Početna stranicaPretraľnikCTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica 610RegistracijaLogin

CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica

Go down 
+3
magna
Zlac
JayJay
7 posters
Autor/icaPoruka
JayJay
man
man
JayJay

Broj postova : 85
Godina imam : 44
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Sanjam...
Na forumu od : 16.10.2010

CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Empty
PostajNaslov: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimeuto 01 sij 2013, 21:01

Pozdrav!
Kupio sam Ctekov punjač XS 800. Nisam se nikada susretao s radom ovog punjača. NA Kawasaki Versys sam prikopčao punjač preko onih ženskih "ušica" koje su već bile spojene sa akumulatorom od strane prijašnjeg vlasnika. Prijašnji vlasnik se berinuo o bateriji na isti način i redovito bio spajan u garaži pri mirovanju. Čim sam prikopčao, počele su se izmjenjivati žaruljice punjenja i servisnog punjenja u redovitim intervalima. Ti intervali su bili česti u početku i s vremenom su se sve duže izmjenjivali. Dakle najduže gori servisno punjenje (zelena lampica) pa se prebacuje na punjenje (žuta lampica), to traje sekundu-dvije- pa se vrati opet na zelenu lampicu. Nakon 9h sati rada, interval izmjene paljenja se produžio na 49sec, to se odnosi i na žutu lampicu koja sad traje nekih 2-3sec. Baterija je Berenova, iz 2011.g., Unibat CBTX12-BS.
U priručniku piše da ,ukoliko dođe do takvog intervala paljenja lampica, da je aku podložan samopražnjenju i da ga treba zamijeniti. Nakon 1. g?? Motor je prije spajanja sasvim normalno palio, bez verglanja i sličnog.
Da li je ovakav način rada punjača normalan? Kako se inače ponaša kod normalnog punjenja/održavanja? Trebam li do dućana radi reklamacije? Svaka pomoć mi je dobrodošla jer nemam iskustva s tim.
Motor se nalazi vani, u zaklonu balkona, prekriven dekom (za sad nemam garažu, ne stane mi pored kreveta a deka je radi moje savjesti zbog hladnoće Smile )
Hvala Vam na odgovorima unaprijed.
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimeuto 01 sij 2013, 22:24

Nisam čuo za takav broblem ja isto imam c tekov punjač ali drugačiji model mislim da je xs 4003 pa za sada nemam problema s njim nit sam čuo da ima problem
čak da jako hvale ,al sam čuo dosta prigovora na unibatove akumulatore več nakon 6 mjeseci koliko traje garancija ..
ja mislim da bi bilo dobro da ga zamjeniš naravno akumulator ili probaj punjač na nečijem drugom motoru.....
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 07:43

unibat su najniža klasa baterija i ne bih se čudio da je već u banani
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 10:05

Ako i je u banani, a vjerujem da je, koji mi motor preporučate?
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 10:46

JayJay je napisao/la:
Ako i je u banani, a vjerujem da je, koji mi motor preporučate?

ja ti preporučan Harley Davidson, jest skup ali ostalo su ipak njegove kopije Laughing

a ako si mislio na akumulator, preporuka je Youasa gel. jest skupa ali se na kraju ipak isplati jer je trajnost i do 7 godina
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 11:13

Very Happy blento ja, mislio sam na akumulator. Ispravljam se Very Happy
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 11:16

Da, Yuasa, s baterijom se nije šalit, loša baterija vodi do puno skupljih i ozbiljnijih problema...
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 11:28

asy je napisao/la:
Da, Yuasa, s baterijom se nije šalit, loša baterija vodi do puno skupljih i ozbiljnijih problema...
iagree
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 12:09

magna je napisao/la:

a ako si mislio na akumulator, preporuka je Youasa gel. jest skupa ali se na kraju ipak isplati jer je trajnost i do 7 godina

Gdje kupiti/naručiti youasa gel akumulator i kolika je otprilike cijena?
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 12:21

ja sam ih kupovao u piaggio trgovinama. cijena ide od 500 kuna pa naviše
koliko znam mogu se nabaviti i preko bikersmotoshopa
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 12:23

JayJay je napisao/la:

Da li je ovakav način rada punjača normalan? Kako se inače ponaša kod normalnog punjenja/održavanja? Trebam li do dućana radi reklamacije? Svaka pomoć mi je dobrodošla jer nemam iskustva s tim.
Motor se nalazi vani, u zaklonu balkona, prekriven dekom (za sad nemam garažu, ne stane mi pored kreveta a deka je radi moje savjesti zbog hladnoće Smile )

Pozdrav kolega JayJay, moram ti pisati brzo i kvalitetno, pošto nas dvojica vozimo samo takve motore.. Very Happy

Uopće nije problem niti u CTEK punjaču, niti u Baren akumulatoru... S njima je sve u najboljem redu, a problem je u niskoj temeraturi elektrolita, zbog koje punjač dobiva čudna očitanja, i zaključuje da je baterija pri kraju. Akumulator je izložen niskim vanjskim temperatrama (dekica tu ništa ne znači), ali i to ima svojih prednosti - samopražnjenje i sulfatizacija na niskim temperaturama su minimalni.

Najbolje ti je da ostaviš akumulator na miru, jer se on sad ne prazni zbog stajanja kao po ljetu, ili pak da ga izvadiš i doneseš u topliji prostor, gdje će se zagrijati, pa ga onda možeš puniti s tim punjačem.
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 12:29

Jedan mehaničar mi je rekao da je suludo mijenjati nešto što radi. Tvoj savjet, Palomas, što se tiče hladnih uvjeta se stvarno čini logičnim. Pričekat ću do početka proljeća pa vidjeti kakva će biti situacija. Palomas, kakav/koji ti akumulator imaš u motoru.
Hvala puno svima. S moje strane, želim Vam svima lijepu godinu pred nama Very Happy
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 12:38

Kod mene je na Versysu nekakvii akumulator, hermetički zatvoreni, iskreno - nemam pojma čiji je, i koliko je uopće star.

Nepogrešivi i glavni pokazatelj stanja svakog akumulatora je voltmetar, i napon na klemama, koji se mjeri NE nakon vožnje ili punjenja, nego u vrijeme kad se vozilo ne koristi... Ja imam onaj voltmetar -display koji se utakne u utičnicu upaljača ZA CIGARETE, i sad po zimi pokazuje mi cca. 12,5 -12,6 V, nakon par tjedana stajanja u garaži, na temp. od 5-6 C.

To znači da je akumulator u jako dobrom stanju, i da ga ne treba prečesto puniti.
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 15:30

magna je napisao/la:
ja sam ih kupovao u piaggio trgovinama. cijena ide od 500 kuna pa naviše
koliko znam mogu se nabaviti i preko bikersmotoshopa

Da, ja sam ih isto kupova u piaggio i sl. "skuter" trgovinama..
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitimesri 02 sij 2013, 20:15

palomas je napisao/la:
JayJay je napisao/la:

Pozdrav kolega JayJay, moram ti pisati brzo i kvalitetno, pošto nas dvojica vozimo samo takve motore.. Very Happy

Uopće nije problem niti u CTEK punjaču, niti u Baren akumulatoru... S njima je sve u najboljem redu, a problem je u niskoj temeraturi elektrolita, zbog koje punjač dobiva čudna očitanja, i zaključuje da je baterija pri kraju. Akumulator je izložen niskim vanjskim temperatrama (dekica tu ništa ne znači), ali i to ima svojih prednosti - samopražnjenje i sulfatizacija na niskim temperaturama su minimalni.

Najbolje ti je da ostaviš akumulator na miru, jer se on sad ne prazni zbog stajanja kao po ljetu, ili pak da ga izvadiš i doneseš u topliji prostor, gdje će se zagrijati, pa ga onda možeš puniti s tim punjačem.

stvarno mi je gust citati Palomasova pojasnjenja,
odnosno nacin na koji to priblizi *nama koji smo amateri za mehaniku i elektroniku*

Palomas,hvala dobar
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica   CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica Icon_minitime

[Vrh] Go down

CTEK XS 800 čudno paljenje žaruljica
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» lanac bregaste vs paljenje
» paljenje
» PALJENJE MOTORA KABELIMA