| Prilika? | |
|
+49martinx custom rider Sime Krišo mafijozo Genesis051 Hyosung izigoing Munja El Nino fire fox TommyZG mosor mrljo#2 rifireman vroc-bobi Kicho Lars_Viking crocopzmaj merla Vilko poč85 lunaroid Jastreb Cube freddie zanotti Safet(y) Zlac Karlo Sos mavo zed12 Vladek Bosqeto starac nyll medo rocky 61 lukylipik klesoo magna ica asy Night rider cro.chopper swileni One Night Stand jebiki 53 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
mosor man
Broj postova : 45 Godina imam : 43 Prebivalište : Tugare Vozim : Hyosung Aquila 250 Na forumu od : 04.02.2013
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 09:24 | |
| - TommyZG je napisao/la:
- ako sam ovako na brzinu shvatio... carine više nema za uvoz iz EU-a, ali ima "posebnog poreza"....
Ako sam ja to dobro shvatio, nije to više uvoz i nije to neki posebni porez nego isti onaj kojeg moraš platit kad u nas kupiš polovni motor. Samo prije toga treba onaj certifikat: "dokument koji izdaje proizvođač vozila s podacima predmetnog vozila kojim se potvrđuje da je vozilo iz serije vozila koje posjeduje EU homologaciju tipa vozila (WVTA) i ispunjava zahtjeve koji su bili na snazi u vrijeme njegove proizvodnje" | |
|
| |
mosor man
Broj postova : 45 Godina imam : 43 Prebivalište : Tugare Vozim : Hyosung Aquila 250 Na forumu od : 04.02.2013
| |
| |
rifireman cro chopper forum
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 17:38 | |
| Još sam malo kopao po internetu, i na stranicama CVH našao nešto što se tiće homologacije vozila ****** Prilikom uvoza vozila u Republiku Hrvatsku, vozila moraju udovoljiti zahtjevima koji su definirani ECE pravilnicima Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu ili EEC/EC direktivama i EU uredbama Europske unije odnosno zahtjevima koje je Državni zavod za mjeriteljstvo Republike Hrvatske definirao u vrijedećim propisima o homologaciji vozila.
Pravilnik o homologaciji vozila Pravilnici i naredbe o homologaciji
Navedeni propisi o homologaciji vozila, u skladu s međunarodnim propisima, dopuštaju stavljanje u promet samo vozila koja su homologirana odnosno koja udovoljavaju zahtjevima u pogledu sigurnosti sudionika u prometu, zaštite okoliša i zdravlja ljudi, uštede energije, usklađivanja uvjeta za registraciju vozila u zemljama potpisnicama Sporazuma iz 1958. unutar UN ECE i zemljama članicama Europske unije.
Zahtjevi se razlikuju ovisno o kategoriji vozila te je li riječ o novim ili rabljenim vozilima. Kao primjer navodimo emisiju štetnih sastojaka iz motornih vozila.
kategorija vozila nova vozila rabljena vozila M1, N1 ECE-R83RV-06 (Euro 5) - od 01.01.2012. ECE-83.05RI (Euro 3) (EU) R715/2007 (Euro 5) - od 01.01.2012. 770/220*98/69A (Euro 3)
M2, N2, M3 i N3 ECE-R49.05 (EURO V) - od 01.10.2011. ECE-R49.02B (EURO II) 2005/55/EC (EURO V) - od 01.10.2011 88/77*91/542B (EURO II)
L 2006/120/EC (Euro 3) 97/24/5 (Euro 1)
S obzirom da se propisi (zahtjevi) kontinuirano mijenjaju i dopunjavaju potpuni popis možete dobiti na adresi www.dzm.hr. *******************************
Po ovome se vidi ili barem ja vidim, da se osobna vozila rabljena koja se unose moraju biti Euro 3 (kategorija M1, N1); a motocikli rabljeni koji se unose moraju biti Euro 1 (kategorija L)
| |
|
| |
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 17:40 | |
| Tablica mi nije baš uspjela; pa evo link
http://www.cvh.hr/cvh/homologacija/homologacija/tehnicki-zahtjevi-za-vozila.aspx | |
|
| |
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 17:47 | |
| Na jednom forumu sam našao opis uvoza osobnog auta; po meni je isto i za motor; osim norme ispušnih plinova koju treba ispunjavati (Euro 3 - za auto; Euro 1 - za motor) **************** Evo ja sam u austriji kupio auto u ponedjeljak a danas sam popodne sve zavrsio kod nas jos samo na policiju na ovjeru prometne i to je to. Ako ce nekom pomoci ovako je nekako islo Kupio sam od privatne osobe u austriji rabljeno auto koristeno i registrirano u austriji, kupio u austrijskom volvu COC za 25 eura, napravio kupoprodajni ugovor skinut sa stranica "austrijskog HAKA", ovjerio kod biljeznika, uzeo zoll table u allianz osiguranju kupio zeni par "egzoticnih" cokolada i pravac ZG. Na slovenskoj granici sluzbenik je samo pogledao osobnu na sekundu a na hrvatskoj su me pitali kakve su to tablice ja reko austrijske zoll i oni rekose sretan put. Jucer u Zagrebu sam otisao sa COCom i ostalim dokumentima na Homologaciju u stanicu za tehnicki pregled platio oko 670kn sacekao pola sata i dobio potvrdu o sukladnosti. Jutros oko pola 9 otisao na carinu, ponio sve papire, ispunio obrazac, kopirao sve te papire (ugovor, prometnu, potvrdu o sukladnosti) ne treba eur1 i ne treba nikakva izjava o EU podrijetlu automobila. U obrascu mozes navesti hoces li da ti procjene auto na osnovu onih tablica a meni su odmah rekli da zaokruzim da necu. To sam sve napravio za pola sata, pogledali su mi broj sasije i broj kilometara za 5 minuta i carinik mi je rekao da dodjem pred kraj radnog vremena ili sutra po rjesenje i uplatnicu. Dosao sam oko 3 po to, auto su mi procijenili po eurotaxu (ja sam prije toga na stranici swacke platio oko 7 eura da vidim procjenu svog auta i bilo je isto) dali uplatnicu na kojoj je samo one dvije stavke co2 i ono drugo sto je meni bilo 1%. Znaci nista onih 5%. Na brzinu sam uplatio u fini, opalio po gasu i uhvatio carinika u pola 4 na izlazu jer rade do 3 pa mi je ipak opecatio i potpisao rjesenje da je sve placeno. Moram naglasiti da su sva 3 carinika s kojim sam komunicirao bili ljubazni pristojni i susretljivi iako sam vidio da im gori pod nogama. Onda na tehnicki, platio osiguranje, izabrao tablice, dobio zeleni karton i prometnu i to je bilo gotovo za sat vremena. i eto ga Sutra na policiju na ovjeru prometne i onda nazad u stanicu za tehnicki po table i napokon gotovo. eto valjda ce pomoci nekom a priupitajte jos sta ako se sjecam i imam vremena napisat cu.
Jedino ne znam jel moram sutra na policiju voziti i auto jer mi je malo nezgodno zbog nekih obaveza pa ako znate recite ************************************* | |
|
| |
fire fox man
Broj postova : 363 Godina imam : 52 Prebivalište : PGŽ Vozim : trenutno ništa Na forumu od : 05.08.2012
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 18:17 | |
| koliko sam upućen dovoljno je ponijeti prometnu i osobnu .
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 18:46 | |
| - fire fox je napisao/la:
- koliko sam upućen dovoljno je ponijeti prometnu i osobnu .
Tako nekako sam i ja shvatio upitam te još ponešto ali kasnije kada dođem na to ... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 18:53 | |
| - rifireman je napisao/la:
- Na jednom forumu sam našao opis uvoza osobnog auta; po meni je isto i za motor; osim norme ispušnih plinova koju treba ispunjavati (Euro 3 - za auto; Euro 1 - za motor)
Ako ce nekom pomoci ovako je nekako islo Kupio sam od privatne osobe u austriji rabljeno auto koristeno i registrirano u austriji, kupio u austrijskom volvu COC za 25 eura, napravio kupoprodajni ugovor skinut sa stranica "austrijskog HAKA", ovjerio kod biljeznika, uzeo zoll table u allianz osiguranju kupio zeni par "egzoticnih" cokolada i pravac ZG.
Je dovoljno za COC da odneseš prometnu i vide broj karoserije ili trba još što? |
|
| |
| Naslov: Re: Prilika? sri 17 srp 2013, 21:04 | |
| COC - Certificate of Conformiti
To nije prometna dozvola, već certifikat (ovjerena potvrda) da je auto tj. motor kad je proizveden bio u skladu sa evropskim normama.
Izdaje ga proizvođać vozila ili predstavnik proizvođaća u zemlji. Koliko sam upućen lakše ga je dobiti vani nego kod naših predstavnika. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prilika? čet 18 srp 2013, 17:37 | |
- COC - Certificate of Conformiti
To nije prometna dozvola, već certifikat (ovjerena potvrda) da je auto tj. motor kad je proizveden bio u skladu sa evropskim normama.
Izdaje ga proizvođać vozila ili predstavnik proizvođaća u zemlji. Koliko sam upućen lakše ga je dobiti vani nego kod naših predstavnika. Hvala Ri ali da li si im pokazao prometnu vozila da ti to izdaju ili si samo rekao model vozila?? Odnosno da li si gledao broj karoserije u prometnoj pa išlo po tome ili si rekao auto model i snagu? |
|
| |
| Naslov: Re: Prilika? sub 20 srp 2013, 14:17 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prilika? sub 20 srp 2013, 16:22 | |
- VIN
Vehicle Identification Number? |
|
| |
| Naslov: Re: Prilika? sub 20 srp 2013, 16:45 | |
| | |
|
| |
mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| Naslov: Re: Prilika? sub 09 stu 2013, 09:22 | |
| | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| |
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Prilika? sub 09 stu 2013, 18:10 | |
| | |
|
| |
Vilko cro chopper forum
Broj postova : 2333 Godina imam : 51 Prebivalište : Podvinje Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec. Na forumu od : 08.10.2008
| Naslov: Re: Prilika? sub 09 stu 2013, 18:44 | |
| Sve je to ljepo i da se motor hvali i da se podrzava cijena ALI gdje su tu novcici,papirici, NEMA ih.Tesko je danas nesto prodati.. Puno srece Magni u daljnoj prodaji krasnog primjerka Honde. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prilika? ned 10 stu 2013, 08:45 | |
| |
|
| |
mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| Naslov: Re: Prilika? ned 10 stu 2013, 10:51 | |
| Definitivno je danas teško nešto prodati, nitko to ne osporava. Ja vjerujem da ima stvari koje da hočeš i pokloniti ne možeš jer nemaš kome.
Ali dobra prilika je dobra prilika, ovako formirana cijena za ovaj motor će ga sigurno staviti u debelu prednost nad ostalima primjercima tog godišta i modela u oglasniku. | |
|
| |
El Nino man
Broj postova : 231 Godina imam : 38 Prebivalište : Čakovec Vozim : HD FLSTC Na forumu od : 25.08.2012
| Naslov: Re: Prilika? ned 10 stu 2013, 18:46 | |
| Ja kad sam u pocetku postavio oglas dosao mi je lik i uzeo bi ga da sam mu spustio na 30 tisuca. Tad sam ga cijenio 34. Posto je motor definitivno najuredniji od svih vn800 smatrao sam da ga nedam ispod te cijene.
Zatim mi je uletjela prilika uzeti jednog nakeda, ali je tip vec kupio sebi vn, izdrapan ali je bio ispod 30 hiljada. Sad je par ljudi dolazilo, nitko nije plakao za cijenu, ali niti ponovno dosao vidjeti, a svaki je rekao dodjem drugi tjedan. Mozda sam zajebao sto ga nisam prodao kad sam mogao, ali nisam htio spustiti 4 tisuce. | |
|
| |
Munja cro chopper forum
Broj postova : 1634 Godina imam : 51 Prebivalište : požega-ulica od zakona Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv Na forumu od : 25.11.2007
| Naslov: Re: Prilika? ned 10 stu 2013, 21:14 | |
| - El Nino je napisao/la:
- Ja kad sam u pocetku postavio oglas dosao mi je lik i uzeo bi ga da sam mu spustio na 30 tisuca. Tad sam ga cijenio 34. Posto je motor definitivno najuredniji od svih vn800 smatrao sam da ga nedam ispod te cijene.
Zatim mi je uletjela prilika uzeti jednog nakeda, ali je tip vec kupio sebi vn, izdrapan ali je bio ispod 30 hiljada. Sad je par ljudi dolazilo, nitko nije plakao za cijenu, ali niti ponovno dosao vidjeti, a svaki je rekao dodjem drugi tjedan. Mozda sam zajebao sto ga nisam prodao kad sam mogao, ali nisam htio spustiti 4 tisuce. obično ispada da prvi koji ponudi lovu i je najbolji kupac. Puno puta sam se zaj,mudrujuči oko cijene i tražeći neku svoju cifru.Sad uzmem srednju cijenu iz oglasnika i nju stavim, ko ponudi lovu spustim 100-200euriča i to je to. | |
|
| |
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Prilika? pon 11 stu 2013, 04:01 | |
| Jel se to meni čini ili svi posljednjih dana prodaju shadowe?? Neka interna?? Magna vjerojatno hoće novog Bolta jer izgleda ko neprežaljena Đubretova prerada... | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| |
| |
zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
| Naslov: Re: Prilika? pon 18 stu 2013, 18:27 | |
| Za ljubitelje Čarlija ima jedan interesantan na licitaciji
http://195.29.226.170:17022/carina/public.php?act=popis0
Dupli klik na ime za viditi sliku.... | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Prilika? pon 02 pro 2013, 10:12 | |
| jedna zanimljiva prerada http://www.njuskalo.hr/chopperi/honda-cb400n-391-cm3-oglas-9886600 | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prilika? | |
| |
|
| |
| Prilika? | |
|