|
|
| ...malo čačkanja po HD Electry.. | |
|
+37choke rifireman harley883 six Safet(y) freebee magna zanotti leoiron883 darko68 arcty Easy rider pinky Zlac izigoing NadanVN merla cro.chopper custom rider Bosqeto Medevelin dac Vladek Lars_Viking GIBO56 lunaroid dadmad ica Scratchy1 One Night Stand Vilko Acyd Rocker-C Beatnik Drifter enygma crocopzmaj mrljo#2 41 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. sri 30 pro 2015, 22:49 | |
| |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. čet 31 pro 2015, 09:31 | |
| ...ugodno sam iznenađen tvojim sposobnostima | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. sub 02 sij 2016, 18:09 | |
| ...evo i jednog savijeta, posebice za one s alu felgama i gumama bez zračnice.. .. znači kod mijenjanja gume poželjno bi bilo očistiti felgu odnosno dosjed gume i alu felge od alu oksida i nečistoće i komadića stare gume... a razlog je da upravo na tom spoju može doći do ispuštanja zraka iz gume... uzrok su upravo naslage nečistoća od prijašnjih guma i aluminij koji je oksidirao... u kombinaciji je onemogućeno ispravno nalijeganje i "dihtanje" gume na naplatku što za posljedicu ima konstantno ispuštanje zraka koje je s vremenom sve veće i veće... ..u ovo sam se uvjerio lani na prednjem kotaču, kod kojeg je felga bila prilično oksidirana s unutrašnje strane i imao sam popriličan gubitak zraka već na dnevnoj bazi... nakon čišćenja problem je bio riješen i ove sezone nisam trebao dopumpavati gumu niti jednom iako sam je stalno.kontrolirao.. ..kako sam skinuo ovih dana i zadnju gumu, koja je počela pokazovati iste simptome, prije stavljanja nove gume i nju sam očistio... vjerojatno to nikada do sada i nije bilo napravljeno no možda nije od štete takvo što kod zamjene napraviti... ako gubite pritisak zraka u gumama a guma nije probušena a ventil ne pušta, velika je vjerojatnost da je uzrok gore navedeni.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. sub 02 sij 2016, 19:25 | |
| ista stvar nekad na bol"d"oru s ljevanim felgama i šlauflos gumom stalno napumpavao , ali kad am stavio onaj spray za gume - problem nestao , ali nastao još veči- kada smo išao polirati felge radi izgleda imao kaj vidjeti , nakon jedno 2 spreja ( sprejaj , napumpaj , vozi da razbaca ) koji su se po felgi navukli kao"šmrklji " i ne ide dole , drot kefa , bušilica , šmirgl , polir papir i to je to . problem nestao kad su felge ispolirane , i da za dihtanje je dosta samo polirani rub |
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. sub 02 sij 2016, 19:34 | |
| ..ja sam čistio sa onim žičanim nastavkom za na bušilicu, najveći okretaji i ispadne k'o ispolirano... no kak imam i filc za na bučilicu onda i s njim malo potegnem, zlu ne trebalo | |
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. pon 25 sij 2016, 21:44 | |
| ... da!... već dugo nisam niš' čačkal po motorinu pak mi ni' vrag dal mira... gledam već duže vremena da promijenim stari kazetaš na Electry (sl. 1) sa nekim modernim sa USB čitačem bez CD-a (sl.2)...al' mi je bilo glup da ostanem bez postojećih komandi na upravljaču bez njihove funkcije!... istina i bog ima adaptera za aftermarket autoradio al' baš za moje godište treba nekaj preje***t, pa kablovi, pa adapter...sto čuda veli amer!!.. nebi bilo frke da se cijena sa poštarinom ne kreće od 100-200$!! ...brate mili skuplja pita no tepsija il' kak se već veli ... ...al!... kak nemam kaj drugo uzeo sam si za domaći zadatak da proučim te "đinđe" kaj koštaju tol'ke pare... striček google je i opet odradio sve moje zahtjeve i upite od kojih me već počela bolit glava i tak nebudi lijen pronašao točno ono kaj sam tražio naravno k'o po običaju u DIY izvedbi ... ...ti toliko cjenjeni adapteri ne da su smjeh nego, "prosti ko pasuljče" da se čovjek zapita 'ko tu koga i za koje nofce... ... da ja dalje ne vas ukratko ću reći da je troškovnik adaptera za Sony ili Pioneer radio, max 10kn!! iako je mene došao 0kn jer sam otprnike povadio sa starih štapanih pločica a univerzalnu štampanu sam imao od prije (sl. 5)... zadatak mi je bio napraviti shemu spajanja (sl. 4), koju mi je obezbijedio već spomenuti striček google, te da odgonetnem raspored žica na originalnim konektorima (sl. 3) od prekidača.. bla, bla, bla, ... ...uglavnom stvar je riješena sada samo fini radovi oko montaže i spajanja... ..."da bi čovek reč rekal 1 " ...ukoliko će nekome trebati shema otpora može me kontaktirati jer isti je i u autu... napomena je samo da tzv. adapter, kao što sam i rekao koliko mi je poznato, radi na Sony i Pioneer uređajima jer "komuniciraju sa adapterom analogno, dok Kenwood, JVC, Alpine... trebaju PIC ili ti mikrokontroler za digitalni signal... to je za mene malo nepoznato područje pa.... ..za sada toliko | |
| | | Medevelin cro chopper forum
Broj postova : 643 Godina imam : 44 Prebivalište : Medulin Vozim : Midnight star 1300, CB400 four Na forumu od : 28.10.2013
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. uto 26 sij 2016, 19:57 | |
| | |
| | | | mrljo#2 cro chopper forum
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. uto 08 stu 2016, 10:46 | |
| ..eto vrijeme počelo bit' kenjkavo, mrak prerano pa je Elektra spojena na "infuziju" kako bi bila spremna pri pojavi prvog malo boljeg i stabilnijeg vremena... ..sva lica jedne Electre! ..družim se s ovim motorinom negdje tamo od sredine 2013. pa reko da napišem završni rezime ove teme, odnosno iskustvo sa toliko podjeljenim mišljenjima o kvaliteti i pouzdanosti HD-a. ..uzmem li u obzir da će motor iduće godine napuniti 20 godina, mogu samo reći da se jebeno dobro nosi sa time, barem za sad!... kuc,kuc,kuc u drvo, rekle bi babe...da ne ureknem . ..početak priče već više manje znate sa početka ove teme i to je prošlo svršeno vrijeme!... jer nema smisla trošiti riječi kako funkcionira motor koji se loše održava!!.. funkcionira kao i svaki drugi stroj bez pažnje!... kod lošeg održavanja mislim na nesavjesne i nestručne servisere a ne vlasnike, koji u dobroj vjeri prepuštaju svoje ljubimce " stručnjacima" u ruke,... da me nebi krivo shvatili!! (ONS )... ..iako čak niti tada, Electra me nije nigdje ostavila, jest da sam putovao s grčem u želucu i cijelim " vercegom" alata (koji mi nije nikad zatrebao), pa je uvijek bilo po onoj staroj, "svugdije pođi, sretno kući dođi"... no podsvijesno sam uvjek bio napet tako da te prve godine nismo pretjerano zavrtili kotače... tak tu po ljepoj našoj. ..no nakon konzultacija i konačne operacije srca, pod ravnanjem Doktora Bojana u klinici "Janbo" sve je sjelo na svoje mijesto... ...znači u tri sezone nisam imao apsolutno nikakvih kvarova ili bilo kakvih nepredvidivih troškova, samo redovan servis u proljeće prije sezone, koji sam radio sam... dobro je imati manual uza se pa se ljepo pogleda, provjeri i zamjeni sve pedantno i polako bez žurbe.. ..a da nisam izgubio niti jedan šeraf putem, pa nemojte kriviti mene ak ste pobrali kakav u gumi!... nije moj .. ..kaj se tiče nekih tehničkih stvari mogu reći ovako .prosječna potrošnja cijelo vrijeme je nekih 4.7L, .Michelin Commander II gume pod stalnim opterećenjem od dva putnika prolaze, zadnja 21tkm, prednja ide u mirovinu sa 30tkm, .potrošnja ulja je cca 1.4 dcl/1tkm, .potrošnja kočionih pločica, ovisno o vožnji, no još uvjek vrlo dobre nakon 30tkm, promjenjene na početku, .drugo mi niš' ne pada na pamet, samo toči i vozi!! ..sve u svemu svi mitovi i legende, a tiču se negativnih stvari glede HD padaju u vodu i većinom su tipa čula-rekla-kazala!! ...kod motora je sve moguće i niti jedan nije imun na kvarove, pa čak niti potpuno novi... no držim da će uz redovito i odgovorno održavanje svaki dati svoj masimum i ono najbitnije, užitak u svakom prijeđenom kilometru što sam ja u punom smislu te riječi i dobio! ..trebam li reći ..pozdrav svima! | |
| | | besmrtni man
Broj postova : 325 Godina imam : 48 Prebivalište : Zagreb Vozim : kad god stignem... Na forumu od : 22.02.2013
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. uto 08 stu 2016, 19:39 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
..sve u svemu svi mitovi i legende, a tiču se negativnih stvari glede HD padaju u vodu i većinom su tipa čula-rekla-kazala!! ...kod motora je sve moguće i niti jedan nije imun na kvarove, pa čak niti potpuno novi... no držim da će uz redovito i odgovorno održavanje svaki dati svoj masimum i ono najbitnije, užitak u svakom prijeđenom kilometru što sam ja u punom smislu te riječi i dobio! ..trebam li reći da ti baš ne zatrujem post samo ću se kratko nadovezati nisam ga imao prilike prije posjedovati ali od ove godine napokon sam uspio i potpuno se slažem s tobom Electra mi se uvukla pod kožu duboko u kratkom roku i svaki budući motocikl će ju jako teško nadomjesti... također mogu potvrditi da nisam izgubio niti jedan šaraf ... a što se tiče ulja tko maže taj se i vozi | |
| | | Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. uto 08 stu 2016, 20:39 | |
| Zna li se zašto troše ulje? To je neki "trade mark" HD-a? | |
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. uto 08 stu 2016, 21:36 | |
| - Hyosung je napisao/la:
- Zna li se zašto troše ulje?
To je neki "trade mark" HD-a? ..da ti ja sada ne drobim previše, reći ću samo da svaki motor sa unutarnjim izgaranjem troši ulje, neki više, neki manje... uzrok je što uljne karike ne pokupe svo ulje sa stijenki cilindra (i nesmiju jer bi mašina zaribala) i taj mikro film izgara... tako malo po malo i eto... naravno ovisi sve i o tolerancijama pa se tome pridodaju velike zapremine cilindra,bla, bla, bla... | |
| | | Easy rider cro chopper forum
Broj postova : 1021 Godina imam : 63 Prebivalište : World wide Vozim : Gold Wing, Piaggio X10 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. uto 08 stu 2016, 22:20 | |
| - Hyosung je napisao/la:
- Zna li se zašto troše ulje?
To je neki "trade mark" HD-a? Da se vlasnici ne opuste previše.... | |
| | | Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. sri 09 stu 2016, 07:51 | |
| Mrljo, pročita san tvoj zaključni post i mogu reći da mi je jako drago da si postiga to što imaš sada nakon svih muka na početku. Napravija si jedan zdravi i unikatni motor po svome guštu. Meni je to jedna od lipših Electra koja je odavno punoljetna. Samo ti i dalje gledaj ulje i toči gorivo! | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. sri 09 stu 2016, 17:02 | |
| Electra mi se uvukla pod kožu duboko u kratkom roku i svaki budući motocikl će ju jako teško nadomjesti...također mogu potvrditi da nisam izgubio niti jedan šaraf ... a što se tiče ulja tko maže taj se i vozi[/quote] Jel to ti nju prodaješ ? | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ...malo čačkanja po HD Electry.. | |
| |
| | | | ...malo čačkanja po HD Electry.. | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|