Početna stranicaPretraľnikPrilika? - Page 6 610RegistracijaLogin

Prilika?

Go down 
+49
martinx
custom rider
Sime
Krišo
mafijozo
Genesis051
Hyosung
izigoing
Munja
El Nino
fire fox
TommyZG
mosor
mrljo#2
rifireman
vroc-bobi
Kicho
Lars_Viking
crocopzmaj
merla
Vilko
poč85
lunaroid
Jastreb
Cube
freddie
zanotti
Safet(y)
Zlac
Karlo
Sos
mavo
zed12
Vladek
Bosqeto
starac
nyll
medo
rocky 61
lukylipik
klesoo
magna
ica
asy
Night rider
cro.chopper
swileni
One Night Stand
jebiki
53 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Autor/icaPoruka
mosor
man
man

Broj postova : 45
Godina imam : 43
Prebivalište : Tugare
Vozim : Hyosung Aquila 250
Na forumu od : 04.02.2013

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 09:24

TommyZG je napisao/la:
ako sam ovako na brzinu shvatio... carine više nema za uvoz iz EU-a, ali ima "posebnog poreza"....

Ako sam ja to dobro shvatio, nije to više uvoz i nije to neki posebni porez nego isti onaj kojeg moraš platit kad u nas kupiš polovni motor. Samo prije toga treba onaj certifikat: "dokument koji izdaje proizvođač vozila s podacima predmetnog vozila kojim se potvrđuje da je vozilo iz serije vozila koje posjeduje EU homologaciju tipa vozila (WVTA) i ispunjava zahtjeve koji su bili na snazi u vrijeme njegove proizvodnje"
[Vrh] Go down
mosor
man
man

Broj postova : 45
Godina imam : 43
Prebivalište : Tugare
Vozim : Hyosung Aquila 250
Na forumu od : 04.02.2013

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 09:26

Djoni_Gitara je napisao/la:

http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/w-reg-kawasaki-en-500-cruiser/1022476017

slinim slinim 
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Broj postova : 510
Godina imam : 57
Prebivalište : Rijeka-Saršoni
Vozim : Suzuki Intruder c800
Na forumu od : 27.07.2008

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 17:38

Još sam malo kopao po internetu, i na stranicama CVH našao nešto što se tiće homologacije vozila
Prilikom uvoza vozila u Republiku Hrvatsku, vozila moraju udovoljiti zahtjevima koji su definirani ECE pravilnicima Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu ili EEC/EC direktivama i EU uredbama Europske unije odnosno zahtjevima koje je Državni zavod za mjeriteljstvo Republike Hrvatske definirao u vrijedećim propisima o homologaciji vozila.

Pravilnik o homologaciji vozila
Pravilnici i naredbe o homologaciji

Navedeni propisi o homologaciji vozila, u skladu s međunarodnim propisima, dopuštaju stavljanje u promet samo vozila koja su homologirana odnosno koja udovoljavaju zahtjevima u pogledu sigurnosti sudionika u prometu, zaštite okoliša i zdravlja ljudi, uštede energije, usklađivanja uvjeta za registraciju vozila u zemljama potpisnicama Sporazuma iz 1958. unutar UN ECE i zemljama članicama Europske unije.

Zahtjevi se razlikuju ovisno o kategoriji vozila te je li riječ o novim ili rabljenim vozilima. Kao primjer navodimo emisiju štetnih sastojaka iz motornih vozila.

kategorija vozila nova vozila rabljena vozila
M1, N1 ECE-R83RV-06 (Euro 5) - od 01.01.2012. ECE-83.05RI (Euro 3)
(EU) R715/2007 (Euro 5) - od 01.01.2012. 770/220*98/69A (Euro 3)

M2, N2, M3 i N3 ECE-R49.05 (EURO V) - od 01.10.2011. ECE-R49.02B (EURO II)
2005/55/EC (EURO V) - od 01.10.2011 88/77*91/542B (EURO II)

L 2006/120/EC (Euro 3) 97/24/5 (Euro 1)

S obzirom da se propisi (zahtjevi) kontinuirano mijenjaju i dopunjavaju potpuni popis možete dobiti na adresi www.dzm.hr.

Po ovome se vidi ili barem ja vidim, da se osobna vozila rabljena koja se unose moraju biti Euro 3 (kategorija M1, N1);
a motocikli rabljeni koji se unose moraju biti Euro 1 (kategorija L)
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 17:40

Tablica mi nije baš uspjela; pa evo link

http://www.cvh.hr/cvh/homologacija/homologacija/tehnicki-zahtjevi-za-vozila.aspx
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 17:47

Na jednom forumu sam našao opis uvoza osobnog auta; po meni je isto i za motor; osim norme ispušnih plinova koju treba ispunjavati (Euro 3 - za auto; Euro 1 - za motor)
Evo ja sam u austriji kupio auto u ponedjeljak a danas sam popodne sve zavrsio kod nas jos samo na policiju na ovjeru prometne i to je to.
Ako ce nekom pomoci ovako je nekako islo
Kupio sam od privatne osobe u austriji rabljeno auto koristeno i registrirano u austriji, kupio u austrijskom volvu COC za 25 eura, napravio kupoprodajni ugovor skinut sa stranica "austrijskog HAKA", ovjerio kod biljeznika, uzeo zoll table u allianz osiguranju kupio zeni par "egzoticnih" cokolada i pravac ZG.
Na slovenskoj granici sluzbenik je samo pogledao osobnu na sekundu a na hrvatskoj su me pitali kakve su to tablice ja reko austrijske zoll i oni rekose sretan put.
Jucer u Zagrebu sam otisao sa COCom i ostalim dokumentima na Homologaciju u stanicu za tehnicki pregled platio oko 670kn sacekao pola sata i dobio potvrdu o sukladnosti.
Jutros oko pola 9 otisao na carinu, ponio sve papire, ispunio obrazac, kopirao sve te papire (ugovor, prometnu, potvrdu o sukladnosti) ne treba eur1 i ne treba nikakva izjava o EU podrijetlu automobila. U obrascu mozes navesti hoces li da ti procjene auto na osnovu onih tablica a meni su odmah rekli da zaokruzim da necu. To sam sve napravio za pola sata, pogledali su mi broj sasije i broj kilometara za 5 minuta i carinik mi je rekao da dodjem pred kraj radnog vremena ili sutra po rjesenje i uplatnicu.
Dosao sam oko 3 po to, auto su mi procijenili po eurotaxu (ja sam prije toga na stranici swacke platio oko 7 eura da vidim procjenu svog auta i bilo je isto) dali uplatnicu na kojoj je samo one dvije stavke co2 i ono drugo sto je meni bilo 1%. Znaci nista onih 5%.
Na brzinu sam uplatio u fini, opalio po gasu i uhvatio carinika u pola 4 na izlazu jer rade do 3 pa mi je ipak opecatio i potpisao rjesenje da je sve placeno. Moram naglasiti da su sva 3 carinika s kojim sam komunicirao bili ljubazni pristojni i susretljivi iako sam vidio da im gori pod nogama.
Onda na tehnicki, platio osiguranje, izabrao tablice, dobio zeleni karton i prometnu i to je bilo gotovo za sat vremena.
i eto ga
Sutra na policiju na ovjeru prometne i onda nazad u stanicu za tehnicki po table i napokon gotovo.
eto valjda ce pomoci nekom a priupitajte jos sta ako se sjecam i imam vremena napisat cu.

Jedino ne znam jel moram sutra na policiju voziti i auto jer mi je malo nezgodno zbog nekih obaveza pa ako znate recite
[Vrh] Go down
fire fox
man
man
fire fox

Broj postova : 363
Godina imam : 52
Prebivalište : PGŽ
Vozim : trenutno ništa
Na forumu od : 05.08.2012

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 18:17

koliko sam upućen dovoljno je ponijeti prometnu i osobnu .
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 18:46

fire fox je napisao/la:
koliko sam upućen  dovoljno je ponijeti prometnu i osobnu .
Tako nekako sam i ja shvatio upitam te još ponešto ali kasnije kada dođem na to ...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 18:53

rifireman je napisao/la:
Na jednom forumu sam našao opis uvoza osobnog auta; po meni je isto i za motor; osim norme ispušnih plinova koju treba ispunjavati (Euro 3 - za auto; Euro 1 - za motor)

Ako ce nekom pomoci ovako je nekako islo
Kupio sam od privatne osobe u austriji rabljeno auto koristeno i registrirano u austriji, kupio u austrijskom volvu COC za 25 eura, napravio kupoprodajni ugovor skinut sa stranica "austrijskog HAKA", ovjerio kod biljeznika, uzeo zoll table u allianz osiguranju kupio zeni par "egzoticnih" cokolada i pravac ZG.

Je dovoljno za COC da odneseš prometnu i vide broj karoserije ili trba još što?
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesri 17 srp 2013, 21:04

COC - Certificate of Conformiti

To nije prometna dozvola, već certifikat (ovjerena potvrda) da je auto tj. motor kad je proizveden bio u skladu sa evropskim normama.

Izdaje ga proizvođać vozila ili predstavnik proizvođaća u zemlji. Koliko sam upućen lakše ga je dobiti vani nego kod naših predstavnika.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimečet 18 srp 2013, 17:37

rifireman je napisao/la:
COC - Certificate of Conformiti

To nije prometna dozvola, već certifikat (ovjerena potvrda) da je auto tj. motor kad je proizveden bio u skladu sa evropskim normama.

Izdaje ga proizvođać vozila ili predstavnik proizvođaća u zemlji. Koliko sam upućen lakše ga je dobiti vani nego kod naših predstavnika.

Hvala Ri ali da li si im pokazao prometnu vozila da ti to izdaju ili si samo rekao model vozila?? Odnosno da li si gledao broj karoserije u prometnoj pa išlo po tome ili si rekao auto model i snagu?
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 20 srp 2013, 14:17

VIN
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 20 srp 2013, 16:22

rifireman je napisao/la:
VIN

Vehicle Identification Number?
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 20 srp 2013, 16:45

DA
[Vrh] Go down
mavo
cro chopper forum
cro chopper forum
mavo

Broj postova : 1573
Godina imam : 50
Prebivalište : Sisak
Vozim : bmw
Na forumu od : 16.02.2009

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 09 stu 2013, 09:22

https://cro-chopper.forumcroatian.com/t860p690-honda-shadow-750-ace-tribute-to-indian-big-chief#374905

Samo ovaj vikend akcija

35000 kn

Ako ovo nije dobra prilika onda ne znam šta je...
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 09 stu 2013, 12:05

slazem se dobar dobar 
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Godina imam : 53
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 09 stu 2013, 18:10

mavo je napisao/la:
https://cro-chopper.forumcroatian.com/t860p690-honda-shadow-750-ace-tribute-to-indian-big-chief#374905

Samo ovaj vikend akcija

35000 kn

Ako ovo nije dobra prilika onda ne znam šta je...
Podržavam. Smile
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
Vilko
cro chopper forum
cro chopper forum
Vilko

Broj postova : 2333
Godina imam : 51
Prebivalište : Podvinje
Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec.
Na forumu od : 08.10.2008

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimesub 09 stu 2013, 18:44

Sve je to ljepo i da se motor hvali i da se podrzava cijena ALI gdje su tu novcici,papirici,
NEMA ih.Tesko je danas nesto prodati..
Puno srece Magni u daljnoj prodaji krasnog primjerka Honde.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimened 10 stu 2013, 08:45

tako je oooooo premudri Vilijuse!!!!!tesko je nesta danas uvaljati, nema love.............

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad 
[Vrh] Go down
mavo
cro chopper forum
cro chopper forum
mavo

Broj postova : 1573
Godina imam : 50
Prebivalište : Sisak
Vozim : bmw
Na forumu od : 16.02.2009

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimened 10 stu 2013, 10:51

Definitivno je danas teško nešto prodati, nitko to ne osporava. Ja vjerujem da ima stvari koje da hočeš i pokloniti ne možeš jer
nemaš kome.

Ali dobra prilika je dobra prilika, ovako formirana cijena za ovaj motor će ga sigurno staviti u debelu prednost nad ostalima primjercima
tog godišta i modela u oglasniku.
[Vrh] Go down
El Nino
man
man
El Nino

Broj postova : 231
Godina imam : 38
Prebivalište : Čakovec
Vozim : HD FLSTC
Na forumu od : 25.08.2012

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimened 10 stu 2013, 18:46

Ja kad sam u pocetku postavio oglas dosao mi je lik i uzeo bi ga da sam mu spustio na 30 tisuca. Tad sam ga cijenio 34. Posto je motor definitivno najuredniji od svih vn800 smatrao sam da ga nedam ispod te cijene.

Zatim mi je uletjela prilika uzeti jednog nakeda, ali je tip vec kupio sebi vn, izdrapan ali je bio ispod 30 hiljada.
Sad je par ljudi dolazilo, nitko nije plakao za cijenu, ali niti ponovno dosao vidjeti, a svaki je rekao dodjem drugi tjedan. Mozda sam zajebao sto ga nisam prodao kad sam mogao, ali nisam htio spustiti 4 tisuce.
[Vrh] Go down
Munja
cro chopper forum
cro chopper forum
Munja

Broj postova : 1634
Prebivalište : požega-ulica od zakona
Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv
Na forumu od : 25.11.2007

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimened 10 stu 2013, 21:14

El Nino je napisao/la:
Ja kad sam u pocetku postavio oglas dosao mi je lik i uzeo bi ga da sam mu spustio na 30 tisuca. Tad sam ga cijenio 34. Posto je motor definitivno najuredniji od svih vn800 smatrao sam da ga nedam ispod te cijene.

Zatim mi je uletjela prilika uzeti jednog nakeda, ali je tip vec kupio sebi vn, izdrapan ali je bio ispod 30 hiljada.
Sad je par ljudi dolazilo, nitko nije plakao za cijenu, ali niti ponovno dosao vidjeti, a svaki je rekao dodjem drugi tjedan. Mozda sam zajebao sto ga nisam prodao kad sam mogao, ali nisam htio spustiti 4 tisuce.
obično ispada da prvi koji ponudi lovu i je najbolji kupac.
Puno puta sam se zaj,mudrujuči oko cijene i tražeći neku svoju cifru.Sad uzmem srednju cijenu iz oglasnika i nju stavim, ko ponudi lovu spustim 100-200euriča i to je to.
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimepon 11 stu 2013, 04:01

Jel se to meni čini ili svi posljednjih dana prodaju shadowe?? Neka interna?? Magna vjerojatno hoće novog Bolta jer izgleda ko neprežaljena Đubretova prerada...Twisted Evil 
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimepon 11 stu 2013, 09:30

One Night Stand je napisao/la:
Jel se to meni čini ili svi posljednjih dana prodaju shadowe?? Neka interna?? Magna vjerojatno hoće novog Bolta jer izgleda ko neprežaljena Đubretova prerada...Twisted Evil 
Magna prelazi na Harliku 500 Twisted Evil 
[Vrh] Go down
zanotti
cro chopper forum
cro chopper forum
zanotti

Broj postova : 2142
Godina imam : 49
Prebivalište : Trogir
Vozim : Harley Davidson CVO Limited
Na forumu od : 10.03.2008

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimepon 18 stu 2013, 18:27

Za ljubitelje Čarlija ima jedan interesantan na licitaciji

http://195.29.226.170:17022/carina/public.php?act=popis0

Dupli klik na ime za viditi sliku....
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitimepon 02 pro 2013, 10:12

jedna zanimljiva prerada
http://www.njuskalo.hr/chopperi/honda-cb400n-391-cm3-oglas-9886600

Prilika? - Page 6 Honda-cb400n-391-cm3-slika-29929225
[Vrh] Go down
Sponsored content

Prilika? - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: Prilika?   Prilika? - Page 6 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Prilika?
[Vrh] 
Stranica 6 / 10.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics