|
|
| Pranje vašeg ljubimca | |
|
+11klesoo Razarac Vladek Kicho ica Karlo crocopzmaj JayJay freshman merla Zlac 15 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Razarac man
Broj postova : 91 Godina imam : 51 Prebivalište : Pula Vozim : Dragstar1100 Classic Na forumu od : 17.04.2012
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 22:42 | |
| - Kingman je napisao/la:
- Razarac je napisao/la:
- Pranje motora ovisi o vremenu. Zadnja tri mjeseca nisam nikako stizao, pa sam ga prao u praonici pod pritiskom, ali kad vremena ima, postoje sredstva od Amway-a za pranje i održavanje automobila i motor se sjaji ko nov. Blješti.
Imao sam problem sa kromom na auspusima pogotovo na izlazu iz mašine mi se pojavljivala hrđa. Odnosno probija. Naravno to se javlja i na svim ostalim djelovima koji nisu original. To se uglavnom dešavalo zimi kad motor u pravilu stoji i vlaga je velika. Budući da je bio ispod vanjskih stepenica godinu dana dok mu nisam sredio brlog u garaži. Purol pastom sam ga očuvao od vanjskih utjecaja. No imam jedan problem s odijelom za motor. Odijelo je kožno ixs. Na uputama proizvođača piše da se jednostavno ne pere. Bio sam u kemijskoj čistionici da probam vidjeti kod čovjeka koji se bavi čišćenjem, no rekao je da je jednostavno sve zabranjeno- prekriženo. S vanjskim dijelom nema problema. Kožu perem i održavam, ali imam problema s unutarnjim dijelom gdje po ljeti se znojim i preznojavam na dugim putovanjima. Kako to oprat, ako ga ne smijem prati. POMOĆ!!! U kadi s mlakom vodom. Tekući sapun za ruke pH neutralan. Ne sušiti na suncu nego u hladu! Pred kraj sušenja (ne dozvoliti da se "presuši") utrljati kremu za ruke (Solea,Nivea,..), pogotovo po šavovima. I nemaš brige Znam neke koji su kožne kombinezone čak u veš-mašini prali iako piše da se ne smije. Samo su ih izokrenuli naopačke. Ove godine na početku sezone sam napravio nešto slično. Naime, izokrenuo sam ga, pošpricao s neagresivnim sredstvom i skinuo malo pjene što se napravilo spužvom. Tako je bilo zadovoljavajuće čisto za prvu ruku dok nisam potražio savjet. | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca ned 08 srp 2012, 16:38 | |
| Evo upravo odradio čiščenje lanca, pranje, poliranje kromiranih djelova, podmazivanje lanca, podmazivanje bravica, sajli i ostalog te stavljanje onih "trakica" na felge. Sve skupa 5 sati, osjećam se ko da su me tukli u stanici cijelu noć i trusim drugu pivu da dođem sebi Perem na samouslužnoj praoni jer živim u stanu i nemam dvorište, ali perem iz daljine, gledam da što manje špricam po airboxu, ležajevima, elektronici i lancu. Namočim ga, perem sa svojim šamponom u kanti i spužvom i ponovo isperem pa posušim jelenskom kožom. Na nekim samouslužnim praonicama stavljaju jeftinjaru od šampona, pa se znalo dogoditi da taj šampon doslovno izgrize ljudima aluminijske i plastične dijelove na motorima, tako da ne eksperimentiram previše. Sredstvo za pranje suđa koje ne nagriza ruke je dobro i za motor....skida masno, a nema bojazni da nešto "izgrize" ili ostavi fleke. U principu....ne treba previše zaljevati motore i najbolje je prati ih čim rjeđe. Ali kad se pere....onda oprati kak treba Provozati da se dobro posuši, ako treba neke dijelove i ispuhati kompresorom, podmazati lanac i ostalo... i tek onda spremiti. | |
| | | Sheva man
Broj postova : 36 Godina imam : 37 Prebivalište : SK Vozim : Suzuki Na forumu od : 03.03.2012
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca pon 09 srp 2012, 00:07 | |
| - Vladek je napisao/la:
- Ako je baš blatan ja operem motor, na samposluživoj autopraonici, miniwashem (i njihovim šamponom). Malo izdaljeg i to je to. Inače samo doma s nekim sredstvom za skidanje mušica od sonaxa. Zatim poliranje laka sonax tekućinom, pa onda krema za popliranje kroma/aluminija (autosol krema). Bisage i ostale kožne djelove namažem sredstvom za konjska sedla - od toga su nepropusne i sjajne. I na kraju ukoliko je potrebno i rub gume našpricam sonax sprejem za gume, ali pažljivo da ne dođe na gaznu površinu. Dakle za detaljno čišćenje potrebno mi je jedno popodne.
svaki put kod pranja poliraš lak? | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca pon 09 srp 2012, 00:29 | |
| ..mislim da sam vec pisao na ovkvu temu.. usvari, sigurana sam...
..dakle postupak pranja u detalje: 1. parkirati motor u samousluznoj praoni na bocni nogar 2. ubaci 2-3 kn i prespricati ga pjenom 3. po isteku vremena, pogurati motor (da i ostatak gume dodje na red) ubaciti nove 2 kn i ponoviti postupak s pjenom 4. zrtvovati jos jedno 2-3 kn i isprati cijeli motor demineraliziranom vodom. 5. nakon ovoga, obrisati sjedalo rukom, upaliti motor i osuti motor u voznji.
hvala | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca pon 09 srp 2012, 01:00 | |
| - Safet(y) je napisao/la:
- ..mislim da sam vec pisao na ovkvu temu.. usvari, sigurana sam...
..dakle postupak pranja u detalje: 1. parkirati motor u samousluznoj praoni na bocni nogar 2. ubaci 2-3 kn i prespricati ga pjenom 3. po isteku vremena, pogurati motor (da i ostatak gume dodje na red) ubaciti nove 2 kn i ponoviti postupak s pjenom 4. zrtvovati jos jedno 2-3 kn i isprati cijeli motor demineraliziranom vodom. 5. nakon ovoga, obrisati sjedalo rukom, upaliti motor i osuti motor u voznji.
hvala 1. dodješ u praonicu i parkiraš motor 2. sjedneš u kafić, naručiš kavu i pelin 3. uzmeš novine i pogledaš šta ima novo o posvudušama i celebrity-ima (kvazi) 4. pogledaš duplericu (paziš da uzmeš novine koje imaju duplericu) 5. sjedneš na čist i ispoliran motor i odjašeš u suton... | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| | | | nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca pon 09 srp 2012, 09:05 | |
| Batalimo sve ovo što vozimo i sjednemo na Rat Bike....onda se prljavština ne vidi. Za novce koji bi završili u praonici popije se 'ladno pivo. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca | |
| |
| | | | Pranje vašeg ljubimca | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|