|
|
| Ljepljenje naljepnice | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
jura man
Broj postova : 423 Godina imam : 54 Prebivalište : Rakitje Vozim : Suzuki Intruder 1800 vzr Na forumu od : 08.06.2008
| Naslov: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 18:42 | |
| Zanima me vaše iskustvo tj, kako zalijepiti veću naljepnicu,a da se izbjegne pojava zraka tj.mjehurića ispod naljepnice??? | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 19:02 | |
| zamješaj vode i deterdženta za suđe i poprskaj površinu tako da bude mokra. odlijepi naljepnicu i najprije zaljepi sredinu. od sredine prema krajevima lagano istiskuj zrak najbolje s komadom tvrđe gume (za čišćenje stakala) | |
| | | Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 19:15 | |
| Čuo od frenda koji radi u grafičkoj firmi di često po narudžbi i cijela vozila oblijepe da se to ne radi po zimi. | |
| | | maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 19:22 | |
| u plastičnu punpicu (Arf ili sl. za pranje stakla) uliješ destiliranu vodu zatim staviš 7-12 kapi tekučeg sapuna i dobro promučkaš .Površinu gdje ljepiš što ravnomjernije poprskaš (nesmije biti suhog djelića), isto tako ljeljivu stranu naljepnice porskaš vodom(H2O+t.sapun). Zatim naljepnicu staviš na mjesto ( možeš je pmicati lj.-d.) tada sa gumenom špahtlicom(ili sa gumenim strugaćem za stakla) pažljivo počinješ pritskati naljepnicu , odnosno istiskivati vodu između naljepnice i površine (sa tekučinom izlazi i zrak).Bilo bi dobro pokvasiti i naljepnicu sa vanjske strane da špahtlica ili strugać lakše klizi i pritom ne ošteti naljepnicu . 12 sati nakon šta vlaga ispari naljepnica (ljepilo) uhvati kako treba. | |
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| | | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 20:48 | |
| - maxart je napisao/la:
- u plastičnu punpicu (Arf ili sl. za pranje stakla) uliješ destiliranu vodu zatim staviš 7-12 kapi tekučeg sapuna i dobro promučkaš .Površinu gdje ljepiš što ravnomjernije poprskaš (nesmije biti suhog djelića), isto tako ljeljivu stranu naljepnice porskaš vodom(H2O+t.sapun). Zatim naljepnicu staviš na mjesto ( možeš je pmicati lj.-d.) tada sa gumenom špahtlicom(ili sa gumenim strugaćem za stakla) pažljivo počinješ pritskati naljepnicu , odnosno istiskivati vodu između naljepnice i površine (sa tekučinom izlazi i zrak).Bilo bi dobro pokvasiti i naljepnicu sa vanjske strane da špahtlica ili strugać lakše klizi i pritom ne ošteti naljepnicu . 12 sati nakon šta vlaga ispari naljepnica (ljepilo) uhvati kako treba.
....sve ovo sam isprobao.....po meni najbolji sistem: poprskati sa tekučinom za pranje stakla naljepnicu (samoljepivi dio) i mjesto gdje želimo zalipiti, prislonimo.....namjestimo....istisnemo vodu i zrak....može i krpom (puno bolje plastičnom-gumenom špatulom). Temperatura barem 10C....... | |
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 20:53 | |
| - dragger je napisao/la:
- maxart je napisao/la:
- u plastičnu punpicu (Arf ili sl. za pranje stakla) uliješ destiliranu vodu zatim staviš 7-12 kapi tekučeg sapuna i dobro promučkaš .Površinu gdje ljepiš što ravnomjernije poprskaš (nesmije biti suhog djelića), isto tako ljeljivu stranu naljepnice porskaš vodom(H2O+t.sapun). Zatim naljepnicu staviš na mjesto ( možeš je pmicati lj.-d.) tada sa gumenom špahtlicom(ili sa gumenim strugaćem za stakla) pažljivo počinješ pritskati naljepnicu , odnosno istiskivati vodu između naljepnice i površine (sa tekučinom izlazi i zrak).Bilo bi dobro pokvasiti i naljepnicu sa vanjske strane da špahtlica ili strugać lakše klizi i pritom ne ošteti naljepnicu . 12 sati nakon šta vlaga ispari naljepnica (ljepilo) uhvati kako treba.
....sve ovo sam isprobao.....po meni najbolji sistem: poprskati sa tekučinom za pranje stakla naljepnicu (samoljepivi dio) i mjesto gdje želimo zalipiti, prislonimo.....namjestimo....istisnemo vodu i zrak....može i krpom (puno bolje plastičnom-gumenom špatulom). Temperatura barem 10C....... problem je kod tekućina koje sadrže dosta alkohola rastvaraju ljepilo pogotovo ako je upitne kvalitete | |
| | | Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice uto 13 pro 2011, 20:55 | |
| - maxart je napisao/la:
........ sve rek'o što je trebalo, interesantno je za dodati da se nove generacije lepkova koje se koriste za nalepnice i folije aktiviraju na vazduhu i tek između 3 i 6 sati vežu kako treba, pojedine folije boljeg kvaliteta je moguće lepiti i na suvo isto tako ih je moguće ponovo odlepiti zbog korekcije jer kako rekoh lepak ima svoj ''pot lajf'' dok ne veže ....... PS: ja ne bih experimentis'o već bi se oslonio na ovu metodu lepljenja ''na mokro'' ......... | |
| | | jura man
Broj postova : 423 Godina imam : 54 Prebivalište : Rakitje Vozim : Suzuki Intruder 1800 vzr Na forumu od : 08.06.2008
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice sub 24 pro 2011, 19:54 | |
| Hvala vam svima,javim kak je prošlo | |
| | | jura man
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice ned 01 sij 2012, 16:00 | |
| Bok ekipa! evo samo da vam javim kak sam i obećal, ljepljenje prošlo bez problema,naljepnica je tam di treba biti i nema mjehurića.Još jednom hvala svima na iscrpnim objašnjenjima | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljepljenje naljepnice | |
| |
| | | | Ljepljenje naljepnice | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|