| Pranje vašeg ljubimca | |
|
+11klesoo Razarac Vladek Kicho ica Karlo crocopzmaj JayJay freshman merla Zlac 15 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 19:36 | |
| Pitanje s čim i kako perete vašeg ljubimca koja sredstva koritite za poliranje kroma ,laka,ili kromirane plastike i da s čime je najbolje oprati ili ti očistiti bijeli rub na gumama. | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 19:38 | |
| bijeli rub, slučajno sam otkrio, nalakše se pere sa wd-40 | |
|
| |
Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 19:40 | |
| Si siguran nije li malo agresivan za gumu | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 19:44 | |
| još sam ga imao par mjeseci i nije bilo nikakvih problema sa gumom, a vidio sam gume na motoru i nakon par mjeseci i nisam primjetio da su bile oštećene ali znam da nije baš konvencionalno rješenje... (bile su tako prljave da je jedino sa wd-om prljavština sišla dolje ) | |
|
| |
freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 19:49 | |
| danas je u dubravi padala kiša...pa ja svog ispeljal na cestu da ga opere sa svih strana...i sad je ko nov..kvragu,kad če više zahrđat taj kineski krom pa da pretvorim spydera u pravi rat bike | |
|
| |
Zlac cro chopper forum
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 19:51 | |
| Čuo sam za foru kao malo čarlija za suđe tople vode i viledica al onaj hrapaviji dio i ide bez pol frke ,nisam probo al bum. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 20:16 | |
| - freshman je napisao/la:
- danas je u dubravi padala kiša...pa ja svog ispeljal na cestu da ga opere sa svih strana...i sad je ko nov..kvragu,kad če više zahrđat taj kineski krom pa da pretvorim spydera u pravi rat bike
nemoj se zavaravati, boja je japanska, a metal kineski :-) |
|
| |
JayJay man
Broj postova : 85 Godina imam : 44 Prebivalište : Zagreb Vozim : Sanjam... Na forumu od : 16.10.2010
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 20:56 | |
| Ja osobno čistim i glancam svoj bajk sa Zepterovom tekućinom za pranje njihovog inox posuđa (nekakva plava ambalaža). Meni je dobar, košta nekih 40 kn i dobro radi svoj posao. Time prelazim i prek plastike i prek kromiranih površina, uz obaveznu mikrofibrenu krpu. Prvo nanesem sloj sa jednom krpom pa prebrišem i ispoliram sa drugom, suhom. Naravno, uvijek sam otvoren za nove sugestije. Jedino sam primijetio da nije previše djelotvoran na felge kojima je otišao onaj prvi zaštitini sloj pa su mi se pojavile nekakve točkice. To nikako ne mogu skinuti pa molim tu za savjet?? Također nešto čime bih mogao skinuti hrđu sa amortizera (nastalo od trenja sa bisagama)? | |
|
| |
crocopzmaj cro chopper forum
Broj postova : 946 Godina imam : 42 Prebivalište : matulji Vozim : Yamaha XVS 1300a midnightstar Na forumu od : 08.12.2011
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 21:00 | |
| - Zlac je napisao/la:
- Pitanje s čim i kako perete vašeg ljubimca
koja sredstva koritite za poliranje kroma ,laka,ili kromirane plastike i da s čime je najbolje oprati ili ti očistiti bijeli rub na gumama. za bijeli rub ti je majka, spužvica, onaj zeleni dio i arf, ali lagano na vlažno, ode sve | |
|
| |
Zlac cro chopper forum
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 21:03 | |
| Ovaj bijeli rub na gumama je gumeni i nemre se oprat bar bi trebo bit da nije pofarban rub. | |
|
| |
Zlac cro chopper forum
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 21:05 | |
| Na pranje mislim isto voda- šampon | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 21:19 | |
| Za bijeli rub .... krpica namočena u benzin . | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 22:30 | |
| - freshman je napisao/la:
- danas je u dubravi padala kiša...pa ja svog ispeljal na cestu da ga opere sa svih strana...i sad je ko nov..kvragu,kad če više zahrđat taj kineski krom pa da pretvorim spydera u pravi rat bike
...možemo se mi ovdi sprdat, al meni je par puta motor pošteno pokisa i mogu ti slobodno reć da sam bija zadovoljan s rezultatom .. ...mada nepreporučam zbog svega ostalog... | |
|
| |
freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 23:45 | |
| ali..ali..ja se ne sprdam..ja skroz ozbiljno
| |
|
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca uto 05 lip 2012, 23:56 | |
| Možda je trebalo radije otvorit temu "Miniwash i motor - da, ne ili koliko?". Jedan moj dobar pajdaš pere motor vodom pod pritiskom, i to pere li ga, pere... I to traje. Iz svih kuteva, gdje god može doći njime. A ja... Ja to samo malo plaknem, pa se radije hvatam krpica za dovršetak posla. | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sri 06 lip 2012, 07:50 | |
| Ako je baš blatan ja operem motor, na samposluživoj autopraonici, miniwashem (i njihovim šamponom). Malo izdaljeg i to je to. Inače samo doma s nekim sredstvom za skidanje mušica od sonaxa. Zatim poliranje laka sonax tekućinom, pa onda krema za popliranje kroma/aluminija (autosol krema). Bisage i ostale kožne djelove namažem sredstvom za konjska sedla - od toga su nepropusne i sjajne. I na kraju ukoliko je potrebno i rub gume našpricam sonax sprejem za gume, ali pažljivo da ne dođe na gaznu površinu. Dakle za detaljno čišćenje potrebno mi je jedno popodne. | |
|
| |
Razarac man
Broj postova : 91 Godina imam : 51 Prebivalište : Pula Vozim : Dragstar1100 Classic Na forumu od : 17.04.2012
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca pet 06 srp 2012, 22:37 | |
| Pranje motora ovisi o vremenu. Zadnja tri mjeseca nisam nikako stizao, pa sam ga prao u praonici pod pritiskom, ali kad vremena ima, postoje sredstva od Amway-a za pranje i održavanje automobila i motor se sjaji ko nov. Blješti. Imao sam problem sa kromom na auspusima pogotovo na izlazu iz mašine mi se pojavljivala hrđa. Odnosno probija. Naravno to se javlja i na svim ostalim djelovima koji nisu original. To se uglavnom dešavalo zimi kad motor u pravilu stoji i vlaga je velika. Budući da je bio ispod vanjskih stepenica godinu dana dok mu nisam sredio brlog u garaži. Purol pastom sam ga očuvao od vanjskih utjecaja. No imam jedan problem s odijelom za motor. Odijelo je kožno ixs. Na uputama proizvođača piše da se jednostavno ne pere. Bio sam u kemijskoj čistionici da probam vidjeti kod čovjeka koji se bavi čišćenjem, no rekao je da je jednostavno sve zabranjeno- prekriženo. S vanjskim dijelom nema problema. Kožu perem i održavam, ali imam problema s unutarnjim dijelom gdje po ljeti se znojim i preznojavam na dugim putovanjima. Kako to oprat, ako ga ne smijem prati. POMOĆ!!! | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca pet 06 srp 2012, 22:52 | |
| za kožu pitaj kod majstora koji rade s kožom! Postoje sprejevi kojima se pere koža.
http://www.getgeared.co.uk/Motorcycle_Leathers/Leather_Care
ima li to podstavu ili je sve cista koza???
http://www.ehow.com/how_5179318_care-leather-pants.html | |
|
| |
Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 08:30 | |
| - Razarac je napisao/la:
- Pranje motora ovisi o vremenu. Zadnja tri mjeseca nisam nikako stizao, pa sam ga prao u praonici pod pritiskom, ali kad vremena ima, postoje sredstva od Amway-a za pranje i održavanje automobila i motor se sjaji ko nov. Blješti.
Imao sam problem sa kromom na auspusima pogotovo na izlazu iz mašine mi se pojavljivala hrđa. Odnosno probija. Naravno to se javlja i na svim ostalim djelovima koji nisu original. To se uglavnom dešavalo zimi kad motor u pravilu stoji i vlaga je velika. Budući da je bio ispod vanjskih stepenica godinu dana dok mu nisam sredio brlog u garaži. Purol pastom sam ga očuvao od vanjskih utjecaja. No imam jedan problem s odijelom za motor. Odijelo je kožno ixs. Na uputama proizvođača piše da se jednostavno ne pere. Bio sam u kemijskoj čistionici da probam vidjeti kod čovjeka koji se bavi čišćenjem, no rekao je da je jednostavno sve zabranjeno- prekriženo. S vanjskim dijelom nema problema. Kožu perem i održavam, ali imam problema s unutarnjim dijelom gdje po ljeti se znojim i preznojavam na dugim putovanjima. Kako to oprat, ako ga ne smijem prati. POMOĆ!!! U kadi s mlakom vodom. Tekući sapun za ruke pH neutralan. Ne sušiti na suncu nego u hladu! Pred kraj sušenja (ne dozvoliti da se "presuši") utrljati kremu za ruke (Solea,Nivea,..), pogotovo po šavovima. I nemaš brige Znam neke koji su kožne kombinezone čak u veš-mašini prali iako piše da se ne smije. Samo su ih izokrenuli naopačke. | |
|
| |
nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 14:29 | |
| - Kicho je napisao/la:
- Možda je trebalo radije otvorit temu "Miniwash i motor - da, ne ili koliko?".
Jedan moj dobar pajdaš pere motor vodom pod pritiskom, i to pere li ga, pere... I to traje. Iz svih kuteva, gdje god može doći njime.
A ja... Ja to samo malo plaknem, pa se radije hvatam krpica za dovršetak posla. A koji to ? Miniwash zakon, najvažnije ne špricati tamo gdje je proizvođač naveo da se izbjegava špricanje pod pritiskom - ne špricam u kućište zračnog filtera, bravicu i hladnjak. Ostalo, bez milosti za 10-15 kn u praonici, ovisno o mušicama. Za mušice koristim SONAX sredstvo, našprica se preko mušica i sačeka 3-4 minute pa se šprica miniwashom.Viledom prebrišem sve osim windshielda. Za hrđu na žbicama fina metalna vunica ili PUROL pasta, sa mekanim pamučnim krpama. Poliranje kroma Nevr Dull pasta. Poliranje laka 3M sa 2 mikrofibra krpe, jednom protrljam a drugom pokupim. Točkice na felgi - aluminijskoj, pojavile su se i na mom bivšem motoru, ne znam kako se može skinuti.... | |
|
| |
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 14:34 | |
| Za pranje je miniwash zakon, mlaz vode je jak i ispere sve čestice prašine, a trljanjem kojekavim krpicama i s malo ili ništa vode je zapravo kao da ga čistiš vodobrusnim papirom.... čestice prašine sve režu i grebu. Zato je po meni miniwash, ali pametnim korištenjem, bez upiranja u jedno mjesto, najbolje rješenje.U praonici u smjesi za pranje je i sredstvo za pranje i vosak i sredstvo za isusivanje, motor se sjaji kao nov. | |
|
| |
Razarac man
Broj postova : 91 Godina imam : 51 Prebivalište : Pula Vozim : Dragstar1100 Classic Na forumu od : 17.04.2012
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 18:12 | |
| - klesoo je napisao/la:
- za kožu pitaj kod majstora koji rade s kožom! Postoje sprejevi kojima se pere koža.
http://www.getgeared.co.uk/Motorcycle_Leathers/Leather_Care
ima li to podstavu ili je sve cista koza???
http://www.ehow.com/how_5179318_care-leather-pants.html Ima podstavu | |
|
| |
Razarac man
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 18:18 | |
| Problem pranja pod pritiskom je da kom s vremenom izgubi sjaj. Zbog toga mi je praonica upitnik. Na to su me upozorili i na servisu automobila. Jer krom na autu je visokog sjaja. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 22:22 | |
| - Razarac je napisao/la:
- Problem pranja pod pritiskom je da kom s vremenom izgubi sjaj. Zbog toga mi je praonica upitnik. Na to su me upozorili i na servisu automobila. Jer krom na autu je visokog sjaja.
Nekako mi ta pojava ide uz polirani aluminij.... | |
|
| |
Razarac man
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca sub 07 srp 2012, 22:36 | |
| - nenad barinić je napisao/la:
- Razarac je napisao/la:
- Problem pranja pod pritiskom je da kom s vremenom izgubi sjaj. Zbog toga mi je praonica upitnik. Na to su me upozorili i na servisu automobila. Jer krom na autu je visokog sjaja.
Nekako mi ta pojava ide uz polirani aluminij.... Može bit. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pranje vašeg ljubimca | |
| |
|
| |
| Pranje vašeg ljubimca | |
|