| NSU Pretis u Bobber | |
|
+15Bosqeto magna Felix Acyd Quirin nyll klesoo k@n Oyeyeye pinky cro.chopper rocky 61 maxart Rocker-C chopperman 19 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
chopperman man
Broj postova : 122 Godina imam : 36 Prebivalište : Vukovar (okolica) Vozim : Suzuki GS 750 E, Honda CBX 750 F,Suzuki GSXR 750 Na forumu od : 11.11.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 12:55 | |
| Bit će uskoro slike Pretisa u kakvom je trenutno stanju ili bar onog što je od njega ostalo svima koji me podržavaju | |
|
| |
Quirin cro chopper forum
Broj postova : 1704 Godina imam : 48 Prebivalište : Sisak Vozim : VIRAGO XV 535 Na forumu od : 23.07.2008
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 17:26 | |
| Što se isplati ili ne isplati je relativno, ako ti treba motor za duže vožnje ili za zaradu nakon što ga središ mislim da nije dobar izbor ali ako ti treba nešto da liječiš živce i kratiš Bogu dane onda samo udri i nebrini jer uvijek postoji nešto što bi bilo jeftinije ili "pametnje" | |
|
| |
Oyeyeye man
Broj postova : 301 Godina imam : 64 Prebivalište : tu negde Vozim : biciklo Na forumu od : 05.07.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 18:06 | |
| Svakako da te podrz'avamo samo kreni i slike stavljaj . | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 18:08 | |
| Slažem se s većinom, šteta je dirati u pretisa i raditi prerade. Pretis ima najveću vrijednost kao original i savjetujem ti da nabaviš još jednog, bez papira, s lošom mašinom i lijepo si složiš jednog oldtimera-a. Uložit ćeš puno truda i vremena i na kraju vidjeti da ti je motor niš-koristi osim što je tvojih ruku djelo. Preslab i nepouzdan za kakav ozbiljan džir, a za otić na kavu ljepše je vidjet original...
Složiš si od kakvog starog japanca preradu po ćefu s kojom ćeš se ipak moć povest i dovest gdje si naumio..
Eto, ja bih tako...
|
|
| |
Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 18:19 | |
| Od Pretisa napravi Pretisa (podrzavam i bobbera ali od drugog 'bike-a') | |
|
| |
chopperman man
Broj postova : 122 Godina imam : 36 Prebivalište : Vukovar (okolica) Vozim : Suzuki GS 750 E, Honda CBX 750 F,Suzuki GSXR 750 Na forumu od : 11.11.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 18:33 | |
| Pravi razlog sto je izbor Pretis je taj kad bude gotov bit ce poklon mom tati jer je nekad imao Pretis preradjen u chopper morao ga prodat iz financijskih razloga ali ni dan danas ga nije prezalio. A ja sam svjestan da je to ne isplativo, za put mozda nepouzdan al ja ga radim da bude bolji nego njegov pa nek se vozi kad mu ga je tolko zao koliko ce se on vozit to ce bit sasvim u redu. A moj gust u svemu tome je sto cu ga ja radit | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 18:57 | |
| - chopperman je napisao/la:
- Pravi razlog sto je izbor Pretis je taj kad bude gotov bit ce poklon mom tati jer je nekad imao Pretis preradjen u chopper morao ga prodat iz financijskih razloga ali ni dan danas ga nije prezalio. A ja sam svjestan da je to ne isplativo, za put mozda nepouzdan al ja ga radim da bude bolji nego njegov pa nek se vozi kad mu ga je tolko zao koliko ce se on vozit to ce bit sasvim u redu. A moj gust u svemu tome je sto cu ga ja radit
Ako je tako, diko, samo naprijed... samo znaj i nemoj me krivo shvatiti... tvoj pretis nikada neće biti bolji od njegovog |
|
| |
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 19:12 | |
| ....ti obeća neke slike, par starih bajkera ovde kod nas su radili od Pretisa Čopere ili oni bar mislili da su to bili Čoperi, rado ih se sećaju i stalno pričaju o tome kakva su to nekad vremena bila i kakvi sU oni bajkeri bili i ........ ajde kreni sa tim radovima i napravi još boljeg Čopera nego što je OD TVOG STAROG nekad bio, želim ti puno uspeha i pratim šta će se desiti
Ps: ja budžio jednom jednu Aquilu, Koreanskog porekla i tu budževinu predstavio na Nemačkom Čoper Forumu, bila to strava posećena tema i mnoge švabe bile oduševljene radom ali im nikako nije bilo jasno zašto toliki trud,novac i vreme ulagati u takav motor ( oni budže, Harley-e, Triumph-e, XS-ove i razne neke kultne motore koji malo više vrede ) , elem, nije važna kubikaža, novac, vreme ............. važno je da se budži i da se u tome uživa i naravno za koga ( najčešće za sebe) ako je za starog, sigurno je zaslužio, od mene RESPEKT. | |
|
| |
Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| |
| |
Oyeyeye man
Broj postova : 301 Godina imam : 64 Prebivalište : tu negde Vozim : biciklo Na forumu od : 05.07.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pon 15 stu 2010, 23:36 | |
| eto kraj pocetka , sad kad sve znamo ocemo slike i napredak svaki dan , malo po malo i bice to divan motor . | |
|
| |
chopperman man
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber uto 16 stu 2010, 00:12 | |
| Nisam namjerno htio odmah napisat o čemu se radi jer i sam stari nezna o čemu se još radi on misli da ja slažem motor za sebe pa svako malo prigovori kad ga napraviš valjda ćeš starom dat jedan đir.
Slike trenutnog stanja motora bit će ovih dana u poslu sam pa nemogu stić poslikat. Negdje imam ali je nemogu pronać slika starog na Pretisu slika sa početka osamdesetih godina ako pronađem postaviću i nju da vide oni koji neznaju kako je tad izgledao "chopper" | |
|
| |
rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber uto 16 stu 2010, 16:51 | |
| Ama svi mi tebe podržavamo ali se tema malkice zakuhala oko 2T ili 4T samo zbog toga da nešto ne ode u krivo,čak šta više iz polemika ispadne i nešto dobro,evo ja matora mrcina nisam znao da je Sarajevski pretis izbacio sa trake 4T motor, ona narodna čovjek uči dok je živ i opet umre budala. E sad kad sam saznao razlog prerade Pretisa to me je malkice dirnulo gdje sam osjetljiv,bez obzira dali ćeš nešto uspjeti napraviti,a nimalo ne sumnjam u uspjeh,tvoj otac ima debelog razloga da se ponosi tobom. Mali samo naprijed uz tebe smo. P.S. Oprosti ako sam te malo iznerviro' jbga nisam znao. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber čet 02 pro 2010, 21:35 | |
| reci ti čika peri da je on neki zajeban tip | |
|
| |
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber čet 02 pro 2010, 21:46 | |
| | |
|
| |
chopperman man
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber čet 02 pro 2010, 23:58 | |
| Poceo sam nesto sitno rastavio Pretisa nemogu stic nista radim firma pa kuci privatno posao a bilo mi glupo da stavljam slike rame. Vrlo rado bih i ja da krenem aktivnije a uz Pretisa i sebi radim za VW Trike zadnje felge rezem Bubu i jos sto stvari. Uglavnom za Pretisa sam nabavio zadnji točak rezervar auspuh i jos koje kakve sitnice sad mi se stvorio mali problem prolazak na tehnickom sta sam sve planirao prepravit to ce bit daleko od Pretisa orginala pa takav nece proc na tehnickom ni slucajno tako da cu morat za sad malo smanjit opseg prepravke bar za prvu regu
Felix hvala za slike jako lijepo urađen NSU Max 250 | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pet 03 pro 2010, 13:10 | |
| kolega ja bi ti savjetovao da to probas dovest u neko solidno stanje,prodas i krenes sa nekim japancem ili amerom u ozbiljniji poduhvat jer ovog i kada zavrsis on nece biti za neko djiranje vec cisto kao izlozbeni ili kolekcionarski primjerak! a ti si mlad i moras da furas i vozas,a ne da gledas u njega | |
|
| |
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pet 03 pro 2010, 22:51 | |
| | |
|
| |
Oyeyeye man
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pet 03 pro 2010, 23:13 | |
| | |
|
| |
chopperman man
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber pet 03 pro 2010, 23:21 | |
| Ma znam ja da to nije za voznju na duze relacije a i takav motor da je super sređen ne vrijedi puno jer je to ipak Pretis pa ga zato i ne planiram prodavat nek se stari vozi kad bude htio.
A vec ja sebi polako kuckam VW Trike to je bar ja mislim malo vise vrijedno i truda i novaca a i takvi motocikli su mi jedni od najjacih | |
|
| |
Vilko cro chopper forum
Broj postova : 2333 Godina imam : 51 Prebivalište : Podvinje Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec. Na forumu od : 08.10.2008
| |
| |
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber sub 04 pro 2010, 05:43 | |
| | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber sub 04 pro 2010, 11:57 | |
| evo procito sam pravi razlog tvog osposobljavanja Nsu-a! svaka cast,tvoj otac ce biti ponosan!!!! samo naprijed,puno srece!!!! | |
|
| |
redneck man
Broj postova : 68 Godina imam : 44 Prebivalište : uz fleksu, ne predaleko od aparata za varenje Vozim : HD FXDWG Na forumu od : 02.03.2009
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber uto 07 pro 2010, 08:07 | |
| moj skromni savjet ti je da krenes sa svojom ramom. koristi se linijom hradtaila 60-tih. nisu predugacki i gume su jos u okvirima koje taj motor moze okrenut. karter stavi ispod sica, mozes iskoristit i stari aparat za gasenje i tjeraj od tud. pretis je malo zeznut zbog rame koja je prakticki presan lim i ne otvara ti puno mogucnosti za rad na njoj. tj, motor ti vjecito ostaje mali, premali..... | |
|
| |
chopperman man
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber uto 07 pro 2010, 18:57 | |
| Evo u proteklih par dana i ja uhvatio malo slobodnog vremena pa se odmah uhvatio i Pretisa posto sam zakljucio da od same Pretisove rame ne moze puno iskoristit jer je cijela limena i sam njen oblik mi se ne uklapa u moju ideju rijesio sam pravit cijeli ram. Premisljao sam se dali Hardtail ili Soft tail odluka je pala na Soft tail napravio sam zadnju vilicu oko 50% i dobar dio rame posto sam bio kratak sa vremenom dok sam radio napravio sam samo jednu sliku kako bi to trebalo izgledat u buducnosti Ali me sad pati nemogu da postavim tu sliku jer neznam kako | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber uto 07 pro 2010, 20:12 | |
| skini si FODI http://fodi.frubar.net/fodi_v0-6-1.exe Odličan. brz itd.. primjer (Powered by frubar.net) |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: NSU Pretis u Bobber | |
| |
|
| |
| NSU Pretis u Bobber | |
|