Ova će tema uz predstavljanje naše male nedjeljne jednodnevne vožnjice riješiti i jedan od velikih misterija ovoga foruma. Dat će, naime, odgovor na pitanje koje se postavilo u jednoj temi - Di je Firejack (Vatroslav)?
E pa Firejack je - tu. U ovom postu i na slikama koje ću postati malo kasnije danas. Slike su mi u mobitelu, a mobitel mi je ostao doma... pametan sam koliko sam i visok, lep i plav bujne kose
... ali ko nema u glavi - ima u nogama... ajmo se mi baciti na opis vožnjice...
Prvo učesnici...
Oni koji nisu sa foruma su Ivan i Marko.
Sa foruma smo bili Firejack, Profa i moja malenkost.
Nas pet tako se našlo oko podneva ispred OK korala... ne, ne... to je bilo jedan drugi put... mi smo se našli kod Cvjetnoga trga... dogovor o ruti je kratko trajao jer je Firejack već imao plan...
Krenuli mi... prvo benzinska na Miramarskoj... tu smo i resetirali brojaće kilometara...
Punih rezervara krenuli smo prema Jakuševcu... jer svi dobro znamo da nema bolje vožnje nego lagano pokraj največeg smetlišta u Zg... dok su nas lagano oplahivali miomirisi sa hrpa smeća u zadnjem stadiju raspadanja neki od nas imali su i vizije kamo dalje ići... na žalost kasnije smo shvatili da je to sve bilo od snifanja smeća, i da se ipak nećemo ove nedjelje zaputiti prema mjesecu... ma kako lijep i sunčan dan bio...
Nakon što smo opet počeli disati čisti zrak već smo bili u Selnici Ščitarjevskoj... tamo smo malo zastali zbog dogovora, ali birtija je bila otvorena, pa... malo smo si otpočinuli i popili... sve bez alkohola... smeće nas je još držalo hi...
Dalje smo se zaputili kroz Strmec Bukevski i Bukevje sve do Drneka... tamo smo se ukrcali na skelu preko Save... potplatili skelara da odma krene i u času se našli na drugoj obali... tamo je pao i mali foto sešn slike kojega su mi ostale doma u već spomenutom mobitelu... stpljenja malo molim, doći će i slike malo kasnije...
Iskrcavanje na ljevoj strani Save i lagana vožnja kroz Oborovo, Rugvicu, a onda, u zaseoku Dragošička naglo smo ogladnili i ožednili pa smo stali u lovačkoj kući ispod nadvožnjaka... puuuno pečenog mesa raznoga, prženi krumpirići, neki salate i - MINERALNA VODA... a jesmo pi.kice bili, to je strašno...
... ja bar imam ispriku - meni je ovo PRVA vožnjica u životu bila...
Punih trbuha, lagano usporeni od prežderavanja prešli smo preko autoputa i prema gradu Dugo Selo... onda Sesvete, pa skretanje iz istih prema Mariji bistrici... pa nećemo valjda direktno u Zg... idemo obilazno... kroz Zagorje... oko Sljemena...
Prije Marije Bistrice skrenuli smo lijevo prema Stubici i tamo stali na cugu u Pubu...
Nakon Stubice vratili smo se u Zg po najstarijoj staroj cesti, uz same obronke sljemena... mrak je već počeo padati... bilo je oko 17:30h... ja sam skužio da mi lampa svijetli pod oblake (moja prva noćna vožnja pa prije nisam ni skužio)... a i kazaljka benzina mi je već udarala u kraj skale (ili početak?)... to je neiskustvo... nisam točio prije puta... normalno... da ne ponavljam ono sa početka posta di sam vam već objasnio slikovito koliko sam pametan...
Pozdravili smo se i razišli na jednoj autobusnoj stanici u Aleji Bologni i svako na svoju stranu... ja na benzinsku... Marko doma... a Profa, Firejack i Ivan na još jedno piće...
Sa zadnjim kapima u rezervaru sam došo do benzinske, natankao do vrha i nazad doma... kilometar sat pokazivao je da smo prošli 140km... bio sam umoran... i sretan ko rijetko kada u životu... ovakve sam stvari sanjao kada sam sanjao i motor... vožnjica u dobrome društvu kroz sela razna... cuga i klopa uz put... SAN!
Eto, toliko od mene za ovaj post, slike stižu... ima ih malo, ali idući puta ne idem bez fotića... pa će onda biti slika...
E, da, zaboravih motore:
Honda Shadow - Profa
Honda Transalp - Marko
BMW R1100GS - Ivan
Regal Raptor - Firejack
Aquila 250i - Parizer