Početna stranicaPretraľnikproblemi na Venox-u 610RegistracijaLogin

problemi na Venox-u

Go down 
+15
Lenči
maximiliandeangelis
krampus13
maxart
mbani83
Dukes of hazzard
bananajoe
mrljo#2
buralee
palomas
mustra
Jack
magna
Karlo
swileni
19 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

Broj postova : 2540
Godina imam : 34
Prebivalište : 53nja
Vozim : Suzuki sv650s
Na forumu od : 13.06.2009

problemi na Venox-u Empty
PostajNaslov: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 12:13

dakle ovako,jucer sam bio na jednom moto susretu di sam dosta cuga ,jbs budalu koma ...nekako jedva dovezli do 53nje,tu smo cugnuli jos koju i sad vec ekipa pali gume,pa ono,zas nebi i ja Bohmann ...uglavnom,gumu sam skurio skoro do kraja a i nesto vise od gume izgleda,pa molim ako itko zna sto bi moglo bit,neka mi napise...dakle,ubacim motor u brzinu i on ne krece,nikako,stoji na mjestu kao da je u leru...cak ga se moze usaltat u 5-u,pustit kvacilo i on nece crknut,radi i dalje kao da je u leru,..ne krece ni pod gasom...pomozite,sto mu se moglo desit Crying or Very sad
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 12:31

Kvačilo . Twisted Evil
[Vrh] Go down
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 12:37

scratch ,kvacilo..? Shocked
[Vrh] Go down
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 12:50

cuo sam se sa serviserom,on kaze da sam lamelu spalio Shocked ... Crying or Very sad
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 13:42

Zao mi sto ti to moram reci ali ......
E neka ti je. I neka ti do bude dobra skola i tebi i drugima
Za palioce guma i pucace nemam milosti ni rijeci utjehe
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 14:08

swileni je napisao/la:
cuo sam se sa serviserom,on kaze da sam lamelu spalio Shocked ... Crying or Very sad

to je i meni palo na pamet...
nažalost mislim da će te to koštati kao šafran Rolling Eyes
osim ako ne nađeš polovan motor, i dogovoriš se s majstorom...
mislim da znam gdje jedan ima...

i sad se opasno klackam Razz
- da li da ti predložim da mi ga prodaš ovakovog kakav je - jer ga i tako prodaješ... ( s tim da ako si sad palio gumu pitanje kako si ga inače tretira )...
- ili da te uputim na majstora...
- ili da se složim s magnom, i pustim da ti to bude škola What a Face

ne bi previše u off, ali sam iznenađen Embarassed Crying or Very sad Shocked
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
mustra
cro chopper forum
cro chopper forum
mustra

Broj postova : 673
Godina imam : 35
Vozim : Kawasaki er6n
Na forumu od : 01.07.2008

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 14:20

baš i ja sam prvo pomislio lamela. probaj promjeniti lamelu i moli boga da je samo to otišlo inaće Razz Razz za paljenje guma
[Vrh] Go down
http://www.mustra-designs.com
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 15:50

magna je napisao/la:
Zao mi sto ti to moram reci ali ......
E neka ti je. I neka ti do bude dobra skola i tebi i drugima
Za palioce guma i pucace nemam milosti ni rijeci utjehe

To je tako kad zeljo mazne par pivi pa misli ko sam ja sam .

Nedavno je i jedna zelena Čaplja turirala tuđi Z750 dok nije klipnjača probila blok . koma
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 16:10

Karlo je napisao/la:
[

Nedavno je i jedna zelena Čaplja turirala tuđi Z750 dok nije klipnjača probila blok . koma

nisam znao da postoje zelene čaplje...

drvene - da
leteće - da

zelene Razz

Very Happy
[Vrh] Go down
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 16:38

u pravu ste svi,jbg,ovo je prvi put da sam ju spalio,valjda se moralo jednom desit,morao sam probat Bohmann ...serviser mi kaze da ce kostat u grubo oko 1500kn+nova guma
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 17:06

swileni je napisao/la:
u pravu ste svi,jbg,ovo je prvi put da sam ju spalio,valjda se moralo jednom desit,morao sam probat Bohmann ...serviser mi kaze da ce kostat u grubo oko 1500kn+nova guma

javi se Liji...
kolko znam on ima jedan motor od Venoxa, možda ima i getribu...

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 19:12

Svatko se može napiti..... ali ja čak niti u najpijanijem stanju neću mučiti motor na bilo koji način - turirati ga bez veze, ili bilo što drugo. Lamele kvačila u normalnoj upotrebi mogu izdržati i preko 100.000 km, a mogu se spaliti i za 5 minuta.

Mladost - ludost, skoro na svakome susretu može se vidjeti dosta vlasnika, koji se trude u čim kraćem vremenu uništiti nešto što na tržištu vrijedi desetke tisuća kuna. Badava je bilo kome objašnjavati bilo što, jer 5 minuta slave ima neprocjenljivu vrijednost! svaka cast
[Vrh] Go down
buralee
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 974
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : uskoro(ponovo)
Na forumu od : 02.11.2008

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 20:20

pa dobro sad, kao da je ubio covjeka Evil or Very Mad

sta sad, zapalio je gumu, i sj**o motor, mislim da mu netrebaju prodike oko toga. znaci nezna palit gumu lol!
zamolio je za pomoc, ako neko hoce neka pomogne,ako ne nemora, ali i nemora mu drzati drzati kojekakve lekcije oko toga.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 20:26

buralee je napisao/la:

sta sad, zapalio je gumu, i sj**o motor, mislim da mu netrebaju prodike oko toga. znaci nezna palit gumu lol!
zamolio je za pomoc, ako neko hoce neka pomogne,ako ne nemora, ali i nemora mu drzati drzati kojekakve lekcije oko toga.

ma, gle...
naravno da će mu ljudi pomoći koliko mogu Very Happy
ali baš zato jer se i znamo u RL držimo mu prodike...
kad to napravi netko nepoznat komentar bi bio - a vid' budale Rolling Eyes

[Vrh] Go down
buralee
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 974
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : uskoro(ponovo)
Na forumu od : 02.11.2008

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 20:32

Jack je napisao/la:
buralee je napisao/la:

ma, gle...
naravno da će mu ljudi pomoći koliko mogu Very Happy
ali baš zato jer se i znamo u RL držimo mu prodike...
kad to napravi netko nepoznat komentar bi bio - a vid' budale Rolling Eyes

ali valjda zna i sam da je napravio sranje, netreba sad to nabijati na nos..barem da se meni to desilo nebi htio

ali drž se teme
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 20:48

palomas je napisao/la:
Svatko se može napiti..... ali ja čak niti u najpijanijem stanju neću mučiti motor na bilo koji način - turirati ga bez veze, ili bilo što drugo. svaka cast

.gle prijatelju to je u redu, no kad sam na dva kotača ili neću pit a ako ću i popit ne želim motor ni' kresnut a kamoli delat kaj drugo s njim da ispadnem frajer, kak bi pričali dva dana kak. sam skuril...nešto, baš fora.
....poštujem druženje uz pokoju, možda i koju više no u tom slučaju sator i spavanje ....vožnja ni u ludilu...
....dobro je da je najebala samo guma i lamela, da nije i čije zdravlje zbog pijančevanja i vožnje u agregatnom stanju,
..bil sam jučer i sam na jednom skupu "oldtajmera" i sve je bilo dobro u prvom djelu relija dok nije bilo 'doze', poslje su neki civiliziranu vožnju pretvorili u pokazivanje svojih "vještina"....katastrofa Evil or Very Mad
....nemojte mislit da sad držim tu neka predavanja i pametujem ali bojim se da je možda zbog takvog agregatnog stanja i ludiranja poginul jedan moj poznanik vraćajući se s jednog moto susreta..mogu reći samo da mi je jako žao,R:I:P:, no izazivanje sudbine svjesno ili nesvjesno Razz Razz Razz Razz
...moto je otrcan ali stvarno vrijedi KAD PIJEŠ NE VOZI..
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimened 03 srp 2011, 22:48

svoje sam naucio,steta sto nisam naucio na tudim greskama,al jbg...motor cu popraviti,malo ce pricekati radi drugih obaveza,sto je tu je...ugl,postujem svacije misljenje,nema ljutnje Wink ,seljacina sam Very Happy ...samo,danas sam bas pricao s jednim mehanicarom,on mi je rekao da mozda ne treba mjenjat lamele nego ih samo presmirglat (on vozi R-a,kaze da je njemu tako prije bilo,ali da su samo proklizale,"ispolirale" se...on ih je presmirglao i sve u redu),sto vi o tome mislite..?

mbani,nezz pratis li ovu temu,ali koliko znam,ti imas venox-a za djelove Rolling Eyes ...bi li mogao ti prodat,ako ih ipak bude trebalo kupovat..?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 09:16

Možda si spalio aditiv u ulju koje pomaže da ne dolazi do proklizavanja.Vjerovatno je otišla lamela, ali ne mora biti da su se sve izlizale.
[Vrh] Go down
bananajoe
cro chopper forum
cro chopper forum
bananajoe

Broj postova : 526
Prebivalište : Koprivnica
Vozim : Bandit 650n
Na forumu od : 24.03.2009

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 10:34

mozda da pogledas u manual kakve su te plocice, pa ako su neke standardne narucit iz louis-a ili gledat po ebay-u
mislim da bi bilo jeftinije....

nego, jel oce pucat? lol!
[Vrh] Go down
Dukes of hazzard
cro chopper forum
cro chopper forum
Dukes of hazzard

Broj postova : 982
Godina imam : 43
Prebivalište : Karlovac
Vozim : Yamaha XVS 1100
Na forumu od : 15.12.2010

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 11:20

Žao mi je kaj si sjebo motor, valjda će se to ubrzo riješit.

Ja neću nikakve posebne komentare davat, al moram reć da nebi to imao srca radit svom motoru.
[Vrh] Go down
swileni
cro chopper forum
cro chopper forum
swileni

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 11:34

u srijedu idem na more,tako da cu ga rastavit kad se vratim pa cemo vidjet...

hajde,jedna pozitivna stvar je sto sam sad prisiljen mijenjat gume,mater im plasticnu...mijenjam ih vec 2g i uvjek nadem neki razlog da ih ne promijenim,a proklizuju da boli...sad moram,il se necu vozit Wink
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 12:40

Ako se ne varam, u Service manualu obično piše podatak, kolika je minimalna debljina svake lamele, prije nego što ih je potrebno zamijeniti. Dakle, trebalo bi otvoriti taj dekl na kučištu motora, skinuti/razmontirati kompletan kuplug, izmjeriti sa šublerom svaku lamelu, i vidjeti u kakvom su stanju lamele, tj. što je od njih ostalo.

Za nekoga tko to radi sam kod kuće, to nije loša opcija... Moguće je da ne treba kupovati sve nove lamele, iako bi to bilo najbolje rješenje.
[Vrh] Go down
mbani83
cro chopper forum
cro chopper forum
mbani83

Broj postova : 668
Godina imam : 55
Prebivalište : split
Vozim : čong-čonga
Na forumu od : 28.02.2010

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 12:51

palomas je napisao/la:
Svatko se može napiti..... ali ja čak niti u najpijanijem stanju neću mučiti motor na bilo koji način - turirati ga bez veze, ili bilo što drugo. Lamele kvačila u normalnoj upotrebi mogu izdržati i preko 100.000 km, a mogu se spaliti i za 5 minuta.

Mladost - ludost, skoro na svakome susretu može se vidjeti dosta vlasnika, koji se trude u čim kraćem vremenu uništiti nešto što na tržištu vrijedi desetke tisuća kuna. Badava je bilo kome objašnjavati bilo što, jer 5 minuta slave ima neprocjenljivu vrijednost! svaka cast

A šta bi radili MEŠTRI da nije takvih ne bi imali šta radit ...(ja svoga kupio s nepunih 20tkm (mislim da je prije 30tkm ali nema veze) sada na celeru 43tkm i još uvijek radi kao i prvog dana dok po partijima gledam šta drugi rade s motorima ja gledam i pijem pivu ...

Imam doma rastavljenu mašinu koja je platila glavom malo previše ... frajer je mašinu (na partyu naravno) palio gumu i pucao , držao motor u blokadi i tako to ... i mogu ti reč da je to dobra makinja jer jor je tribalo po ure da bloka tj. prvo je izletija čep od vode a kad je frajer pusta gas ... motor bloka.
Radilica je napravila svoje (za primjer nova za venoxa je 10000 kn.) a motor je prešao svega 2600 km.

Provaj pobrusit malo lamele i čelične ploče , dodat neku šajbu pod federe da malo stisnu lamele i obavezno mjenjaj ulje i filter od ulja, provjeri postojanost lamela tj. da se nisu počele raspadat jer ti mogu onda začepit kanale od ulja i tek tada si napravija sranje ...(to je bilo s ovim motorom- frajer spržio lamelu otišao do meštra ,promjenio nove lamele a nije očistio mašinu i onda se začepi kanal od ulja a dalje moš pretpostavit šta je bilo)...

Trenutno na mojoj mašini je 43tkm. i otkako je u mene svaka duža vožnja je bila sa min. 200 kg na njemu (pa naviše) a na njemu osim ulja i filtera ništa nije dirano otkako sam ga uzeo (naravno i štelanje ventila i svakakve provjere koje ne iziskuju troškove) a radi kao i prvog dana ...
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 13:32

Ma ja sam svoj prvi odgovor u ovoj temi napisao kao nekakvo upozorenje ili pouku - ne postoji motor kojemu izživljavanje neće smetati, prije ili kasnije sve će to nekome doći na naplatu... Ekstremno pregrijavanje glave, ventila, klipova, ležajeva i stiublina sigurno dovodi (barem) do zamora materijala.

Ako klipnjača ili nešto drugo ne pukne odmah - ima vremena, doći će jednom i to na red... Sutra kad se otrijeznimo, sve se to zaboravlja, ali posljedice na motoru ostaju trajno.
[Vrh] Go down
mbani83
cro chopper forum
cro chopper forum
mbani83

Broj postova : 668
Godina imam : 55
Prebivalište : split
Vozim : čong-čonga
Na forumu od : 28.02.2010

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitimepon 04 srp 2011, 14:22

palomas je napisao/la:
Ma ja sam svoj prvi odgovor u ovoj temi napisao kao nekakvo upozorenje ili pouku - ne postoji motor kojemu izživljavanje neće smetati, prije ili kasnije sve će to nekome doći na naplatu... Ekstremno pregrijavanje glave, ventila, klipova, ležajeva i stiublina sigurno dovodi (barem) do zamora materijala.

Ako klipnjača ili nešto drugo ne pukne odmah - ima vremena, doći će jednom i to na red... Sutra kad se otrijeznimo, sve se to zaboravlja, ali posljedice na motoru ostaju trajno.

I ne zaboravi da bi se VEĆINA NAS ponašala isto tako njegovih godina željni za dokazivanjem ...
Isus je rekao : tko nije sagriješio neka baci kamen ...
Sada ostaje da momku pomognemo koliko možemo , savjetom ili sl. a ne da ga kamenujemo ... pljuga
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: problemi na Venox-u   problemi na Venox-u Icon_minitime

[Vrh] Go down

problemi na Venox-u
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Problemi sa elektrostarterom
» Hyosung 250 EFI iskustva i problemi?