Početna stranicaPretraľnikPranje vašeg ljubimca  610RegistracijaLogin

Pranje vašeg ljubimca

Go down 
+11
klesoo
Razarac
Vladek
Kicho
ica
Karlo
crocopzmaj
JayJay
freshman
merla
Zlac
15 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Godina imam : 44
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

Pranje vašeg ljubimca  Empty
PostajNaslov: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 19:36

Pitanje s čim i kako perete vašeg ljubimca
koja sredstva koritite za poliranje kroma ,laka,ili kromirane plastike
i da s čime je najbolje oprati ili ti očistiti bijeli rub na gumama.
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 19:38

bijeli rub, slučajno sam otkrio, nalakše se pere sa wd-40 Shocked
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 19:40

Si siguran nije li malo agresivan za gumu
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 19:44

još sam ga imao par mjeseci i nije bilo nikakvih problema sa gumom, a vidio sam gume na motoru i nakon par mjeseci i nisam primjetio da su bile oštećene pljuga

ali znam da nije baš konvencionalno rješenje... (bile su tako prljave da je jedino sa wd-om prljavština sišla dolje Very Happy )
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
freshman
cro chopper forum
cro chopper forum
freshman

Broj postova : 2151
Godina imam : 57
Prebivalište : zgb-dubrava
Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c
Na forumu od : 13.04.2008

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 19:49

danas je u dubravi padala kiša...pa ja svog ispeljal na cestu da ga opere sa svih strana...i sad je ko nov..kvragu,kad če više zahrđat taj kineski krom pa da pretvorim spydera u pravi rat bike What a Face
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 19:51

Čuo sam za foru kao malo čarlija za suđe tople vode i viledica al onaj hrapaviji dio i ide bez pol frke ,nisam probo al bum.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 20:16

freshman je napisao/la:
danas je u dubravi padala kiša...pa ja svog ispeljal na cestu da ga opere sa svih strana...i sad je ko nov..kvragu,kad če više zahrđat taj kineski krom pa da pretvorim spydera u pravi rat bike What a Face

nemoj se zavaravati, boja je japanska, a metal kineski :-)
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

Broj postova : 85
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Sanjam...
Na forumu od : 16.10.2010

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 20:56

Ja osobno čistim i glancam svoj bajk sa Zepterovom tekućinom za pranje njihovog inox posuđa (nekakva plava ambalaža). Meni je dobar, košta nekih 40 kn i dobro radi svoj posao. Time prelazim i prek plastike i prek kromiranih površina, uz obaveznu mikrofibrenu krpu. Prvo nanesem sloj sa jednom krpom pa prebrišem i ispoliram sa drugom, suhom.
Naravno, uvijek sam otvoren za nove sugestije. Jedino sam primijetio da nije previše djelotvoran na felge kojima je otišao onaj prvi zaštitini sloj pa su mi se pojavile nekakve točkice. To nikako ne mogu skinuti pa molim tu za savjet?? Također nešto čime bih mogao skinuti hrđu sa amortizera (nastalo od trenja sa bisagama)?
[Vrh] Go down
crocopzmaj
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 946
Godina imam : 42
Prebivalište : matulji
Vozim : Yamaha XVS 1300a midnightstar
Na forumu od : 08.12.2011

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 21:00

Zlac je napisao/la:
Pitanje s čim i kako perete vašeg ljubimca
koja sredstva koritite za poliranje kroma ,laka,ili kromirane plastike
i da s čime je najbolje oprati ili ti očistiti bijeli rub na gumama.

za bijeli rub ti je majka, spužvica, onaj zeleni dio i arf, ali lagano na vlažno, ode sve
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 21:03

Ovaj bijeli rub na gumama je gumeni i nemre se oprat bar bi trebo bit da nije pofarban rub.
[Vrh] Go down
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 21:05

Na pranje mislim isto voda- šampon Pranje vašeg ljubimca  807965
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 21:19

Za bijeli rub .... krpica namočena u benzin . dobar
[Vrh] Go down
ica
cro chopper forum
cro chopper forum
ica

Broj postova : 3082
Prebivalište : split
Vozim : Honda Hornet 600
Na forumu od : 18.10.2008

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 22:30

freshman je napisao/la:

...možemo se mi ovdi sprdat, al meni je par puta motor pošteno pokisa i mogu ti slobodno reć da sam bija zadovoljan s rezultatom Very Happy Very Happy ..
...mada nepreporučam zbog svega ostalog...
[Vrh] Go down
http://ivica_radovanic@yahoo.com
freshman
cro chopper forum
cro chopper forum
freshman

Broj postova : 2151
Godina imam : 57
Prebivalište : zgb-dubrava
Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c
Na forumu od : 13.04.2008

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 23:45

ali..ali..ja se ne sprdam..ja skroz ozbiljno
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 23:56

Možda je trebalo radije otvorit temu "Miniwash i motor - da, ne ili koliko?". Rolling Eyes

Jedan moj dobar pajdaš pere motor vodom pod pritiskom, i to pere li ga, pere... I to traje. Iz svih kuteva, gdje god može doći njime.

A ja... Ja to samo malo plaknem, pa se radije hvatam krpica za dovršetak posla.
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesri 06 lip 2012, 07:50

Ako je baš blatan ja operem motor, na samposluživoj autopraonici, miniwashem (i njihovim šamponom). Malo izdaljeg i to je to. Inače samo doma s nekim sredstvom za skidanje mušica od sonaxa. Zatim poliranje laka sonax tekućinom, pa onda krema za popliranje kroma/aluminija (autosol krema). Bisage i ostale kožne djelove namažem sredstvom za konjska sedla - od toga su nepropusne i sjajne. I na kraju ukoliko je potrebno i rub gume našpricam sonax sprejem za gume, ali pažljivo da ne dođe na gaznu površinu. Dakle za detaljno čišćenje potrebno mi je jedno popodne.
[Vrh] Go down
Razarac
man
man
Razarac

Broj postova : 91
Godina imam : 51
Prebivalište : Pula
Vozim : Dragstar1100 Classic
Na forumu od : 17.04.2012

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimepet 06 srp 2012, 22:37

Pranje motora ovisi o vremenu. Zadnja tri mjeseca nisam nikako stizao, pa sam ga prao u praonici pod pritiskom, ali kad vremena ima, postoje sredstva od Amway-a za pranje i održavanje automobila i motor se sjaji ko nov. Blješti.
Imao sam problem sa kromom na auspusima pogotovo na izlazu iz mašine mi se pojavljivala hrđa. Odnosno probija. Naravno to se javlja i na svim ostalim djelovima koji nisu original. To se uglavnom dešavalo zimi kad motor u pravilu stoji i vlaga je velika. Budući da je bio ispod vanjskih stepenica godinu dana dok mu nisam sredio brlog u garaži. Purol pastom sam ga očuvao od vanjskih utjecaja.
No imam jedan problem s odijelom za motor. Odijelo je kožno ixs. Na uputama proizvođača piše da se jednostavno ne pere. Bio sam u kemijskoj čistionici da probam vidjeti kod čovjeka koji se bavi čišćenjem, no rekao je da je jednostavno sve zabranjeno- prekriženo. S vanjskim dijelom nema problema. Kožu perem i održavam, ali imam problema s unutarnjim dijelom gdje po ljeti se znojim i preznojavam na dugim putovanjima. Kako to oprat, ako ga ne smijem prati.
POMOĆ!!! pomoc
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimepet 06 srp 2012, 22:52

za kožu pitaj kod majstora koji rade s kožom! Postoje sprejevi kojima se pere koža.

http://www.getgeared.co.uk/Motorcycle_Leathers/Leather_Care

ima li to podstavu ili je sve cista koza???

http://www.ehow.com/how_5179318_care-leather-pants.html
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

Broj postova : 541
Godina imam : 49
Prebivalište : Sesvete
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 08:30

Razarac je napisao/la:
Pranje motora ovisi o vremenu. Zadnja tri mjeseca nisam nikako stizao, pa sam ga prao u praonici pod pritiskom, ali kad vremena ima, postoje sredstva od Amway-a za pranje i održavanje automobila i motor se sjaji ko nov. Blješti.
Imao sam problem sa kromom na auspusima pogotovo na izlazu iz mašine mi se pojavljivala hrđa. Odnosno probija. Naravno to se javlja i na svim ostalim djelovima koji nisu original. To se uglavnom dešavalo zimi kad motor u pravilu stoji i vlaga je velika. Budući da je bio ispod vanjskih stepenica godinu dana dok mu nisam sredio brlog u garaži. Purol pastom sam ga očuvao od vanjskih utjecaja.
No imam jedan problem s odijelom za motor. Odijelo je kožno ixs. Na uputama proizvođača piše da se jednostavno ne pere. Bio sam u kemijskoj čistionici da probam vidjeti kod čovjeka koji se bavi čišćenjem, no rekao je da je jednostavno sve zabranjeno- prekriženo. S vanjskim dijelom nema problema. Kožu perem i održavam, ali imam problema s unutarnjim dijelom gdje po ljeti se znojim i preznojavam na dugim putovanjima. Kako to oprat, ako ga ne smijem prati.
POMOĆ!!! pomoc
U kadi s mlakom vodom. Tekući sapun za ruke pH neutralan. Ne sušiti na suncu nego u hladu! Pred kraj sušenja (ne dozvoliti da se "presuši") utrljati kremu za ruke (Solea,Nivea,..), pogotovo po šavovima. I nemaš brige Wink Znam neke koji su kožne kombinezone čak u veš-mašini prali iako piše da se ne smije. Samo su ih izokrenuli naopačke. dobar
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

Broj postova : 2936
Godina imam : 52
Prebivalište : vukovar
Vozim : Kawasaki VN2000 2005.
Na forumu od : 30.07.2009

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 14:29

Kicho je napisao/la:
Možda je trebalo radije otvorit temu "Miniwash i motor - da, ne ili koliko?". Rolling Eyes

Jedan moj dobar pajdaš pere motor vodom pod pritiskom, i to pere li ga, pere... I to traje. Iz svih kuteva, gdje god može doći njime.

A ja... Ja to samo malo plaknem, pa se radije hvatam krpica za dovršetak posla.

A koji to Very Happy ? Miniwash zakon, najvažnije ne špricati tamo gdje je proizvođač naveo da se izbjegava špricanje pod pritiskom - ne špricam u kućište zračnog filtera, bravicu i hladnjak. Ostalo, bez milosti za 10-15 kn u praonici, ovisno o mušicama. Za mušice koristim SONAX sredstvo, našprica se preko mušica i sačeka 3-4 minute pa se šprica miniwashom.Viledom prebrišem sve osim windshielda. Za hrđu na žbicama fina metalna vunica ili PUROL pasta, sa mekanim pamučnim krpama. Poliranje kroma Nevr Dull pasta. Poliranje laka 3M sa 2 mikrofibra krpe, jednom protrljam a drugom pokupim.

Točkice na felgi - aluminijskoj, pojavile su se i na mom bivšem motoru, ne znam kako se može skinuti....
[Vrh] Go down
http://nenadbarinic.com/
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 14:34

Za pranje je miniwash zakon, mlaz vode je jak i ispere sve čestice prašine, a trljanjem kojekavim krpicama i s malo ili ništa vode je zapravo kao da ga čistiš vodobrusnim papirom.... čestice prašine sve režu i grebu. Zato je po meni miniwash, ali pametnim korištenjem, bez upiranja u jedno mjesto, najbolje rješenje.U praonici u smjesi za pranje je i sredstvo za pranje i vosak i sredstvo za isusivanje, motor se sjaji kao nov.
[Vrh] Go down
Razarac
man
man
Razarac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 18:12

klesoo je napisao/la:
za kožu pitaj kod majstora koji rade s kožom! Postoje sprejevi kojima se pere koža.

http://www.getgeared.co.uk/Motorcycle_Leathers/Leather_Care

ima li to podstavu ili je sve cista koza???

http://www.ehow.com/how_5179318_care-leather-pants.html

Ima podstavu
[Vrh] Go down
Razarac
man
man
Razarac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 18:18

Problem pranja pod pritiskom je da kom s vremenom izgubi sjaj. Zbog toga mi je praonica upitnik. Na to su me upozorili i na servisu automobila. Jer krom na autu je visokog sjaja.
[Vrh] Go down
nenad barinić
cro chopper forum
cro chopper forum
nenad barinić

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 22:22

Razarac je napisao/la:
Problem pranja pod pritiskom je da kom s vremenom izgubi sjaj. Zbog toga mi je praonica upitnik. Na to su me upozorili i na servisu automobila. Jer krom na autu je visokog sjaja.

Nekako mi ta pojava ide uz polirani aluminij....
[Vrh] Go down
Razarac
man
man
Razarac

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitimesub 07 srp 2012, 22:36

nenad barinić je napisao/la:
Razarac je napisao/la:

Nekako mi ta pojava ide uz polirani aluminij....

Može bit.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Pranje vašeg ljubimca    Pranje vašeg ljubimca  Icon_minitime

[Vrh] Go down

Pranje vašeg ljubimca
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Pranje motora