| Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) | |
|
+16cro.chopper Adam44 crocopzmaj Lars_Viking Powerslave Zlac vedranst nenad barinić zed12 Karlo Snaefell asy palomas magna mrljo#2 tomek 20 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) pon 12 stu 2012, 15:22 | |
| - vedranst je napisao/la:
- Potvrđujem, i moj VN od prvog dana kad je hladan ne pali na prvi zub. Samo po ljetnim vrućinama i kad je zagrijan.
Inače prvi start mu dam 1-2 sek da zavregla, i drugi start pali na 1-2 zub. Nisam se nikad zabrinjavao oko toga... I moj tako većinom pali, a nekada se čisto uplašim kako brzo upali, skoro da ne stignem ni stisnuti start dugme. | |
|
| |
Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) pon 12 stu 2012, 17:50 | |
| Isto tako nakon par sekundi kad je hladan kad je vruć pali sam bacim ključeve u zrak i odmah kresne... | |
|
| |
Powerslave man
Broj postova : 15 Godina imam : 47 Prebivalište : Križevci Vozim : VN 900 Na forumu od : 03.07.2013
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 11:39 | |
| Izvučem jutros svog VN-a iz garaže i neće upaliti. Kad ga kresnem niti ne vergla, samo se čuje neko struganje. Na guranje pali normalno Izmjerio sam napon akumulatora i on je ok (12.3V). Zna li tko do čega bi moglo biti? | |
|
| |
Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 12:49 | |
| - Powerslave je napisao/la:
- Izvučem jutros svog VN-a iz garaže i neće upaliti.
Kad ga kresnem niti ne vergla, samo se čuje neko struganje. Na guranje pali normalno Izmjerio sam napon akumulatora i on je ok (12.3V). Zna li tko do čega bi moglo biti? Koliko ja znam napon bi trebao biti 12,5 - 12,7 ili čak 12,9. AL dal je samo do toga - mislim da ne. Jer bi ti trebao verglat pa makar imao 11,9 i niže. Metalno struganje, plastično, gumeno?
Zadnja promjena: Lars_Viking; sub 15 vel 2014, 13:31; ukupno mijenjano 2 put/a. | |
|
| |
Powerslave man
Broj postova : 15 Godina imam : 47 Prebivalište : Križevci Vozim : VN 900 Na forumu od : 03.07.2013
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 13:03 | |
| Umjesto verglanja kad palim čuje se taj krrrčkkk bzzz. Ne zvuči mi na metalno struganje. Kao što sam rekao u blizini imam nizbrdicu po kojoj upalim na guranje bez problema. Tako da do motora nije sigurno. Bojim se da nije nešto sa anlaserom.
EDIT: evo našao sam na youtubeu isti zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=YuUQuue_MG8
Zadnja promjena: Powerslave; sub 15 vel 2014, 13:13; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
crocopzmaj cro chopper forum
Broj postova : 946 Godina imam : 42 Prebivalište : matulji Vozim : Yamaha XVS 1300a midnightstar Na forumu od : 08.12.2011
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 13:06 | |
| koliko ga nisi palio?
odi ti lijepo do prvog ko ima accu i probaj sa njegovim (pod uvjetom da si siguran da je njegov ispravan), meni najprije miriše na accu, ako struju nisi čačkao, pa nema šta | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 13:15 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 13:15 | |
| Prva pretpostavka - Sve je problem. Druga pretpostavka - Eliminiramo jedan po jedan.
Znači kad stsneš gumb ti ne vergla, niti ko da bi mogao zaverglat? Jer ako misliš ko da bi mogao, probaj napunit accu pa vidi dalje. Al mogao bi bit i anlaser. Ako imaš punjač daj sam, ako ne probaj posudit od nekoga ili mu odnesi accu da ga on napuni. | |
|
| |
Adam44 man
Broj postova : 42 Godina imam : 58 Prebivalište : Rijeka Vozim : VN 900 Na forumu od : 27.08.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 13:19 | |
| Ako imaš punjač probaj akumulator napuniti do kraja. Odspoji ga i pričekaj 30 min. Nakon toga izmjeri napon. Sve ispod 12.6V znači neispravan akumulator. A tebi pokazuje 12.3V, prazan ti je akumulator. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 13:40 | |
| heh, čudni su ti akumulatori, a i ponašanje uređaja koje napajaju, mislim na simptome.
Treba tu upogoniti od CDI, pumpe goriva, injektore, bobine(figurativno) a na VN 900 još i svjetla rade ??. Pa kad anlaser povuče padne napon preko min. granice i pojavi se greška tamo gdje je u biti i ne očekuješ.
Evo primjera sa honde, nedavno. Nakon cca 1mj nepaljenja, a znajući da mi je ACC loš, spojim pametni punjač. Nakon 2 sec javi da je ACC ok. Upalim svjetla ( išao sam nešto čačkati oko farova) tako je radilo jedno 5 min. Zatim upalim motor, nije verglao dugo i ''živahno je zavrtio". Radio tako malo na čoku, malo na leru. Inače, znao je sa slabim ACC ugasiti xenone, ali ovaj put nije. Radi ko zmaj. Ugasim i ponovo dam kontakt - mrtvo sve, čak ni ledice ne svijetle. Spojim punjać - kaže ACCu pun. Pogledam osigurače - OK. Fak, izvadim acc, napon preko 12 v ali drastično pada čak i na instrument.
Na raptoru mi je pak pred zamjenu akumulator ponekad verglao veselo dok nije isisao sav život iz akumulatora, ali nije upalio. Nakon toga na guranac upalio, a nisam kvačilo ni pustio do kraja. Zašto ??? Kad sam stavio drugi acc pali na prvi zub, a vergla nekako isto kao i sa starim akumulatorom.
|
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 14:43 | |
| Akumulator ili ti baterija | |
|
| |
El Nino man
Broj postova : 231 Godina imam : 38 Prebivalište : Čakovec Vozim : HD FLSTC Na forumu od : 25.08.2012
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 15:31 | |
| Ja sam na svoj VN jucer htio vratiti aku i mrtav totalno. Niti lampice na km satu nece svjetliti. Narucio sam noci.
Jel tko upoznat s onim uredjajima na koji se akumulator spaja da ga drzi na zivotu? | |
|
| |
Broj postova : 946 Godina imam : 42 Prebivalište : matulji Vozim : Yamaha XVS 1300a midnightstar Na forumu od : 08.12.2011
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 15 vel 2014, 15:54 | |
| - El Nino je napisao/la:
- Ja sam na svoj VN jucer htio vratiti aku i mrtav totalno. Niti lampice na km satu nece svjetliti. Narucio sam noci.
Jel tko upoznat s onim uredjajima na koji se akumulator spaja da ga drzi na zivotu? meni je za to rečeno porez na budale, ali osobno nisam probao da ti bilo što kažem. accu 3 godine i novi... | |
|
| |
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 00:04 | |
| - Powerslave je napisao/la:
- Umjesto verglanja kad palim čuje se taj krrrčkkk bzzz. Ne zvuči mi na metalno struganje. Kao što sam rekao u blizini imam nizbrdicu po kojoj upalim na guranje bez problema. Tako da do motora nije sigurno. Bojim se da nije nešto sa anlaserom.
EDIT: evo našao sam na youtubeu isti zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=YuUQuue_MG8 Meni se pred kraj prošlog ljeta tako nešto desilo, riješio sam sa nekoliko špricanja kontakt sprejom u rupu oko dugmeta alnasera na ručki....štekalo dugme. Došlo sebi nakon sat ili dva. Našpricao,propao,ne ide, opet našpricao i ostavio sat ili dva, pa je zveknuo iz prve. Probaj, nemaš što izgubiti. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 00:06 | |
| - El Nino je napisao/la:
- Ja sam na svoj VN jucer htio vratiti aku i mrtav totalno. Niti lampice na km satu nece svjetliti. Narucio sam noci.
Jel tko upoznat s onim uredjajima na koji se akumulator spaja da ga drzi na zivotu? U Lidlu, 149,00 kn. | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 07:44 | |
| - crocopzmaj je napisao/la:
- El Nino je napisao/la:
Jel tko upoznat s onim uredjajima na koji se akumulator spaja da ga drzi na zivotu? meni je za to rečeno porez na budale, ali osobno nisam probao da ti bilo što kažem.
accu 3 godine i novi... ...vrlo zanimljiva konstatacija "porez na budale"!… pogledaj to iz ove perspektive... svi se mi kunemo ili barem većina, da su nam naši "motorni dvokotači" ljubimci, mazimo ih i pazimo, možda više nego bi trebali... a onda kad dođe zima odnosno nije sezona vožnje zaboravimo na njih i njihove minimalne potrebe u ovom slučaju održavanje akumulatora "na životu"... .… prijatelj mi već dugo radi u jednoj trgovini auto-moto dijelova, pa sam ga pitao kako to da akumulatori imaju samo 6 mj. garancije a ovi od auta čak do 24mj, a tehnologija je više-manje ista.?!. ..odgovor je vrlo jednostavan, to je tako upravo zbog neodgovornosti i neodržavnja akua van sezone... kad lagano počinje sezona negdje u 4. mj kupi se aku i sve je pet dok se on puni na motoru negdje do 10.-11.mj i poslije se na njega zaboravi 5-6 mj. i to je to... jer veli kud' bi oni došli da pokrivaju troškove neodgovornost! ..na tu temu smo već dosta pisali i na ovom forumu pa nema smisla sve opet ponavljati. ...činjenica je da, netreba aku držati na punjaču ukoliko punjač za to nije predviđen, no jednom u mjesec ili 2 ga treba napuniti i točka!... naravno ukoliko ne želite na početku sezone ostat u čudu kak ne radi... ostavi mobi pet mjeseci da ga ne napuniš pa ga pokušaj upaliti, bojim se da ga isto tako više nećeš napuniti jer je baterija dubinski ispražnjena.... na motoru dubinski ispražnjena baterija odnosno aku ne znači da voltmetar pokazuje 0 V, ne on je mrtav već ispod 11V i teško da će primiti struju.. ..tako da mislim da je "porez na budale", neka se nitko ne uvrijedi na taj izraz, kupovanje novog akumulatora svake godine ili svake druge!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 08:47 | |
| ne smatram se prozvan pa nebih imao razloga biti uvrijeđen.
samo sam rekao što sam čuo, a iz svog osobnog iskustva svake 3 godine je bio novi acc... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 12:15 | |
| Sad kad sam počeo zimske vožnje radit - nikad nikakov problem sa accu-om. Ni V-Nox ni VN.
Istina sad je došao novi ljetos pa pali i prije nego stisneš (već kad nema gušt kurbl-kurbl) Jedino sam imao problema jedne godine sa Zingićem al ga nis vozio zimi i nakon mjesec-dva ga nisam mogao upalit na anlaser nego kurbla. Al ono je mali accu i ako ga se ne vozi često ima takve rezultate. | |
|
| |
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 13:01 | |
| ja otkako vozim bike bacam i zimske djireve,pa nisam imao tih problema! bar 2 djira solidna od 60-100 km bacim i pali bez problema, a bas kada je bilo extra hladno,snijeg i kise i to,jednom nisam vozio 19 dana, malo je vise zaverglao ali je kresnuo a ovo kada se djirava svako 15-ak dana,pali ko ljeti da li ja imam potrebe za ovim *pametnim punjacem* ako bih bacao jedan pravi djir od 100 km mjesecno | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 16:08 | |
| | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 21:02 | |
| moj orginal acomulator je još na motoru od 2005 godine i svake godine upali bez problema,eto bio prošli mjesec u garaži da ga probam upalit a nije bio paljen par mjeseci i pali iz prve,još ga nisam mjenjao (barem do sad) nit ga punio,ima vrlo interesantnu stvar a to je da nakon 7 dana se gasi sva struja i baterija se ponaša kao da je odspojena,i barem za sad nije davao nikakve probleme,vidit čemo za koji mjesec kad ga izvadim iz garaže | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 21:36 | |
| Zamisli me kako kisem i u isti tren govorim bullshit | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) čet 20 vel 2014, 22:00 | |
| Uzdravlje,al orginal bateria je jos gori I radi, | |
|
| |
beni cro chopper forum
Broj postova : 3 Godina imam : 29 Prebivalište : Bjelovar Vozim : Kawasaki VN900 Classic Na forumu od : 28.06.2021
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) pet 03 ruj 2021, 10:46 | |
| Pozdrav ekipa Imam pitanje u vezi paljenja VN900, 2005. Odnedavno kada ga upalim kao da se uguši i motor prestane raditi. Kada ga palim s malo gasa to se ne dešava. Moje je pitanje trebam li biti zabrinut i koji je mogući razlog za to? | |
|
| |
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) sub 04 ruj 2021, 00:25 | |
| - beni je napisao/la:
- Pozdrav ekipa
Imam pitanje u vezi paljenja VN900, 2005. Odnedavno kada ga upalim kao da se uguši i motor prestane raditi. Kada ga palim s malo gasa to se ne dešava. Moje je pitanje trebam li biti zabrinut i koji je mogući razlog za to? Jesi bušio auspuhe ili stavljao druge, a da nisi mijenjao mapu paljenja? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) | |
| |
|
| |
| Kawasaki VN900 (problem s paljenjem) | |
|