|
|
| Možda problem pregrijavanja?? | |
|
+6asy Kingman merla Karlo emirharley Ivan27 10 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ivan27 man
Broj postova : 80 Godina imam : 40 Prebivalište : St.Pet.Selo Vozim : Yamaha dragstar xvs 650 Na forumu od : 08.03.2011
| | | | stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| | | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 18:02 | |
| Vratiti cemo se mi na topic, no trenutno mi je vaznije da progovorim koju i da kazem da sve to kontroliras i drzis pod nadzorom, sa akcentom na to da se - ne opustas! Nema opustanja ni po koju cijenu, da se ne zakompicira, ne daj Bože! | |
| | | stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 18:23 | |
| | |
| | | stain cro chopper forum
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 18:26 | |
| Nego da se vratimo na temu: Ja na svom VN-u nisam nikad otvarao auspuhe iz navedenih razloga. Jednostavno mi se nije dalo nešto zeznit, a informacije koje sam saznavao po putu su bilo potpuno suprotne. Od onih da ne treba ništa dirat, do onih koji kažu da treba promjenit i filter zraka i napravit rekalibraciju. Više sam sklon vjerovati ovoj drugoj opciji, a zbog love se nikada nisam upustio u cijeli projekt. | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sub 07 tra 2012, 20:54 | |
| samo bih dodao da su svi navedeni Emirovi postovi potpuno tocni cak stavise jako dobro priblizeni *obicnim ljudima* posto je zdravstvo moja struka dugi niz godina,potvrdjujem Ivane topovi su extra,samo se pridrzavaj osnovnog pravila o nepregrijavanju; -motor ne smije dulje od par minuta raditi na mjestu, jer nasi motori imaju zracno hladjenje | |
| | | Darko Vacek man
Broj postova : 17 Godina imam : 60 Prebivalište : Veliki Zdenci Vozim : Yamaha Drag star XVS 650 A Na forumu od : 21.07.2011
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? ned 08 tra 2012, 11:41 | |
| čim si mjerio temperaturu da znaš da se pregrijava ?? inače zrakom hlađeni motori imaju radnu temperaturu nekih 120 -130 celzijevaca , dok je za vodom hlađene max 95 celzija i kod njih je pregrijavanje daleko opasnije , ode dihtung glave uljne karike itd. dakle samo furi al ne na mjestu da ne poplave grane auspuha ,a akoimaš čim slobodno izmjeri temperaturu motora nakon vožnje .inače moja Dragica troši max 5,0 na 100 km prihvatljivo... | |
| | | Ivan27 man
Broj postova : 80 Godina imam : 40 Prebivalište : St.Pet.Selo Vozim : Yamaha dragstar xvs 650 Na forumu od : 08.03.2011
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? ned 08 tra 2012, 14:46 | |
| - Darko Vacek je napisao/la:
- čim si mjerio temperaturu da znaš da se pregrijava ?? inače zrakom hlađeni motori imaju radnu temperaturu nekih 120 -130 celzijevaca , dok je za vodom hlađene max 95 celzija i kod njih je pregrijavanje daleko opasnije , ode dihtung glave uljne karike itd. dakle samo furi al ne na mjestu da ne poplave grane auspuha ,a akoimaš čim slobodno izmjeri temperaturu motora nakon vožnje .inače moja Dragica troši max 5,0 na 100 km prihvatljivo...
Nisam mjerio i niti znam da se pregrijava...usporedio sam bivšu yamahu virago 250 i dragstara...dragstar se brže ugrije pa me to malo brecnulo!!(U prvih 10-ak km, motor već bude vruć) Ali uz objašnjenja vas s foruma i razgovora s par majstora zaključio sam da je to normalno...bivši vlasnik mi je rekao da troši i do 7 l, čiste gradske vožnje, šo mi je bilo puno, pa uz moguće pregrijavanje, i otvoreni auspuh...mladi biker se malo zabrine!! Što se tiče potrošnje, lako se izmjeri...pa ćemo vidjeti!! Hvala još jednom svima na savjetima i mišljenjima...puno mi je pomoglo!! | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? ned 08 tra 2012, 16:03 | |
| Vidi, evo ti ideja, ukoliko zaista imas straha i dilema oko temperature: eno u Louisa snizenje, pa kupi mjerac temperature ulja motora, mislim da je sada na snizenju cca 20 euro. | |
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pon 09 tra 2012, 08:09 | |
| - Ivan27 je napisao/la:
- Darko Vacek je napisao/la:
- čim si mjerio temperaturu da znaš da se pregrijava ?? inače zrakom hlađeni motori imaju radnu temperaturu nekih 120 -130 celzijevaca , dok je za vodom hlađene max 95 celzija i kod njih je pregrijavanje daleko opasnije , ode dihtung glave uljne karike itd. dakle samo furi al ne na mjestu da ne poplave grane auspuha ,a akoimaš čim slobodno izmjeri temperaturu motora nakon vožnje .inače moja Dragica troši max 5,0 na 100 km prihvatljivo...
Nisam mjerio i niti znam da se pregrijava...usporedio sam bivšu yamahu virago 250 i dragstara...dragstar se brže ugrije pa me to malo brecnulo!!(U prvih 10-ak km, motor već bude vruć) Ali uz objašnjenja vas s foruma i razgovora s par majstora zaključio sam da je to normalno...bivši vlasnik mi je rekao da troši i do 7 l,čiste gradske vožnje, šo mi je bilo puno, pa uz moguće pregrijavanje, i otvoreni auspuh...mladi biker se malo zabrine!!
Što se tiče potrošnje, lako se izmjeri...pa ćemo vidjeti!! Hvala još jednom svima na savjetima i mišljenjima...puno mi je pomoglo!! nema sanse da trosi 7 l,ni u kakvim uvjetima ako je tako onda tu nesto nije ok, cak i extremna voznja,ne bi smio 6 prijeci! regularne normalne voznje izmedju 4.5-5.0 l(gradska i otvorena voznja u mixu) najtocnije ces dobiti prosjek potrosnje na slijedeci nacin; -naspi ga puna -mjerac stavi na nulu -prijedji 100 km svoje uobicajene voznje-tempa -iskombiniraj gradsku i otvorenu, -zatim na benzinsku i napuni ga opet do vrha -koliko ti stane,toliko ti trosi-jednostavno | |
| | | Ivan27 man
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? ned 29 tra 2012, 11:15 | |
| Evo ovako,više radi informacije, jučer sam nakon prijeđenih 200 km natočio 9,5 l goriva što čini potrošnju nešto manje od 5 l na 100 km. Neznam kako je bivšem vlasniku trošio 7 l. Motor radi super i sve mi se više sviđaju otvoreni auspusi..hehe!!! | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? ned 29 tra 2012, 15:54 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? | |
| |
| | | | Možda problem pregrijavanja?? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|