|
|
| Kymco venox - iskustva | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Kymco venox - iskustva ned 15 svi 2016, 23:44 | |
| Brat mi planira kupiti venoxa, pa me zanimaju iskustva s tim motorom. Uglavnom sam čitao da su svi zadovoljni agregatom, jedino sam pročitao da su neki imali problema s trećom brzinom, ali nije bilo opisano kakvi su to problemi. Zanimala bi me prosječna potrošnja na 100km i jel postoje neke malo drugačije dimenzije guma koje se mogu staviti, a da su jeftinije od originalnih. Kako se ponaša u gradskoj vožnji s obzirom na međuosovinski razmak i masu? | |
| | | TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva pon 16 svi 2016, 09:59 | |
| - Hyosung je napisao/la:
- Brat mi planira kupiti venoxa, pa me zanimaju iskustva s tim motorom.
Uglavnom sam čitao da su svi zadovoljni agregatom, jedino sam pročitao da su neki imali problema s trećom brzinom, ali nije bilo opisano kakvi su to problemi. Zanimala bi me prosječna potrošnja na 100km i jel postoje neke malo drugačije dimenzije guma koje se mogu staviti, a da su jeftinije od originalnih. Kako se ponaša u gradskoj vožnji s obzirom na međuosovinski razmak i masu? Sva iskustva koja imam s Venoxom su pozitivna. Problem treće brzine je taj da se vilica svine i ne drži šajbu... dolazi do iskakanja brzine - više na ovoj temi: https://cro-chopper.forumcroatian.com/t16310-venox-servis-treae-brzine?highlight=venoxDijelovi se jeftini, ali problem je da se cijela mašina mora skinuti, cca 10-15 radnih sati na servisu...ovisno o serviseru - radni sat može iznositi 100 kn Potrošnja od 3,5-4,5 L/100 km Maks brzina do 140 km/h - ja ga vozim 90-110 km/h i to mu je idealna radna brzina Mijenjanje dimenzija guma ne bi preporučio. Prednja i stražnja guma cca 2500 kn i miran 4-5 godina...a i tehnički pregled je postrožen i mogu te zafrkavati radi dimenzije koja nije u prometnoj ...a uštedio si kojim 100-200 kuna | |
| | | frutkejk man
Broj postova : 282 Godina imam : 37 Prebivalište : Karlovac Vozim : vn800 Na forumu od : 16.05.2011
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva pon 16 svi 2016, 10:14 | |
| Opcenito su gume za cruisere skupe dosta.
Potpisujem sve kaj Tommy kaze...meni je potrosnja cak znala bit ispod 3 lagane voznje, a stvarno super ide za 250ccm.
Medjuosovinski razmak je stvar navike. Naravno da ne moze biti okretan kao nakedi ili tako nesto, ali kilometrima se naviknes naravno.
| |
| | | Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva pon 16 svi 2016, 18:57 | |
| Hvala na odgovorima.
Čitao sam u motopulsu usporedni test keeway-a 250, jin luna 250, aquile 250 i venoxa, i kod potrošnje su kod venoxa napisali da im je trošio 7l, što se meni učinilo puno previše, 4,5-5 mi je realnije. A ova potencijalni kvar treće brzine mislim da bi mogao i sam u garaži rješit, ako dođe do toga, ipak je to više manje "klasičan" motor. | |
| | | frutkejk man
Broj postova : 282 Godina imam : 37 Prebivalište : Karlovac Vozim : vn800 Na forumu od : 16.05.2011
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva pon 16 svi 2016, 21:04 | |
| taj test s potrošnjom su svi čitali...da troši 7 litara je smijeh
Kao što ti je tommy napisao, 3.5-4.5 je potrošnja
Meni je znao ispod 3, ali i 6 ali 6 litara je bilo uz divljanje, struganje svim živim i neživim po zavojima i konstantno blizu blokade.
Jednom kad smo išli na dalmatinu, išli smo virago 250m jinlun 250, aquila 250 i dva venoxa. Jedino je virago potrošio 2 dcl manje od mene.
Venox jako dobro ide u višim okretajima, a na niskima je isti vrag ko i ovi kaj se manje vrte, vjerojatno nešto manje momenta na niskim okretajima od npr. jednog viraga. Ali puuuno veći, teži i ozbiljniji motor i da kupujem tako nešto sigurno bih opet venoxa uzeo. Rekao bih da ide bolje od ovog gt250 al nemrem reć 100%.....a teži 50 kila | |
| | | Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva pon 16 svi 2016, 21:17 | |
| Imao i ja svojevremeno Venoxa. Moj je bio prvi prodan u HR. Vozio sam ga 4 godine bez ijednog problema. Potrošnja 3.5-4 litre u umjerenoj vožnji. Sve u svemu ostao mi je u lijepoj uspomeni kao kvalitetan motor u svojoj klasi, a još i dan danas uredno vozi po Grobniku. Znam još 3 vlasnika Venoxa i nisam čuo da se netko nešto posebno žalio. Sve u svemu, ako je motor usčuvan i redovno servisiran, svakako preporuka za kupovinu. | |
| | | Hyosung man
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva sri 08 lip 2016, 18:35 | |
| Venox ipak nije bio krajnji izbor. Buraz si je kupio Hyosunga gt 250 efi, 2009 s 4600km. Za sad nikakvih primjedbi, malo radi usporedbe na startu mi uvijek pobjegne (ja sam na hyo gt250 sa frgazerima). | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kymco venox - iskustva | |
| |
| | | | Kymco venox - iskustva | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|