|
|
| kako do još kojeg konjića | |
|
+12rocky 61 BADE dragger calc69 Vladek lukylipik bananajoe swileni klesoo merla magna medo 16 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 21:48 | |
| - mavo je napisao/la:
- calc69 je napisao/la:
- BADE je napisao/la:
- Na mojoj staroj aquili 250 ja stavio diznu od krosa i veci prednji zupcanik (jedan zub vise), sve legalno,nista se ne vidi, motor rasturao
A meni se ipak ovaj post ćini najkonkretnijim, jednostavno u srž problema... A treba samo dvije radnje napraviti i još provjerena stvar jer je kod BADE to radilo dobro... :hapy2:
Slažem se! Bez puno filozofiranja i znanstvene rasprave, iskustvene činjenice. nismo culi ono najvaznije (po mom, ali mislim da i Medu to zanima), koliko se povecala potrosnja??? | |
| | | rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 23:48 | |
| - palomas je napisao/la:
- Poznato je da isti Hyosungov V-Twin 250 ccm agregat daje sasvim različite performanse, ovisno jel ugrađen na custom ili sportski motor... Na sportskim modelima taj agregat razvija brzine preko 180 kmh, ali radi se o tome da već tvornički ima ugrađen drugačiji usis (otvoreniji, više zraka), jednako tako i ispušni sustav je otvoreniji. I dizne u rasplinjaču su drugačije (veće), isto tako i završni prijenosni omjeri, promjeri kotača, kočnice, i td.
https://www.youtube.com/watch?v=I51jMktTV6o&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=_DbR4BmH9Eg&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=mYM4RRGgaxI&feature=related
Znači, s modifikacijama (otvaranje usisa i ispuha), može se prilično toga promijeniti, ali najbitnije je podesiti rasplinjač (staviti veće dizne), po mogućnosti uz testiranja i analizu ispušnih plinova na Dyno stolu. Halo dečki....malo smo fulali nije riječ o aquili nego o jin lunu potpuno drugačija mašina(aqila 18 kw. a jin lun 12kw). | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića pon 23 kol 2010, 08:22 | |
| - klesoo je napisao/la:
- mavo je napisao/la:
- calc69 je napisao/la:
- BADE je napisao/la:
- Na mojoj staroj aquili 250 ja stavio diznu od krosa i veci prednji zupcanik (jedan zub vise), sve legalno,nista se ne vidi, motor rasturao
A meni se ipak ovaj post ćini najkonkretnijim, jednostavno u srž problema... A treba samo dvije radnje napraviti i još provjerena stvar jer je kod BADE to radilo dobro... :hapy2:
Slažem se! Bez puno filozofiranja i znanstvene rasprave, iskustvene činjenice. nismo culi ono najvaznije (po mom, ali mislim da i Medu to zanima), koliko se povecala potrosnja??? Ma ne brini, kaže Medo da mu se motor već otplatio na uštedama koliko je kilometara prešao, sad se vozi skoro zabadave... A i kolko može 250 ccm potrošiti, ko za upaljač... | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića pon 23 kol 2010, 10:04 | |
| Netko je jednom rekao: There's no replacement for cubic displacement. | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića uto 24 kol 2010, 12:52 | |
| | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića uto 24 kol 2010, 18:09 | |
| Nemoj zezat... Hm, dobro ali to troši tvoj QUAD kojeg voziš u niskim prijenosima po blatu i teškim terenima... 250 CCM u petoj brzini po asfaltu na dva kotača, troši puno manje... | |
| | | klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića sri 25 kol 2010, 12:16 | |
| - calc69 je napisao/la:
- Nemoj zezat...
Hm, dobro ali to troši tvoj QUAD kojeg voziš u niskim prijenosima po blatu i teškim terenima...
250 CCM u petoj brzini po asfaltu na dva kotača, troši puno manje... slazem se, ali veca rupa trazi i vise goriva, da ga j..... , jelda Pitam se jel isplativo STALNO trositi pol litre vise, radi pol kw snage, koju ionako neces osjetiti???? Kada sam (onomad) stavio manji prednji lancanik za jedan zub, masinen se stalno vrtila u visljim okretajima. Cca 1/15 (15 zubi, jelda), ali je u praksi pokazalo i 10% vecu potrosnju. Trezveno razmislivsi, meni je draze popiti kavu, nego na semaforu oprati nekog kineza... hi, hi, hi.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića | |
| |
| | | | kako do još kojeg konjića | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|