Početna stranicaPretraľnikPropuštanje spremnika goriva 610RegistracijaLogin

Propuštanje spremnika goriva

Go down 
+3
zgrdic
ica
breed
7 posters
Autor/icaPoruka
breed
cro chopper forum
cro chopper forum
breed

Broj postova : 512
Godina imam : 45
Prebivalište : Rijeka
Vozim : Kawasaki VN2000
Na forumu od : 14.08.2008

Propuštanje spremnika goriva Empty
PostajNaslov: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimened 28 tra 2013, 21:40

Danas sam primjetio da mi kapa gorivo iz sremnika. Ne bih zavarivao, jer mi ne ide baš fino navarivanje, a i trebam čistiti spremnik, pa stoga pitanje:

- da li se može spremnik pokrpati nekom kemijom, poput tekućeg metala ili slično? Da li je netko probao?

Rupice su 2-3 mm, 2 komada. kao na slici. Pomagajte, sutra je lijepo vrijeme a ja bi se vozio Sad
Propuštanje spremnika goriva Rupenaspremniku

Zadnja promjena: breed; pon 29 tra 2013, 09:14; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
https://www.linkedin.com/in/dahren/
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimened 28 tra 2013, 22:36

mislim da ne, barem ne trajno.

malo pričekaj da se jave znalci, ali čini mi se da bez varenja ništa. I onda zaštita da potraje.

Moj ti je savjet da potražiš po netu drugi rezervar, a ovoga, ako ti je hića daš nekome da ti ga koliko toliko skrpa...
[Vrh] Go down
ica
cro chopper forum
cro chopper forum
ica

Broj postova : 3082
Godina imam : 44
Prebivalište : split
Vozim : Honda Hornet 600
Na forumu od : 18.10.2008

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimened 28 tra 2013, 23:42

..mislim da drugi rezervar je najpouzdanije riješenje, rezervari se nevare već leme kositrom kako bi se izbjeglo korodiranje..
...e sad ima ima jedna caka....kad lemiš rezervar(mada je ova rupa prevelika) lako je moguće da ostane mikro pukotina korz koju benzina nemože, al mogu benzinske pare kad motor ostane na suncu, a to ćeš saznat tek nakon što ga pituraš...
...a kako je nastala ta rupa od 2mm???...
[Vrh] Go down
http://ivica_radovanic@yahoo.com
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimepon 29 tra 2013, 07:20

jutro
da meni je riknuo prije 2 g kod Vilenjaka, ludilo
jesmo ga tecnim metalom, ali je nakon 80 km pustio opet.
e sad opet smo ga sredili, ali ovaj put temeljito, i drzi vec godinu dana

jbga tko zna gdje i kad ce i da li ce
hahahahah sretno
[Vrh] Go down
zgrdic
man
man
zgrdic

Broj postova : 148
Godina imam : 69
Prebivalište : zagreb
Vozim : ništa više
Na forumu od : 11.09.2008

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimepon 29 tra 2013, 08:46

polomi si jezik od naslova
[Vrh] Go down
breed
cro chopper forum
cro chopper forum
breed

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimepon 29 tra 2013, 09:18

Evo, ispravio naslov...i meni se zapetljao jezik Very Happy

Ne znam kako su nastale te rupe, odjednom se pojaviše prokletnice puca1

Ah, znači novi spremnik, damn! To sam i pomislio budući da ne znam da li će se opet pojaviti negdje. A taman stavio nove auspuhe Rolling Eyes

Zna li netko negdje site gdje prodaju veće spremnike aftermarket, odnosno da li paše spremnik od V stara-a na dragstar-a?
[Vrh] Go down
darko68
cro chopper forum
cro chopper forum
darko68

Broj postova : 908
Godina imam : 56
Prebivalište : Rovno 23
Vozim : Yamaha dragstar 1100 piagio fly
Na forumu od : 11.01.2012

PostajNaslov: propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimepon 29 tra 2013, 18:15

Može se pokrpati sa tekučim metalom,ali površina koja se obrađuje mora biti jako dobro očiščena i suha. Oko rupica treba dosta široko obraditi i nemaš brige. Ja sam osobno obrađival blok motora na traktoru i čovjek več godinama radi bez brige, isto tako krpal sam rezervoar takodjer na traktoru i isto nema problema.
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimeuto 30 tra 2013, 06:13

tekuči metal neče izdržati jer benzin lagano i sigurno otapa tekući metal i mjenja mu svojstvo pogotovo kad benziske pare počinju stvarati pritisak .
Preostaje ti meko lemljenje (obrati se građevinskim limarima) ili tvrdo lemljenje mesingom (autogenim aparatom) Kod drugog je obavezno ispiranje unutrašnjosti sa tekučom vodom tako da benziske pare izađu van odnosno ne izazovu eksploziju rezervara pljuga
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimeuto 30 tra 2013, 06:18

darko68 je napisao/la:
Može se pokrpati sa tekučim metalom,ali površina koja se obrađuje mora biti jako dobro očiščena i suha. Oko rupica treba dosta široko obraditi i nemaš brige. Ja sam osobno obrađival blok motora na traktoru i čovjek več godinama radi bez brige, isto tako krpal sam rezervoar takodjer na traktoru i isto nema problema.
iagree ali dizel i benzin drugačije djeluju na tekući metal Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimeuto 30 tra 2013, 07:12

Mislim da ti je najsigurnije novi. Bilo kakvo lemljenje ili varenje moze zbog mjesanja dva metala izazvati neke kemijske reakcije kojima je ishod korozija
Doduse ja sam na vespi skratio tank na pola. Stavio sam inox plocu i zavario argonom. Zasad drzi.
[Vrh] Go down
breed
cro chopper forum
cro chopper forum
breed

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimeuto 30 tra 2013, 08:42

Kupio bih novi ali zna li netko kakav link za proizvođače spremnika? Naime, ovaj bi prodao za siću, a uzeo novi aftermarket, po mogućnosti većeg volumena.

Nažalost nema aftermarket proizvođača, a original je 600$. Na ebay-u imaju 2-3 komada ali za V-star 1100 classic. Ide li to gore?

Malo su oštećeni, pa se bojim uzimati "mačka u vreći" Razz
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimeuto 30 tra 2013, 08:57

..prvo pitanje, dali ti jerezervoar plastificiran iz nutra ak' nije onda ti ga može metko zavarit TIG-om s inox materijalom..tu ti je potrebna vrlo mala amperaža a prijenos topline je minimalan i nije potrebno nikakvo ispiranje.
..ukoliko je plastificiran ili bi pak htio sam obaviti zahvat treba ti:
- lemilica oko 200-300W
- cinol pasta ili još bolje otopina solne kiseline može i ona za kućanstva
- cin s barem 50 posto kositra ±
dobro očisti do čistog metela oko rupice, radijusa 1-2cm, namaži kiselinom ili pastom, dobro zagrij željeno mjesto te prvo vrlo malom količinom cina pocinčaj očišćeni dio...kada ti se cin razvuko po metalu dok je zagrijano dodaj još cina da prekriješ rupicu...obzirom da je rupica cca 2mm tu nebi smjelo doći do prokapavanja u rezervoar...no ne pretjeruj s zagrijavanjem.!

.po meni je potpuno bespotrebno radi tako malog oštećenja kupovati novi rezervoar
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
breed
cro chopper forum
cro chopper forum
breed

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitimesri 01 svi 2013, 08:04

Da mislio sam tigom zavariti, ali se bojim propuštanja na dugim mjestima. Mislim da cu nakon toga plastificirati iznutra. Ali novi spremnik je budućnost definitivno.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Propuštanje spremnika goriva   Propuštanje spremnika goriva Icon_minitime

[Vrh] Go down

Propuštanje spremnika goriva
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Kupujem pumpu goriva
» Zatvaranje goriva na Kawasakiju EN-500 Vulcan
» Improvizacija dovod goriva-GV 250- kakvo crijevo?