|
|
| problemi na Venox-u | |
|
+15Lenči maximiliandeangelis krampus13 maxart mbani83 Dukes of hazzard bananajoe mrljo#2 buralee palomas mustra Jack magna Karlo swileni 19 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 12:13 | |
| dakle ovako,jucer sam bio na jednom moto susretu di sam dosta ,jbs budalu ...nekako jedva dovezli do 53nje,tu smo cugnuli jos koju i sad vec ekipa pali gume,pa ono,zas nebi i ja ...uglavnom,gumu sam skurio skoro do kraja a i nesto vise od gume izgleda,pa molim ako itko zna sto bi moglo bit,neka mi napise...dakle,ubacim motor u brzinu i on ne krece,nikako,stoji na mjestu kao da je u leru...cak ga se moze usaltat u 5-u,pustit kvacilo i on nece crknut,radi i dalje kao da je u leru,..ne krece ni pod gasom...pomozite,sto mu se moglo desit | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 12:31 | |
| Kvačilo . | |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| | | | swileni cro chopper forum
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 12:50 | |
| cuo sam se sa serviserom,on kaze da sam lamelu spalio ... | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 13:42 | |
| Zao mi sto ti to moram reci ali ...... E neka ti je. I neka ti do bude dobra skola i tebi i drugima Za palioce guma i pucace nemam milosti ni rijeci utjehe | |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 14:08 | |
| - swileni je napisao/la:
- cuo sam se sa serviserom,on kaze da sam lamelu spalio ...
to je i meni palo na pamet... nažalost mislim da će te to koštati kao šafran osim ako ne nađeš polovan motor, i dogovoriš se s majstorom... mislim da znam gdje jedan ima... i sad se opasno klackam - da li da ti predložim da mi ga prodaš ovakovog kakav je - jer ga i tako prodaješ... ( s tim da ako si sad palio gumu pitanje kako si ga inače tretira )... - ili da te uputim na majstora... - ili da se složim s magnom, i pustim da ti to bude škola ne bi previše u off, ali sam iznenađen | |
| | | mustra cro chopper forum
Broj postova : 673 Godina imam : 35 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki er6n Na forumu od : 01.07.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 14:20 | |
| baš i ja sam prvo pomislio lamela. probaj promjeniti lamelu i moli boga da je samo to otišlo inaće za paljenje guma | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 15:50 | |
| - magna je napisao/la:
- Zao mi sto ti to moram reci ali ......
E neka ti je. I neka ti do bude dobra skola i tebi i drugima Za palioce guma i pucace nemam milosti ni rijeci utjehe To je tako kad zeljo mazne par pivi pa misli ko sam ja sam . Nedavno je i jedna zelena Čaplja turirala tuđi Z750 dok nije klipnjača probila blok . | |
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 16:10 | |
| - Karlo je napisao/la:
- [
Nedavno je i jedna zelena Čaplja turirala tuđi Z750 dok nije klipnjača probila blok . nisam znao da postoje zelene čaplje... drvene - da leteće - da zelene | |
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 16:38 | |
| u pravu ste svi,jbg,ovo je prvi put da sam ju spalio,valjda se moralo jednom desit,morao sam probat ...serviser mi kaze da ce kostat u grubo oko 1500kn+nova guma | |
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 17:06 | |
| - swileni je napisao/la:
- u pravu ste svi,jbg,ovo je prvi put da sam ju spalio,valjda se moralo jednom desit,morao sam probat ...serviser mi kaze da ce kostat u grubo oko 1500kn+nova guma
javi se Liji... kolko znam on ima jedan motor od Venoxa, možda ima i getribu... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 19:12 | |
| Svatko se može napiti..... ali ja čak niti u najpijanijem stanju neću mučiti motor na bilo koji način - turirati ga bez veze, ili bilo što drugo. Lamele kvačila u normalnoj upotrebi mogu izdržati i preko 100.000 km, a mogu se spaliti i za 5 minuta. Mladost - ludost, skoro na svakome susretu može se vidjeti dosta vlasnika, koji se trude u čim kraćem vremenu uništiti nešto što na tržištu vrijedi desetke tisuća kuna. Badava je bilo kome objašnjavati bilo što, jer 5 minuta slave ima neprocjenljivu vrijednost! | |
| | | buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 20:20 | |
| pa dobro sad, kao da je ubio covjeka sta sad, zapalio je gumu, i sj**o motor, mislim da mu netrebaju prodike oko toga. znaci nezna palit gumu zamolio je za pomoc, ako neko hoce neka pomogne,ako ne nemora, ali i nemora mu drzati drzati kojekakve lekcije oko toga. | |
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 20:26 | |
| - buralee je napisao/la:
- pa dobro sad, kao da je ubio covjeka
sta sad, zapalio je gumu, i sj**o motor, mislim da mu netrebaju prodike oko toga. znaci nezna palit gumu zamolio je za pomoc, ako neko hoce neka pomogne,ako ne nemora, ali i nemora mu drzati drzati kojekakve lekcije oko toga.
ma, gle... naravno da će mu ljudi pomoći koliko mogu ali baš zato jer se i znamo u RL držimo mu prodike... kad to napravi netko nepoznat komentar bi bio - a vid' budale | |
| | | buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 20:32 | |
| | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 20:48 | |
| - palomas je napisao/la:
- Svatko se može napiti..... ali ja čak niti u najpijanijem stanju neću mučiti motor na bilo koji način - turirati ga bez veze, ili bilo što drugo.
.gle prijatelju to je u redu, no kad sam na dva kotača ili neću pit a ako ću i popit ne želim motor ni' kresnut a kamoli delat kaj drugo s njim da ispadnem frajer, kak bi pričali dva dana kak. sam skuril...nešto, baš fora. ....poštujem druženje uz pokoju, možda i koju više no u tom slučaju i ....vožnja ni u ludilu... ....dobro je da je najebala samo guma i lamela, da nije i čije zdravlje zbog pijančevanja i vožnje u agregatnom stanju, ..bil sam jučer i sam na jednom skupu "oldtajmera" i sve je bilo dobro u prvom djelu relija dok nije bilo 'doze', poslje su neki civiliziranu vožnju pretvorili u pokazivanje svojih "vještina"....katastrofa ....nemojte mislit da sad držim tu neka predavanja i pametujem ali bojim se da je možda zbog takvog agregatnog stanja i ludiranja poginul jedan moj poznanik vraćajući se s jednog moto susreta..mogu reći samo da mi je jako žao,R:I:P:, no izazivanje sudbine svjesno ili nesvjesno ...moto je otrcan ali stvarno vrijedi KAD PIJEŠ NE VOZI.. | |
| Naslov: Re: problemi na Venox-u ned 03 srp 2011, 22:48 | |
| svoje sam naucio,steta sto nisam naucio na tudim greskama,al jbg...motor cu popraviti,malo ce pricekati radi drugih obaveza,sto je tu je...ugl,postujem svacije misljenje,nema ljutnje ,seljacina sam ...samo,danas sam bas pricao s jednim mehanicarom,on mi je rekao da mozda ne treba mjenjat lamele nego ih samo presmirglat (on vozi R-a,kaze da je njemu tako prije bilo,ali da su samo proklizale,"ispolirale" se...on ih je presmirglao i sve u redu),sto vi o tome mislite..? mbani,nezz pratis li ovu temu,ali koliko znam,ti imas venox-a za djelove ...bi li mogao ti prodat,ako ih ipak bude trebalo kupovat..? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 09:16 | |
| Možda si spalio aditiv u ulju koje pomaže da ne dolazi do proklizavanja.Vjerovatno je otišla lamela, ali ne mora biti da su se sve izlizale. |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 10:34 | |
| mozda da pogledas u manual kakve su te plocice, pa ako su neke standardne narucit iz louis-a ili gledat po ebay-u mislim da bi bilo jeftinije.... nego, jel oce pucat? | |
| | | Dukes of hazzard cro chopper forum
Broj postova : 982 Godina imam : 43 Prebivalište : Karlovac Vozim : Yamaha XVS 1100 Na forumu od : 15.12.2010
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 11:20 | |
| Žao mi je kaj si sjebo motor, valjda će se to ubrzo riješit.
Ja neću nikakve posebne komentare davat, al moram reć da nebi to imao srca radit svom motoru. | |
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 11:34 | |
| u srijedu idem na more,tako da cu ga rastavit kad se vratim pa cemo vidjet... hajde,jedna pozitivna stvar je sto sam sad prisiljen mijenjat gume,mater im plasticnu...mijenjam ih vec 2g i uvjek nadem neki razlog da ih ne promijenim,a proklizuju da boli...sad moram,il se necu vozit | |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 12:40 | |
| Ako se ne varam, u Service manualu obično piše podatak, kolika je minimalna debljina svake lamele, prije nego što ih je potrebno zamijeniti. Dakle, trebalo bi otvoriti taj dekl na kučištu motora, skinuti/razmontirati kompletan kuplug, izmjeriti sa šublerom svaku lamelu, i vidjeti u kakvom su stanju lamele, tj. što je od njih ostalo.
Za nekoga tko to radi sam kod kuće, to nije loša opcija... Moguće je da ne treba kupovati sve nove lamele, iako bi to bilo najbolje rješenje. | |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 12:51 | |
- Svatko se može napiti..... ali ja čak niti u najpijanijem stanju neću mučiti motor na bilo koji način - turirati ga bez veze, ili bilo što drugo. Lamele kvačila u normalnoj upotrebi mogu izdržati i preko 100.000 km, a mogu se spaliti i za 5 minuta.
Mladost - ludost, skoro na svakome susretu može se vidjeti dosta vlasnika, koji se trude u čim kraćem vremenu uništiti nešto što na tržištu vrijedi desetke tisuća kuna. Badava je bilo kome objašnjavati bilo što, jer 5 minuta slave ima neprocjenljivu vrijednost! A šta bi radili MEŠTRI da nije takvih ne bi imali šta radit ...(ja svoga kupio s nepunih 20tkm (mislim da je prije 30tkm ali nema veze) sada na celeru 43tkm i još uvijek radi kao i prvog dana dok po partijima gledam šta drugi rade s motorima ja gledam i pijem pivu ... Imam doma rastavljenu mašinu koja je platila glavom malo previše ... frajer je mašinu (na partyu naravno) palio gumu i pucao , držao motor u blokadi i tako to ... i mogu ti reč da je to dobra makinja jer jor je tribalo po ure da bloka tj. prvo je izletija čep od vode a kad je frajer pusta gas ... motor bloka. Radilica je napravila svoje (za primjer nova za venoxa je 10000 kn.) a motor je prešao svega 2600 km. Provaj pobrusit malo lamele i čelične ploče , dodat neku šajbu pod federe da malo stisnu lamele i obavezno mjenjaj ulje i filter od ulja, provjeri postojanost lamela tj. da se nisu počele raspadat jer ti mogu onda začepit kanale od ulja i tek tada si napravija sranje ...(to je bilo s ovim motorom- frajer spržio lamelu otišao do meštra ,promjenio nove lamele a nije očistio mašinu i onda se začepi kanal od ulja a dalje moš pretpostavit šta je bilo)... Trenutno na mojoj mašini je 43tkm. i otkako je u mene svaka duža vožnja je bila sa min. 200 kg na njemu (pa naviše) a na njemu osim ulja i filtera ništa nije dirano otkako sam ga uzeo (naravno i štelanje ventila i svakakve provjere koje ne iziskuju troškove) a radi kao i prvog dana ... | |
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 13:32 | |
| Ma ja sam svoj prvi odgovor u ovoj temi napisao kao nekakvo upozorenje ili pouku - ne postoji motor kojemu izživljavanje neće smetati, prije ili kasnije sve će to nekome doći na naplatu... Ekstremno pregrijavanje glave, ventila, klipova, ležajeva i stiublina sigurno dovodi (barem) do zamora materijala.
Ako klipnjača ili nešto drugo ne pukne odmah - ima vremena, doći će jednom i to na red... Sutra kad se otrijeznimo, sve se to zaboravlja, ali posljedice na motoru ostaju trajno. | |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: problemi na Venox-u pon 04 srp 2011, 14:22 | |
- Ma ja sam svoj prvi odgovor u ovoj temi napisao kao nekakvo upozorenje ili pouku - ne postoji motor kojemu izživljavanje neće smetati, prije ili kasnije sve će to nekome doći na naplatu... Ekstremno pregrijavanje glave, ventila, klipova, ležajeva i stiublina sigurno dovodi (barem) do zamora materijala.
Ako klipnjača ili nešto drugo ne pukne odmah - ima vremena, doći će jednom i to na red... Sutra kad se otrijeznimo, sve se to zaboravlja, ali posljedice na motoru ostaju trajno. I ne zaboravi da bi se VEĆINA NAS ponašala isto tako njegovih godina željni za dokazivanjem ... Isus je rekao : tko nije sagriješio neka baci kamen ... Sada ostaje da momku pomognemo koliko možemo , savjetom ili sl. a ne da ga kamenujemo ... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: problemi na Venox-u | |
| |
| | | | problemi na Venox-u | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|