Početna stranicaPretraľnikKako gasite motor - Page 2 610RegistracijaLogin

Kako gasite motor

Go down 
+30
Karlo
GIBO56
Lady-K
Hedo
zed12
sinisa
Kum
vuk_666
swileni
Safet(y)
Rocker
pinky
buba
magna
ica
maxart
freshman
palomas
lukylipik
Bosqeto
dragger
Deckardcain
Zlac
poč85
Jack
Kingman
merla
Vladek
Dukes of hazzard
asy
34 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Kako gasite motor
na sklopku prekidača
Kako gasite motor - Page 2 Vote_lcap47%Kako gasite motor - Page 2 Vote_rcap
 47% [ 28 ]
na ključ
Kako gasite motor - Page 2 Vote_lcap53%Kako gasite motor - Page 2 Vote_rcap
 53% [ 31 ]
Ukupno glasova : 59

Autor/icaPoruka
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum
poč85

Broj postova : 1258
Godina imam : 39
Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA
Vozim : Yamaha XT 660 R
Na forumu od : 19.04.2009

Kako gasite motor - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 09:11

buba je napisao/la:
Sve ovisi o situaciji i raspolozhenju, gasim na kljuch, kill switch a ponekad
i na nogaru, sve metode imaju isti rezultat ,ugase motor dobar

također dobar iagree dobar
[Vrh] Go down
Rocker
cro chopper forum
cro chopper forum
Rocker

Broj postova : 652
Godina imam : 60
Prebivalište : Tovarnik/Frankfurt
Vozim : BMW K1300R, BMW R1200RT
Na forumu od : 10.11.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 09:53

vecinom se ugasi sam kad spustim nogaru... kazu da ne valja, ali u principu je to prekid struje kao i na kljuc ili prekidac pa ne zelim da se jedim zbog toga...
[Vrh] Go down
http://ulmo.eu
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 13:05

VN-a sam u pravili gasio kljucem.

V-Roda prema pisanim uputstvima proizvodjaca na prekidac.

1. Stop the engine by turning OFF the engine stop on the right handlebar.
2. Turn OFF the ignition/headlamp key switch. If the engine should be stalled or stopped in any way, turn off the ignition/headlamp key switch at once to prevent battery discharge.
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 13:09

...a sto se tice ovog gasenja s nogarom i nije mi previse jasno zasto bih to radio?... samo se pitam sto bi se desilo ako prekidac ne odradi svoje, a netko je ispred vas?.. ili jos gore, mozda ste taman na rivi i more je ispred vas? Evil or Very Mad
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 13:25

Safet(y) je napisao/la:
...a sto se tice ovog gasenja s nogarom i nije mi previse jasno zasto bih to radio?... samo se pitam sto bi se desilo ako prekidac ne odradi svoje, a netko je ispred vas?.. ili jos gore, mozda ste taman na rivi i more je ispred vas? Evil or Very Mad
pranje motora Twisted Evil Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum
poč85

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 13:28

pa da ti crkne prekidač od nogare jednostavno ga ugasiš na prekidaču ili na ključ...nisi lud da biš spustio nogaru i pustio kvačilo ,a u među vremenu da ti je motor u brzini, i da ti motor ide u more Shocked
[Vrh] Go down
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

Broj postova : 2540
Godina imam : 34
Prebivalište : 53nja
Vozim : Suzuki sv650s
Na forumu od : 13.06.2009

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 13:44

uvijek na kljuc,osim kad cekam na semaforu
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 13:47

poč85 je napisao/la:
pa da ti crkne prekidač od nogare jednostavno ga ugasiš na prekidaču ili na ključ...nisi lud da biš spustio nogaru i pustio kvačilo ,a u među vremenu da ti je motor u brzini, i da ti motor ide u more Shocked

...pa to bi i trebao biti jedini nacin da se ugasi?... sve dok je kvacilo stisnuto, prekidac nece ugasiti motor... barem bi tako trebalo biti...
[Vrh] Go down
poč85
cro chopper forum
cro chopper forum
poč85

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 14:52

Safet(y) je napisao/la:
poč85 je napisao/la:

...pa to bi i trebao biti jedini nacin da se ugasi?... sve dok je kvacilo stisnuto, prekidac nece ugasiti motor... barem bi tako trebalo biti...

ja ako držim kvačilo i motor mi u brzini čim spustim nogaru motor mi se gasi...a ne kužim o čemu pričaš s tim sve dok je kvacilo stisnuto, prekidac nece ugasiti motor... barem bi tako trebalo biti ... zašto po tebi nebi ugasio???

prekidač prekida dovod struje i nema dalje....motor se gasi i gotovo,dali ti imaš stisnuto kvačilo ili nemaš!
[Vrh] Go down
vuk_666
man
man
vuk_666

Broj postova : 105
Godina imam : 33
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Kymco zing
Na forumu od : 08.09.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 15:59

Dobio sam savjet da ga gasim na prekidač. Pošto baš nisam neki strujič nisam točno skužio spiku, ali ako struja negdje "pušta" onda na prekidač otpojite strujni krug i više ne pušite struju. Moža bi Kamikaza mogo to malo bolje objasnit.
[Vrh] Go down
Kum
cro chopper forum
cro chopper forum
Kum

Broj postova : 3481
Godina imam : 45
Prebivalište : Osijek
Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar
Na forumu od : 07.03.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 10 ruj 2011, 16:02

Ja gasim na prekidac iskljucivo zato jer je prekidac napravljen u tu svrhu. Kontakti na prekidacu sluze da podnesu vecu struju i temperature nego oni na kontaktu kljuca. Plus, proizvodjaci preporucuju takvo gasenje iz istih razloga. Cuo sam i ja od puno majstora da je bolje na kljuc, neki kazu da je najbolje ubaciti u 4. ili 5. brzinu i onda pustiti gas dok ne crkne sam jer ( ne sjecam se razloga tocno, ali nesto sa masinom i mjenjacem). Jos vise puta sam cuo od starih majstora da se lanac najbolje prska sa WD-om ili maze pecenom slaninom jer ga ovi sprejevi za lance ustvari brze trose kako bi ti prije kupio novi i svasta sam jos cuo od starih i priznatih majstora. Ono sto kazu je jedno, a logika i uputstva proizvodjaca su nesto drugo. Do nas je samo da se odlucimo kome vjerovati.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 09:30

Kum je napisao/la:
Ja gasim na prekidac iskljucivo zato jer je prekidac napravljen u tu svrhu. Kontakti na prekidacu sluze da podnesu vecu struju i temperature nego oni na kontaktu kljuca. Plus, proizvodjaci preporucuju takvo gasenje iz istih razloga. Cuo sam i ja od puno majstora da je bolje na kljuc, neki kazu da je najbolje ubaciti u 4. ili 5. brzinu i onda pustiti gas dok ne crkne sam jer ( ne sjecam se razloga tocno, ali nesto sa masinom i mjenjacem). Jos vise puta sam cuo od starih majstora da se lanac najbolje prska sa WD-om ili maze pecenom slaninom jer ga ovi sprejevi za lance ustvari brze trose kako bi ti prije kupio novi i svasta sam jos cuo od starih i priznatih majstora. Ono sto kazu je jedno, a logika i uputstva proizvodjaca su nesto drugo. Do nas je samo da se odlucimo kome vjerovati.

ovo sa pečenom slaninom je čista navlakuša...
i meni je to majsto rekao... tipa - podmazat ću ti ja lanac, samo mi donesi tanjur pečene slanine What a Face
postalo mi je malo čudno kad je spomenuo i pivu Rolling Eyes
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
sinisa
man
man
sinisa

Broj postova : 266
Prebivalište : Bogdanovci
Vozim : VN 900 clasic
Na forumu od : 25.12.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 11:39

Puhnem u svječici i uagasi se....
Naravno na ono crveno na ručici volana.....
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 11:45

sinisa je napisao/la:
Puhnem u svječici i uagasi se....
Naravno na ono crveno na ručici volana.....

Jel imaš nekakav razlog ili objašnjenje ili samo navika?
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
zed12
cro chopper forum
cro chopper forum
zed12

Broj postova : 1932
Godina imam : 50
Prebivalište : ni vrit ni mimo
Vozim : da
Na forumu od : 02.03.2010

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 12:21

Kawasaki owner's manual - Engine stop switch - The engine stop switch is for emergecy use only, ordinarily the ignition switch should be used to stop the engine.

Prekidač koristiti za gašenje motora u slučaju nužde, uobičajeno je zaustavljati rad motora kontakt bravom.

Stopping the engine- close the trottle completely
- shift the transmission into neutral
- turn the ignition key to " OFF"

Gašenje motora - otpustiti ručicu gasa
- ubaciti u ler
- okrenuti ključ kontakt brave na OFF

Evo tako govori manual za Kawasaki VN 900 Custom, valjda postoji neki razlog za ovu uputu, ja se pokušavam držati iste.
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 12:27

Bravo Zed, ja nikako to da pronadjem u velikom manualu, vjerojatno si to naša u onoj njegovoj maloj knjižici?..
[Vrh] Go down
zed12
cro chopper forum
cro chopper forum
zed12

Broj postova : 1932
Godina imam : 50
Prebivalište : ni vrit ni mimo
Vozim : da
Na forumu od : 02.03.2010

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 12:28

asy je napisao/la:
Bravo Zed, ja nikako to da pronadjem u velikom manualu, vjerojatno si to naša u onoj njegovoj maloj knjižici?..

Tako je owners manual , a ne service manual.

To dobijemo (users ili owners manual) i uz mobitel kad kupimo , ali nitko to ne čita.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 12:42

Kum je napisao/la:
Ja gasim na prekidac iskljucivo zato jer je prekidac napravljen u tu svrhu. Kontakti na prekidacu sluze da podnesu vecu strujui.

Kontakt bravice postojale su davno davno ranije, dok još nisu postojali propisi o obaveznoj ugradnji "emergency butona" ili prekidača s crvenim dugmetom na desnoj strani upravljača. Njegova je funcija što brže ugasnuti (samo) mašinu u slučaju nužde, a noviji motori imaju i senzor prevrtanja, tako da taj prekidač ima sve manje svrhe i koristi.

Kontakti na bravicama su više nego dovoljno dimenzionirani za sva moguća opterećenja, i jako se varaš Kume, ako misliš da kroz te kontakte teku neke velike struje! Svi glavni potrošaći (već jako dugo) imaju svoje releje, i pale se preko releja..

A to znači da čak niti kroz prekidač za svjetla ne teče "prava" struja za to svjetlo, nego samo struja za pripadajući relej. A kontakt bravica samo uključuje glavni relej instalacije, preko kojeg se napaja sve ostalo.

Sve sam više uvjerenja da nikad nitko nije uspio bilo koga nešto podučiti, pa ću vjerojatno odustati od daljnih rasprava ovdje...
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 14:06

gledam koje sve savjete i objašnjenja dobivaju kod majstora pa ispada da kroz neke prekidaće bravice nogare teku udari groma( instalacija je 12 V)Svi preklopnici ,relei i ostalo je konstruirano da se koristi bezbroj puta i gasili ga ovdje ili ondje ne šteti instalaciji u protivnom nebi na pojedina mjesta ni stavljali tu mogućnos da izaziva kvar.Svaki proizvađać nastoji napraviti što kvalitetniji motor pljuga Izbor gašenja je prepušten vozaću na odabir dali zbog filinga,osjećaja sigurnosti ili kojeg drugog razloga Twisted Evil Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Hedo
cro chopper forum
cro chopper forum
Hedo

Broj postova : 3302
Godina imam : 37
Prebivalište : Santa Domenica
Vozim : Cruisera
Na forumu od : 16.07.2009

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimened 11 ruj 2011, 14:29

Ja isključivo na ključ jer prekidač ni nemam, a i onaj na nogaru sam onemogućio...
[Vrh] Go down
Lady-K
man
man
Lady-K

Broj postova : 17
Prebivalište : Solin
Vozim : H-D Sportster 883 C
Na forumu od : 14.09.2011

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimepet 16 ruj 2011, 23:45

Evo i mene da podijelim svoje mišljenje glede ovog pitanja...
Meni je u navici gasiti ga na off/run prekidać... nikad nisam dublje razmišljala o toj radnji tako mi je rečeno prvi put kad sam sjela na motor i tako radim uvijek...
No pošto ste mi dali razmišljati provjerila ja u Owners manual i piše da se gasi na prekidač... ja sretna jer očito radim kak treba...
Nisam baš neki stručnjak al pravo me zanima koja je razlika u gašenju ovako ili onako... a možda je to ovisno i o tipu motora kojeg voziš...
Bitno da se ugasi onda kad ti to želiš, neg da se ugasi kad on to želi... Smile
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 02:15

Lady-K je napisao/la:
Meni je u navici gasiti ga na off/run prekidać... nikad nisam dublje razmišljala o toj radnji tako mi je rečeno prvi put kad sam sjela na motor i tako radim uvijek...
No pošto ste mi dali razmišljati provjerila ja u Owners manual i piše da se gasi na prekidač... ja sretna jer očito radim kak treba...
Nisam baš neki stručnjak al pravo me zanima koja je razlika u gašenju ovako ili onako... a možda je to ovisno i o tipu motora kojeg voziš...

dobar sa svim napisanim se slažem
[Vrh] Go down
GIBO56
cro chopper forum
cro chopper forum
GIBO56

Broj postova : 2513
Godina imam : 68
Prebivalište : SPLIT
Vozim : XVS 950 A YAMAHA
Na forumu od : 02.11.2008

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 02:45

asy je napisao/la:
Lady-K je napisao/la:

Kako gasite motor - Page 2 943962 sa svim napisanim se slažem

ja još miksam ... kjuč ili prekidač ... da mu ne padne napamet da se sam isključi Kako gasite motor - Page 2 943962 Kako gasite motor - Page 2 373618
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 08:25

Gasim uvijek na ključ , jer ako ugosim na prekidač ostanu mi upaljena tri prednja svjetla po 50 W plus tri pozicije što vrlo brzo može isprazniti akumulator .
[Vrh] Go down
sinisa
man
man
sinisa

Broj postova : 266
Prebivalište : Bogdanovci
Vozim : VN 900 clasic
Na forumu od : 25.12.2007

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitimesub 17 ruj 2011, 08:55

Bitno da se ugasi...., ali ne sam!
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Kako gasite motor   Kako gasite motor - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Kako gasite motor
[Vrh] 
Stranica 2 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Kako legalizirati volan/motor