| Kako gasite motor | |
|
+30Karlo GIBO56 Lady-K Hedo zed12 sinisa Kum vuk_666 swileni Safet(y) Rocker pinky buba magna ica maxart freshman palomas lukylipik Bosqeto dragger Deckardcain Zlac poč85 Jack Kingman merla Vladek Dukes of hazzard asy 34 posters |
|
Kako gasite motor | na sklopku prekidača | | 47% | [ 28 ] | na ključ | | 53% | [ 31 ] |
| Ukupno glasova : 59 | | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 09:11 | |
| | |
|
| |
Rocker cro chopper forum
Broj postova : 652 Godina imam : 60 Prebivalište : Tovarnik/Frankfurt Vozim : BMW K1300R, BMW R1200RT Na forumu od : 10.11.2007
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 09:53 | |
| vecinom se ugasi sam kad spustim nogaru... kazu da ne valja, ali u principu je to prekid struje kao i na kljuc ili prekidac pa ne zelim da se jedim zbog toga... | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 13:05 | |
| VN-a sam u pravili gasio kljucem.
V-Roda prema pisanim uputstvima proizvodjaca na prekidac.
1. Stop the engine by turning OFF the engine stop on the right handlebar. 2. Turn OFF the ignition/headlamp key switch. If the engine should be stalled or stopped in any way, turn off the ignition/headlamp key switch at once to prevent battery discharge. | |
|
| |
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 13:09 | |
| ...a sto se tice ovog gasenja s nogarom i nije mi previse jasno zasto bih to radio?... samo se pitam sto bi se desilo ako prekidac ne odradi svoje, a netko je ispred vas?.. ili jos gore, mozda ste taman na rivi i more je ispred vas? | |
|
| |
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 13:25 | |
| | |
|
| |
poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 13:28 | |
| pa da ti crkne prekidač od nogare jednostavno ga ugasiš na prekidaču ili na ključ...nisi lud da biš spustio nogaru i pustio kvačilo ,a u među vremenu da ti je motor u brzini, i da ti motor ide u more | |
|
| |
swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 13:44 | |
| uvijek na kljuc,osim kad cekam na semaforu | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 13:47 | |
| - poč85 je napisao/la:
- pa da ti crkne prekidač od nogare jednostavno ga ugasiš na prekidaču ili na ključ...nisi lud da biš spustio nogaru i pustio kvačilo ,a u među vremenu da ti je motor u brzini, i da ti motor ide u more
...pa to bi i trebao biti jedini nacin da se ugasi?... sve dok je kvacilo stisnuto, prekidac nece ugasiti motor... barem bi tako trebalo biti... | |
|
| |
poč85 cro chopper forum
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 14:52 | |
| - Safet(y) je napisao/la:
- poč85 je napisao/la:
- pa da ti crkne prekidač od nogare jednostavno ga ugasiš na prekidaču ili na ključ...nisi lud da biš spustio nogaru i pustio kvačilo ,a u među vremenu da ti je motor u brzini, i da ti motor ide u more
...pa to bi i trebao biti jedini nacin da se ugasi?... sve dok je kvacilo stisnuto, prekidac nece ugasiti motor... barem bi tako trebalo biti... ja ako držim kvačilo i motor mi u brzini čim spustim nogaru motor mi se gasi...a ne kužim o čemu pričaš s tim sve dok je kvacilo stisnuto, prekidac nece ugasiti motor... barem bi tako trebalo biti ... zašto po tebi nebi ugasio??? prekidač prekida dovod struje i nema dalje....motor se gasi i gotovo,dali ti imaš stisnuto kvačilo ili nemaš! | |
|
| |
vuk_666 man
Broj postova : 105 Godina imam : 33 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kymco zing Na forumu od : 08.09.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 15:59 | |
| Dobio sam savjet da ga gasim na prekidač. Pošto baš nisam neki strujič nisam točno skužio spiku, ali ako struja negdje "pušta" onda na prekidač otpojite strujni krug i više ne pušite struju. Moža bi Kamikaza mogo to malo bolje objasnit. | |
|
| |
Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 10 ruj 2011, 16:02 | |
| Ja gasim na prekidac iskljucivo zato jer je prekidac napravljen u tu svrhu. Kontakti na prekidacu sluze da podnesu vecu struju i temperature nego oni na kontaktu kljuca. Plus, proizvodjaci preporucuju takvo gasenje iz istih razloga. Cuo sam i ja od puno majstora da je bolje na kljuc, neki kazu da je najbolje ubaciti u 4. ili 5. brzinu i onda pustiti gas dok ne crkne sam jer ( ne sjecam se razloga tocno, ali nesto sa masinom i mjenjacem). Jos vise puta sam cuo od starih majstora da se lanac najbolje prska sa WD-om ili maze pecenom slaninom jer ga ovi sprejevi za lance ustvari brze trose kako bi ti prije kupio novi i svasta sam jos cuo od starih i priznatih majstora. Ono sto kazu je jedno, a logika i uputstva proizvodjaca su nesto drugo. Do nas je samo da se odlucimo kome vjerovati. | |
|
| |
Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 09:30 | |
| - Kum je napisao/la:
- Ja gasim na prekidac iskljucivo zato jer je prekidac napravljen u tu svrhu. Kontakti na prekidacu sluze da podnesu vecu struju i temperature nego oni na kontaktu kljuca. Plus, proizvodjaci preporucuju takvo gasenje iz istih razloga. Cuo sam i ja od puno majstora da je bolje na kljuc, neki kazu da je najbolje ubaciti u 4. ili 5. brzinu i onda pustiti gas dok ne crkne sam jer ( ne sjecam se razloga tocno, ali nesto sa masinom i mjenjacem). Jos vise puta sam cuo od starih majstora da se lanac najbolje prska sa WD-om ili maze pecenom slaninom jer ga ovi sprejevi za lance ustvari brze trose kako bi ti prije kupio novi i svasta sam jos cuo od starih i priznatih majstora. Ono sto kazu je jedno, a logika i uputstva proizvodjaca su nesto drugo. Do nas je samo da se odlucimo kome vjerovati.
ovo sa pečenom slaninom je čista navlakuša... i meni je to majsto rekao... tipa - podmazat ću ti ja lanac, samo mi donesi tanjur pečene slanine postalo mi je malo čudno kad je spomenuo i pivu | |
|
| |
sinisa man
Broj postova : 266 Godina imam : 58 Prebivalište : Bogdanovci Vozim : VN 900 clasic Na forumu od : 25.12.2007
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 11:39 | |
| Puhnem u svječici i uagasi se.... Naravno na ono crveno na ručici volana.....
| |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 11:45 | |
| - sinisa je napisao/la:
- Puhnem u svječici i uagasi se....
Naravno na ono crveno na ručici volana.....
Jel imaš nekakav razlog ili objašnjenje ili samo navika? | |
|
| |
zed12 cro chopper forum
Broj postova : 1932 Godina imam : 50 Prebivalište : ni vrit ni mimo Vozim : da Na forumu od : 02.03.2010
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 12:21 | |
| Kawasaki owner's manual - Engine stop switch - The engine stop switch is for emergecy use only, ordinarily the ignition switch should be used to stop the engine.
Prekidač koristiti za gašenje motora u slučaju nužde, uobičajeno je zaustavljati rad motora kontakt bravom.
Stopping the engine- close the trottle completely - shift the transmission into neutral - turn the ignition key to " OFF"
Gašenje motora - otpustiti ručicu gasa - ubaciti u ler - okrenuti ključ kontakt brave na OFF
Evo tako govori manual za Kawasaki VN 900 Custom, valjda postoji neki razlog za ovu uputu, ja se pokušavam držati iste. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 12:27 | |
| Bravo Zed, ja nikako to da pronadjem u velikom manualu, vjerojatno si to naša u onoj njegovoj maloj knjižici?.. | |
|
| |
zed12 cro chopper forum
Broj postova : 1932 Godina imam : 50 Prebivalište : ni vrit ni mimo Vozim : da Na forumu od : 02.03.2010
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 12:28 | |
| - asy je napisao/la:
- Bravo Zed, ja nikako to da pronadjem u velikom manualu, vjerojatno si to naša u onoj njegovoj maloj knjižici?..
Tako je owners manual , a ne service manual. To dobijemo (users ili owners manual) i uz mobitel kad kupimo , ali nitko to ne čita. | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 12:42 | |
| - Kum je napisao/la:
- Ja gasim na prekidac iskljucivo zato jer je prekidac napravljen u tu svrhu. Kontakti na prekidacu sluze da podnesu vecu strujui.
Kontakt bravice postojale su davno davno ranije, dok još nisu postojali propisi o obaveznoj ugradnji "emergency butona" ili prekidača s crvenim dugmetom na desnoj strani upravljača. Njegova je funcija što brže ugasnuti (samo) mašinu u slučaju nužde, a noviji motori imaju i senzor prevrtanja, tako da taj prekidač ima sve manje svrhe i koristi. Kontakti na bravicama su više nego dovoljno dimenzionirani za sva moguća opterećenja, i jako se varaš Kume, ako misliš da kroz te kontakte teku neke velike struje! Svi glavni potrošaći (već jako dugo) imaju svoje releje, i pale se preko releja.. A to znači da čak niti kroz prekidač za svjetla ne teče "prava" struja za to svjetlo, nego samo struja za pripadajući relej. A kontakt bravica samo uključuje glavni relej instalacije, preko kojeg se napaja sve ostalo. Sve sam više uvjerenja da nikad nitko nije uspio bilo koga nešto podučiti, pa ću vjerojatno odustati od daljnih rasprava ovdje... | |
|
| |
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| |
| |
Hedo cro chopper forum
Broj postova : 3302 Godina imam : 37 Prebivalište : Santa Domenica Vozim : Cruisera Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: Kako gasite motor ned 11 ruj 2011, 14:29 | |
| Ja isključivo na ključ jer prekidač ni nemam, a i onaj na nogaru sam onemogućio... | |
|
| |
Lady-K man
Broj postova : 17 Godina imam : 39 Prebivalište : Solin Vozim : H-D Sportster 883 C Na forumu od : 14.09.2011
| Naslov: Re: Kako gasite motor pet 16 ruj 2011, 23:45 | |
| Evo i mene da podijelim svoje mišljenje glede ovog pitanja... Meni je u navici gasiti ga na off/run prekidać... nikad nisam dublje razmišljala o toj radnji tako mi je rečeno prvi put kad sam sjela na motor i tako radim uvijek... No pošto ste mi dali razmišljati provjerila ja u Owners manual i piše da se gasi na prekidač... ja sretna jer očito radim kak treba... Nisam baš neki stručnjak al pravo me zanima koja je razlika u gašenju ovako ili onako... a možda je to ovisno i o tipu motora kojeg voziš... Bitno da se ugasi onda kad ti to želiš, neg da se ugasi kad on to želi... | |
|
| |
asy cro chopper forum
| |
| |
GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 17 ruj 2011, 02:45 | |
| | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 17 ruj 2011, 08:25 | |
| Gasim uvijek na ključ , jer ako ugosim na prekidač ostanu mi upaljena tri prednja svjetla po 50 W plus tri pozicije što vrlo brzo može isprazniti akumulator .
| |
|
| |
sinisa man
Broj postova : 266 Godina imam : 58 Prebivalište : Bogdanovci Vozim : VN 900 clasic Na forumu od : 25.12.2007
| Naslov: Re: Kako gasite motor sub 17 ruj 2011, 08:55 | |
| Bitno da se ugasi...., ali ne sam!
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kako gasite motor | |
| |
|
| |
| Kako gasite motor | |
|