eee, vidim da si odlučio ispričati svoju verziju događaja
dakle, bilo je zapravo ovako...
dobro si ti krenuo prema Plitvicama, u ranu zoru... oko jedanast... i ja sam htio, ali sam curu morao odvesti na posao, i u procesu izlaska na autoput sam klasično blesavo krivo skrenuo... i pritom izgubio onih dragocijenih 45 min, što je bilo ključno za uspjeh naše iron but paperjasto guzičaste vožnje...
i tako stignem ja na Plitvice, a kad ono - Stain je bio taman u pola sendviča... nedopustivo sporo jede, opet smo izgubili dodatnih 30 sekundi
i narednih sat i pola, jer je red ipak red...
na Plitvicama se pije pivo ( onako, frajerski, do pola boce kad se zaključi da mi je zapravo zima u p.m. i da mi ne paše ), i kava koja je sigurno sjela bolje od već spomenute pive...
nakon tradicionalne godišnje kupovine sira - ma, 60 je al za tebe jer si domaći 50 - krenemo mi natrag...
i naravno da je počela kiša, i Stain ide stavit kišnjak... i pita - a ti ?
a ja ga nisam nikad ni kupio, i on u nevjerici okreće očima tipa ' a ono po Italiji, nisi investirao 100 kn u to '...
ma kak'i, meni to ne treba, a i malo mi je gay voziti se zapakiran u mega kondom
svi komentari su dobro došli, uzevši u obzir da sam u narednih sat fino pokisao
i tako se mi vozimo, Stain ide prvi, vozi ko da ga sami vrazi ( oni crni ) ganjaju... oko 80 - 90...
cesta mokra, kolone idu u susret, i meni se počelo činiti da mi je malo prebrzo...
kaciga mi se naravno magli ko luda, i vozim sa podignutim vizirom
milina, sve one kišne kapi koje me nepogrešivo pogađaju i popur malih iglica se zabijaju u lice, ma ko to može platit
i prije Tušilovića dođe neki lagani uspon, i mi usporili...
sa 80 na 40... i kolona stane...
i ja reko', ajd da ja 'nako šere'ski stanem kraj Staina i upozorim ga da bi mogli malo sporije - sada kad stojimo...
i lijepo stisnem zadnju, pokušam dozirati, i ipak blokira...
i motor se kao u usporenom filmu zanese na desnu ( uvijek vuče na desnu kad se to dogodi ), i pustim kočnicu i uspijem ga ispraviti...
i onda se kod 20 na sat prevrnem na lijevi bok...
eee, sad tu postoje verzije...
Stain tvrdi da je vidio da je motor već ispravljen, i da sam se prevrnuo kad sam već skoro stao...
i da je vidio izraz lica čovjeka u autu iza mene, tipa ' hebote, pa on je kaskader, sad će namjerno pasti '
možda je lanac pao kod trzaja dok sam kočio, jer je i tako bio prilično labav...
i činjenica je da sam u tom trenu vidio cijeli svoj život, i kako tamburaši sviraju ' od koljevke pa do groba najljepše je đačko doba '
sve ostalo je bilo kako je Stain i rekao...
i pizza u Gaju je odlična, ma da nije tako daleko otišao bih opet
kao posljedica ovog pothvata Stain je očito promjenio način vožnje, i po povratku u Split kaže da sam ga zarazio brzinom i da je na putu natrag integralku zamjenio jet-icom i vozio se nezamislivih 80 - 90 km/h
koljeno je dobro, samo se Silvija malo uzjogunila i bacala komentare tipa ' ti se uvijek vratiš kao da dolaziš iz rata '... i ' da, vama je to smiješno, debili '...
i drugu večer smo nakon ispijene cijele čaše pive ( svatko svoju, to je tri čaše ) počeli raditi planove za ovo ljeto... ali to je već jedn druga štorija