu...

opis mog slucaja (paKLEna masina):
- ventilator se ne gasi okretanjem kljuca
- gasenjem na kill switch ostaje upaljeno kratko/dugo svjetlo
(moram okrenuti kljuc i ponovnim ukljucenjem kontakta pale se samo pozicije. Startanjem motora pali se glavno svjetlo)
- Kljuc je na zgodnom mjestu, osim u slucaju kada moram drzati predjnu kocmicu, a tada i gasim na prekidac. Vec sam opisao, opaka nizbrdica/uzbrdica, u slucaju da moram stajati s obje noge na zemlji, nemoguce je drzati motor u rukama. Tada ne izbacujem iz brzine i gasim na prekidac. Motor tada ostaje u brzini itd. itd. Paljenje je u tom slucaju sa stisnutom prednjom kocmicom i kvacilom...

Gotovo u svim ostalim slucajevima gasim na kljuc.

[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitimened 18 ruj 2011, 22:33

... mislim da ce sada i asy biti zadovoljan odgovorom... bolje ne bi objasnio ni emir... dobar3
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 3 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Kako gasite motor
[Vrh] 
Stranica 3 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Kako legalizirati volan/motor