Početna stranicaPretraľnikTech Tips: naljepnice 610RegistracijaLogin

Tech Tips: naljepnice

Go down 
+4
Kingman
geroman
Safet(y)
emirharley
8 posters
Autor/icaPoruka
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

Tech Tips: naljepnice Empty
PostajNaslov: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesri 03 kol 2011, 09:05

Imamo jednog u raji koji "zna sve sto ga pitas", a nadalje, "sto oci vide, ruke prave". Neki od vas ga se sjecaju po tome sto je kompletnoig Viraga 1100 preradio, profesionalno radeci veliki dio dijelova, poput onih ekipa iz Discovery moto-serija. Jasko se zove. E, dobro: ja imam na vjetrobranu citavu seriju autoput i autobahn vinjeta od sjevera Europe, do juga, ukljucujuci poveliku "Voznja za Vukovar". Sve mi je to bilo interesantno da imam vec duzi vremenski period, ali mi je nekako dojadilo i odlucio sam da skinem. Imajuci u vidu da su vjetrobrani veoma osjetljivi na kemijska tretiranja, bez obzira da li su akrilni ili od lexana, pogledao sam po netu i nasao nekoliko kremica i pomada i sprejeva za skidanje naljepnica, no posto su skupi, odustao sam, ne dam pare. Tako ja odoh kod "onoga sto sve zna" i pitam ga kako da ja to poskidam, a da ne napravim stetu, njemu smijesno: prvo kaze, kada pocnes da skidas, iako one izgledaju kao da su JAKO zalijepljene - nisu, one ce same spasti kada ih ti "napadnes". Doduse, ostace ti ljepljivi trag "oko" naljepnica, no to jednostavno mozes skinuti apliciranjem WD-40. Ja njemu kazem "kakav WD-40", pa on je agresivan, no Jasko kaze da nisam u pravu, WD-40 iako cisti, ustvari nije agresivan, ali jeste masan, sto je dobro u ovom slucaju.

I, da ne duzim, sve je bilo tako : kada sam zagrebao vrh naljepnica, one su same "poiskakale" sa vjetrobrana, a sve sam to nakon toga u kratkom vremenu usjesno ocistio WD -om.

Eto, just sayin'.....mozda nekome pomogne, znam da ce se javiti neki koji ce reci "pa znao sam ja to i bez tebe", no koga god sam ja pitao da bih rijesio svoj problem, nisam bio dobio odgovor i ipak nisam bas tako lako dosao do ove informacije, koju - evo - sada dijelim sa vama. geek
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesri 03 kol 2011, 12:45

... ja vidio da ovdje na Dalekom Istoku uz sve cudo razno-raznih zacina uvijek spricnu i malo WD-a... lol!

... svaka cast iskreno, ne bih nikad pomislio da je WD uspjesan i za takve namjene... dobar
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesri 03 kol 2011, 13:22

Evo, meni je bio efikasno, a obzirom da sam "lutao" za informacijom, drago mi je da mogu ovo "prezentirati", prije ili kasnije nekome ce trebati ova "tehnika" skidanja naljepnica i vinjeta. dancingbanana
[Vrh] Go down
geroman
man
man
geroman

Broj postova : 382
Godina imam : 55
Prebivalište : Rijeka
Vozim : BMW1600GTL ,KTM Duke 125
Na forumu od : 09.02.2009

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepet 05 kol 2011, 05:38

Hvala Emire,posluzilo...imas cuga prvom prilikom... dobar
[Vrh] Go down
http://Geroman.yolasite.com
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

Broj postova : 541
Godina imam : 49
Prebivalište : Sesvete
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepet 05 kol 2011, 08:48

Za skidanje naljepnica mislim da nema bolje stvari od ovoga:

Tech Tips: naljepnice Zjel

Ali ono što je još zanimljivije/korisnije....ovo je ujedno i najbolji spray za čiščenje felgi. Slučajno probao prije 2 godine i od onda ga koristim za to dobar
Našpricate ga samo na papirnati ručnik i jednim potezom prebrišete felgu zasr..u od spreja za lanac. Sve ostaje na pap. ručniku, a felga osim što se sjaji, još i miriši po naranči dobar nemoj me
U maloprodaji košta cca oko 100kn, ali s obzirom koliko traje i kako čisti felge......vrijedi bar duplo više Wink Probajte i nećete se zeznuti!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepet 05 kol 2011, 10:38

Visokotlačni perač i vrela voda. dobar
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepet 05 kol 2011, 14:58

Zaboravili ste da je naglasak na VJETROBRAN, akrilni ili lexan, sve jedno, jako osjetljiv i sve ovo sto ste predlozili moze izazvati ostecenja. Naljepnice na vjetrobranu, a ne na nekom drugom mjestu (viljuske i sl) su tema. Very Happy
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

Broj postova : 541
Godina imam : 49
Prebivalište : Sesvete
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepet 05 kol 2011, 21:08

Ovaj od Wurtha ti ne nagriza ništa, tako da je siguran Wink
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepet 05 kol 2011, 21:40

Kingman je napisao/la:

Ovaj od Wurtha ti ne nagriza ništa, tako da je siguran Wink

Uh, ne znam koliko si "u toku", ne znam s da li imas vjetrobran, ali ja se ne bih kockao.....no, svakom njegovo. Wink
[Vrh] Go down
mbani83
cro chopper forum
cro chopper forum
mbani83

Broj postova : 668
Prebivalište : split
Vozim : čong-čonga
Na forumu od : 28.02.2010

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesub 06 kol 2011, 08:35

Imao sam priliku da zaserem na kromiranom djelu tako što sam čistio arfom te je ostao lagano zagreban i vječito izgubio sjaj ... Razz
Svaka ideja dobro dođe dobar
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesub 06 kol 2011, 09:26

mbani83 je napisao/la:
Imao sam priliku da zaserem na kromiranom djelu tako što sam čistio arfom te je ostao lagano zagreban i vječito izgubio sjaj ... Razz
Svaka ideja dobro dođe dobar

Sjaj na pleksiju , a isto tako i ostatke đona ili kišnjaka na auspuhu , vrlo uspješno vraća Xerapol pasta .

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004318&lang=en

Nađe se i kod nas oko 80 kn .
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesub 06 kol 2011, 11:39

Karlo je napisao/la:
Sjaj na pleksiju , a isto tako i ostatke đona ili kišnjaka na auspuhu , vrlo uspješno vraća Xerapol pasta .

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004318&lang=en

Nađe se i kod nas oko 80 kn .

.....jednom sam je probao na malom dijelu vjetrobrana (lexan) i ostao negativno iznenađen, doslovce matiralo malo površinu, povratak sjaju i prvobitnom stanju bio je nemoguć. Nešto sam uspio vratiti sa pastom za zube.

btw a za skinit naljepnicu sa vjetrobrana i ostalih osjetljivih dijelova, fen za kosu udaljiti 5 cm i držati da se malo zagrijr (1-2 min. max.) a lipilo skinit IVASOLOM.
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesub 06 kol 2011, 12:46

dragger je napisao/la:

.....jednom sam je probao na malom dijelu vjetrobrana (lexan) i ostao negativno iznenađen, doslovce matiralo malo površinu, povratak sjaju i prvobitnom stanju bio je nemoguć. Nešto sam uspio vratiti sa pastom za zube.

btw a za skinit naljepnicu sa vjetrobrana i ostalih osjetljivih dijelova, fen za kosu udaljiti 5 cm i držati da se malo zagrijr (1-2 min. max.) a lipilo skinit IVASOLOM.

Ja sam probao na svom vjetrobranu polirati one sitne crtice koje nastanu brisanjem mušica i skinuo ih je bez da je matirao površinu .
Možda je do materijala od kojega je vjetrobran . Ja ne znam koji je na mom motoru , u katalogu se spominje acryl , da nije to ?
Dosta toga sam polirao sa Xerapolom ( auspuhe , naočale , vizire na kacigama ....) i svaki puta se pokazao odličan .
[Vrh] Go down
mbani83
cro chopper forum
cro chopper forum
mbani83

Broj postova : 668
Prebivalište : split
Vozim : čong-čonga
Na forumu od : 28.02.2010

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimepon 08 kol 2011, 17:01

Karlo je napisao/la:
dragger je napisao/la:

Ja sam probao na svom vjetrobranu polirati one sitne crtice koje nastanu brisanjem mušica i skinuo ih je bez da je matirao površinu .
Možda je do materijala od kojega je vjetrobran . Ja ne znam koji je na mom motoru , u katalogu se spominje acryl , da nije to ?
Dosta toga sam polirao sa Xerapolom ( auspuhe , naočale , vizire na kacigama ....) i svaki puta se pokazao odličan .

Vridilo bi isprobat ... i nije neka extra cijena ...
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimeuto 20 ruj 2011, 23:30

emirharley je napisao/la:
Evo, meni je bio efikasno, a obzirom da sam "lutao" za informacijom, drago mi je da mogu ovo "prezentirati", prije ili kasnije nekome ce trebati ova "tehnika" skidanja naljepnica i vinjeta. dancingbanana

...e da si imao nju da ti pokaze ovo sredstvo sto drzi u ruci, ne bi ti puno lutao... lol!

Tech Tips: naljepnice Girl_d10
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesri 21 ruj 2011, 01:41

Pitam se da li bi rado pokazala jos kakvih sredstava ili tekucina kojima raspolaze, ako bih je pitao, jer kod nas se kaze, tko nije ni pitao, nije ni dobio. roker dancingbanana

[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Prebivalište : Zagreb
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesri 21 ruj 2011, 09:29

@ Emir

probao sam sa WD-om, i ide nevjerojatno lako...
hvala za informaciju Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitimesri 21 ruj 2011, 10:29

My pleasure!
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Tech Tips: naljepnice   Tech Tips: naljepnice Icon_minitime

[Vrh] Go down

Tech Tips: naljepnice
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-