Početna stranicaPretraľnikGorivo u čašici plovka 610RegistracijaLogin

Gorivo u čašici plovka

Go down 
+2
Safet(y)
dragger
6 posters
Autor/icaPoruka
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

Gorivo u čašici plovka Empty
PostajNaslov: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimepet 30 srp 2010, 16:34

Dakle, pitanje glasi: dali u čašici plovka (kod karburatora) ostane išta goriva kad motor poćne štucati i trebamo prebaciti na rezervu.
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimepet 30 srp 2010, 20:45

Dok stuca, ima i goriva. Kad stane - vise nema. lol!

Koliko se sjecam uputstva za VN-a, kaze: kada osjetite da ostajete bez goriva, zakrenite ventil od dovoda goriva za 90 stupnjeva, zadrzite nekoliko trenutaka da gorivo nacuri, a tek onda prebacite u donji polozaj za rezervu.

Pokusaj sam zakljuciti zbog cega treba pustiti da u prvom trenutku gorivo jace dotjece...
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
ST_Johnny
man
man
ST_Johnny

Broj postova : 149
Godina imam : 35
Prebivalište : Split
Vozim : VN 800A
Na forumu od : 27.01.2009

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimepet 30 srp 2010, 22:53

Ostane. Meni npr. počne štucati i prije, jer mi je crivo od goriva malo dulje pa nema dovoljno tlaka kada sam blizu rezerve. Čak mi i u filteru goriva bude još benzine.
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3324
Godina imam : 45
Prebivalište : Pula
Vozim : vozim crni motor
Na forumu od : 18.03.2008

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimesub 31 srp 2010, 11:19

...u čašicama uvijek ostaje benzine jer one navlažuju gumice koje spriječavaju preljevanje karburatora odnosno plovka,tako da one moraju imati benzine,a kad ostanu bez i kad naglo dođe benz ona se vrlo brzo potroše gumice i dolazi do problema sa karbosima(česta provjera i no frks)....
[Vrh] Go down
StarBobo
man
man
StarBobo

Broj postova : 385
Godina imam : 64
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Midnighstar XV 1900
Na forumu od : 17.02.2010

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimepon 02 kol 2010, 09:11

Tako dugo dok motor radi, (pa makar i štucao) znači da benzina ima, bar malo...

U suprotnom, ne bi radio.
[Vrh] Go down
http://www.startouringcroatia.net
oz_skroz13
man
man
oz_skroz13

Broj postova : 193
Godina imam : 38
Prebivalište : Vinkovci
Vozim : u krug!
Na forumu od : 19.05.2009

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimepon 02 kol 2010, 21:36

E to je već filozofsko pitanje.

Nekad da, nekad ne.
U pravilu ovisi o karburatoru, ali i nekim drugim faktorima.

Npr gdje se nalazi usisni kanal na čašicim, koliki podtlak vuče gorivo, što ovisi o stanju agregata, zazor između plovka i čašice itd

Da skratim na nekim karburatorima ostane gorivo da lakše upali u slučaju ostanka bez istog ili da ne crkne prije prebacivanja na rezervu.

Na 2T agregatima usisa i osuši karburator bez iznimke.
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitimeuto 04 sij 2011, 17:57

......evo odovora samom sebi a i svima koje interesira: Kako sam skidao karb i morao napraviti rejetting, prilikom skidanja čašica iste su bile bez mulja, trunja......i bilo kakvih nećistoća. Na razini dokle gorivo dospijeva, bio je samo lagani nahuk nećeg smeđkastog, jedva vidljivog ali ipak postojanog. Kako sam bio primoran (zbog veće navedenog problema u temi "hypercharger") skidati karb, nisam htio da mi se uvik malo prolije prilikom skidanja, skinuo sam cijev dovoda goriva sa rezervara i upalio motor da radi. Radio je dok se nije ugasio.
NAKON SKIDANJA ČAŠICA, ISTE SU BILE BEZ ITI MALO GORIVA Twisted Evil .

Uvik vozim i prebacujem na rezervu kad počne štucati, pa slijedom toga tome i prepisujem potpunu čistoću unutrašnjosti čašica a ujednu i sklopova unutar karba.

Preporučam ovaj sistem radi čistoće i ne stvaranja mulja i razno raznih nečistoća iz goriva.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Gorivo u čašici plovka   Gorivo u čašici plovka Icon_minitime

[Vrh] Go down

Gorivo u čašici plovka
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» zatvorio dotok goriva pa se vozio te ispraznio gorivo u ferg
» crijevo za gorivo.