Početna stranicaPretraľnikMožda problem pregrijavanja?? - Page 2 610RegistracijaLogin

Možda problem pregrijavanja??

Go down 
+6
asy
Kingman
merla
Karlo
emirharley
Ivan27
10 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Ivan27
man
man
Ivan27

Broj postova : 80
Godina imam : 40
Prebivalište : St.Pet.Selo
Vozim : Yamaha dragstar xvs 650
Na forumu od : 08.03.2011

Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimepet 30 oľu 2012, 16:11

emirharley je napisao/la:
Stain, ne zahebaji se i ne prepadaj nas!

Ivan27, motor ti je ekstra, nista ne diraj i pići sa srećom.... dobar

biker2

Hoću,hvala!!
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

Broj postova : 2947
Godina imam : 913
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimepet 30 oľu 2012, 17:04

Stain, ne zahebaji se i ne prepadaj nas!

Ne zajebavam, prošle mi je godine dijagnosticiran "cukar" tipa 1 Sad

drž se teme
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimepet 30 oľu 2012, 18:02

Vratiti cemo se mi na topic, no trenutno mi je vaznije da progovorim koju i da kazem da sve to kontroliras i drzis pod nadzorom, sa akcentom na to da se - ne opustas! Nema opustanja ni po koju cijenu, da se ne zakompicira, ne daj Bože! dobar4
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimepet 30 oľu 2012, 18:23

Vratiti cemo se mi na topic, no trenutno mi je vaznije da progovorim koju i da kazem da sve to kontroliras i drzis pod nadzorom, sa akcentom na to da se - ne opustas! Nema opustanja ni po koju cijenu, da se ne zakompicira, ne daj Bože! dobar4

Nekad je lako, nekad malo teže ali za sad se dobro držim, mislim na opuštanje...

dobar dobar dobar
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimepet 30 oľu 2012, 18:26

Nego da se vratimo na temu: Ja na svom VN-u nisam nikad otvarao auspuhe iz navedenih razloga. Jednostavno mi se nije dalo nešto zeznit, a informacije koje sam saznavao po putu su bilo potpuno suprotne. Od onih da ne treba ništa dirat, do onih koji kažu da treba promjenit i filter zraka i napravit rekalibraciju. Više sam sklon vjerovati ovoj drugoj opciji, a zbog love se nikada nisam upustio u cijeli projekt.
[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimesub 07 tra 2012, 20:54

samo bih dodao da su svi navedeni Emirovi postovi potpuno tocni dobar
cak stavise jako dobro priblizeni *obicnim ljudima* dobar

posto je zdravstvo moja struka dugi niz godina,potvrdjujem Very Happy dobar

drž se teme

Ivane topovi su extra,samo se pridrzavaj osnovnog pravila o nepregrijavanju;
-motor ne smije dulje od par minuta raditi na mjestu,

jer nasi motori imaju zracno hladjenje dobar
[Vrh] Go down
Darko Vacek
man
man
Darko Vacek

Broj postova : 17
Godina imam : 60
Prebivalište : Veliki Zdenci
Vozim : Yamaha Drag star XVS 650 A
Na forumu od : 21.07.2011

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimened 08 tra 2012, 11:41

čim si mjerio temperaturu da znaš da se pregrijava ?? inače zrakom hlađeni motori imaju radnu temperaturu nekih 120 -130 celzijevaca , dok je za vodom hlađene max 95 celzija i kod njih je pregrijavanje daleko opasnije , ode dihtung glave uljne karike itd. dakle samo furi al ne na mjestu da ne poplave grane auspuha ,a akoimaš čim slobodno izmjeri temperaturu motora nakon vožnje .inače moja Dragica troši max 5,0 na 100 km prihvatljivo...
[Vrh] Go down
Ivan27
man
man
Ivan27

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimened 08 tra 2012, 14:46

Darko Vacek je napisao/la:
čim si mjerio temperaturu da znaš da se pregrijava ?? inače zrakom hlađeni motori imaju radnu temperaturu nekih 120 -130 celzijevaca , dok je za vodom hlađene max 95 celzija i kod njih je pregrijavanje daleko opasnije , ode dihtung glave uljne karike itd. dakle samo furi al ne na mjestu da ne poplave grane auspuha ,a akoimaš čim slobodno izmjeri temperaturu motora nakon vožnje .inače moja Dragica troši max 5,0 na 100 km prihvatljivo...

Nisam mjerio i niti znam da se pregrijava...usporedio sam bivšu yamahu virago 250 i dragstara...dragstar se brže ugrije pa me to malo brecnulo!!(U prvih 10-ak km, motor već bude vruć)
Ali uz objašnjenja vas s foruma i razgovora s par majstora zaključio sam da je to normalno...bivši vlasnik mi je rekao da troši i do 7 l,čiste gradske vožnje, šo mi je bilo puno, pa uz moguće pregrijavanje, i otvoreni auspuh...mladi biker se malo zabrine!!

Što se tiče potrošnje, lako se izmjeri...pa ćemo vidjeti!!
Hvala još jednom svima na savjetima i mišljenjima...puno mi je pomoglo!! dobar Laughing
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimened 08 tra 2012, 16:03

Vidi, evo ti ideja, ukoliko zaista imas straha i dilema oko temperature: eno u Louisa snizenje, pa kupi mjerac temperature ulja motora, mislim da je sada na snizenju cca 20 euro.
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimepon 09 tra 2012, 08:09

Ivan27 je napisao/la:
Darko Vacek je napisao/la:

Nisam mjerio i niti znam da se pregrijava...usporedio sam bivšu yamahu virago 250 i dragstara...dragstar se brže ugrije pa me to malo brecnulo!!(U prvih 10-ak km, motor već bude vruć)
Ali uz objašnjenja vas s foruma i razgovora s par majstora zaključio sam da je to normalno...bivši vlasnik mi je rekao da troši i do 7 l,čiste gradske vožnje, šo mi je bilo puno, pa uz moguće pregrijavanje, i otvoreni auspuh...mladi biker se malo zabrine!!

Što se tiče potrošnje, lako se izmjeri...pa ćemo vidjeti!!
Hvala još jednom svima na savjetima i mišljenjima...puno mi je pomoglo!! dobar Laughing

nema sanse da trosi 7 l,ni u kakvim uvjetima Exclamation
ako je tako onda tu nesto nije ok,
cak i extremna voznja,ne bi smio 6 prijeci!
regularne normalne voznje izmedju 4.5-5.0 l(gradska i otvorena voznja u mixu)

najtocnije ces dobiti prosjek potrosnje na slijedeci nacin;
-naspi ga puna
-mjerac stavi na nulu
-prijedji 100 km svoje uobicajene voznje-tempa
-iskombiniraj gradsku i otvorenu,
-zatim na benzinsku i napuni ga opet do vrha
-koliko ti stane,toliko ti trosi-jednostavno dobar
[Vrh] Go down
Ivan27
man
man
Ivan27

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimened 29 tra 2012, 11:15

Evo ovako,više radi informacije, jučer sam nakon prijeđenih 200 km natočio 9,5 l goriva što čini potrošnju nešto manje od 5 l na 100 km. Neznam kako je bivšem vlasniku trošio 7 l. Motor radi super i sve mi se više sviđaju otvoreni auspusi..hehe!!! Laughing

[Vrh] Go down
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitimened 29 tra 2012, 15:54

Ivan27 je napisao/la:
Evo ovako,više radi informacije, jučer sam nakon prijeđenih 200 km natočio 9,5 l goriva što čini potrošnju nešto manje od 5 l na 100 km. Neznam kako je bivšem vlasniku trošio 7 l. Motor radi super i sve mi se više sviđaju otvoreni auspusi..hehe!!! Laughing

Loud pipes save lives Twisted Evil Cool dobar
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Možda problem pregrijavanja??   Možda problem pregrijavanja?? - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Možda problem pregrijavanja??
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Problem s paljenjem
» Problem sa Viragom
» Problem s gasom
» problem!