|
|
| Možda problem pregrijavanja?? | |
|
+6asy Kingman merla Karlo emirharley Ivan27 10 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ivan27 man
Broj postova : 80 Godina imam : 40 Prebivalište : St.Pet.Selo Vozim : Yamaha dragstar xvs 650 Na forumu od : 08.03.2011
| Naslov: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 14:49 | |
| Dakle,kupio sam nedavno Yamahu dragstar 650, do tada sam imao viraga 250...dragstar mi se puno brže ugrije od viraga..što je možda normalno ali nikad se ne zna! Čitao sam da prilikom ugradnje otvorenih topova moraju se doštelat usisne grane(odnos goriva i zraka) ili se zna motor pregrijavat i još ono još gore!! Pa se bojim da je to u mom slučaju!!!
Možda se brinem bezveze ali vijerujem da ovdje ima ljudi koji mi mogu nešto reći o tome!!
Hvala! | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 16:18 | |
| Uh, kad bih dobio samo 5 kuna za svaki put kad sam ovo napisao, bio bih bogat covjek: 1. stavljanje samo otvorenih auspuha: ne treba nista podesavati 2. stavljanje samo otvorenijeg filtera zraka, a bez stavljanja otvorenijeg auspuha: to se ne radi 3. stavljanje otvorenijeg filtera zraka i otvorenijih auspuha: MORA se raditi rejetting (kod karburatora) ili rekalibracija (kod EFI-ja). Prema tome, ako si samo auspuhe promijenio, a nisi dirao filter zraka, spavaj mirno (i vozi mirno, takodjer), nahrani majmuna i ne diraj ništa. Uh.... | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| | | | Ivan27 man
Broj postova : 80 Godina imam : 40 Prebivalište : St.Pet.Selo Vozim : Yamaha dragstar xvs 650 Na forumu od : 08.03.2011
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 18:05 | |
| Dečki sorry...mladi motorist...jbg!! Kolega mi ima 1100 i taman došao s vožnje...isto vruć motor i veli da je to normalno...tako da "lažna uzbuna" | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 18:26 | |
| - Ivan27 je napisao/la:
- Dečki sorry...mladi motorist...jbg!!
Kolega mi ima 1100 i taman došao s vožnje...isto vruć motor i veli da je to normalno...tako da "lažna uzbuna" tek sad kad krenu temperature iznad 25 C ćeš vidjeti šta je vruć motor! (ako trebaš depilaciju na nogama, provozaj se u kratkim hlačama ) | |
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 18:40 | |
| - Ivan27 je napisao/la:
- Dečki sorry...mladi motorist...jbg!!
Kolega mi ima 1100 i taman došao s vožnje...isto vruć motor i veli da je to normalno...tako da "lažna uzbuna" Coek ba, nista nije na tvoj racun, zeza mala, sto se mene tice, mozes postaviti razna pitanja neogranicen broj puta, jer kristalno je jasno da novi clan pojma nema sta se je ranije pisalo, a takodjer sam misljenja da ni stari clanovi bas ne mogu pohvatati sve teme koje su bile ranije. Uzivaj i postaj cesto! | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 18:42 | |
| | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 19:02 | |
| | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 19:17 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Metak ubija na taj nacin da te ukine sa nogu, no acidum uricum, glukoza, trigliceridi, holesterol, rak, tumor.....sve su to bolesti koje ubijaju polako i kojih nisi svjestan sve do trenutka kada je vec - kasno!
Zašto onda motor nije odmah počeo loše radit , puno trošit , gubit snagu , teško palit , trokirat... itd , itd ...? A usporedba sa metkom . Još nešto , od tada sam prešao 20000 km . Još uvijek je zdrav , hvala bogu . | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 19:38 | |
| Vjerujem da ce se i Palomas i Dragger ukljuciti da ti to bolje objasne, no otvoreni fiter zraka + otvoreni auspuh = siromasna smješa, puno zraka, malo goriva = pregrijavanje masine, ventila, a svakako i aupuha. Evo, daj mi sliku svojih auspuha (koje ja nisam vidio) i ako me ubijedis da nisu diskolorirali, ja se povlacim ( u tvom slucaju, no moj stav o temi generalno se ne mijenja). Nadalje, ja nisam tehnicko lice, ali po formalnoj profesiji jesam analiticar, tako da sam procitao tone i tone tekstova na ovu temu i moje pucko znanje o tehnici ne dozvoljava mi da proturijecim guruima i strucnjacima po ovome pitanju i iz ove oblasti, da se vratimo na ljudsko tijelo, iako znas da te nesto boli, IPAK ides kod dotura za dijagnozu i lijek, odnosno IPAK se oslanjas - u krajnjoj instanci - na strucno i kompetentno misljenje, a to je u nasem slucaju da prilikom zamjene zracnog fitera otvorenijim i postavljanjem uz to i otvorenijih auspuha, mora ici rejetting, odnosno rekalibracija. Naravno, tko ne zeli tako da postupi, jasno je kao dan da ne mora. Just sayin'..... | |
| | | Ivan27 man
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 20:25 | |
| Zašto onda motor nije odmah počeo loše radit , puno trošit , gubit snagu , teško palit , trokirat... itd , itd ...? A usporedba sa metkom . Još nešto , od tada sam prešao 20000 km . Još uvijek je zdrav , hvala bogu . [/quote] Motor radi odlično,pali i ne trokira....jedino bivši vlasnik mi je rekao da puno troši, čak i do 7 l,čisto gradske vožnje...sad ja sam ga ful napunio pa ću vidjetZa moju sigurnost,naručio sam usisne grane (između cilinadara), pa će mi majstor promjenit!! | |
| | | Ivan27 man
| | | | Karlo cro chopper forum
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 20:30 | |
| Sve što sam napisao nisam nigdje pročitao ili čuo , nego je to jednostavno tako . Bio bi budala da sam sebe lažem . Skoro da si me " uvrijedio " kad si napisao da slikam auspuhe . Pa zar misliš da bi ja dozvolio na svom motoru šarene auspuhe ( namjerno nisam napisao diskolorirane , jer se volim narodski izražavat ) . Ja o tome više nebi . | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 22:00 | |
| Emire, sorry na off-u, zašto si naveo da glukoza ubija? ja obozavam glukozne bombone... | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? sri 28 oľu 2012, 22:56 | |
| Samo se ti zahebaji, šečer nije zahebancija. | |
| | | buralee cro chopper forum
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? čet 29 oľu 2012, 00:20 | |
| | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? čet 29 oľu 2012, 08:55 | |
| Bože moj oprosti im njihovo neznanje: šećer u krvi, visok nivo šećera u krvi....i općenito u metabolizmu, ne šećer u stomaku !!! | |
Broj postova : 974 Godina imam : 35 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : uskoro(ponovo) Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? čet 29 oľu 2012, 18:29 | |
- Bože moj oprosti im njihovo neznanje: šećer u krvi, visok nivo šećera u krvi....i općenito u metabolizmu, ne šećer u stomaku !!!
svejedno, pomjesao si neke stvari | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 10:25 | |
| Nisam pomijesao nista (zasto li ulazim u ovu raspravu), paralela je da na nerekalibriranom motociklu sa otvorenim usisom i izduvom moze doci do kvara laganim razvojem situacije i ostecenjima pojedinih komponenti, a kada se to dogodi, moze biti kasno za manje popravke (biti ce vece), jedanako kao sto secer kao opasna bolest napada ljudski organizam i razara ga, a da covjek u pocetku toga nije svjestan, pocevsi sa amputacijama stopala, noge, druge noge, oka i itd, na nacin koji se je dogodio prije nekoliko dana (tragedija, na zalost) ocu moga najboljeg prijatelja, covjeka koji je bio "jak" kao zemlja, inzinjer, nogometni sudac, bokser, ali otisao je razoren secernom bolescu na nacin kako sam gore opisao. Glupa paralela, mozda i bezvezna, ali nije uopce daleko od istine. | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 10:36 | |
- Nisam pomijesao nista (zasto li ulazim u ovu raspravu), paralela je da na nerekalibriranom motociklu sa otvorenim usisom i izduvom moze doci do kvara laganim razvojem situacije i ostecenjima pojedinih komponenti, a kada se to dogodi, moze biti kasno za manje popravke (biti ce vece), jedanako kao sto secer kao opasna bolest napada ljudski organizam i razara ga, a da covjek u pocetku toga nije svjestan, pocevsi sa amputacijama stopala, noge, druge noge, oka i itd, na nacin koji se je dogodio prije nekoliko dana (tragedija, na zalost) ocu moga najboljeg prijatelja, covjeka koji je bio "jak" kao zemlja, inzinjer, nogometni sudac, bokser, ali otisao je razoren secernom bolescu na nacin kako sam gore opisao. Glupa paralela, mozda i bezvezna, ali nije uopce daleko od istine.
dobro, ali to ne prouzrokuje glukoza na to aludiram | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 10:51 | |
| Da, to prouzrokuje GLUKOZA, glukoza je PARAMETAR u laboratorijskim nalazima koji definiraju ŠEĆER, pa tako kaze da su referentne vrijednosti GLUKOZE U SERUMU od 3,9 - 6,2 mmol/l, sto znaci narodski receno, ako ti je šećer iznad "6" (kako kazu stari ljudi), dobro se zabrini i obrati paznju kako da to smanjis ili si ga nahebao na nacin kako sam ja gore vec opisao, izmedju ostalog. Može | |
| | | Ivan27 man
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 14:05 | |
| Evo ovako. Auspuh je u jako dobrom stanju, nema žute ili plave boje..pa ni na samom spoju s cilindrom... Promijenio sam ulja (motor,kočnice,kardan), svjećice,filter ulja...pogledao sam filter zraka,novi je,malo sam ga propuhao i stavio nazad... Pregledao sam usisne grane,jedna je malo počela pucati,pa sam naručio nove...i sad,da li mogu još što napraviti da mi se,nedaj Bože, nešto ne pobatali?? Hvala! | |
| | | stain cro chopper forum
Broj postova : 2947 Godina imam : 913 Prebivalište : Unknown Vozim : Canyon Roadlite 7.0 Na forumu od : 15.04.2008
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 14:16 | |
| Jeli ovdje riječ o šećernoj bolesti ili o otvorenim "topovima" Ako je ovo prvo, ja bi se uključio jer sam evo već godinu dana šećeraš tipa 1.... | |
| | | Ivan27 man
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 14:32 | |
| Evo ja sam otvorio temu radi,možda i prevelike brige za motor,pa se sljedom objašnjavanja otvorila i tema o šećernoj bolesti....(koju imaju par poznanika i uvjerio sam se kako strašna može biti)...vjerujem da možeš reći o obe teme puno!! | |
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? pet 30 oľu 2012, 15:53 | |
| Stain, ne zahebaji se i ne prepadaj nas! Ivan27, motor ti je ekstra, nista ne diraj i pići sa srećom.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Možda problem pregrijavanja?? | |
| |
| | | | Možda problem pregrijavanja?? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|