|
|
| otvoreni auspusi-da ili ne | |
|
+6Mr.DJ merla asy Karlo lukylipik Bosqeto 10 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 01:51 | |
| zanima me vase misljenje o otvorenim auspusima,ko ih najbolje radi,kako uticu na sam motor,sluh,da li podlijezu zakonu! je li potrebno poslije ugradnje istih ponovo stelati carburator,kako ide shema? Dubravcic ostavlja mogucnost skidanja i stavljanja prigusivaca po zelji-koliko traje stavljanje i skidanje istih?
unaprijed hvala | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 07:34 | |
| ... "Dubravčićevi" uradci su odlično napravljeni, za sluh pri dužim relacijama nisu "podobni", prigušivače stavljaš/skidaš za 2-3 minutice... ... štelanja !? ... to je onaj dio koji je i meni zanimljiv, tj. mislim da nije bio najbolje urađen, pa kad Šokica zabrunda za mjesec/dva imaće provjeru .... ... no za ovo pitanje dobio sam još jedan identičan odgovor u Draggerovoj temi https://cro-chopper.forumcroatian.com/t10005-dragstar-vstar-1100-odrisite-vezanu-kobilu | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 07:59 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- zanima me vase misljenje o otvorenim auspusima,ko ih najbolje radi,kako uticu na sam motor,sluh,da li podlijezu zakonu!
je li potrebno poslije ugradnje istih ponovo stelati carburator,kako ide shema? Dubravcic ostavlja mogucnost skidanja i stavljanja prigusivaca po zelji-koliko traje stavljanje i skidanje istih?
unaprijed hvala Imao sam Dubravčiće na VN-u 800 , a sin mi sad ima na VN-u 900 . O njima je već dosta pisano . Sa prigušivačima jak i dubok zvuk , bez njih grmljavina . Čista petica . Ja ih na svoj motor neću stavljati iz prostog razloga , u mojim godinama svaka buka smeta , naročito pri dugim vožnjama . Zato sam originalne malo izbušio , za nijansu pojačao zvuk i to je to , što bi reko Almo . | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 08:50 | |
| Konkretno "Dubravčići" ili slično izrađeni auspusi sa bilo kakvim prigušivačem koji pruža nekakav "otpor" (znači da nisu potpuno otvoreni) ne zahtjevaju nikakvo dodatno štelanje. Potpuno otvoreni auspusi su, makar po mom ukusu, prebučni i možda čak i zahtjevaju nekakvo doštelavanje. Mijenjanje uz auspuh još i zračnog filtera ili usisa općenito zasigurno mijenja parametre i zahtjeva štelanje karba ili mapa EFI-ja...
Moja dobitna kombinacija - Dubravčićevi auspusi sa prigušivačima uvijek, ali koji su malo modificirani do željenog zvuka. Ništa nisam štelao i sve radi kao i prije. | |
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 09:33 | |
| - asy je napisao/la:
- Konkretno "Dubravčići" ili slično izrađeni auspusi sa bilo kakvim prigušivačem koji pruža nekakav "otpor" (znači da nisu potpuno otvoreni) ne zahtjevaju nikakvo dodatno štelanje. Potpuno otvoreni auspusi su, makar po mom ukusu, prebučni i možda čak i zahtjevaju nekakvo doštelavanje. Mijenjanje uz auspuh još i zračnog filtera ili usisa općenito zasigurno mijenja parametre i zahtjeva štelanje karba ili mapa EFI-ja...
Moja dobitna kombinacija - Dubravčićevi auspusi sa prigušivačima uvijek, ali koji su malo modificirani do željenog zvuka. Ništa nisam štelao i sve radi kao i prije. Upravo tako . | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 12:59 | |
| Karlo i Asy,samo ste potvrdili moje razmisljanje! ja sam razmislao u tom smjeru,da se postigne dobar i kvalitetan zvuk,a bez pomjeranja tvornickih parametara!
mozete li mi objasniti proces skidanja i stavljanja prigusivaca konkretno kod Dubravcicevih modela? | |
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 13:07 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- Karlo i Asy,samo ste potvrdili moje razmisljanje!
ja sam razmislao u tom smjeru,da se postigne dobar i kvalitetan zvuk,a bez pomjeranja tvornickih parametara!
mozete li mi objasniti proces skidanja i stavljanja prigusivaca konkretno kod Dubravcicevih modela? Dva vijka M 6 i imbus ključ 4 mm . 2 min posla . | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 13:11 | |
| hvala svima | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 13:42 | |
| na warrioru imam V&H bigshots auspuh sa quiet buffles, meni su glasni, ali oni koji se voze iza na duže pruge baš i nisu zadovoljni... kada sam kupio venturu na njoj su bili originalni auspusi ali probušeni... obzirom da mi je to motor za duža putovanja, ubrzo sam rupe zatvorio i sada uživam tišini... (kad imam poriv za buđenje susjeda i plašenje prolaznika uvijek mogu sjesti na warriora i napraviti par krugova... ) | |
| | | Mr.DJ man
Broj postova : 354 Godina imam : 47 Prebivalište : SL.BROD Vozim : ŠTO STIGNEM- 2,4,6,8 TOČKOVA Na forumu od : 24.11.2009
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne sri 05 sij 2011, 13:44 | |
| - Karlo je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
- zanima me vase misljenje o otvorenim auspusima,ko ih najbolje radi,kako uticu na sam motor,sluh,da li podlijezu zakonu!
je li potrebno poslije ugradnje istih ponovo stelati carburator,kako ide shema? Dubravcic ostavlja mogucnost skidanja i stavljanja prigusivaca po zelji-koliko traje stavljanje i skidanje istih?
unaprijed hvala Imao sam Dubravčiće na VN-u 800 , a sin mi sad ima na VN-u 900 . O njima je već dosta pisano . Sa prigušivačima jak i dubok zvuk , bez njih grmljavina . Čista petica .
Ja ih na svoj motor neću stavljati iz prostog razloga , u mojim godinama svaka buka smeta , naročito pri dugim vožnjama . Zato sam originalne malo izbušio , za nijansu pojačao zvuk i
to je to , što bi reko Almo . E ovo si iskreno rekao-bajkeru s godinama sve počinje ići na živce a za duge vožnje više nije kako na motoru tako i u krevetu :queen: :harley: | |
| | | rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne čet 06 sij 2011, 17:14 | |
| - Mr.DJ je napisao/la:
- Karlo je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
unaprijed hvala Imao sam Dubravčiće na VN-u 800 , a sin mi sad ima na VN-u 900 . O njima je već dosta pisano . Sa prigušivačima jak i dubok zvuk , bez njih grmljavina . Čista petica .
Ja ih na svoj motor neću stavljati iz prostog razloga , u mojim godinama svaka buka smeta , naročito pri dugim vožnjama . Zato sam originalne malo izbušio , za nijansu pojačao zvuk i
to je to , što bi reko Almo . E ovo si iskreno rekao-bajkeru s godinama sve počinje ići na živce a za duge vožnje više nije kako na motoru tako i u krevetu :queen: :harley: Naprotiv....nama se ne dešava da to odradimo u par minuta , to traja i traje i traje...al' nažalost za više puta se nema volje. | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne pet 07 sij 2011, 21:41 | |
| - rocky 61 je napisao/la:
- Mr.DJ je napisao/la:
- Karlo je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
to je to , što bi reko Almo . E ovo si iskreno rekao-bajkeru s godinama sve počinje ići na živce a za duge vožnje više nije kako na motoru tako i u krevetu :queen: :harley:
Naprotiv....nama se ne dešava da to odradimo u par minuta , to traja i traje i traje...al' nažalost za više puta se nema volje.
ni ti se ne mozes sjetiti neke... | |
| | | v-twin man
Broj postova : 162 Godina imam : 49 Prebivalište : split Vozim : xvs 1100 classic Na forumu od : 21.11.2007
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne ned 10 tra 2011, 12:36 | |
| - Karlo je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
to je to , što bi reko Almo . svi spominju Dubravčića ima li koji clip da se i ja uvjerin u njega pa tko zna možda i naručim | |
| | | GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne ned 10 tra 2011, 12:54 | |
| imam Cobra otvoreni prošao sa njim cca 3000 k... i mogu reć da sam dobio par ''konjića'' više i nešto malo potrošnju no počela mi smetat grmljavina na dužim vožnjama . Zamantalo bi i mlađeg . | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: otvoreni auspusi-da ili ne | |
| |
| | | | otvoreni auspusi-da ili ne | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|