|
|
| Ispiranje tanka | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:07 | |
| Bok, Pitanje je isto kao i naslov teme. Sa čime se ispire tank.Ispraznio sam ga i skinuo sam radi lakiranja ... pa me zanima sa čime da ga isperem? TNX | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:08 | |
| a jeli to znači da si nabavija bike | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:15 | |
| Ako imaš čuku pusti ga sa lanca i reci mu da ćeš privremeno posudit njegov lanac . lijepo ga staviš kroz otvor za sipanje goriva i natočiš jednu litricu supe-ra . Ah da skini pumpicu i začepi rupu plutanim čepom , a otvor za punjenje poklopcem rezervara . I kreneš ko barmen La kukarača u svim smjerovima . Tako 10 min . izvadi lanagc i ispiri supom 95ili98 sve dok ne bude bitar . Znaći uliješ promučkas i pustiš na plutani ćep . radnju ponavljati više puta .
E da dopuna onda će ti čuko stalno bježat s lanca jer će mu smrdit gorivo ,ako dobro u deterđentu ne opereš čukin lanac . |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:21 | |
| Ako postoje deblje naslage korozije, ubaci unutra lanac i dobro protresi, da otpadnu te deblje naslage. S kompresorom dobro ispuši sve što se nalazi unutra. Zatim natoči tekučinu ANTIROST, i okreći tank tako da čitava površina bude potopljena sa time.
Postupak ponovi više puta, s razmacima između. Na kraju možeš na sličan način unutra natočiti Hamerite boju, i opet ponoviti postupak nekoliko puta. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:24 | |
| - palomas je napisao/la:
- Ako postoje deblje naslage korozije, ubaci unutra lanac i dobro protresi, da otpadnu te deblje naslage. S kompresorom dobro ispuši sve što se nalazi unutra. Zatim natoči tekučinu ANTIROST, i okreći tank tako da čitava površina bude potopljena sa time.
Postupak ponovi više puta, s razmacima između. Na kraju možeš na sličan način unutra natočiti Hamerite boju, i opet ponoviti postupak nekoliko puta. prijatelju može malo ironije . kad je već sipao antirost ,neka ga da pozlatiti i neće imad više nikad pizdarija glede uporabe antirosta . |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:30 | |
| - deep je napisao/la:
- prijatelju može malo ironije . kad je već sipao antirost ,neka ga da pozlatiti i neće imad više nikad pizdarija glede uporabe antirosta .
Prijatelju, ja često koristim Antirost u borbi protiv korozije (kučišta kosilica, metalne ograde i sl.), dosta brzo nakon njegovog nanošenja dijelovi gdje je bilo najviše korozije pobijele, jer se je metalni oksid (hrđa) pretvorio u silikat ili sol. Ako ti misliš ili znaš za neke štetne posjedice Antirosta, slobodno ih iznesi. Ja do sada ništa o tome nisam čuo, ali ne tvrdim da su nemoguće. | |
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 13:43 | |
| Takvi proizvodi mogu se pod različitim imenima kupiti u svakoj trgovini boja i lakova, cijena mu je cca. 15 kn za pola litre.
Evo jednog opisa: IVEKOR (ANTIKOROZIV) SREDSTVO ZA SKIDANJE KOROZIJE
Antikoroziv se primjenjuje za skidanje korozije sa željeznih i čeličnih površina, te s površina s kojih se pjeskarenjem ili fosfatiranjem nemože ukloniti korozija.
UKLANJA KOROZIJU I STVARA ZAŠTITINI FOSFATNI SLOJ MINIMALNOG TRAJANJA 14 DANA.
Način upotrebe: Nanjeti na korodiranu površinu krpom, četkom, raspršivanjem ili namakanjem te ostaviti da djeluje 10-30 minuta. Nakon toga površinu prebrisati ili ispuhati komprimiranim zrakom. Kod debljih slojeva korozije postupak ponoviti. Osušena površina može se bojati. | |
| | | skorpac cro chopper forum
Broj postova : 597 Godina imam : 49 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aquila custom Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 15:56 | |
| TNX, ... lanac se uvijek negdje nađe ... još jednom hvala na savjetima.... Šejk bejbi šejk | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 16:15 | |
| Ponovit ću Magnu..
Jel to znači da si kupio bajk? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 17:11 | |
| - palomas je napisao/la:
- deep je napisao/la:
- prijatelju može malo ironije . kad je već sipao antirost ,neka ga da pozlatiti i neće imad više nikad pizdarija glede uporabe antirosta .
Prijatelju, ja često koristim Antirost u borbi protiv korozije (kučišta kosilica, metalne ograde i sl.), dosta brzo nakon njegovog nanošenja dijelovi gdje je bilo najviše korozije pobijele, jer se je metalni oksid (hrđa) pretvorio u silikat ili sol.
Ako ti misliš ili znaš za neke štetne posjedice Antirosta, slobodno ih iznesi. Ja do sada ništa o tome nisam čuo, ali ne tvrdim da su nemoguće. ma ne prijatelju al u unutrašnjost rezervara u kojem je bio benzin nema neku šansu da oksidira kao kučište kosilice . a kad škorpac kaže da je ispustio gorivo tu su šanse za tako duboku koroziju nikakve . Što se tiće štetnosti ne samo da nagriza koroziju nego i zdravi dio metala i može na spojevima u tanku doći do kapilarnih oštečenja . Da ne curi, ali flisa . |
| | | Quirin cro chopper forum
Broj postova : 1704 Godina imam : 48 Prebivalište : Sisak Vozim : VIRAGO XV 535 Na forumu od : 23.07.2008
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 17:17 | |
| Iznajmljujem čuku s lancem........... članovima foruma 70% popusta | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Ispiranje tanka ned 01 vel 2009, 17:19 | |
| Ti pitaš kak da ispereš tank il kak da skineš hrđu? Ak nema hrđe nemoj baš lancem, nema potrebe! Ne vidim da igdje spominješ hrđu pa mi nije jasno! Sve u svemu, sretno sa ispiranjem! | |
| Naslov: Re: Ispiranje tanka pon 02 vel 2009, 07:37 | |
| .. pa u pravilu i nema hrđe ... gornji dio tanka ima nekoliko smeđih točkica... ali ne vidim da je negdje duboka hrđa. Za početak ga budem nekoliko puta isprao benzinom pa vidio kakvo će stanje biti. | |
| Naslov: Re: Ispiranje tanka pon 02 vel 2009, 07:39 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ispiranje tanka | |
| |
| | | | Ispiranje tanka | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|