|
|
| kako do još kojeg konjića | |
|
+12rocky 61 BADE dragger calc69 Vladek lukylipik bananajoe swileni klesoo merla magna medo 16 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 13:22 | |
| Evo kako netko reče da fali novih tema evo jedne nove, kako svi nešto šarafate po svojima,imam feeling da jedini ja imam savršen motorić pa reko da i to pokvarimo Elem znači pitanje je kako dobit još koji konjić,ne zbog brzine nego zbog startnosti tj okretnog momenta? | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 13:44 | |
| kupiš šah i dobiješ dva konjića unutra, ovisno o cijeni ima drvenih ili plastičnih
a ako želiš koji kilovat na motoru onda otvori usis. gorivo i auspuhe | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| | | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 14:53 | |
| - magna je napisao/la:
- kupiš šah i dobiješ dva konjića unutra, ovisno o cijeni ima drvenih ili plastičnih
a ako želiš koji kilovat na motoru onda otvori usis. gorivo i auspuhe ne znam zasto me proganja osjecaj da nisi bas na TI sa sahom :P | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 14:55 | |
| - medo je napisao/la:
- Evo kako netko reče da fali novih tema evo jedne nove, kako svi nešto šarafate po svojima,imam feeling da jedini ja imam savršen motorić pa reko da i to pokvarimo Elem znači pitanje je kako dobit još koji konjić,ne zbog brzine nego zbog startnosti tj okretnog momenta?
snaga i okretni nemaju bas previse zajednickog..... ostavi se corava posla, jedino ako motor nije zadavljen nekom priprostom "blokadom". Najcesci rezultat je bacanje novaca kroz auspuh, uz minimalni efekt! | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 15:10 | |
| - klesoo je napisao/la:
- medo je napisao/la:
- Evo kako netko reče da fali novih tema evo jedne nove, kako svi nešto šarafate po svojima,imam feeling da jedini ja imam savršen motorić pa reko da i to pokvarimo Elem znači pitanje je kako dobit još koji konjić,ne zbog brzine nego zbog startnosti tj okretnog momenta?
snaga i okretni nemaju bas previse zajednickog..... ostavi se corava posla, jedino ako motor nije zadavljen nekom priprostom "blokadom". Najcesci rezultat je bacanje novaca kroz auspuh, uz minimalni efekt! ma tako i ja mislim jedino me zanima jel ima ta blokadica,jer sam načuo nekidan da ima neka caka,ne zanimame naravno brljanje po mašini,ovo sa usisom i spuhovima mi se i ne sviđa ,vidio sam motorić koji kao bolje ide ,ali su grane plave do bola ,a to ne želim. Navodno se nešto dobije promjenom lančanika. Mislio sam ako netko ima iz prve ruke informaciju,ne bi baš testirao na svom. | |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 15:20 | |
| imas neku caku ako se ne varam sa ubacivanjem dodatnog zupcanika,samo onda nebi vise imao 5 brzina,nego 6...ali bi ti motor trebao biti malo startniji,no krajnja brzina mu ostaje ista | |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 15:24 | |
| ako stavis iza veci i naprijed manji lancanik, dobijes na snazi ali izgubis na max brzini | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 15:53 | |
| - klesoo je napisao/la:
- magna je napisao/la:
- kupiš šah i dobiješ dva konjića unutra, ovisno o cijeni ima drvenih ili plastičnih
a ako želiš koji kilovat na motoru onda otvori usis. gorivo i auspuhe ne znam zasto me proganja osjecaj da nisi bas na TI sa sahom :P znam da je medo okorjeli prljavi biker i ne voli bijelu boju | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 16:37 | |
| ... a zašto svoju dilemu jednostavno ne riješiš sa Draganom? | |
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 17:25 | |
| - bananajoe je napisao/la:
- ako stavis iza veci i naprijed manji lancanik, dobijes na snazi ali izgubis na max brzini
bi li mi pojasnio kako to dobijes na snazi?????? Ja bih rado zamijenio lancanike i dobio cca 100KS na paKLEnoj masini!!! | |
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 17:30 | |
| - medo je napisao/la:
ma tako i ja mislim jedino me zanima jel ima ta blokadica,jer sam načuo nekidan da ima neka caka,ne zanimame naravno brljanje po mašini,ovo sa usisom i spuhovima mi se i ne sviđa ,vidio sam motorić koji kao bolje ide ,ali su grane plave do bola ,a to ne želim. Navodno se nešto dobije promjenom lančanika. Mislio sam ako netko ima iz prve ruke informaciju,ne bi baš testirao na svom. obzirom da su masinice ipak konstruirali neki likovi koji se i kuze u materiju, pretjerano ispitivanje moze dovesti do nezeljenih rezultata. Tako su i ovi auspusi. Mozda je covjek otvorio auspuhe i vise nema povratnog pritiska u grani, pa jureci ispusni plinovi jednostavno izvlace smjesu iz cilindra, prije nego zatvori ispusni ventil! U tom slucaju smjesa izgara u granama, a ne u cilindrima. Jedini lijek je zamjena bregastih ... Kad bi se to tako rjesavalo, ja bih na TBB-u imao bar 400KS!!! LOL | |
| | | bananajoe cro chopper forum
Broj postova : 526 Godina imam : 35 Prebivalište : Koprivnica Vozim : Bandit 650n Na forumu od : 24.03.2009
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 17:35 | |
| | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 17:36 | |
| | |
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 17:39 | |
| | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 18:56 | |
| Ništa se tu ne može Dobrog napraviti... Samo povečati kubikažu, znači drugi motor... A trebao bi jer sad si "najslabija karika" u klubu... | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića čet 20 svi 2010, 22:32 | |
| Medu, pokušat ću pomoći koliko mogu;
Prvo, budi spreman na nemali trošak.
Drugo, provjeri dali su svi motori (mašine) iste snage bez obzira na tržište, ako nisu, postoji mogučnost da su malo zagušene....pronaći sklop i otkloniti/zamjeniti mjesto zagušenja.
......e sad bez obzira na sve, ipak sam mišljenja da možeš dobiti samo malo življi motor s obzirom na 250 ccm.
Znaći, kao što su neki i naveli, treba dodati malo goriva (šire dizne max 10 %), dodati malo zraka modifikacijom airboxa ili malo protočniji filter, i kao šlag na kraju dobri auspusi (poluotvoreni) ili originale kvalitetno modificirati. Možeš na kraju smanjiti za zub-dva zadnji zupčanik.
Rezultat bi bio sa dobro uštelanim motorom i pogođenom smjesom max. 10-15 % jači motor. Imao bi bolji odaziv na gas i rasterećenost prijenosa.
E sad cijena naspram dobiveno.....to sam odlući.
Ja kad bi imao taj motor a ne želim ga minjati, već da NEŠTO dobijem, sigurno bi nešto napravio.
Ali nakon zahvata ne koristiti max. snagu motora jer je to ipak 250 ccm.
Nisam vozio taj motor pa neznam niti njegove mogučnosti, ali imao sam godinu dana malu dragicu (250 ccm) i to je motor lipih mogučnosti za svoje ccm. Dobar je do 90 i lipo se vrti, da sam ga ostavio, stavio bih mu samo zadnji zupčanik 2 zuba manji da se rastereti prijenos pri 80/90 km.....ali to je ipak yamaha.
sretno | |
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića pet 21 svi 2010, 00:30 | |
| - dragger je napisao/la:
......e sad bez obzira na sve, ipak sam mišljenja da možeš dobiti samo malo življi motor s obzirom na 250 ccm. ako se dovoljno potrudi, moze sloziti masinu da ide i 200! - dragger je napisao/la:
Rezultat bi bio sa dobro uštelanim motorom i pogođenom smjesom max. 10-15 % jači motor. Imao bi bolji odaziv na gas i rasterećenost prijenosa. eee, tu igri nikad kraja! Koja dizna, koliko zraka, koliko goriva... Na kojim okretajima zeli najvecu iskoristivost? Ukoliko ga nastela na spicu, lako bi mogao nogom pogurivati na semaforu. Naravno da ce "ispitivanje" potrajati nekoliko sezona ili ce potraziti mahera s lambda sondom u dzepu.... Tocka na "I" bi bila konacna potrosnja. - dragger je napisao/la:
Ali nakon zahvata ne koristiti max. snagu motora jer je to ipak 250 ccm.
sorry, ali koja je onda poanta nabrijavanja??? Stotku moze voziti i ovako, s jednom rukom na jajima... | |
| | | BADE man
Broj postova : 16 Godina imam : 60 Prebivalište : rijeka Vozim : suzuki intruder 800 Na forumu od : 18.08.2010
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića sub 21 kol 2010, 18:48 | |
| Na mojoj staroj aquili 250 ja stavio diznu od krosa i veci prednji zupcanik (jedan zub vise), sve legalno,nista se ne vidi, motor rasturao | |
| | | rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića sub 21 kol 2010, 23:39 | |
| - BADE je napisao/la:
- Na mojoj staroj aquili 250 ja stavio diznu od krosa i veci prednji zupcanik (jedan zub vise), sve legalno,nista se ne vidi, motor rasturao
Aqila je ipak snažniji agregat od jin luna i to za 4 kilovata,ja bih se na medinom mjestu ostavio ćorava posla, što god uradi ne isplati se zbog jednog ili dva hebena kilovata. | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 10:05 | |
| Izgleda da je Klesso bio posebno motiviran za ovaj therad, obzirom da su ovi njegovi komentari najbolji koje sam IKADA od ikoga procitao na ovome forumu:
"obzirom da su masinice ipak konstruirali neki likovi koji se i kuze u materiju, pretjerano ispitivanje moze dovesti do nezeljenih rezultata.
Tako su i ovi auspusi. Mozda je covjek otvorio auspuhe i vise nema povratnog pritiska u grani, pa jureci ispusni plinovi jednostavno izvlace smjesu iz cilindra, prije nego zatvori ispusni ventil! U tom slucaju smjesa izgara u granama, a ne u cilindrima. Jedini lijek je zamjena bregastih ..."
"eee, tu igri nikad kraja! Koja dizna, koliko zraka, koliko goriva... Na kojim okretajima zeli najvecu iskoristivost? Ukoliko ga nastela na spicu, lako bi mogao nogom pogurivati na semaforu. Naravno da ce "ispitivanje" potrajati nekoliko sezona ili ce potraziti mahera s lambda sondom u dzepu.... Tocka na "I" bi bila konacna potrosnja. " | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 12:16 | |
| - BADE je napisao/la:
- Na mojoj staroj aquili 250 ja stavio diznu od krosa i veci prednji zupcanik (jedan zub vise), sve legalno,nista se ne vidi, motor rasturao
A meni se ipak ovaj post ćini najkonkretnijim, jednostavno u srž problema... A treba samo dvije radnje napraviti i još provjerena stvar jer je kod BADE to radilo dobro... :hapy2: | |
| | | BADE man
Broj postova : 16 Godina imam : 60 Prebivalište : rijeka Vozim : suzuki intruder 800 Na forumu od : 18.08.2010
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 13:32 | |
| Da, dobio trecu za rasturat prilikom kratkih pretjecanja, nesto vecu snagu na uzbrdicama (pogotovo kad ste u dvoje na motoru od 250 ccm) a povecala se i krajnja brzina na ravnici, normalno da mi je prijatelj u servisu sve to postelao (paljenje itd.) | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 14:14 | |
| Poznato je da isti Hyosungov V-Twin 250 ccm agregat daje sasvim različite performanse, ovisno jel ugrađen na custom ili sportski motor... Na sportskim modelima taj agregat razvija brzine preko 180 kmh, ali radi se o tome da već tvornički ima ugrađen drugačiji usis (otvoreniji, više zraka), jednako tako i ispušni sustav je otvoreniji. I dizne u rasplinjaču su drugačije (veće), isto tako i završni prijenosni omjeri, promjeri kotača, kočnice, i td.
https://www.youtube.com/watch?v=I51jMktTV6o&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=_DbR4BmH9Eg&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=mYM4RRGgaxI&feature=related
Znači, s modifikacijama (otvaranje usisa i ispuha), može se prilično toga promijeniti, ali najbitnije je podesiti rasplinjač (staviti veće dizne), po mogućnosti uz testiranja i analizu ispušnih plinova na Dyno stolu. | |
| | | mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića ned 22 kol 2010, 15:35 | |
| - calc69 je napisao/la:
- BADE je napisao/la:
A meni se ipak ovaj post ćini najkonkretnijim, jednostavno u srž problema... A treba samo dvije radnje napraviti i još provjerena stvar jer je kod BADE to radilo dobro... :hapy2:
Slažem se! Bez puno filozofiranja i znanstvene rasprave, iskustvene činjenice. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: kako do još kojeg konjića | |
| |
| | | | kako do još kojeg konjića | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|