| montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago | |
|
+6dragger emirharley starac ica asy Hrki 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Hrki man
Broj postova : 165 Godina imam : 48 Prebivalište : Rijeka/Selce Vozim : Yamaha XV 1100 Virago Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago čet 18 lip 2009, 21:26 | |
| Pozdrav svima..
Unazad mjesec dana sve sam živo okrenuo (koliko sam mogao) da bi našao tko će mi instalirati i spojiti dodatna dva svjetla na motor.. Uglavnom potraga je bila bezuspješna.. zar je to toliko zaje**ncije da se nikome ne da uhvatiti toga? Auto električari kažu da je razlika izmedju releja i da oni to nemaju, netko tko bi možda imao, na sam spomen o čemu se radi počinje kolutati očima.. da je to zaje**ncija, da to traje , pa ovo pa ono..
Molio bih sve vas koji ste mi u blizini da mi date kakavu preporuku majstora koji je to voljan i u mogućnosti napraviti.. bio bih beskrajno zahvalan.
Unaprijed hvala!
Hrki | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago čet 18 lip 2009, 22:17 | |
| Ja imam za to Magnu ..ne vidim šta bi tu bilo baš TOLIKO zafrkano da se električari neće da uvate toga... | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| |
| |
starac man
Broj postova : 77 Godina imam : 72 Prebivalište : Vinica Vozim : Nazalost trenutno ništa Na forumu od : 05.05.2009
| |
| |
Hrki man
Broj postova : 165 Godina imam : 48 Prebivalište : Rijeka/Selce Vozim : Yamaha XV 1100 Virago Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago čet 18 lip 2009, 23:34 | |
| pa šta da radim? | |
|
| |
starac man
Broj postova : 77 Godina imam : 72 Prebivalište : Vinica Vozim : Nazalost trenutno ništa Na forumu od : 05.05.2009
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago čet 18 lip 2009, 23:40 | |
| - Hrki je napisao/la:
- pa šta da radim?
ako imaš u blizini ovlašteno servisera možda nagovoriš dečke da ti to naprave | |
|
| |
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago čet 18 lip 2009, 23:50 | |
| MORAS imati odgovarajuci relej, dakle to je obavezno, a ako imas i nosac farova, sve je ostalo "pi*kin dim". O da, treba ti i jedan prekidac. Sretno. | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago čet 18 lip 2009, 23:52 | |
| - Hrki je napisao/la:
- Pozdrav svima..
Unazad mjesec dana sve sam živo okrenuo (koliko sam mogao) da bi našao tko će mi instalirati i spojiti dodatna dva svjetla na motor.. Uglavnom potraga je bila bezuspješna.. zar je to toliko zaje**ncije da se nikome ne da uhvatiti toga? Auto električari kažu da je razlika izmedju releja i da oni to nemaju, netko tko bi možda imao, na sam spomen o čemu se radi počinje kolutati očima.. da je to zaje**ncija, da to traje , pa ovo pa ono..
Molio bih sve vas koji ste mi u blizini da mi date kakavu preporuku majstora koji je to voljan i u mogućnosti napraviti.. bio bih beskrajno zahvalan.
Unaprijed hvala!
Hrki Preostaje ti da to sam uradiš. Nije nikakav problem. Mislim da je bilo nekoliko tema na forumu o tome, potraži ih ili nađi na netu shemu spajanja maglenki. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 07:01 | |
| pružam usluge na daljinu (kao tarot majstori) | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 08:15 | |
| Rele možeš uzeti bilo koji 12 V od 40 - 50 W , a možeš ih naći u bilo kojoj trgovini rezervnih dijelova . Jedna opaska releji se razlikuju u cijenama ,pa ako imaš mogučnosti nabaviti rele od stojadina , yuga ili potraži kod autoelektričara da ti iskopa neki rele (polovni ) jer rele ako radi nije ti bitno da bude novo .
Montiraš farove na nosač i dovoljno ti je metar do metar i pol žice jedan mali prekidač da se može dodatno isključiti dodatne farove . ( može i bez njega ) jer svakako ide na kratko svjetlo pobuda i kad se upali dugo gase se dodatni farovi . Nadalje koja stopisa jedna do dvije spojnice za kablove (da se kabal ne mora sjeći nego je dovoljno staviti spojnicu i stisnuti ) . i šema .
da si bliže Brodu to bi ti riješio za sat vremena . |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 11:40 | |
| Već smo jednom ranije pisali o tome, bilo je i nekih shema spajanja. Evo jedne dosta pregledne sheme, pa možda će pomoći nekome tko nema iskustva s tim stvarima. Iako mislim da bi takav posao najbolje bilo prepustiti stručnjaku koji ima prakse s autoelektrikom (u slučaju da se neki spoj ne izvede dovoljno kvalitetno, moguće je da u vožnji zbog vibracija dođe do kvara i pregaranja osigurača).
http://www.valueaccessories.net/Lightbar%20wiring.gif
Prema ovoj shemi, +12 V se uzima sa akumulatora, preko zasebnog 15 A osigurača. Relej je klasičan 4-polni, 12V 10 A (može i slabiji, ovisno kakve će se sijalice ugraditi u lampe).
Sa releja se dalje +12 V glavnog strujnog kruga razvodi dalje na obje lampe, a sa pomoćnim strujnim krugom uključuju se svjetla (pomoću releja). Može se ugraditi posebni prekidač stalno napajan sa +12 V, pa će dodatna svjetla raditi neovisno o ostalim svjetlima.
Početak tog prekidača može se spojiti i na žice za kratka svjetla u glavnoj lampi, i u tom slučaju dodatna svjetla radit će samo kad gori kratko svjetlo u lampi (uz uvijet da je uključen pripadajući prekidač). | |
|
| |
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 17:23 | |
| deepov savjet i palomasova shema su ti skroz dovoljne ako mislish sam radit,ako nisi siguran i bojish se da neshto ne skurish na motoru , spoji si dvije sijalice negdje na stolu prema onoj shemi i probaj na neki akumulator, kad proradi fino si sve pooznacavash i izvedesh to na motoru,jedino na releju morash pripazit na raspored nozica ovisno o tipu i proizvodjacu, sve ostalo ce bit suvishno pametovanje. | |
|
| |
necchi cro chopper forum
Broj postova : 2778 Prebivalište : New York Vozim : metlu u warp pogonu Na forumu od : 02.05.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 17:49 | |
| | |
|
| |
Hrki man
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 22:04 | |
| hvala svima na savjetima i sugestijama.. mislim da bi najbezbolnije i najbrže bilo sjest na motor i zapalit do Deepa.. na kraju krajeva, izvrsna prilika za posjetit staro društvo i upoznat novo probat ću nešto sam iskombinirat pa se javim sa povratnim informacijama.. ako ne uspije, Deep - stižem pa ćemo malo i malo nakon što uspijemo riješiti | |
|
| |
necchi cro chopper forum
Broj postova : 2778 Prebivalište : New York Vozim : metlu u warp pogonu Na forumu od : 02.05.2008
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 22:05 | |
| kukavice | |
|
| |
Hrki man
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago pet 19 lip 2009, 22:19 | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago | |
| |
|
| |
| montaža i instalacija dodatna dva svjetla na Virago | |
|