|
|
| aquila gv 250 problemi sa čokom | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
gosponmartin man
Broj postova : 60 Godina imam : 55 Prebivalište : Zagreb-Dubrava Vozim : Hyosung Aguila GV 250 Na forumu od : 10.02.2010
| Naslov: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 07:56 | |
| ....evo mene opet...ovid dana sam imao novo iskustvo. Kako je zahladilo,teško pali ujutro...pa sam skužio foru da malo povučem čok,onda upali "brze" i onda ga nakon minutu dvije vratim i sve 5.... Ali jučer ujutro ne mogu upaliti nikako,pa vratim čok "na nulu" i motorić upali nakon malo verglanja...povučem malo čok i motor se ugasi....opet samga upalio bez čoka i tako ostavio da se malo zagrije i krenuo.... Tako sam se vozio cijeli dan i sve ok(samo mi se činilo da malo jače "puca" iz auspuha kad pustim gas),no probao sam dok je topli u leru mao povući čok da vidim kako reagira i odmah se ugasi.Pogledao sam sajlu i nigdje ne zapinje te se polugica na fergazerima lijepo vraća i pomiće...nista ne steka...
Danas ujutro je jedva upalio i to sam morao bez čoka,jer sa čokom nikako i čim ga povučem gasi se....kad je upalio malo sam digao ler gas (ručno na šrafu)da mi se ne gasi,dok je hladan...
Svječice sam promijenio i stavio original NGK CR8E prije tjedan dana...
Izgleda kao da je nekaj zaštekalo u fergazeru kada se povlači čok pa ga "prelije",no nije mi jasno jer gas lovi fino(normalno,uz lagano dodavanje dok je hladan),poslije kada se zgrije ide super.... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 11:11 | |
| Zbog zadovoljavanja euro normi ( Euro 3), u rasplinjaču su ugrađene prilično "restriktivne" dizne, kako glavne, tako i za ler. Svi vlasnici koji su ugrađivali aftermarket jet kit prvo pišu o tome kako više nemaju problema s hladnim startom. Dakle, isplatilo bi se ugraditi malo veće ler dizne, s time da nakon bi toga trebalo izvršiti podešavanje rasplinjača i ler gasa.
Ako koristim čok, ja ga odmah zatvorim, čim motor počne raditi. Kad motor počne raditi donekle stabilno, može mu se dodati malo lera, iako moram priznati da se kod mene gotovo i ne primjeti u smislu poboljšanja rada... Može se primjetiti jedino kod anlasanja hladnog motora, s time da ga nikad ne otvaram do kraja. | |
| | | gosponmartin man
Broj postova : 60 Godina imam : 55 Prebivalište : Zagreb-Dubrava Vozim : Hyosung Aguila GV 250 Na forumu od : 10.02.2010
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 12:08 | |
| pošto sam novi u tome..gdje se mogu naručiti te aftermarket šire dizne i koliko to dodje cca....
kaj se tiče čoka ja ga nebi ni koristio no prije nisam bez njega mogao upaliti kad je bilo hladno...sada moram palit bez njega jer neće nikako,a kada se upali(bez čoka)čim ga "taknem"odma se zaguši i ugasi...?! | |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 13:14 | |
| O tome se puno pisalo na onome američkome forumu, pa tamo malo potraži, tema je "sticky"... Ovo ti je kompletan kit od Larry Coock-a, s njime dobiješ i sva uputstva, a na AC forumui imaš puno rasprava, iskustava, i t.d.
http://www.lccycle.com/hyosung250_jet_kits.html
Osim toga, možeš vrlo jednostavno nabaviti samo pilot dizne (ler), umjesto originalnih Mikuni 20 staviš jedan broj veće (22,5). Ima ih na eBayu-u, u moto trgovinama kod nas, i t.d.
Ova Aquila ima svježe ugrađen taj Performance jet kit, s time da se uz nove dizne obavezno otvara i usis i ispuh...
https://www.youtube.com/watch?v=3T276At4Qcc
Zadnja promjena: palomas; uto 14 ruj 2010, 13:23; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Hedo cro chopper forum
Broj postova : 3302 Godina imam : 37 Prebivalište : Santa Domenica Vozim : Cruisera Na forumu od : 16.07.2009
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 13:15 | |
| A da probaš ipak vratit stare svijećice? Tek tolko da vidiš kak će radit... Kažem jer sam imao doslovno isti problem na kruzeru i problem je bio u svijećicama a ne u ler gasu, čoku i neznam ni ja čemu... Btw ispod ove teme je tema svjećice gdje ih je Calc detaljno opisao pa... | |
| | | nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 14:47 | |
| stvarno, razlika u temperaturi zraka od par C da zahtjeva veče dizne i otvaranje usisa i spuha??? | |
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 14:55 | |
| - nyll je napisao/la:
- stvarno, razlika u temperaturi zraka od par C da zahtjeva veče dizne i otvaranje usisa i spuha???
Ne, nigdje tako nešto nije ni napisano! Aquila zadovoljava stroge Euro 3 norme, i tvornički ima ugrađene takve dizne u Mikuni dvostrukom rasplinjaču. Za onaj Performanse Jet Kit (veće dizne, drugačije igle), potrebno je dovesti više zraka u motor. A za lakše pokretanje kad je motor hladan, dovoljno je ugraditi samo dvije Mikuni pilot dizne, malo većeg promjera od originalnih, i ništa više. | |
| | | nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 15:07 | |
| opet, i to mi je malo radikalan zahvat, pa nije da je -15 vani ovih dana (EDIT: očeivao bih možda 1/2 kruga gore-dolje, al da trebaš širu kad temp. pande sa 30 na 20, to ne)
btw, norme kad več spominješ, nakon stavljanja tog kita (i otvaranja (jel velika razilka potrebna?)) nisi više unutar njih? | |
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 16:15 | |
| - nyll je napisao/la:
- opet, i to mi je malo radikalan zahvat, pa nije da je -15 vani ovih dana (EDIT: očeivao bih možda 1/2 kruga gore-dolje, al da trebaš širu kad temp. pande sa 30 na 20, to ne)
Evo pokušat ću ti još jednom objasniti, valjda neću još morati i nacrtati neke stvarI: ne radi se o tome da temp. padne s 30 na 20 C, nego kad se motor do jutra ohladi na 10 C, ili još niže. Ler dizna koje su ugrađene su premale, a ako još k tome ima i nečistoća u rasplinjaču, tada motor teže pali hladan. Istoga dana, ako ga ostaviš na suncu da se malo zagrije, upalit će bez problema. Taj isti motor se proizvodio i prije 2002., a do tada je vrijedila Euro 2 norma. Rasplinjači su od japanskog Mikunija, a nakon 2002. godine u njih su ugrađene "restriktivnije" dizne, i u tome je cijeli problem, jer sad taj isti motor teže pali hladan, nego takvi stariji modeli. To se može vrlo lako riješiti, ler dizne koštaju par kuna, i prije se ugrade, nego što ja sve to tebi objasnim. - Citat :
- btw, norme kad več spominješ, nakon stavljanja tog kita (i otvaranja (jel velika razilka potrebna?)) nisi više unutar njih?
Pa mnoga vozila i sa osnovnim tvorničkim postavkama kasnije često više ne zadovoljavaju norme, koje na početku jesu. Detalje ne znam, ali na Aquili ne treba nešto posebno modificirati usis, izbuši se više rupica na poklopcu filtera zraka, i na prigušivaću auspuha se postojeće rupe malo prošire (to samo u slučaju ako se ugrađuje Performance jet kit). | |
| | | gosponmartin man
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 19:16 | |
| - palomas je napisao/la:
- O tome se puno pisalo na onome američkome forumu, pa tamo malo potraži, tema je "sticky"... Ovo ti je kompletan kit od Larry Coock-a, s njime dobiješ i sva uputstva, a na AC forumui imaš puno rasprava, iskustava, i t.d.
Osim toga, možeš vrlo jednostavno nabaviti samo pilot dizne (ler), umjesto originalnih Mikuni 20 staviš jedan broj veće (22,5). Ima ih na eBayu-u, u moto trgovinama kod nas, i t.d.
Ova Aquila ima svježe ugrađen taj Performance jet kit, s time da se uz nove dizne obavezno otvara i usis i ispuh...
https://www.youtube.com/watch?v=3T276At4Qcc super....budem probao tamo isto nekaj potražiti...ma vazno mi je da nije neki veliki kvar....puno hvala | |
| | | rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom uto 14 ruj 2010, 22:59 | |
| Kako Hedo pomenu ne bi bilo zgorega da probaš vratiti stare sviječice,to ti je par minuta posla,a moguće je da si negdje natanko smeće od goriva pa ga malo ' pojačaj' sa par litara 98'oktana ( ako sipaš 95-icu). | |
| | | gosponmartin man
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom sri 15 ruj 2010, 07:13 | |
| - rocky 61 je napisao/la:
- Kako Hedo pomenu ne bi bilo zgorega da probaš vratiti stare sviječice,to ti je par minuta posla,a moguće je da si negdje natanko smeće od goriva pa ga malo ' pojačaj' sa par litara 98'oktana ( ako sipaš 95-icu).
svječice sam vratio stare i ista stvar,pa sam vratio ove nove...moze biti da sam stvarno ulio neko smeće od goiva pa me to zahebava...probati ću i to ...staviti 98-cu unutra pa da vidim | |
| | | gosponmartin man
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom sri 15 ruj 2010, 07:21 | |
| - palomas je napisao/la:
- O tome se puno pisalo na onome američkome forumu, pa tamo malo potraži, tema je "sticky"... Ovo ti je kompletan kit od Larry Coock-a, s njime dobiješ i sva uputstva, a na AC forumui imaš puno rasprava, iskustava, i t.d.
https://www.youtube.com/watch?v=3T276At4Qcc evo malo sam pregledao AC forum...i generalni je savjet da su dizne zaštopane,te da je smeće u rezervoaru....savjetuju upotrebu SEAFOAM sredstva za čišćenje rezervoara i univerzalne sprayeve za čišćenje rasplinjača(fergazera)... "Carburator Cleaner".... ima li netko iskustva sa takvim proizvodima koji se mogu naći kod nas?...ili ću morati naručiti preko njih.... | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom sri 15 ruj 2010, 07:34 | |
| to imaš u svakom dućanu auto dijelova te na pumpama. samo pazi razliku između čistača injektora i čistača karburatora | |
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom sri 15 ruj 2010, 11:31 | |
| SEAFOAM se može kupiti samo u Americi, radi se o spreju koji se može pušatiti direktno u usis motora, može se staviti u gorivo, ili u ulje. Ameri ga jako hvale, na YouTube-u ima brdo videa, gdje ga ljudi koriste na sve moguće načine.
https://www.youtube.com/results?search_query=seafoam&aq=1
Ja sam samo jednom koristio aditiv za gorivo, za čišćenje rasplinjača, dizna i ostalog. Apsolutno nikakve promjene na motoru nisam pimjetio. U međuvremenu sam stavio novi (malo veći) filter goriva, i prošao više od 20k kilometara.
Točim na svim pumpama, vrlo često i običan Super95. Kad motor nije previše hladan, pali na prvi dodir gumba, a kad je vani hladno, treba mu malo više da upali. To ima veze s promjerima dizna, nečistoće tu nisu presudan faktor.
| |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom sri 15 ruj 2010, 18:26 | |
| Pa zakaj su to onda tak' napravili u tvornici... Pa nek' odma' ugrade te dizne i gotovo... Ako čovjek nije ništa diro po motoru i prije je palio pod čokom hladan motor normalno a sad više neće, znači nekaj se "promijenilo" u sistemu paljenja... Onaj gumb od čoka nekad se zna odšarafiti pa čok klizi sam od sebe natrag, ne zadržava poziciju rukom određenu... Malo to pregledaj... A možda si šarafljenjem ler gasa naštimao prejak ler gas i sad je leptir "u nuli" previše otvoren i to mijenja ukupnu sliku smjese kad dodaš čok... Ja mislim da se ler gas naštimava nekakvom diznom a ne šarafom na fergazeru koji gura nultu poziciju gas sajle napred... Jer ako je prije bilo sve dobro a motor nije baš tako star i razlaufan, onda je greška, vjerojatno, u "stručnoj" intervenciji vlasnika... Valjda... | |
| | | gosponmartin man
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom sri 22 ruj 2010, 19:04 | |
| evo nisam se javljao par dana da provjerim kako radi sa jačim gorivom(98 oktana,na nekim pumpama kažu 100))...i sada mogu reći da ot kada sam skroz promijenio na 98 oktana,više uopće nema problema doduše ujutro teze pali,ali puno lakše nego prije...vergla neki 6-7 sekundi i kresne...čok uopće ne diram inače ler gas nisam previše pojačao,no sada kada sam vidio da je stvar bila u gorivu,vratio sam ga natrag kako je i bilo(nisam prčkao ništa dok me nije počelo zahebavati...) sada da li je stvar u jačem gorivu...ne znam,no motorić sada radi ok. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: aquila gv 250 problemi sa čokom | |
| |
| | | | aquila gv 250 problemi sa čokom | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|