Dakle ovako,
kupio sam (jučer) motocikl koji je bio osuđen na hibernaciju i u svojih 8 godina starosti napravio skoro pa toliko kilometara...
Naravno odmah sam ga zajahao (
) sve je radilo kako treba i počeo se vozikati gradom... ( iz Zagreba sam)
Nakon pranja, tankanja i pumpanja guma, napravio sam 50km vozeći se od birtije do birtije pokazujući svoju novu pilu frendovima...
Baš kada sam se spremao sparkirati pilu u garažu ( poslije zadnje kave ) neugodno sam se iznenadio kad sam gurnuo ključ u kontakt bravu....
MRAK...
Lampice ne svijetle, kao da struje na motoru uopće nema, nije stajao duže od 15min nakon zadnjeg paljenja ( kratka kava )...
Ajde dobro, ne budi lijen, probao sam na guranje upaliti u drugoj brzini misleći da je riječ o praznom akumulatoru...
Nakon preko nekoliko junačkih pokušaja sve što sam dobio bilo je nekoliko opakih proklizavanja uz pratečih par verglanja ali nije upalio...
Ranjen fizički i povrijeđenog duha okrećem broj telefona i zovem frenda s autom i klemama...
Spojili kleme, odmah sam dobio struju lampice svijetle ( doduše tek nakon spajanja dvostrukih klema, jer kod spajanja samo jednih lampice su svijetlile, ali nedovoljno jako ) KRS BRUM DRRR i motor upalio i radi...
Mislio sam da je problem riješen i da se vozim kući pjevajući... no kod skidanja klema s akumulatora motora, motor počinje nemirno raditi, lampice počinju žmirkati ilitiga svijetliti jače pa slabije i motor se gasi... ponovno na okret ključa ne daje signale baš nikakve ( lampice ne svijetle ) ...
Skidam akumulator nosim ga frendu na stroj, pokazujem 13v
Koji kurac - izraz lica
nakon oluje mozgova dolazimo do sljedečih zaključaka...
Aku ima struju ali je možda sjeban od stajanja ili čelije su sjeb... ( napomena nije original prvi aku na motoru )
ili je struja od akumulatora do (drugih bitnih dijelova) u prekidu tj. kratkom spoju pa mi pojede struju
ili ne znam ni sam POMAGAJTE
O kvaru reglera i alternatora ne želim ni pomisliti....