| Topovi | |
|
+10merla klesoo cro.chopper eltoro jackie emirharley black&white Streinger Yzzy Hrca V-TWIN 14 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Topovi uto 11 pro 2007, 00:22 | |
| - cro.chopper je napisao/la:
- oooo da da , može se prokrom super ispolirati ako si mislio na to, samo treba volje i vremena a naravno i polirka ili dobra bošova bušilica i pići buraz, skoro da nema razlike u izgledu a svakako je bolji jer se ne ljušti kao kromirani djelovi kad se oštete, samo se ponovno ispolira do visokog sjaja i ko novi.
pomalo citam i ucim. Plavicasta boja dolazi kao normalna fora na jacem rezimu rada motora. To imaju i BMW-i, a cisto sumnjam da su debeli svabe dirali ista na svojim skupim GS-ovima i sl. Oni koji nemaju nikakvu boju su mozda u drugoj cijevi. U tom slucaju ispusna cijev je od obicnog zeljeza, a obloga je sjajna. Sad namjerno nisam spominjao koji materijal. Prokrom uvijek dobije zuckastu boju. Treba napraviti razliku jos izmedju nikla i kroma. Nikl je makan kao olovo i mi smo nauceni na niklane stvari. Stari stosdemferi na yugicima su niklani i ljuste se kad se ostete. Krom je tvrd do boli i gotovo je nemoguce ostetiti kromiranu povrsinu (bar ne kamencicima i sl.) To je na starim Fordovima, a ti su i danas k'o iz ducana. Ostalo je vec receno. | |
|
| |
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Topovi uto 11 pro 2007, 09:32 | |
| Krom izduvnog sistema NE MIJENJA boju ako je masina pravilno tjunirana/podesena. Moji auspusi nisu novi, imaju perfektnu boju kroma i pored toga sto je snaga masine povecana za oko 30%, ali tuning - dobar.
emirharley "Sarajevo Bikers Club" MC www.sarajevobikersclub.ba ----------------------------------------------------- 2001 Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI HDI EFI Screamin' Eagle Stage One Kit RevTech DFO Stealth Performance System Screamin' Eagle Performance Mufflers (Set two: Wild Pig Pipes, 2" baffles) Ape Hanger Back Rest Kuryakyn Spider Light ... et cetera .. . | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
Broj postova : 146 Godina imam : 38 Prebivalište : POŽEGA Vozim : "Malog" stroma Na forumu od : 28.11.2007
| Naslov: Re: Topovi uto 11 pro 2007, 16:36 | |
| ja sam zakljucio da meni topovi dobivaju boju iskljucivo zbog svijstva inoxa da prilikom zagrijavanja dobije boju. to je zbog tankog materijala. ali to cu rjesit unutarnjom cijevi i vunom. a sto se tiće poliranja slažem se i prednost dajem inoxu zbog kvalitete. | |
|
| |
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Topovi uto 11 pro 2007, 17:53 | |
| Inox nije nista tanji materijal od kromiranog lima (postoje razne debljine, naravno), tj. krom cijevi koje ja mjerkam su 2 mm, identicno kao stjenke mojga originalnog Screamin' Eagle mufflera.
emirharley "Sarajevo Bikers Club" MC www.sarajevobikersclub.ba ----------------------------------------------------- 2001 Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI HDI EFI Screamin' Eagle Stage One Kit RevTech DFO Stealth Performance System Screamin' Eagle Performance Mufflers (Set two: Wild Pig Pipes, 2" baffles) Ape Hanger Back Rest Kuryakyn Spider Light ... et cetera .. . | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
Broj postova : 146 Godina imam : 38 Prebivalište : POŽEGA Vozim : "Malog" stroma Na forumu od : 28.11.2007
| Naslov: Re: Topovi uto 11 pro 2007, 20:50 | |
| ja sam pravio od 1,5 mm cijevi. :pale: | |
|
| |
| Naslov: Re: Topovi sri 12 pro 2007, 10:15 | |
| Da ne bude nesporazuma, izduvne GRANE (cijevi) ce svakako diskolorirati ukoliko ne stavimo cijev-u-cijev, no ovdje govorimo o topovima.......
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: EVO GA NAPOKON pon 07 sij 2008, 19:35 | |
| Evo napokon su topovi gotovi i spremni za uporabu ( samo ih treba dobro ispolirati) Evo ovo su unutarnje cijevi koje sam izbusio i omotao vunom i tako spriječio zagrijavanje vanjske cijevi. Unutarnja cijev je aluminizirana ( bas za auspuhe) i rucno su busene rupe (više od 400 komada) A ove dvije cijevi su prigušivaći koje sam kasnije busio po volji. a evo sada i pogled na NEISPOLIRANE topove | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi pon 07 sij 2008, 19:36 | |
| a nove slike kada budu ispolirani. | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Topovi pon 07 sij 2008, 21:19 | |
| za sad izgleda jaaako dobro. a kako ce tek biti kad se ispoliraju... | |
|
| |
Free Spirit cro chopper forum
Broj postova : 1523 Godina imam : 58 Prebivalište : Pleternica Vozim : yamaha FZ6S Na forumu od : 20.11.2007
| Naslov: Re: Topovi pon 07 sij 2008, 22:01 | |
| užasno izgledaju de kada se budeš rješavao tog,, užasa,, dođi na pivo kod mene :pljuga: | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi pon 07 sij 2008, 22:10 | |
| nevjerujem da ću ih se rješavati ali ću doci ja svejedno na pivo. :pljuga: | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi sri 09 sij 2008, 20:13 | |
| znam da sam vec pomalo dosadan ali tu sam dobio vec podosta dobrih savjeta pa bi vas zamolio za jos jedan. Moraju li auspusi imati neki oblik prigušivaća zbog nekih povrata plinova ili mogu biti otvoreni. napravio sam prigusivace ali oni mi ubiju zvuk odnosno ne cuje se onako kako bi ja htio, ali bez njih mi je zvuk savrsen. u unutarnjoj cijevi sam napravio kao malu pregradu koja je pregradila pola promjera unutarnje cijevi bas zato da nema direktan ispust van. i sada me zanimaju vasa iskustva. trebaju li biti prigusivaci koji su spojeni na grane duzine 25 cm od aluminizirane cijevi fi 35 i s dosta rupa na njima ili ako bi njih skinuo bi li bilo kakve velike stete za motor. vjerujem da cu tu dobiti ponovno dobar savjet koji cu rado poslusati. eto hvala vam puno i imate svi koji ste pomogli pivo ako se sretnemo. | |
|
| |
Munja cro chopper forum
Broj postova : 1634 Godina imam : 51 Prebivalište : požega-ulica od zakona Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv Na forumu od : 25.11.2007
| Naslov: Re: Topovi sri 09 sij 2008, 20:58 | |
| Pošalji starog kod mene neka skine moje topove i sve detaljno pregleda. | |
|
| |
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Topovi sri 09 sij 2008, 22:15 | |
| Za sada zgledaju opako. Jedva čekam nove slike. | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Evo nove slike sub 19 sij 2008, 16:28 | |
| Sada sa zadovoljstvom mogu reći da je gotovo. ev slike
Zadnja promjena: ; sub 19 sij 2008, 16:37; ukupno mijenjano 5 put/a. | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Topovi sub 19 sij 2008, 16:31 | |
| | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Topovi sub 19 sij 2008, 16:32 | |
| odlično, još da se ne bojiš policije....(tablice) | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi sub 19 sij 2008, 16:38 | |
| | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi sub 19 sij 2008, 16:40 | |
| | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi sub 19 sij 2008, 16:44 | |
| | |
|
| |
Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Topovi sub 19 sij 2008, 16:46 | |
| | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Topovi ned 20 sij 2008, 00:32 | |
| - Hrca V-TWIN je napisao/la:
- Moraju li auspusi imati neki oblik prigušivaća zbog nekih povrata plinova ili mogu biti otvoreni. napravio sam prigusivace ali oni mi ubiju zvuk odnosno ne cuje se onako kako bi ja htio, ali bez njih mi je zvuk savrsen. u unutarnjoj cijevi sam napravio kao malu pregradu koja je pregradila pola promjera unutarnje cijevi bas zato da nema direktan ispust van.
cek malo, jel cijev full otvorena ili ima pregradu? U svakom slucaju ne trebas se puno brinuti. Na cetverotaktnim strojevima auspuh nije vazna stvar kao na dvotaktnim mlincima. Tvoje cijevi su sasvim dovoljno dugacke da se moze reci da IMAS otvoreni auspuh. Drugo je kad uopce nemas cijevi, tada mogu stradati ispusni ventili. Ovo sto si slozio je za 5, sjedi, pali, gas.... | |
|
| |
Hrca V-TWIN man
| Naslov: Re: Topovi ned 20 sij 2008, 11:04 | |
| - klesoo je napisao/la:
- Hrca V-TWIN je napisao/la:
- Moraju li auspusi imati neki oblik prigušivaća zbog nekih povrata plinova ili mogu biti otvoreni. napravio sam prigusivace ali oni mi ubiju zvuk odnosno ne cuje se onako kako bi ja htio, ali bez njih mi je zvuk savrsen. u unutarnjoj cijevi sam napravio kao malu pregradu koja je pregradila pola promjera unutarnje cijevi bas zato da nema direktan ispust van.
cek malo, jel cijev full otvorena ili ima pregradu? U svakom slucaju ne trebas se puno brinuti. Na cetverotaktnim strojevima auspuh nije vazna stvar kao na dvotaktnim mlincima. Tvoje cijevi su sasvim dovoljno dugacke da se moze reci da IMAS otvoreni auspuh. Drugo je kad uopce nemas cijevi, tada mogu stradati ispusni ventili. Ovo sto si slozio je za 5, sjedi, pali, gas....
ovako top ima unutarnju cijev i jednu pregradu koja zatvara pola promjera cijevi. između unutarnje cijevi koja je cijela izbusena i vanjske ima sloj vune (koliko sam god mogao utrpati). grane su novo napravljene od cijevi za auspuh od renola 4. i na kraju grana ima navoj na koji nasarafim prigusivace koji su cca 20 cm i imaju 80 rupa izbusenih. tako da prigusivac ulazi u unutarnju cijev (onu s pregradom) a unutarnja je u vanjskoj. nemam iskustva s time koliki mora biti povrat plinova ali mislim da bi ovo trebalo biti dovoljno. | |
|
| |
Free Spirit cro chopper forum
Broj postova : 1523 Godina imam : 58 Prebivalište : Pleternica Vozim : yamaha FZ6S Na forumu od : 20.11.2007
| Naslov: Re: Topovi ned 20 sij 2008, 16:25 | |
| napokon sam danas vidio ,,uživo,,nove topove super izgledaju samo imaju jednu manu ---nisu moji svaka čast na trudu i izvedbi,žao mi je što nije došao bez prigušivača da čujem ,,stvarni,,zvuk nadam se da će biti vremena i prigode sve pohvale majstorima :pljuga: | |
|
| |
Munja cro chopper forum
Broj postova : 1634 Godina imam : 51 Prebivalište : požega-ulica od zakona Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv Na forumu od : 25.11.2007
| Naslov: Re: Topovi ned 20 sij 2008, 18:32 | |
| Čemu sav taj trud ako će voziti sa prigušivačem | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Topovi | |
| |
|
| |
| Topovi | |
|