Početna stranicaPretraľnikCTEK Battery Charger - punjač baterija 610RegistracijaLogin

CTEK Battery Charger - punjač baterija

Go down 
+3
Medevelin
merla
phoenix_dreamer
7 posters
Autor/icaPoruka
phoenix_dreamer
man
man
phoenix_dreamer

Broj postova : 487
Godina imam : 44
Prebivalište : Rijeka
Vozim : Honda Shadow VT750C
Na forumu od : 28.04.2008

CTEK Battery Charger - punjač baterija Empty
PostajNaslov: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 09:09

Često čujem od vas svih da spominjete CTEK Battery Charger i kako je to dobra stvar. Zbog mog posla i kišovitog vremena podno Učke često se desi da dugo ne vozim motor. Pogledao sam stranicu http://smartercharger.com/battery-chargers/ i ponuda je prilično široka. Znam da je više para = više muzike ali uzeti nešto čemu neću koristiti pola mogućnosti je bacanje para. Koji bi po vašem mišljenju i iskustvu bio najprimjereniji te gdje kupiti.
Drugo je pitanje način korištenja. Jasno mi je da po zimi kada ne vozim 2 mjeseca spojim CTEK i sve 5! Da li koristite i u drugim prilikama, tj. češće?
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 09:25

ja koristim ovaj

http://smartercharger.com/battery-chargers/#CTEK Multi US 3300

kupio ga u bauhausu prija par godina, mislim da je cijena bila oko 400 kn.
koristim ga redovno, čim znam da motor neću voziti tjedan dana spajam ga na ctek. obzirom da vozim dva motora jedan je uvijek spojen.
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Medevelin
cro chopper forum
cro chopper forum
Medevelin

Broj postova : 643
Prebivalište : Medulin
Vozim : Midnight star 1300, CB400 four
Na forumu od : 28.10.2013

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 09:45

Ja sam si uzeo prošlu zimu MXS 5.0, uzeo sam jači tako da ponekad mogu napuniti AKU od auta. Punjač spajaš direktno na AKU bez skidanja klema. Uz to dobiješ stalni priključak i ona "klješta", a preporučio bih ti da si uzmeš pripadajući žensku utičnicu od 12V, uvijek dobro dođe (ja si napušem madrac za šator i punim mob).

Imaš za kupiti u Rijeci, pa možeš pitati i prodavače za detalje:

http://www.beren.hr/maloprod_ri.html
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 09:57

...po meni je to definitivno dobra i korisna stvar i sam sam pred jedno 2-3 godine nabavio jedan CTEK, model MXS 5.0 u Bern d.o.o. u Zagebu
www.beren.hr/ctek.html ,
.uzeo sam ovaj model samo iz potrebe za punjenjem AGM akumulatora a posluži i za punjenje auto akumulatora ... no ukoliko ti to nije potrebno uzmeš "slabiji" model manjom strujom punjenja ili pak modl ovisno o vrsti akua koji imaš...
,ljudi imaju isto tako dobra iskustva i s punjačima iz Lidla pa i to možeš razmotriti kao opciju...
..što se pak učestalosti punjenja tiče, isto kao što i Merla kaže, ukoliko se neću voziti tjedan dana prikopčam ga i to je to... s punjačem se dobije gumirani konektor pa je prikapčanje vrlo brzo i jednostavno bez straha od prepunjavanja ili kakvih druih posljedica za električnu instalaciju motora... a uza sve to, produžuje se i rok trajanja samog akua..
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 11:16

Medevelin je napisao/la:
Ja sam si uzeo prošlu zimu MXS 5.0, uzeo sam jači tako da ponekad mogu napuniti AKU od auta. Punjač spajaš direktno na AKU bez skidanja klema. Uz to dobiješ stalni priključak i ona "klješta", a preporučio bih ti da si uzmeš pripadajući žensku utičnicu od 12V, uvijek dobro dođe (ja si napušem madrac za šator i punim mob).

Imaš za kupiti u Rijeci, pa možeš pitati i prodavače za detalje:

http://www.beren.hr/maloprod_ri.html

sa ovim kojeg imam uredno punim i accu od auta.
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Medevelin
cro chopper forum
cro chopper forum
Medevelin

Broj postova : 643
Prebivalište : Medulin
Vozim : Midnight star 1300, CB400 four
Na forumu od : 28.10.2013

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 12:02

Tvoj i je namjenjen za punjenje i auta i motora, ali npr. XS 0.8 12V nije za auto, već se tek sa MXS 3.8 12V može puniti auto AKU. Wink
[Vrh] Go down
Easy rider
cro chopper forum
cro chopper forum
Easy rider

Broj postova : 1021
Godina imam : 63
Prebivalište : World wide
Vozim : Gold Wing, Piaggio X10
Na forumu od : 11.04.2008

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 13:21

Imam C tec i onaj od 130 kn iz Lidla i oba obavljaju zadaću ok. C tec je zgodan jer možeš napraviti permanentnu konekciju na akumulator i samo spajas na konektor kad treba. Motor dok je u garaži, stalno mi je spojen na C tec dok za aute povremeno koristim Lidlov punjač (on je zgodan jer ima displej i pokazuje napon.
[Vrh] Go down
Lars_Viking
cro chopper forum
cro chopper forum
Lars_Viking

Broj postova : 1379
Godina imam : 36
Prebivalište : Matulji
Vozim : Kawa VN 800
Na forumu od : 09.06.2012

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimeuto 21 srp 2015, 22:26

Neš mi se čini da ZNAM zašto pitaš za punjač accu, al nećemo sad o tome dancingbanana

Ja osobno nemam nikakav punjać (u biti imam onaj iz Lidla, al ga nisam nikad spajao na motor), tako da sa C-Tek nemam nikakvih iskustava.
A s obzirom da motor se vozi kroz sva 4 god. doba onda se niti ne brinem za accu jer u 6 godina šta sam vozio Zingića sam 1x mijenjao, na Venoxu u 3 godine nisam, a sad na VNu imam Yuasu koja je došla nakon DOSTA godina ne mijenjanja zbog bedastog prijašnjeg vlasnika.

Sad kad san vidio cijene CTEK-ova onda bi si stvarno mogal nabavit jednog.
[Vrh] Go down
http://lazarusboink.webs.com/
phoenix_dreamer
man
man
phoenix_dreamer

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimesri 22 srp 2015, 09:19

Hvala na odgovorima. Danas ću proći pogledati u Beren.
Lars, baterija motora je sada živahna ali mi je auto mrtav. Punjač od staroga je pustio bijeli dim. Ali definitivno želim provjeriti ispravnost baterije.
[Vrh] Go down
vroc-bobi
cro chopper forum
cro chopper forum
vroc-bobi

Broj postova : 1317
Godina imam : 56
Prebivalište : dalmacija
Vozim : M1800R / nocni bijes , K1600GT SE
Na forumu od : 09.10.2011

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimesri 22 srp 2015, 11:23

Moj CTEk visi na zidu , i kako parkiram tako ga spojim u permanentni konektor na motoru . I ne razmisljam .
[Vrh] Go down
phoenix_dreamer
man
man
phoenix_dreamer

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitimečet 23 srp 2015, 13:31

Bio sam jučer pogledati ponudu punjača za akumulatore tvrtke CTEK u trgovini BEREN akumulatori.

1. PUNJAČ CTEK XS 0.8 12V - 286,28 kn + PDV
•Potpuno automatski punjač u 4 stupnja
•Namjenjen za punjenje olovnih akumulatora (WET, MF, GEL i AGM) od 1,2 Ah do 32 Ah i za održavanje akumulatora od 1,2 Ah do 100 Ah
•Impulsno punjenje u svhu održavanja produžuje vijek trajanja akumulatora.
•Puni čak i potpuno ispražnjene akumulatore. Impulsno punjenje smanjuje količinu sulfatnog oksida u akumulatoru.
•Niska struja pražnjenja, neosjetljiv na nestabilnost napona (radi na naponu od 170-260 V)
•Visoka učinkovitost: 85 %
•Punjač može biti spojen na akumulator mjesecima - idealan za sezonska vozila
(motocikli, skuteri, plovila itd.)
•Jamstvo: 5 godina

2. PUNJAČ CTEK MXS 3.8 12V - 461,23 + PDV
•Potpuno automatski punjač u 7 stupnja
•Namjenjen za punjenje olovnih akumulatora (WET, MF, GEL,CA/CA i AGM) od 1,2 Ah do 80 Ah
•Impulsno punjenje u svhu održavanja produžuje vijek trajanja akumulatora.
•Puni čak i potpuno ispražnjene akumulatore. Impulsno punjenje smanjuje količinu sulfatnog oksida u akumulatoru.
•Tri jedinstvena načina punjenja za upotrebu kod malih, velikih akumulatora i poseban hladni način koji je prikladan za AGM akumulatore
•Niska struja pražnjenja, neosjetljiv na nestabilnost napona (radi na naponu od 220-240 V)
•Visoka učinkovitost: 85 %
•Punjač može biti spojen na akumulator mjesecima - idealan za sezonska vozila
(motocikli, skuteri, plovila itd.)
•Jamstvo: 5 godina

3. PUNJAČ CTEK MXS 5.0 - 540,60 kn +PDV
MXS 5.0 je punjač koji nudi najmoderniju tehnologiju - prije dostupnu samo u CTEKOVIM profesionalnim proizvodima.
•Punjač može riješiti veliki broj problema s akumulatorom i savršen je punjač za one koji od punjača očekuju više.
• MXS 5.0 pruža značajke poput dijagnoze akumulatora koja pokazuje može li akumulator prihvatiti
i zadržati struju/punjenje, posebnu funkciju obnove koja obnavlja duboko ispražnjene akumulatore ili one s viškom nataložene kiseline, jedinstveno punjenje u svrhu održavanja, modus za optimizirano punjenje u zimskim danima te punjenje zahtjevnih AGM akumulatora (npr. Optima).
•Jedinstveni prikaz korisniku dozvoljava praćenje čitavog postupka punjenja.
MXS 5.0 je punjač s potpuno automatskim punjenjem u 8 koraka koji akumulatore od 12 V i 1.2–110 Ah puni snagom od 0.8 A ili 5 A, a obavlja i punjenje u svrhu održavanja do 120 Ah.
•Punjač je klasificiran kao IP65 (zaštićen od polijevanja i prašine) i proizveden je za zaštitu elektronike u vozilu, ne proizvodi iskre, zaštićen je od obratnog polariteta i od kratkog spoja.
•Jamstvo: 5 godine

4. PUNJAČ CTEK MXS 5.0 TEST AND CHARGE - 750,52 kn +PDV
•MXS 5.0 TEST & CHARGE kombinira naprednu mikroprocesorski kontroliranu funkciju punjenja i mikroprocesorsku funkciju kontrole akumulatora.
•Punjenje — MXS 5.0 TEST & CHARGE osigurava izvrsne performanse akumulatora od 1.2Ah do 110 Ah. Punjač rješava čitav niz problema vezanih za punjenje akumulatora. Patentirana Plutajuče/Pulsna tehnologija održavanja idelna je za dugotrajno čuvanje karakteristika akumulatora. RECOND i COLD WEATHER OPTION rade zasebno ili istovremeno kako za male tako i za normalne akumulatore i omogučava veliku fleksibilnost korisniku.
• Testiranje — Tri jednostavna programa za testiranje voltaže, snage za pokretanje i funkcija alternatora osiguravaju sve potrebne podatke o stanju akumulatora i sustava pokretanja koji vam trebaju da utvrdite ispravnost.
•MXS 5.0 TEST & CHARGE je jednostavan i siguran za upotrebu i zaštitu elektronike vozila, ne izaziva iskrenje, zaštičen je od zamjene polaritera i kratkog spoja.easy and safe to use, protects vehicle electronics, spark-free, reverse polarity protected and short circuit proof.
•Jamstvo: 5 godine

Dakle redom onako laički:
1. PUNJAČ CTEK XS 0.8 12V
Osnovni punjač za baterije 12V koji je predviđen za punjenje baterija motora, skutera, plovila ali preslab za punjenje automobila. 4 osnovna programa punjenja te održavanje baterije punom mjesecima.

2. PUNJAČ CTEK MXS 3.8 12V
Punjač sposoban puniti baterije do 80Ah. Dakle kao i prethodni ali može biti i za automobile. Vozim Fiat Punto koji ima bateriju 45Ah što znači da mi je ovaj puno bolji. 7 stupnjeva punjenja i održavanje baterije napunjenom.

3. PUNJAČ CTEK MXS 5.0
Punjač sposoban puniti baterije do 110Ah. Otac mi ima terenac dizelaš sa baterijom od 90Ah te ovaj punjač zadovoljava potrebe svih automobila kao i motora. 8 stupnjeva punjenja i održavanje baterije napunjenom. Punjač je klasificiran kao IP65 (zaštićen od polijevanja i prašine) i proizveden je za zaštitu elektronike u vozilu, ne proizvodi iskre, zaštićen je od obratnog polariteta i od kratkog spoja. (ovoga sam uzeo)

4. PUNJAČ CTEK MXS 5.0 TEST AND CHARGE
Praktički isti punjač kao i CTEK MXS 5.0 sa dodatkom dodatne signalizacije testiranja (3 žaruljice). Prema riječima prodavača ovo je obična pljačka jer je testiranje već ugrađeno u CTEK MXS 5.0 ali nije tako jasno naznačeno žaruljicama.

Pozitivno je što svi punjači dolaze sa 5 godina garancije, dodatkom za stalni spoj, klemama i uputstvima na hrvatskom jeziku. Punjači imaju na kabelu prema strani baterije konektor te je jednostavno zamijeniti kleme ili dodatak sa stalni spoj. Npr. kleme koristimo za auto a stalni spoj stisnemo sa vijcima na polove baterije motocikla i koristimo bez potrebe za rastavljanjem motocikla da dođemo do baterije kada želimo održavati bateriju punom. Dodatak za stalni spoj ima konektor sa gumenim čepom tako da ne može ući voda u vožnji i napraviti kratki spoj.
Dodatno sam još uzeo i utičnicu (kao za upaljač na automobilu) za 122,90kn sa PDV-om a koja je iz istog proizvodnog programa i konektorom se spaja na konektor stalnog spoja. Sada trebam još samo potrošače :-)

Naravno ovo nisu svi proizvodi koje tvrtka CTEK nudi ali su oni najrelevantniji za naše potrebe a postoje i druge tvrtke koje nude slična rješenja.

Malo je post opširniji ali nadam se da će biti onima koji se pitaju ili će se tek pitati na ovu temu mnogo jasnije i jednostavnije pronaći idealno rješenje za svoje potrebe.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: CTEK Battery Charger - punjač baterija   CTEK Battery Charger - punjač baterija Icon_minitime

[Vrh] Go down

CTEK Battery Charger - punjač baterija
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» baterija
» Litium baterija
» sportster, baterija se ne puni