Početna stranicaPretraľnikPrerada mog kineza 610RegistracijaLogin

Prerada mog kineza

Go down 
+18
bostjan
dragger
starac
Night rider
breed
pinky
Hedo
mbani83
medo
lukylipik
slavke1976
oz_skroz13
TheSanja
cro.chopper
klesoo
Tomo-vz
rocky 61
bulares
22 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
bulares
man
man
bulares

Broj postova : 55
Godina imam : 41
Prebivalište : Zagreb
Vozim : JINLUN JL250-5
Na forumu od : 15.05.2010

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepet 18 lip 2010, 20:48

Evo konačno sam se odlučio da krenem sa preradom motora koji vozim (Jinlun JL250-5).
Neke slike sam stavio pod Moj bike ali to ni nemogu reći da je prerada jer sam samo skinuo nosače za kofere i nabacio poliranje svog kroma koji je bio gore. Osim toga sam i maknuo dodatna svijetla. Sada sam krenuo sa nećim malo "žešćim". Prvo što sam radio a i vidjete će te slike su prerada prvog blatobrana. Evo kako je on izgledao kada sam ga skinuo:

Prerada mog kineza Img0982g

Pošto sam od njega htio napraviti manji nije mi preostalo drugo nego fleksu u ruke i peri. Ovak je ispao:

Prerada mog kineza Img0983u

Prerada mog kineza Img0988qf

Prerada mog kineza Img0985fu

Još ima dosta posla oko njega. Npr. moram napraviti nove nosače pošto ga želim spustiti niže na samu gumu. kada to napravim dolazi na red šmirglanje i lakiranje. U planu mi je lakiranje cijelog motora pa kako ću to raditi postat ću i slike. Nadam se da će vam se svidjeti.

P.S. Za ideju kod odabira dizajna i boja mi je poslužio novi HD CVO Softail Springer za koji ima recenzija u novom Moto puls-u. Very Happy Kad već nemrem jahat HD-a možeš bar imat nešto kaj ima "sličan look" lol!
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Broj postova : 1738
Godina imam : 63
Prebivalište : Brčko BiH
Vozim : JL 250-5
Na forumu od : 01.05.2010

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepet 18 lip 2010, 21:12

Uhh.... No scratch
[Vrh] Go down
Tomo-vz
cro chopper forum
cro chopper forum
Tomo-vz

Broj postova : 1398
Godina imam : 53
Prebivalište :
Vozim : QM250
Na forumu od : 15.04.2008

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepet 18 lip 2010, 23:18

Da tako sam i ja počeo,malo režem ovdje pa malo ondje.Bude toga još,vjerujem.Samo naprijed... dobar
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepet 18 lip 2010, 23:39

ima li neki poseban razlog zasto si iskopao onu rupu uz nosac? Zasto ne ravno? Milim da kuzis o cem pricam.
To je dosta oslabilo blatobran na savijanje, pa bi vibracije mogle dovesti i do pucanja istog.

Question Question Question
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
bulares
man
man
bulares

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 06:52

to Klesoo: pratio sam liniju koja me dovela do toga. Kao što sam i rekao raditi ću nove nosače jer mislim blatobran spustiti niže do gume pa ću odma napraviti da se proteže sa unutarnje strane kako bi ga ojačao.

To Tomo: roker
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 11:53

meni izgleda super, samo pili dalje i stavljaj novosti , bravo dobar
[Vrh] Go down
TheSanja
girl
girl
TheSanja

Broj postova : 420
Godina imam : 36
Prebivalište : Vinkovci
Vozim : ...uskoro...
Na forumu od : 10.12.2009

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 17:26

Kepp on rockin' roker
[Vrh] Go down
bulares
man
man
bulares

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 18:42

Eto samo da malo dopišem, danas sam napravio nosače i posložio ih gore, pošmirglao cijeli blatobran završno sa 2000 vodenim brusnim papirom i bacio 2 ruke primera za plastiku. Slike nisam radio jer nisam stigao ali bit će kada ga ofarbam u crno. Imam jedno pitanje. Da li postoji razlika između boje koju ti izmješaju za kompresor ili boje koju ti izmješao i stave u sprej. Pritom ne mislim na one koje stoje tamo u dučanu već one koje pred tobom izmješa sa ispravnom smjesom otvrđivaća i sveg kaj treba i onda napuni u sprej?
[Vrh] Go down
oz_skroz13
man
man
oz_skroz13

Broj postova : 193
Godina imam : 38
Vozim : u krug!
Na forumu od : 19.05.2009

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 20:14

bulares je napisao/la:
Eto samo da malo dopišem, danas sam napravio nosače i posložio ih gore, pošmirglao cijeli blatobran završno sa 2000 vodenim brusnim papirom i bacio 2 ruke primera za plastiku. Slike nisam radio jer nisam stigao ali bit će kada ga ofarbam u crno. Imam jedno pitanje. Da li postoji razlika između boje koju ti izmješaju za kompresor ili boje koju ti izmješao i stave u sprej. Pritom ne mislim na one koje stoje tamo u dučanu već one koje pred tobom izmješa sa ispravnom smjesom otvrđivaća i sveg kaj treba i onda napuni u sprej?

Razlika je u tome što je u boji u spreju već razrjeđivać i herter/utvrđivač.
Boja u spreju se osuši za cca 30ak min.

Prednosti spreja su: nema pranja šprice, boja je već zamješana, pripremi i bojaj.

Nedostatci: prvi špric obično pljune, zaglavi i/ili procuri kapica šprice, nemogučnost namještanja mlaza i pritiska. Nakon 2 bojanja se navikne pa i nisu neki nedostatci.

Za blatobran i manje površine preporučam sprej, ali prvo probaj npr na limenom ormaru kao ja.

Zadnja promjena: oz_skroz13; sub 19 lip 2010, 22:07; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 21:03

'Ajde uslikaj i nosače da vidim kako bi to izgledalo,a formu blatobrana si u potpunosti pogodio,jako mi se sviđa.
A zašto crna boja zar ti nije motor plav?
[Vrh] Go down
bulares
man
man
bulares

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 22:15

Sutra me neće biti cijeli dan doma pa ću poslikati čim stignem. da motor je plavi ali ga cijeloga lakiram u boje kao ovo:

http://z.about.com/d/motorcycles/1/0/H/Q/-/-/CVO_Springer_profile_ii.jpg
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesub 19 lip 2010, 22:21

Ooopa! roker
[Vrh] Go down
slavke1976
man
man

Broj postova : 48
Godina imam : 47
Prebivalište : Subotica
Vozim : Suzuki Intruder VS600GL
Na forumu od : 02.05.2010

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimened 20 lip 2010, 02:21

Bravo, samo nastavi ovako.
jedva cekam da vidim krajnji rezultat.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimened 20 lip 2010, 10:06

oz_skroz13 je napisao/la:
bulares je napisao/la:

Razlika je u tome što je u boji u spreju već razrjeđivać i herter/utvrđivač.
Boja u spreju se osuši za cca 30ak min.

Prednosti spreja su: nema pranja šprice, boja je već zamješana, pripremi i bojaj.

Nedostatci: prvi špric obično pljune, zaglavi i/ili procuri kapica šprice, nemogučnost namještanja mlaza i pritiska. Nakon 2 bojanja se navikne pa i nisu neki nedostatci.

Za blatobran i manje površine preporučam sprej, ali prvo probaj npr na limenom ormaru kao ja.

U potpunosti se slažem , ali bih i nadodao još jedan faktor , a to je cijena spreja (upitnih 150 ml) koje koštaju od 80-150 kuna, pa se ti računaj onda.
Po meni je bolje nekakav mini-medium gun pa opleti...
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimened 20 lip 2010, 10:15

... najbolje je što očito imaš i ideju i viziju spojenu sa znanjem i umješnošću;
finale će biti nama za poslikati i pokazati,
a tvoj će biti gušt voziti se i uživati
u svom djelu!
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
bulares
man
man
bulares

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesri 23 lip 2010, 09:14

Evo mene opet samo da malo oživim temu a i da ne mislite da ništa ne radim. Smile
Sve sa motora je skinuto, pošmiglano a i na neke djelove je stalvljena prva ruka boje. Slike će biti uskoro a ja se nadam da će Vam se sviđati.

[Vrh] Go down
medo
cro chopper forum
cro chopper forum
medo

Broj postova : 2710
Godina imam : 56
Prebivalište : selo kraj vestgejta
Vozim : yamaha 650 classic
Na forumu od : 01.01.2008

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesri 23 lip 2010, 12:23

meni je moj za sad još uvijek lijep,ali kad bi išao neršto prčkat onda bi bilo ovako nešto

Prerada mog kineza _wsb_410

Prerada mog kineza 100_5010

Prerada mog kineza Badboy10
[Vrh] Go down
http://www.radio-zapresic.hr/
Tomo-vz
cro chopper forum
cro chopper forum
Tomo-vz

Broj postova : 1398
Godina imam : 53
Prebivalište :
Vozim : QM250
Na forumu od : 15.04.2008

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimesri 23 lip 2010, 23:08

Bravo Medo gdje si ih samo našao. dobar
[Vrh] Go down
bulares
man
man
bulares

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepon 28 lip 2010, 21:35

Pozdrav od mene konačno. Evo nešto posla se napravilo pa da malo i pokažem kaj.
Hope u like it!

The scarecrow Very Happy
Prerada mog kineza Img0996g

Moj pomagač odnosno smetalo:
Prerada mog kineza Img0999ih

Evo konačno i malo rada:
Prerada mog kineza Img1002s

Prerada mog kineza Img1003ro

Prerada mog kineza Img1006r

Prerada mog kineza Img1005ix

Prerada mog kineza Img1004t

Evo to je to za sada, kad se to sve ljepo osuši onda ide malo airbrusha, flameova... Nadam se da će biti sve ok. Pozz

[Vrh] Go down
oz_skroz13
man
man
oz_skroz13

Broj postova : 193
Godina imam : 38
Vozim : u krug!
Na forumu od : 19.05.2009

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepon 28 lip 2010, 23:16

dobar
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimepon 28 lip 2010, 23:38

Samo naprijed!Taj j...ni zadnji blatobran užasno mi je glomazan ali i komplikovan za preradu evo par mjeseci ga promatram ali nemam ideju,najvjerojatnije da ću ga zamjeniti sa nekog drugog modela.
[Vrh] Go down
mbani83
cro chopper forum
cro chopper forum
mbani83

Broj postova : 668
Godina imam : 55
Prebivalište : split
Vozim : čong-čonga
Na forumu od : 28.02.2010

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimeuto 29 lip 2010, 08:54

svaka čast, svaka prerada ima svoje draži pogotovo po svom guštu... dobar dobar dobar
[Vrh] Go down
bulares
man
man
bulares

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimeuto 29 lip 2010, 09:21

Hvala svima nadam se da će biti sve kako sam zamislio. Rocky istina je da je ovaj zadnji blatobran masivan i da ga je dosta teško preraditi ali dalo bi se. ja bi recimo odrezao zadnji dio koji je zaobljen i stavio ga gore više. Naravno za to bi trebao imati aparat za varenje plastike. Možda bi i jednostavnije bilo kako i sam kažeš da nabaviš neki zadnji blatobran od drugog motora i upašeš ga.
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimeuto 29 lip 2010, 16:02

Zlazno pravilo custom-a,po mogučnosti što manje prekrajati orginalne dijelove,nikad ne znaš kada ćeš ga morati vratiti u prijašnje stanje.Samo nastavi tako,vidim ja ide to tebi od ruke. roker
[Vrh] Go down
Hedo
cro chopper forum
cro chopper forum
Hedo

Broj postova : 3302
Godina imam : 37
Prebivalište : Santa Domenica
Vozim : Cruisera
Na forumu od : 16.07.2009

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitimečet 01 srp 2010, 13:48

Samo peri! Puno bolje će mu stajat crno Twisted Evil
[Vrh] Go down
Sponsored content

Prerada mog kineza Empty
PostajNaslov: Re: Prerada mog kineza   Prerada mog kineza Icon_minitime

[Vrh] Go down

Prerada mog kineza
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» HD 883 53 C - prerada