|
|
| Kako ste krenuli sa preradom? | |
|
+8merla Bosqeto custom rider mrljo#2 Easy rider Lars_Viking magna martinx 12 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Kako ste krenuli sa preradom? uto 04 oľu 2014, 13:58 | |
| Kako ste krenuli? Jeste li nesto sjebali pritom? Nemam namjeru bas prckati po masini, mjenjati karburatore i podesavati paljenje (za pocetak) ali me ipak kopka, ako nesto zmrdam prilikom kozmetickih radova, ocu li ga znat slozit nazad. Od alata ima kljuceve 10 i 13, kombinirke i probirstift (220V). OK, imam i cekic i spahtlu, ali nebi s time nista dirao... | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? uto 04 oľu 2014, 14:27 | |
| Ako ti se ne podrazumjeva kao prirodno kopati po motoru onda ni ne pocinji Ako imas motor i nista do sad nisi napravio nemoj ni sad Prerade /dorade motora su nagonski porivi. Raditi to samo da bi rekao da ti to sam radis nije dobar izgovor | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? uto 04 oľu 2014, 14:49 | |
| - magna je napisao/la:
- Ako ti se ne podrazumjeva kao prirodno kopati po motoru onda ni ne pocinji
Ako imas motor i nista do sad nisi napravio nemoj ni sad Prerade /dorade motora su nagonski porivi. Raditi to samo da bi rekao da ti to sam radis nije dobar izgovor Imam ja nekoliko nagona koji me tjeraju, ali bi rado da sve bude isto ili bolje. Hipotetsku situaciju da jednostavno krepa negdje na putu necu niti zamisljati. Ono osnovno: svijecica, bobina, paljenje, dovod goriva bi ipak trebao i volio znati. Nisam do sada prckao jer nisam imao motor, tj. imao sam kratko NSU Pretisa i mijenjao sam dihtung na bloku jer je curilo ulje, prije intervencije | |
| | | Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? uto 04 oľu 2014, 15:11 | |
| To se meni pitanje vrzmalo još odkad sam imao zingića pred 9 godina. Kako di ča sčim?
Onda počneš gledat sa aspekta mogućnosti - tu imam šaraf tu imam drugi šaraf na ovo se stavi nosač i onda dalje ... Malo po malo. MENI Je pomoglo gledanje okolo kako je to netko napravio ili kako uopće izgleda originalni dio od proizvođača. Valjda si dovoljno spretan i pametan da možeš zaključit kako nešto napravit. A za materijal i kvalitetu se obratiš ipak profićima koji to imaju kao zanat.
Probaj gledat CustomChrome i Highway Hawk i Kuryakyn (te ostale firme koje imaju aftermarket dijelove) - pogledaš sekciju = body, lighting, electric, itd itd. Kad pronađeš dio vidi gdje se pripaše i VOILA'!
Onda se uzmeš motora i počneš skidat dio po dio - vidit na kojoj bazi funkc. Malo po malo. | |
| | | Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? uto 04 oľu 2014, 21:40 | |
| - Lars_Viking je napisao/la:
Onda se uzmeš motora i počneš skidat dio po dio - vidit na kojoj bazi funkc. Malo po malo. Kad jednom kreneš.....pa još kad te krene....teško je to malo po malo... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 07:35 | |
| |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 08:36 | |
| ...moj ti je savjet, da prvu stvar koju moraš prije bilo kakvog zahvata napraviti, nabaviš set ključeva (vilasti, okasti), set imbus i torax ključeva, set šerafcigera (križni, plosni), i možda jedne nasadne ključeve ("gedore") i pod obavezno service manual za svoj motor!. ona stara uvijek stoji "bez alata nema zanata".. manual pročitaj od p r v e stranice i već tamo ćeš pronaći alate koji ti trebaju za određeni zahvat, gledaj slike prostornih shema i upijaj... u tim shemama ti je detaljno nacrtan redosljed slaganja dijelova i opisan postupak slaganja istih.... na taj način pristupa "čačkanja" po motoru nebi smjelo biti pogreški!… za osnovne servisne zahvate i manje popravke bi trebao bit svatko sposoban....
..a što se tiče prerade, budi siguran da imaš potpunu viziju onoga što želiš u konačnici, nemoj glavinjati i preskakivati po stilovima jer ćeš potrošiti više novaca no što je potebno.., kad budeš siguran što želiš onda kreni s doradom, preradom, štogod već bilo... ako nisi u mogućnosti, netrebaš odmah sve odjednom, već slaži kao Lego kockice i na kraju ćeš dobiti zaokriženu i smišljenu cijelinu. | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 09:22 | |
| Bitno je da imas neki plan a gresaka uvijek bude al to je i car toga posla,a i nauci se nesto | |
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 09:33 | |
| Za pocetak s Amazona narucio "Building choppers for Dummies". Ma zajebavam se malo, narucio sam neke Haynes opcenite prirucnike o principima rada, struji i sl., pa cu onda kasnije na konkretne detalje (servisni manual za svoj Vulcan). Ono o alatu je bilo ipak malo karikirano prikazano. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 11:05 | |
| pa nije valjda da nemaš nekog frenda koji je isto u tome ....pa zajedno ...nekako ,nešta...... |
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 15:46 | |
| - tekući problem je napisao/la:
- pa nije valjda da nemaš nekog frenda koji je isto u tome ....pa zajedno ...nekako ,nešta......
Pa imam, evo cijeli forum... al' ste mi malo daleko. Ma naucio sam se ja raditi DTP, web stranice, prckati po mrezi i jos svasta nesto pa cu i ovo. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 19:12 | |
| |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 22:48 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
- ...moj ti je savjet, da prvu stvar koju moraš prije bilo kakvog zahvata napraviti, nabaviš set ključeva (vilasti, okasti), set imbus i torax ključeva, set šerafcigera (križni, plosni), i možda jedne nasadne ključeve ("gedore") i pod obavezno service manual za svoj motor!. ona stara uvijek stoji "bez alata nema zanata".. manual pročitaj od p r v e stranice i već tamo ćeš pronaći alate koji ti trebaju za određeni zahvat, gledaj slike prostornih shema i upijaj... u tim shemama ti je detaljno nacrtan redosljed slaganja dijelova i opisan postupak slaganja istih.... na taj način pristupa "čačkanja" po motoru nebi smjelo biti pogreški!… za osnovne servisne zahvate i manje popravke bi trebao bit svatko sposoban....
..a što se tiče prerade, budi siguran da imaš potpunu viziju onoga što želiš u konačnici, nemoj glavinjati i preskakivati po stilovima jer ćeš potrošiti više novaca no što je potebno.., kad budeš siguran što želiš onda kreni s doradom, preradom, štogod već bilo... ako nisi u mogućnosti, netrebaš odmah sve odjednom, već slaži kao Lego kockice i na kraju ćeš dobiti zaokriženu i smišljenu cijelinu. ovo je najpotpuniji savjet | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 22:56 | |
| | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? sri 05 oľu 2014, 23:00 | |
| | |
| | | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? pon 10 oľu 2014, 19:20 | |
| | |
| | | rikitumba man
Broj postova : 285 Godina imam : 61 Prebivalište : split Vozim : kawasaki en 500 Na forumu od : 07.05.2013
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? pon 10 oľu 2014, 22:01 | |
| S obzirom da sam nedavno svoju mašinu servisirao mogu ti poslati manual pa ako ga se držiš nećeš falit | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? uto 11 oľu 2014, 07:44 | |
| - martinx je napisao/la:
- Kako ste krenuli sa preradom?
Malo sam razmislio kako sam ja krenuo i pala mi pjesma na pamet od Vatrenog poljubca: "...navrat, nanos i na svoju ruku!" E tako sam ja krenuo... | |
| | | | martinx cro chopper forum
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako ste krenuli sa preradom? | |
| |
| | | | Kako ste krenuli sa preradom? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|