Početna stranicaPretraľnikProblem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 610RegistracijaLogin

Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250

Go down 
+2
Karlo
Rukfa™
6 posters
Autor/icaPoruka
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

Broj postova : 650
Godina imam : 63
Prebivalište : Požega
Vozim : Honda Shadow 600 '98/ Horex Regina '53 chopper
Na forumu od : 25.12.2011

Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Empty
PostajNaslov: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimečet 29 pro 2011, 11:33

Pozdrav,

evo mene novoga na forumu i već imam problema Very Happy

Naime, moja aquila 250 iz 2008. godine (direktno ubrizgavanje) neće upaliti kad je hladna. Prijašnji vlasnik mi je rekao da je imao problem kada je palio motor on mu se vrtio na 5- 6 t okretaja i to nije mogao spustiti nikako na normalne okretaje. Odvezao ga je na servis u Lotus u Novu Gradišku gdje su rješili taj problem sa okretajima ali od tada izgleda ne radi automatski čok i i kod paljenja kada je hladan mora se ručica gasa okrenuti na 3 t okretaja dok se motor ne zagrije i onda radi normalno.

Evo ako netko ima ideju ili iskustva sa ovakvim problemom bio bi zahvalan da mi kaže.

Hvala
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimečet 29 pro 2011, 12:16

Ima jedan kojemu su takva pitanja poslastica i ma taj motor u malom prstu , javiće se brzo . Very Happy

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimečet 29 pro 2011, 12:27

Moja Aquila imala je rasplinjače, tak da baš nemam iskustva s elektronskim ubrizgavanjem na Aquili. Nakon modela s rasplinjačima, prvo se je pojavio FI sustav ubrizgavanja, godinu dana kasnije počeli su ugrađivati EFI sustav. Teško da se u ovakvoj situaciji može dati neki pametan odgovor, posebno zbog toga što su serviseri već radili preinake na njemu.

Treba spojiti terminal na ECU, vidjeti koji se kodovi grešaka javljaju, i t.d. To je ta moderna tehnika današnjice, moraš biti kompjuterski genij i haker, ako želiš nešto pimplati oko ubrizgavanja. A mehaničari, koji su čitav život uglavnom šarafili, sad bi se odjednom trebali razumjeti u podešavanje tako osjetljivih stvari, parametara, veličina, mapa paljenja i ostalog.
[Vrh] Go down
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimečet 29 pro 2011, 12:54

Uff, malo sam se i bojao da bi odgovor ovakav mogao biti.
[Vrh] Go down
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

Broj postova : 1154
Godina imam : 58
Prebivalište : Nova Gradiška
Vozim : BMW R1200RT
Na forumu od : 14.07.2010

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimečet 29 pro 2011, 13:35

Bojim se da servis Lotus u N. Gradiški nije toliko stručan da bi radio EFI modele Aquile (dao bog da griješim), ja zasad nisam imao problema sa Aquilom, i po najvećoj zimi pali "iz prve" naravno sa čokom, i treba joj neko vrijeme da se ugrije kako bi mirno radila bez čoka. Kad bi se i pokvarilo nešto na mojoj Aquili vjerojatno Lotus nebi bio moj izbor, ali svatko odlučuje u svoje ime.
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimečet 29 pro 2011, 15:03

Imaš Peru u Jakšiću .
[Vrh] Go down
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimesub 03 oľu 2012, 20:59

Rukfaš je napisao/la:
Pozdrav,

evo mene novoga na forumu i već imam problema Very Happy

Naime, moja aquila 250 iz 2008. godine (direktno ubrizgavanje) neće upaliti kad je hladna. Prijašnji vlasnik mi je rekao da je imao problem kada je palio motor on mu se vrtio na 5- 6 t okretaja i to nije mogao spustiti nikako na normalne okretaje. Odvezao ga je na servis u Lotus u Novu Gradišku gdje su rješili taj problem sa okretajima ali od tada izgleda ne radi automatski čok i i kod paljenja kada je hladan mora se ručica gasa okrenuti na 3 t okretaja dok se motor ne zagrije i onda radi normalno.

Evo ako netko ima ideju ili iskustva sa ovakvim problemom bio bi zahvalan da mi kaže.

Hvala

Prije par dana odvezo sam motor kod majstor Pere u Jakšiću. Isti ga je pregledao i utvrdio da de radi SERVO VENTIL LER GASA , to navodno imaju ove EFI,Aquile.Pero je utvrdio da je navedeni ventil iskopčan iz sistema rada ,te da motor radi nekako nasilu, zato imam takve probleme. Gore sam naveo da je motor bio na popravku u Novoj Gradišci.Mogli su barme reći o čemu se radi, a ne samo otpojiti dio i motor je popravljen. Trebao bi pomoć bajkera koji kuže o čemu se radi, gdje bi mogao nabaviti navedeni ventil ili možda paše od nekog drugog motora, auta ili sl.Smeta me što nema čoka.
Zanima me da li bi se EFI motor mogao prepraviti u obični sa karburatorima, da li je to veliki zahvat i na kraju da li se isplati.
[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

Broj postova : 2249
Godina imam : 53
Prebivalište : Vukovar/Vinkovci
Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT
Na forumu od : 24.05.2011

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 01:53

Hm... Malo sam pronjuškao po e-Bayu, ne baš siguran u to što zapravo tražim, jer to nisam uspio uspješno prevesti... Ali nekako kao da bi to MOŽDA moglo biti ovo:

http://www.ebay.com/itm/2007-AQUILA-GV250-FUEL-PRESSURE-REGULATOR

Ako jest - ponudi 7-8 do 10 dolara, moguće je da pogodiš cijenu od 15 dolara ili manje... 37 $ je dostava za Hrvatsku. I nadaj se da je ispravan, kako prodavač tvrdi. Ali trude se oni prodavati ispravno, jer im drugačije pada rejting, dobiju slabe ocjene.

(da si ga slikao, sad bi znali... Moderna vremena, ništa bez digitalizacije Very Happy )
[Vrh] Go down
http://www.hr-moto.com
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 02:07

Evo, imaš ih još (pod uslovom da je to ono što tražimo, jel...)

prije svega - na stranici hyosungsource.com (Palomas je stručan i za Hyosung dijelove, a i za tu stranicu, pa ga pitaj):

ORIGINALNI

ZAMJENSKI

A onda, dalje na e-bayu:

Jedan NOVI (kao da se malo razlikuje, vidim jednu cijev više)

I još jedan RABLJENI

Zapravo, odi na ebay.com i ukucaj u pretragu "Hyosung fuel pump" pa kasnije još jednom "hyousung fuel regulator". Dobit ćeš puuno rezultata. Sudeći po onim dijelovima s hyosungsource.com, ti ventili su isti za sve EFI Hyosunge. Pogledaj za svaki rezultat da li je "New" ili "Used" (novi ili rabljeni, piše u samom vrhu), te da li šalje po cijelom svijetu ("worldwide", treba pisat u desnom stupcu). Najbolje ti je sjest za komp kraj nekog tko je dobar s e-bayom, ako već možda to nisi ti, pa njuškat. Smile)))

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 09:03

Kicho, ovi linkovi koje si ti postavio je ustvari membranska AC pumpa za gorivo, za starije modele s rasplinjačima. Te pumpe mogu biti električne ili membranske, poput ovih koje si ti stavio.

Kod modela s ubrizgavanjem pumpe su sasvim drugačije, smještene su u tanku, i ostali dijelovi na usisnoj strani motora jako se razlikuju. Čak su i prirubnice i širina otvora usisnih kanala na glavama cilindara dosta šire, tako da ni rasplinjače nije baš lako naknadno ugraditi, bez nekih "međukomada" tj. prilagodbi.

Rukfaš, pitanje je dal je taj servo-ventil ler gasa starno neispravan, moguće je da on ne radi pravilno iz nekog drugog razloga. Za to bi trebao pomoć iskusnog i stručnog servisera, a ako ti baš treba zamjenski, o proceduri sam već više puta pisao.

Trebaš nabaviti Parts catalogue točno za tvoj model Aquile, pronaći kat. broj tog dijela koji ti treba, i pisati Hyo-sourceu, nek ti nabave to što ti treba.
[Vrh] Go down
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 09:32

Evo u razgovoru sam majstorom (koji je usput predobar majstor) dokučio sam da se radio o ISC - solenoidu odnosno idle speed control (kontorla ler gasa). Problem je što se svi takvi problemi većinom rješavaju uz pomoć dijagnostike a majstor nema baš za aquile. to nekako izgleda ovako:

Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Isc%20solenoid
[Vrh] Go down
Acyd
cro chopper forum
cro chopper forum
Acyd

Broj postova : 1429
Godina imam : 49
Prebivalište : Našice
Vozim : Triumph Rocket 3r
Na forumu od : 24.04.2010

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 10:08

Prvo pokusaj skinuti taj "motorić ler gasa" i pogledaj na njegovom vrhu dali ima gareži. Malo WD40 i krpica i operi vrh i dosjed vrha na sistemu ubrizgavanja. Probaj dali ta osovinica radi unutra van. Potrebna je malo veca sila pošto je to sistem puža ali moralo bi ici pod pritiskom izmedju prstiju (nikako u škrip ili sl.) Ako neide pokušaj nasprejati malo WD-a u mjesto gdje osovinica ulazi u motorić i malo ga razraditi. Ak uspiješ izmjeri koliko je potrebno izvući osovinu da potpuno zatvori kanal i toliko je izvuci otprilike. Sastavi...upali motor bez gasa. Prvih 2-3 puta ce krepati ali kad sam podesi ler nastavit ce raditi i ostavi ga tako 3 min. bez diranja gasa i nakon toga ugasi. Da procesor zapamti položaj.

Mada mi po ovim simptomima koje si ti napisao više vuce na neispravan davac temperature ili TPS senzor. (Daju signal vezan uz štelač lera)

Po slici bih rekao da ti može štimati nešto od starijih Opela ili Daewoo-a, a ima sličnih i na Renaultima. Bitna veličina koju nemogu ocjeniti preko slike.
[Vrh] Go down
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 10:17

Acyd je napisao/la:
Prvo pokusaj skinuti taj "motorić ler gasa" i pogledaj na njegovom vrhu dali ima gareži. Malo WD40 i krpica i operi vrh i dosjed vrha na sistemu ubrizgavanja. Probaj dali ta osovinica radi unutra van. Potrebna je malo veca sila pošto je to sistem puža ali moralo bi ici pod pritiskom izmedju prstiju (nikako u škrip ili sl.) Ako neide pokušaj nasprejati malo WD-a u mjesto gdje osovinica ulazi u motorić i malo ga razraditi. Ak uspiješ izmjeri koliko je potrebno izvući osovinu da potpuno zatvori kanal i toliko je izvuci otprilike. Sastavi...upali motor bez gasa. Prvih 2-3 puta ce krepati ali kad sam podesi ler nastavit ce raditi i ostavi ga tako 3 min. bez diranja gasa i nakon toga ugasi. Da procesor zapamti položaj.

Mada mi po ovim simptomima koje si ti napisao više vuce na neispravan davac temperature ili TPS senzor. (Daju signal vezan uz štelač lera)

Po slici bih rekao da ti može štimati nešto od starijih Opela ili Daewoo-a, a ima sličnih i na Renaultima. Bitna veličina koju nemogu ocjeniti preko slike.

Hvala, probati ću to napraviti. dobar
[Vrh] Go down
Acyd
cro chopper forum
cro chopper forum
Acyd

Broj postova : 1429
Godina imam : 49
Prebivalište : Našice
Vozim : Triumph Rocket 3r
Na forumu od : 24.04.2010

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 10:21

Jos jedna stvar. Kad sastaviš,prvo skini (-) klemu na akumulatoru,ključ u položaj za kontakt i par puta stisni kočnicu (nebitno prednja ili zadnja). To bi trebalo isprazniti kondenzatore i resetirati gresku ECU-a.
[Vrh] Go down
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 16:43

Acyd je napisao/la:
Jos jedna stvar. Kad sastaviš,prvo skini (-) klemu na akumulatoru,ključ u položaj za kontakt i par puta stisni kočnicu (nebitno prednja ili zadnja). To bi trebalo isprazniti kondenzatore i resetirati gresku ECU-a.

Prijatelju puno ti hvala. Tvoje savjete ću kopirati otići kod majstora da to zajedno probamo riješiti.. Sam se ne usudim jer bi mogao još nešto skuriti, da ne bi bila skuplja pita nego tepsija.

cuga

[Vrh] Go down
Kicho
cro chopper forum
cro chopper forum
Kicho

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimened 04 oľu 2012, 23:29

palomas je napisao/la:
Kicho, ovi linkovi koje si ti postavio je ustvari membranska AC pumpa za gorivo, za starije modele s rasplinjačima. Te pumpe mogu biti električne ili membranske, poput ovih koje si ti stavio.

A pokušah, jbg. Sve me to zanima.
Nisam pogodio, zato i stavih napomenu "ako je to to".

A s ovim pojmom pretrage (ISC) nema baš nikakvih rezultata, zanimljivo. Što će reći da vjerojatno postoji još neki pojam kako to zovu. Smile))

(Rukfaš, čini se da si natrčao na baš dobru ekipu ovdje. dobar )
[Vrh] Go down
Rukfa™
cro chopper forum
cro chopper forum
Rukfa™

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitimepon 05 oľu 2012, 13:01

Dečki hvala vam na trudu i pomoći , nadam se da će biti nekakvih rezultata.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250   Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Problem paljenja "hladnog" Hyosunga gv250
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Aquila GV250 efi-problem visoki ler gas
» Starter paljenja Yamaha dragstar 1100 , novi model??
» hyosung gv250
» aquila GV250