|
|
| Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 | |
|
+31Safet(y) pinky Rocker-C Zmija dragger asy oluja lord THE CHOPPER KID Dr.Ma$$a calc69 klesoo KekoWaspnation magna Mačak custom rider Kum Ash lukylipik suzi dstranjg Streinger Vladek emirharley cro.chopper Munja ssaallee Rocker Yzzy Free Spirit vstarrider 35 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Mr.DJ man
Broj postova : 354 Godina imam : 47 Prebivalište : SL.BROD Vozim : ŠTO STIGNEM- 2,4,6,8 TOČKOVA Na forumu od : 24.11.2009
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 sri 20 lis 2010, 21:29 | |
| | |
| | | bec man
Broj postova : 65 Godina imam : 55 Prebivalište : Osijek Vozim : venox 250..suzuki bandit N 600 Na forumu od : 21.08.2010
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 čet 21 lis 2010, 13:11 | |
| prekrasan motor...dobrodošao | |
| | | vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 pon 29 stu 2010, 02:15 | |
| hvala prijatelji i dobrodošao ti, ja sam ovdje od 2007 | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 pon 29 stu 2010, 09:57 | |
| svaka cast na Ljepotici i trudu!uvijek je lijepo vidjet neki novi primjerak!puno srece i prijeđenih kilometara!!
samo jedno pitanje imam,posto imamo iste motore,sta je hypercharger promijenio u odnosu na prije?pitam te jer sam i ja razmislao o njemu!
hvala | |
| | | vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 pon 29 stu 2010, 16:21 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- svaka cast na Ljepotici i trudu!uvijek je lijepo vidjet neki novi primjerak!puno srece i prijeđenih kilometara!!
samo jedno pitanje imam,posto imamo iste motore,sta je hypercharger promijenio u odnosu na prije?pitam te jer sam i ja razmislao o njemu!
hvala promijenio je puno toga i sve nabolje! drugi motor potpuno, samo se mora dosta štimati dok se ne nađe onaj pravi rad! kad se nađe to je nešto nausporedivo | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 pon 29 stu 2010, 20:37 | |
| - vstarrider je napisao/la:
- promijenio je puno toga i sve nabolje! drugi motor potpuno, samo se mora dosta štimati dok se ne nađe onaj pravi rad! kad se nađe to je nešto nausporedivo
....na šta konkretno misliš pod tim tj. što je učinjeno, pojasni malo, od viška nikad ne boli glava.... Hvala | |
| | | vstarrider man
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 02:07 | |
| - dragger je napisao/la:
- vstarrider je napisao/la:
- promijenio je puno toga i sve nabolje! drugi motor potpuno, samo se mora dosta štimati dok se ne nađe onaj pravi rad! kad se nađe to je nešto nausporedivo
....na šta konkretno misliš pod tim tj. što je učinjeno, pojasni malo, od viška nikad ne boli glava.... Hvala pa eto u pripremi proveo sam dosta vremena na americkom forumu koji je posvecen iskljucivo mom motoru gdje su stotine i stotine usera koji su probali ama bas sve varijante vezano za HC, te sam nakon toga sto sam procitao nabavio dizne pored onih koje dodju sa HC-om te sam eksperimentirao sa raznim dok nisam nasao optimum između dizni kod usisnog sistema sto HC i jeste i izduvnog sa obzirom da su kod mene fabricki auspusi ali tzv. gutted, tj, povadio sam sve one prigusivace iznutra. Treba probati sa raznim diznama dok se ne postigne ubrzanje i zivost koju zelis isto tako, nabavio sam instrument za sinhronizaciju karburatora sto se obavezno mora uraditi nakon instalacije HC-a iz razloga sto im se rad poremeti sa novim diznama a i da bi bili perfektno sinhronizovani kod davanja veceg gasa, dakle podesavaju se da budu sinhronizirani pri RPM-ovima preko 3000/sec a ne na praznom hodu u mjestu te se posebno obraca paznja na rad motora kada se obrza pa otpusti gas, posebno pri voznji nizbrdo. ne smije dolaziti do konstantnog pucanja iz auspuha pri pustanju gasa vec ispuh mora da bude smooth sto bi rekli ameri. backfire se desava s vremena na vrijeme, ali ne smije stalno i naravno podesavanje prema svakom posebno, zavisi sta volis instalacija je trajala citav dan, sinhronizacija, probna voznja 7 dana, nove dizne, sinhronizacija, probna voznja, kontrolna sinhronizacija dok nisam dobio ono sto zelim | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| | | | vstarrider man
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 02:46 | |
| hvala Emire, ako budeš imao vremena u srijedu 1.12. svirka u AG-u kao nekad sa RAMC bendom, ovaj put moj bend, samo nema više kobasica | |
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 02:54 | |
| Super, radujem se unaprijed. A - kobasice, to mora biti, kako cemo na gladan stomak slusati "Black sheep"? | |
| | | Oyeyeye man
Broj postova : 301 Godina imam : 64 Prebivalište : tu negde Vozim : biciklo Na forumu od : 05.07.2010
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 11:07 | |
| Vi sad za promjenu isecite prshutu | |
| | | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 12:13 | |
- Bosqeto je napisao/la:
- svaka cast na Ljepotici i trudu!uvijek je lijepo vidjet neki novi primjerak!puno srece i prijeđenih kilometara!!
hvala promijenio je puno toga i sve nabolje! drugi motor potpuno, samo se mora dosta štimati dok se ne nađe onaj pravi rad! kad se nađe to je nešto nausporedivo hvala na odgovoru,samo mi jos kaze da li se sa hyperchargerom dobija vise na ubrzanju ili finalnoj brzini?da li se mnogo mjenja i potrosnja te koliko konja dobijas? | |
| | | vstarrider man
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 15:08 | |
| - Bosqeto je napisao/la:
- Bosqeto je napisao/la:
hvala promijenio je puno toga i sve nabolje! drugi motor potpuno, samo se mora dosta štimati dok se ne nađe onaj pravi rad! kad se nađe to je nešto nausporedivo
hvala na odgovoru,samo mi jos kaze da li se sa hyperchargerom dobija vise na ubrzanju ili finalnoj brzini?da li se mnogo mjenja i potrosnja te koliko konja dobijas? za koliko konja dobidaš valjda ovisi od podešavanja, ja nisam mjerio tako da ne znam dobije se na ubrzanju, a konačna brzina mu je svakako oko 160 kmh samo što do nje puno brže možeš doći, ja npr. u 4 brzini vozim 120 što je bil nezamislivo prije potrošnja ista, čak malo manja | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 uto 30 stu 2010, 18:09 | |
- dragger je napisao/la:
....na šta konkretno misliš pod tim tj. što je učinjeno, pojasni malo, od viška nikad ne boli glava.... Hvala pa eto u pripremi proveo sam dosta vremena na americkom forumu koji je posvecen iskljucivo mom motoru gdje su stotine i stotine usera koji su probali ama bas sve varijante vezano za HC, te sam nakon toga sto sam procitao nabavio dizne pored onih koje dodju sa HC-om te sam eksperimentirao sa raznim dok nisam nasao optimum između dizni kod usisnog sistema sto HC i jeste i izduvnog sa obzirom da su kod mene fabricki auspusi ali tzv. gutted, tj, povadio sam sve one prigusivace iznutra. Treba probati sa raznim diznama dok se ne postigne ubrzanje i zivost koju zelis
isto tako, nabavio sam instrument za sinhronizaciju karburatora sto se obavezno mora uraditi nakon instalacije HC-a iz razloga sto im se rad poremeti sa novim diznama a i da bi bili perfektno sinhronizovani kod davanja veceg gasa, dakle podesavaju se da budu sinhronizirani pri RPM-ovima preko 3000/sec a ne na praznom hodu u mjestu
te se posebno obraca paznja na rad motora kada se obrza pa otpusti gas, posebno pri voznji nizbrdo. ne smije dolaziti do konstantnog pucanja iz auspuha pri pustanju gasa vec ispuh mora da bude smooth sto bi rekli ameri. backfire se desava s vremena na vrijeme, ali ne smije stalno
i naravno podesavanje prema svakom posebno, zavisi sta volis
instalacija je trajala citav dan, sinhronizacija, probna voznja 7 dana, nove dizne, sinhronizacija, probna voznja, kontrolna sinhronizacija dok nisam dobio ono sto zelim ....sve stoji samo sa ovom sinhronizacijom se ne slažem. btw koji sinc tool si koristio? | |
| | | vstarrider man
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 sri 01 pro 2010, 02:58 | |
| sta ce ti sinhroniziran hod na idle-u? jedino ako ides na neki custom bike show pa da zakljuce svi kako ravnomjerno radi btw. kad ih sinhroniziras na visokim obrtajima radi veoma sinhrono i na idle-u, a kad zavrnes gas radi nevjerovatno a instrument je iz Louisa http://www.louis.de/_30d8561d6e716e70e1c9029be566968ce8/index.php?topic=artnr&artnr=10034216 | |
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 čet 02 pro 2010, 09:23 | |
- hvala Emire, ako budeš imao vremena u srijedu 1.12. svirka u AG-u kao nekad sa RAMC bendom, ovaj put moj bend, samo nema više kobasica
Malo je off topic, ali nema veze, bio sam dakle sinoc na koncertu koji je organizirao vstarrider sa svojim bendom "Black Sheep" i mogu da kazem da dugo, duuuuugo nisam bio na jednoj tako dobroj svirci, sto je uostalom i publika potvrdila stalnim i freneticnim aplauzima, u svakom slucaju, hvala im na performansu, lijepo povedenoj noći i zabavi koju su nam priredili. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 | |
| |
| | | | Moj Bike - VStar 650 Classic 2005 | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|