Početna stranicaPretraľnikKOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak 610RegistracijaLogin

KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Empty
PostajNaslov: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimened 13 svi 2012, 20:43

Ima li kakva procedura za obnovu kože bisaga / tool bag i sl.

Imam jedan toolbag koji je vrlo duuuuugo je stajao na faru pa se deformirao. Unutra je valjda strunulo 2 kompleta ključeva.
Kako su kopče i bočne stranice OK, nitne imam, planiram istu rastaviti na sastavne dijelove... i što tada ?
Namočiti da omekša pa stavit pod nekakvu težinu ?
Ima li kakva procedura ?
Vanjština nije bitna (lak, boja) samo da se vrati prvobitni oblik..

[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimened 13 svi 2012, 21:31

pravi kožar možda može nešto napraviti
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimened 13 svi 2012, 21:44

Jedino šta znam u vezi kože i njenog "oživljavanja" da je super - je Collonil pasta u tubi, ima je u dućanima obuće za kupit.. stvarno je super za sve
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimened 13 svi 2012, 22:07

asy je napisao/la:
Jedino šta znam u vezi kože i njenog "oživljavanja" da je super - je Collonil pasta u tubi, ima je u dućanima obuće za kupit.. stvarno je super za sve

ajd ak' ti tako kazes...
Very Happy
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimened 13 svi 2012, 22:35

A jebga Klesoo ako sam šta falija, ne kužim... meni je odjeća nakon tretmana sa tim ko nova..

to je ovo:

KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak C06_000
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimened 13 svi 2012, 22:36

klesoo je napisao/la:
asy je napisao/la:

ajd ak' ti tako kazes...
Very Happy

nemoj me glup tek sam te sad shvatija... Daću ti ja Klesino jedna glup
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimepon 14 svi 2012, 00:14

asy je napisao/la:
klesoo je napisao/la:
asy je napisao/la:

ajd ak' ti tako kazes...
Very Happy

nemoj me glup tek sam te sad shvatija... Daću ti ja Klesino jedna glup

dobar
cuga
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimepon 14 svi 2012, 07:36

...ak' budes rastavio torbicu skroz, pokusaj namociti gazu vodom i peglu na paru stavi na najvecu temperaturu i najjace parenje.... i tak zapeglavaj dok ne poravnas.....ja sam tak izravnal "uha" na bisagama....poslije utrljaj crne kreme za cipele...
...kad ju sastavis u nju mozes staviti PVC cijev za odvode (fi 75 ili 100mm ovisi o torbici)....znaci odrezes cijev veceg promjera od torbice na duzinu koja ti treba, onda ju razrezes uzbuzno kak bi ju mogal srolat na promjer koji ti treba....kak ovak razrezana cijev ima efekt federa drzat ce torbicu napetom cijelo vrijeme....
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimeuto 15 svi 2012, 07:39

@mrljo thx. peglanje mi je druga opcija (moram pazit da me žena ne vidi s peglom).

Za sada sam samo dobro oprao i namočio dijelove, stavio između dvije iverice i parkirao motor gore - nek se preša.
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimeuto 15 svi 2012, 08:03

...ja sam ti kakti peglu isal popravit u radionu, da nebum zeni sumljiv.. glup glup
...kako god, no koza ti se najbolje formira kad je dobro ugrijana, kad kozari zele dobit odredjenu formu ili poravnat kozu po kalupu, najcesce ju zagrijavaju vrucim zrakom ili ju dobro opare u kakvoj "peci"...
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitimeuto 15 svi 2012, 14:29

tlačenje je urodilo plodom, koža se izravnala.
doduše nije ravna kao daska, ali lagano će poprimiti prvobitni oblik.

Dok se čeka da tokar napravi kalup za nitne, popravak bisage otišao u sasvim drugom smjeru, pa je palo razmatranje obući volan u kožu Shocked Shocked Shocked

malo joubitoua i probni primjerak :

KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak EC30846E-172A-FF40-A9BB-C77D7B3E333D_thumb

KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak F205C2F4-B23F-0D4B-9AA1-706D951189C1_thumb

malo neuredan vez, no rupe su bušene odokativno, zatezanje se savladava, sve u svemu - OK i nije teško ali treba pokraj sebe imat pivicu dvije..
Malo je problem jel nisam našao konac 1mm nego ide 2x03 pa je prtljavo..

[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak   KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak Icon_minitime

[Vrh] Go down

KOŽNE BISAGE - peglanje. oporavak. popravak
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Popravak crashbara
» Popravak podstave kacige