|
|
| Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
excrucio man
Broj postova : 18 Godina imam : 34 Prebivalište : sb Vozim : yamaha xvs 650 Na forumu od : 05.09.2013
| Naslov: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć čet 14 kol 2014, 01:59 | |
| Naime, imam Zongshen 125 ccm i inče radi odlično, nikakvi kvarovi i slično. No, u zadnje vrijeme teško pali kada je vruć. Kada je hladan pali od prve. Kada je vruć moram dati i čok i gasa da upali.
Kada upali, onda nema problema. Neće se ugasiti, ako pustim gas ili tako nešto. Inače radi sve super.
U čemu bi mogao biti problem??
| |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć čet 14 kol 2014, 07:14 | |
| Može bit više toga,al naiprije bi pogledao karburator i struju,zatim svječice,a može bit i koja sitnica,po tvojem opisu prepostavljam da dolazi manje benzine i ne uspije svijćica dat dovoljnu iskru da se izvrši paljenje,a može bit i da negdje gubi struju,provjerit kondezator,kablove,četkice,a što se tiče karburatora može bit problem u igli pa daje malo odnosno previše benzine,po tvojem opisu prepostavljam da daje manje jer moraš davat čok. | |
| | | excrucio man
Broj postova : 18 Godina imam : 34 Prebivalište : sb Vozim : yamaha xvs 650 Na forumu od : 05.09.2013
| Naslov: Re: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć čet 14 kol 2014, 13:56 | |
| Pogledam danas. Svakako sam mislio prekontrolirati karburator. Samo mi je čudno što hladan radi bez problema, a vruć zjb. | |
| | | excrucio man
| Naslov: Re: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć čet 21 kol 2014, 11:19 | |
| Ma problem je bio u prekidaču za gašenje. Sada iskjučivo gasim na ključ i sve je u redu.
Imam samo još jedno pitanje. Je li bolje nizak ler i paljenje uz malčice gasa ili viši ler i paljenje onda bez imalo gasa? | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć čet 21 kol 2014, 12:06 | |
| Kad je motor pod čokom ne daje se gas | |
| | | excrucio man
| Naslov: Re: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć čet 21 kol 2014, 12:15 | |
| Ma ne palim ga uopće s čokom. (Osim kada je bilo te zajebancije s paljenjem pa sam svašta pokušavao.)
Ljeto je, i ne trebam čok. No, sada sam si smanjio ler pa ga palim (bez čoka) uz samo malo gasa. On se upali i radi normalno, neće mi se ugasiti ili nešto takvo. Normalno radi uz niži ler. E sada, mogu povećati ler pa kada ga palim onda mi ne treba ništa, samo stisnem dugme i upali se. Pa me zanima, je li bolje da imam malčice viši ler ili da ostavim ovako i palim ga uz malo gasa? (Meni se čini da mi je sada bolje, mali ler pa je i mala potrošnja, lakše se prebacuju brzine, fluidnije. Ili mi se to smao čini. Ne bi se čudio da griješim, pa zato i pitam.)
Novo mi je sada sve to s podešavanjem motora, a htio bih se ipak nešto naučiti. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć | |
| |
| | | | Zongshen odlično radi, ali teško paljenje kada je vruć | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|