Početna stranicaPretraľnikIspiranje tanka 610RegistracijaLogin

Ispiranje tanka

Go down 
+2
magna
skorpac
6 posters
Autor/icaPoruka
skorpac
cro chopper forum
cro chopper forum
skorpac

Broj postova : 597
Godina imam : 49
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Aquila custom
Na forumu od : 19.06.2008

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:07

Bok,
pomoc
Pitanje je isto kao i naslov teme. Sa čime se ispire tank.Ispraznio sam ga i skinuo sam radi lakiranja ... pa me zanima sa čime da ga isperem?

TNX
[Vrh] Go down
http://skorpac.daportfolio.com/
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:08

a jeli to znači da si nabavija bike
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:15

Ako imaš čuku pusti ga sa lanca i reci mu da ćeš privremeno posudit njegov lanac . lijepo ga staviš kroz otvor za sipanje goriva i natočiš jednu litricu supe-ra . Ah da skini pumpicu i začepi rupu plutanim čepom , a otvor za punjenje poklopcem rezervara . I kreneš ko barmen La kukarača u svim smjerovima . Tako 10 min . izvadi lanagc i ispiri supom 95ili98 sve dok ne bude bitar . Znaći uliješ promučkas i pustiš na plutani ćep . radnju ponavljati više puta .

E da dopuna onda će ti čuko stalno bježat s lanca jer će mu smrdit gorivo ,ako dobro u deterđentu ne opereš čukin lanac .
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:21

Ako postoje deblje naslage korozije, ubaci unutra lanac i dobro protresi, da otpadnu te deblje naslage. S kompresorom dobro ispuši sve što se nalazi unutra. Zatim natoči tekučinu ANTIROST, i okreći tank tako da čitava površina bude potopljena sa time.

Postupak ponovi više puta, s razmacima između. Na kraju možeš na sličan način unutra natočiti Hamerite boju, i opet ponoviti postupak nekoliko puta.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:24

palomas je napisao/la:
Ako postoje deblje naslage korozije, ubaci unutra lanac i dobro protresi, da otpadnu te deblje naslage. S kompresorom dobro ispuši sve što se nalazi unutra. Zatim natoči tekučinu ANTIROST, i okreći tank tako da čitava površina bude potopljena sa time.

Postupak ponovi više puta, s razmacima između. Na kraju možeš na sličan način unutra natočiti Hamerite boju, i opet ponoviti postupak nekoliko puta.

prijatelju može malo ironije . kad je već sipao antirost ,neka ga da pozlatiti i neće imad više nikad pizdarija glede uporabe antirosta . dobar
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:30

deep je napisao/la:
prijatelju može malo ironije . kad je već sipao antirost ,neka ga da pozlatiti i neće imad više nikad pizdarija glede uporabe antirosta . dobar

Prijatelju, ja često koristim Antirost u borbi protiv korozije (kučišta kosilica, metalne ograde i sl.), dosta brzo nakon njegovog nanošenja dijelovi gdje je bilo najviše korozije pobijele, jer se je metalni oksid (hrđa) pretvorio u silikat ili sol.

Ako ti misliš ili znaš za neke štetne posjedice Antirosta, slobodno ih iznesi. Ja do sada ništa o tome nisam čuo, ali ne tvrdim da su nemoguće.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 13:43

Takvi proizvodi mogu se pod različitim imenima kupiti u svakoj trgovini boja i lakova, cijena mu je cca. 15 kn za pola litre.

Evo jednog opisa: IVEKOR (ANTIKOROZIV) SREDSTVO ZA SKIDANJE KOROZIJE

Antikoroziv se primjenjuje za skidanje korozije sa željeznih i čeličnih površina, te s površina s kojih se pjeskarenjem ili fosfatiranjem nemože ukloniti korozija.

UKLANJA KOROZIJU I STVARA ZAŠTITINI FOSFATNI SLOJ MINIMALNOG TRAJANJA 14 DANA.

Način upotrebe: Nanjeti na korodiranu površinu krpom, četkom, raspršivanjem ili namakanjem te ostaviti da djeluje 10-30 minuta. Nakon toga površinu prebrisati ili ispuhati komprimiranim zrakom. Kod debljih slojeva korozije postupak ponoviti. Osušena površina može se bojati.
[Vrh] Go down
skorpac
cro chopper forum
cro chopper forum
skorpac

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 15:56

TNX,

... lanac se uvijek negdje nađe Smile ... još jednom hvala na savjetima....

Šejk bejbi šejk Smile cura
[Vrh] Go down
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Broj postova : 2497
Godina imam : 39
Prebivalište : ZG
Vozim : GSF
Na forumu od : 22.02.2008

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 16:15

Ponovit ću Magnu..

Jel to znači da si kupio bajk?
[Vrh] Go down
http://www.ram-servis.hr
Gost
Gost

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 17:11

palomas je napisao/la:
deep je napisao/la:

Prijatelju, ja često koristim Antirost u borbi protiv korozije (kučišta kosilica, metalne ograde i sl.), dosta brzo nakon njegovog nanošenja dijelovi gdje je bilo najviše korozije pobijele, jer se je metalni oksid (hrđa) pretvorio u silikat ili sol.

Ako ti misliš ili znaš za neke štetne posjedice Antirosta, slobodno ih iznesi. Ja do sada ništa o tome nisam čuo, ali ne tvrdim da su nemoguće.

ma ne prijatelju al u unutrašnjost rezervara u kojem je bio benzin nema neku šansu da oksidira kao kučište kosilice . a kad škorpac kaže da je ispustio gorivo tu su šanse za tako duboku koroziju nikakve . Što se tiće štetnosti ne samo da nagriza koroziju nego i zdravi dio metala i može na spojevima u tanku doći do kapilarnih oštečenja . Da ne curi, ali flisa .
[Vrh] Go down
Quirin
cro chopper forum
cro chopper forum
Quirin

Broj postova : 1704
Godina imam : 48
Prebivalište : Sisak
Vozim : VIRAGO XV 535
Na forumu od : 23.07.2008

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 17:17

Iznajmljujem čuku s lancem........... članovima foruma 70% popusta dobar3
[Vrh] Go down
One Night Stand
cro chopper forum
cro chopper forum
One Night Stand

Broj postova : 1876
Godina imam : 41
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : HD Sportster, Virago 750
Na forumu od : 01.11.2007

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimened 01 vel 2009, 17:19

Ti pitaš kak da ispereš tank il kak da skineš hrđu? Ak nema hrđe nemoj baš lancem, nema potrebe! Ne vidim da igdje spominješ hrđu pa mi nije jasno!confused
Sve u svemu, sretno sa ispiranjem!dobar
[Vrh] Go down
skorpac
cro chopper forum
cro chopper forum
skorpac

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimepon 02 vel 2009, 07:37

.. pa u pravilu i nema hrđe ... gornji dio tanka ima nekoliko smeđih točkica... ali ne vidim da je negdje duboka hrđa. Za početak ga budem nekoliko puta isprao benzinom pa vidio kakvo će stanje biti.
[Vrh] Go down
skorpac
cro chopper forum
cro chopper forum
skorpac

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitimepon 02 vel 2009, 07:39

lord je napisao/la:
Ponovit ću Magnu..

Jel to znači da si kupio bajk?

Evo odgovora, ako ti i ostali nisu vidjeli... https://cro-chopper.forumcroatian.com/moja-prerada-f3/aquila-gv-250-roava-mazga-2-black-widow-t3912.htm
[Vrh] Go down
Sponsored content

Ispiranje tanka Empty
PostajNaslov: Re: Ispiranje tanka   Ispiranje tanka Icon_minitime

[Vrh] Go down

Ispiranje tanka
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» DIY farbanje tanka