|
|
| Instalacija svjetala | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Instalacija svjetala pon 20 tra 2009, 08:44 | |
| Bok svima,
Pukao mi je nosac na svjetlu na kiviju a ovak i onak sam ga htio promijeniti.
E sad imam pitanje: meni je u planu bilo jos dograditi i ona dva svjetla dodatna e sad me zanima gdje da dodem do podatka koliko potrosaca jos mogu nakalemiti na motor...
Hvala unaprijed... | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala pon 20 tra 2009, 09:23 | |
| ja mislim da ih slobodno možeš staviti ,ja ih imam na jinlunu i još radio utz to i nema nikakvih probleme sa strujom,a možeš vidit nosač i lampe na mome kako izgleda | |
| | | dudo cro chopper forum
Broj postova : 705 Godina imam : 47 Prebivalište : HR Vozim : Intruder 1400 Na forumu od : 23.09.2008
| | | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala pon 20 tra 2009, 10:49 | |
| to mi štender za brzo sušenje čarapa u vožnji | |
| | | dudo cro chopper forum
Broj postova : 705 Godina imam : 47 Prebivalište : HR Vozim : Intruder 1400 Na forumu od : 23.09.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala pon 20 tra 2009, 10:56 | |
| | |
| | | webrider cro chopper forum
Broj postova : 2802 Godina imam : 55 Prebivalište : Vtc Vozim : Suzuki Intruder VL 800 Na forumu od : 07.01.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala uto 21 tra 2009, 08:42 | |
| Najjednostavnije ti je da saznaš snagu generatora (alternatora) u Wattima (varijabla x). Iz manuala povadiš snagu svih potrošača i zbrojiš (varijabla y). Ako ti je x > y, imaš još rezerve snage točno koliko je razlika: x - y. Bilo bi dobro informirati se o varijanti svjetala u LED tehnici, što će najmanje opteretiti postojeći sustav. Na mom Zingu su bile ugrađene prejake lampe u dodatna svjetla, pa je dolazilo do preopterećenja kada su bile uključene. Kada sam stavio žarulje manje snage, bilo je sve OK. I još jedan savjet: korisno je ugraditi posebni prekidač za dodatna svjetla, pa ih možeš paliti prema potrebi. Eto nadam se da sam pomogao. Ako te još nešto zanima, pitaj. A kako to otprilike izgleda, možeš vidjeti na linku: https://cro-chopper.forumcroatian.com/moja-prerada-f3/zing-nije-neka-prerada-nego-malo-sminke-t4584.htm | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala uto 21 tra 2009, 10:36 | |
| - webrider je napisao/la:
- Najjednostavnije ti je da saznaš snagu generatora (alternatora) u Wattima (varijabla x). Iz manuala povadiš snagu svih potrošača i zbrojiš (varijabla y). Ako ti je x > y, imaš još rezerve snage točno koliko je razlika: x - y. Bilo bi dobro informirati se o varijanti svjetala u LED tehnici, što će najmanje opteretiti postojeći sustav.
Na mom Zingu su bile ugrađene prejake lampe u dodatna svjetla, pa je dolazilo do preopterećenja kada su bile uključene. Kada sam stavio žarulje manje snage, bilo je sve OK. I još jedan savjet: korisno je ugraditi posebni prekidač za dodatna svjetla, pa ih možeš paliti prema potrebi. Eto nadam se da sam pomogao. Ako te još nešto zanima, pitaj.
A kako to otprilike izgleda, možeš vidjeti na linku:
https://cro-chopper.forumcroatian.com/moja-prerada-f3/zing-nije-neka-prerada-nego-malo-sminke-t4584.htm 2 webrider Koliko jake su ti bile žarulje u tim dodatnim svjetlima? | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala uto 21 tra 2009, 11:03 | |
| Veči motori obično imaju dovoljnu rezervu snage, tako da mogu napajati i dvije žarulje 55/60 W. Ukoliko nema toliko snage, može se izvesti da samo po jedan far daje dugo odnosnoi kratko svjetlo. | |
Broj postova : 2802 Godina imam : 55 Prebivalište : Vtc Vozim : Suzuki Intruder VL 800 Na forumu od : 07.01.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala uto 21 tra 2009, 14:22 | |
| - asy je napisao/la:
2 webrider Koliko jake su ti bile žarulje u tim dodatnim svjetlima? 2 Asy Bile su 35 W. Stavio sam od 20 W. Napominjem da to vrijedi za Zinga (izgleda da je kod njega na knap odnos originalnih potrošača i snage alternatora), a na tvom bikeu vjerovatno ima više rezerve. Naveo sam to kao primjer, tj. smjernicu. | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Instalacija svjetala uto 21 tra 2009, 14:50 | |
| Baš sam stavija dodatne Cobra farove; svaka po 25 W a vidi se super, spoija mi ih Magna na poziciju sa relejom.. | |
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Instalacija svjetala | |
| |
| | | | Instalacija svjetala | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|