| Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow | |
|
+70karlovac ninek bare lukylipik zeljko0810 Baphomet LAY`z`ASS Boar mungos noname THE CHOPPER KID učo_sb aristel frrka buralee calc69 Saba franc k@n Leso micky mala bestija Dog Soldier Parizer Laci-luc harly Tomo-vz freshman austrijanac nightspirit phoenix_dreamer buletov fat boy jura Krišo RUDA Genesis051 magna Night rider shadow zingshad zuta guja glavina01 KekoWaspnation stain LUKAČ li-st webrider boris1984 zida nmauzer brkoXL custom rider mustra dac Jack asy medo cro.chopper Vilko dragger Soulhealer Vida Frntas lord tata necchi jebiki Munja palomas Quirin skorpac 74 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow pon 09 oľu 2009, 22:07 | |
| .... je, na to sam i ja večeras neletio .. TNX | |
|
| |
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow uto 10 oľu 2009, 20:13 | |
| Ovako, pumpa nije, relej nije, struja je, veli Lija da elektronika nije, ja mu velim da je... Veli on da u pravilu ako nekaj ode na elektronici da onda vjerojatno ne bi niš radilo..... ja opet mislim da je to u ovoj eletronici to razdvijeno.... Fora je u tome da pumpa radi kad direktno spojimo na struju... pumpu smo spojili na dudu i motor je zapalio od šuba.... mam, odmah... kak got... sad.. sranje je to, kaj kad se sve pospaja kak trba... i kad se da kontakt, pumpa ne druka...... odnosno sklopka u releju se ne pali .... a to je žica kaj ide sa elektronike žica je smeđe crna.... nabavio sam i drugi relej (20kn) ista prića.... Kad se direktno spoji i kad se da kontak pumpa odmah počne raditi te motor kresne iz prve.... sad se idem najesti i još jednom čitati service maual... ... aha zaboravio sam napomenuti da sam luuuuuud | |
|
| |
franc man
Broj postova : 78 Godina imam : 40 Prebivalište : ZG Vozim : kawasaki z 650 f2 Na forumu od : 11.10.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow uto 10 oľu 2009, 20:34 | |
| Mene motor 2 mj zezao dok nisam skuzio da lulica baca otpor 4 kiloohma, a treba oko 10!!!Tesko mi je ili nikako palio..probaj gledat male sitnice...nisam otpocetka pratil temu pa probaj | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow uto 10 oľu 2009, 21:43 | |
| Znači, relej ne dobiva pobudu, i zato on miruje i ne pokreće pumpu.... Gledaj to sa vedrije strane - sad barem znaš da su ti pumpa i relej ispravni!
Nisam do sad detaljno proučavao el. shemu toga dijela, ali za početak nebi bilo loše otpojiti jedan po jedan konektor sa CDI, i sve kontakte dobro nasprejati sa kontakt sprejem. | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 07:50 | |
| Ma to je čisto ... ne mogu jedan po jedan mogu 4 po 4 .... Meni sad na pamet jedino pada CDI, ne vidim gdje bi sad dalje bio problem... Inaće jučer sam kupio drugi relej, onaj standardni za auto, budem stavio šemu spajanja samo kad je složim u digitalnom obliku. Jučer sam preletio cijeli grad da ga nađem... a našao sam ga i u prvom dučanu samo ka prodavać nije znao da je to isto samo da se kleme drugačije rasporede. I tako ja lutaući gradom... napravio sam jučer 100km po gradu .. dođem u zadnji dučan čovijeku 10 min prije zatvaranja, pokažem mu relej i velim mu MOLIM VAS SPASITE ME Čovijek se sagne i izvadi relej... ja sav sretan, a kad ono izvadio mi je isti relej kao i u prvom dučanu. ... .ja mu velim da moj ima samo 4 kleme... a on meni DA I ? .... hmmm ne kužim.... pitam, kaj se to može pripasati? .. veli on meni to je isti relej samo treba kleme presložiti. Weeeeeeeeee super... a kak da ih presložim? ? .. zamolim lijepo gospodina... molim VAs da li možete objesniti kak se to pospaja i još vas molim ako mi možete dati komad papira da si to nacrtam... čovijek se nasmije i veli.. ma nema problemabudem ti to nacrtao.. i za minutu imam šemicu kak se spaja, relej, 4 nova kleme i izolacijeske plastike za iste i to za nevjerojatnih 21kn. . hebi ga... tko zna zna.... .... kasnije bum zval Eurorent da vidim koliko košta CDI ... iako sumnjam da ga imaju.... Kod Richarda je 85$ + 30$ poštarina. Jel može netko sa aquilom, 250 doći do mog motora pa da samo isprobamo njegov CDI na mom motoru, ili obratno, moju na njegovom? .... u pravilu ja sad ne vidim u čemu je problem osim na CDI-u... žica sa CDI-a ide na relej sklopku, a ona ne dela.... a direkno radi... ne znam.. ako netko ima kakvu pametnu nek veli... probal bum još vidjeti kolika je struja prije CDI-a možda je preslaba?!? .. velim ne znam.... Zakaj tu nema onog smajlića kaj si kosu čupa?!? | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 07:58 | |
| - skorpac je napisao/la:
Zakaj tu nema onog smajlića kaj si kosu čupa?!? zato što su admin i večina moderatora ćelavi pa im taj smajl ne triba | |
|
| |
Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 08:00 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 08:13 | |
| .. a sad mi fali onaj kik in bols .. a može i ovaj poslužiti | |
|
| |
calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 10:26 | |
| ...pa "ugradi" si nekakav prekidač za pumpu tak da ju pališ, onak privremeno, pa se malo vozi da vidiš kak' ti se motor odaziva... To će ti pokazati eventualne anomalije u radu CDI sklopa... Probaj... | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 11:21 | |
| ... pa da se nedaj bože još nekaj skuri... rastopi ili zapali instalacija..... itd... to se tak ne dela .... za takva ispitivanja se služim instrumentima ... niš danas budem instrumentima premjerio cijelu instalaciju.... jer ukoliko je stav u CDI da mogu naručiti od Richarda.... duplo jeftinije dođe nego kod nas:) I dalje tražim CDI na posudbu od 10 minuta, vjerojatno i kraće ... ako tko želi pomoći može mi se javiti na 098 733 331 Saša TNX unaprijed. | |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 11:44 | |
| Skopac, sorry što kasnim sa odgovorom, na poslu sam i malo prije sam se vratio s terena!
Kad se pogleda shema, vidi se da obje žice na relej pumpe dolaze iz CDI-a. Plus (+) ide iz CDI-a na relej, ali se prije toga račva i na taster anlasera. Znači, ako relej nebi dobivao plus (+) iz CDI-a, nebii radilo niti anlasanje, jer dobivaju napon iz istog mjesta.
Ali sad onaj gori dio - povratni vod sa releja pumpe ponovno se vraća u CDI. Ako relej ne radi, možda je problem (samo) u kontaktima, a moguće da je i CDI odgovoran za to...
Moj CDI ima tri priključka - konektora (svaki sa više žica). Prošlog ljeta sam htio to izvaditi van, odštekati sve konektore i nasprejati kontakte. Ali nijedan konektor nisam uspio isčupati, držalo se tako jako da sam se bojao kako ću nešto potrgati. Koristio sam radio-kliješta, čak ni ona nisu pomogla da barem jednoga uspijem odspojiti. | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 13:14 | |
| Tnx ... moj CDI ovak izgleda ko ovaj na slici ... danas bum valjda skužio u čem je problem?!? Kontakti su čisti, ali budemo ih našpricai i očistili... spoj kleme (one plastike ) stvarno drže, ali kad se odkopčavaju treba ih prvo osloboditi stiskom od osiguraća ... koji stvarno jako drži... javim kaj sam doznao... i dalje tražim CDI na posudbu... TNX ... | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 14:49 | |
| Moj ima tri takva konektora, a o tome se treba voditi računa ako se eventualno naručuje novi CDI (postoje modeli s dva i sa tri konektora). | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 18:42 | |
| Složili !!! ... a rijeć je bila u opsjedanju duhom.... pozvali smo i problem je riješen! ... duhovi, duhovi.... nevjerojatno! .. Uglavnom ista radnja kao i jučer ... popikali kleme na novi relej isto kao i jučer. Dali kontakt, ja držim relej, a Lija pika(ispituje).. pumpa ne dela.... velim daj pikni tu, daj tu.... vidim pumpi se odspojila jedna žica spojimo to ... ajmo ispočetka... Daj kontakt .. zaboravih reći... danas pri davanju kontakta relej dela ... ajmo.. lija daj tu pikni... tu ima, tu nema... odjednom se tjekom ispitivanja čuje klik... i pumpa počne drukati.... Pogledi nam se sretnu i vele HEJ .... čujem nešto kao du ju vona dens ... Zgasli mi kontakt, pa ga ponovo dali... pumpa druka... i tak još par puta... Niš kaj sad, aj daj pumpi dudu pa nek potegne.... kontakt... pumpa druka, druka.....druka i stane... zavreglam i Aquila kresne odmah! Ti pes kosti..... niš... aj gasi..... kontakt, pumpa opet druka pa stane... zavreglam i opet iz prve kresne.... Jem ti duhove!! Vratim stari relej.... ponovimo radnju.... motor pali.... pa kaj je z njim to bilo? Bilo ko? Uglavnom sad ide detalno čišćenej svih klema spojeva ..... promjena ulja u mašini, kočnicama, filteri... te sve kaj mehanički treba pregledati , spošerafiti te spošteleti. Lija i ja smo sretni ali i dalje jako zbunjeni.... Palomas, da li možda imaš neku veću šemu kompletne struje.. ja u PDF-u imam jednu. ali se niš ne vidi kad se poveća, ne vide se boje žica. Ako kaj nađeš molim te da mi je mailaš. Niš sad bumo probali voziti po blizu da se opet tak nekaj ne desi.... nadam se da su duhovi trajno otjerani! | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 18:45 | |
| ma vjerojatno si u tajnosti zaklao kozu(obredno) i pojeo joj srce | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 18:51 | |
| Neću ti reći kaj sam sa kozom radio, a njoj ne vjeruj kaj prića, jer kučka laže | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 18:58 | |
| Nije dakle bila ni pumpa u pitanju, niti relej, niti CDI, nego jedan obični ..beni kontakt, koji vam već danima stvara toliko problema! Skorpac, imam samo onu shemu iz manuala, točnije - tamo su dvije sheme. Žice nisu nacrtane u boji, ali su označene sa slovima, a kod prve sheme imaš i značenje slova (oznake boja) | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 19:18 | |
| Ma nije bila stvar u kontaktu ... nekaj je bilo u šlusu ili je nekaj trebalo malo jaće pobuditi... ili napraviti šlus da se to drugo odšlusa... ne znam .... nisam pametan. ... šalji mi šeme molim te.... na mojoj šemi se oznake niš ne vide... Danas sam od sreće čak i jednu | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 19:27 | |
| U pravu si, oznake se dobro vide u opisu - legendi sheme, ali slabo ili nikako uz žice na samoj shemi!
https://2img.net/h/i129.photobucket.com/albums/p205/Lady-Rider/HYOSUNG/DEC-07109.jpg?t=1236795858 | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 19:32 | |
| Poslat ću ti 7. poglavlje Service manuala, na drugoj shemi se fino vide oznake boja!
Samo daj nekakvu adresu, gdje imaš dovoljno prostora! | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow sri 11 oľu 2009, 19:33 | |
| Ma našel bum ja nju pa makar to bilo i na teži način... tnx kad složim pilu moramo se naći da je zalijemo i zajedemo | |
|
| |
Parizer man
Broj postova : 396 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Črnomerec Vozim : Hyosung Aquila GV250i Na forumu od : 25.07.2008
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow čet 12 oľu 2009, 10:31 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow čet 12 oľu 2009, 18:51 | |
| Pa pila je složena, sad za vikend samo redovan servis..... inaće moja bu pila naj glasnija.... ja nemam prigušivaće dugujem šeme spajanja releja...... bude probao to narpavio sam da me malo glava prestane boliti
Zadnja promjena: skorpac; čet 12 oľu 2009, 21:13; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow čet 12 oľu 2009, 19:20 | |
| skorpacovoj Aquili trebao je istjerivač duhova, a ne serviser! Dolaze topliji dani, pa bi smo se mogli dogovoriti za jedan vikend, da se na pr. nađemo u Zelini. Ili negdje drugdje, a možete i vi jednom dokuriti malo do Varaždina! | |
|
| |
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow čet 12 oľu 2009, 19:39 | |
| .. je baš tak duhovi ... kak se zval onaj film sa duhom u autu Kristina?... nego ja bum još malo pričekal dok zakonski ne sredim sve papire i dok je ne regam.. a ti je još nekih mjesec dana... morti prije... a morti i ne... ja se nadam da.... Evo šemica spajanja je dolje ispod. Lijevo je originalni relej, a desno je nazovimo ga zamjenski. Ima ga za kupiti u čipoteci i u Forma elektronici. Relej klemice i pvc zaštita za kleme dođu 21kn. Nazovite u servis i pitajte koliko košta relej za vaš motor ... nr bi trebao biti punu skuplji.. ali eto.. uglavnom kako stvari stoje.... nadam se da vam neće trebati ali relej ako kupujete bitno je da je istih vrijednosti kao i vaš. Ovaj sa šeme može biti 30 i 40A, ovisno kako ga spojite. Zašto je to tako zato jer ovaj zamjenski ima jednu klemu više te su zato dvije vrijednosti. Uglavnom ako sami spajate bitno je da samo popratite koje su dvije žice išle našpulu releja oznaka toga je COIL, a druge dvije na sklopku releja sa oznakama NO i COM. Na šemi dolje je to prikazano crvenim slovima. Na zamjenskom releju je nacrtana šema tako da sa točnošću možete provjeriti koja je koja nožica releja. Slika ispod mislim da će pojasniti kaj sam napisao. Ako ne pitajte. Mala pomoć za uštedu par kuna , taman da meni platite kavu | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow | |
| |
|
| |
| Aquila GV 250 - rđava mazga 2 black widow | |
|