|
|
| Tech Tips: naljepnice | |
|
+4Kingman geroman Safet(y) emirharley 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Tech Tips: naljepnice sri 03 kol 2011, 09:05 | |
| Imamo jednog u raji koji "zna sve sto ga pitas", a nadalje, "sto oci vide, ruke prave". Neki od vas ga se sjecaju po tome sto je kompletnoig Viraga 1100 preradio, profesionalno radeci veliki dio dijelova, poput onih ekipa iz Discovery moto-serija. Jasko se zove. E, dobro: ja imam na vjetrobranu citavu seriju autoput i autobahn vinjeta od sjevera Europe, do juga, ukljucujuci poveliku "Voznja za Vukovar". Sve mi je to bilo interesantno da imam vec duzi vremenski period, ali mi je nekako dojadilo i odlucio sam da skinem. Imajuci u vidu da su vjetrobrani veoma osjetljivi na kemijska tretiranja, bez obzira da li su akrilni ili od lexana, pogledao sam po netu i nasao nekoliko kremica i pomada i sprejeva za skidanje naljepnica, no posto su skupi, odustao sam, ne dam pare. Tako ja odoh kod "onoga sto sve zna" i pitam ga kako da ja to poskidam, a da ne napravim stetu, njemu smijesno: prvo kaze, kada pocnes da skidas, iako one izgledaju kao da su JAKO zalijepljene - nisu, one ce same spasti kada ih ti "napadnes". Doduse, ostace ti ljepljivi trag "oko" naljepnica, no to jednostavno mozes skinuti apliciranjem WD-40. Ja njemu kazem "kakav WD-40", pa on je agresivan, no Jasko kaze da nisam u pravu, WD-40 iako cisti, ustvari nije agresivan, ali jeste masan, sto je dobro u ovom slucaju. I, da ne duzim, sve je bilo tako : kada sam zagrebao vrh naljepnica, one su same "poiskakale" sa vjetrobrana, a sve sam to nakon toga u kratkom vremenu usjesno ocistio WD -om. Eto, just sayin'.....mozda nekome pomogne, znam da ce se javiti neki koji ce reci "pa znao sam ja to i bez tebe", no koga god sam ja pitao da bih rijesio svoj problem, nisam bio dobio odgovor i ipak nisam bas tako lako dosao do ove informacije, koju - evo - sada dijelim sa vama. | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sri 03 kol 2011, 12:45 | |
| ... ja vidio da ovdje na Dalekom Istoku uz sve cudo razno-raznih zacina uvijek spricnu i malo WD-a... ... iskreno, ne bih nikad pomislio da je WD uspjesan i za takve namjene... | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sri 03 kol 2011, 13:22 | |
| Evo, meni je bio efikasno, a obzirom da sam "lutao" za informacijom, drago mi je da mogu ovo "prezentirati", prije ili kasnije nekome ce trebati ova "tehnika" skidanja naljepnica i vinjeta. | |
| | | geroman man
Broj postova : 382 Godina imam : 55 Prebivalište : Rijeka Vozim : BMW1600GTL ,KTM Duke 125 Na forumu od : 09.02.2009
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice pet 05 kol 2011, 05:38 | |
| Hvala Emire,posluzilo...imas prvom prilikom... | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice pet 05 kol 2011, 08:48 | |
| Za skidanje naljepnica mislim da nema bolje stvari od ovoga: Ali ono što je još zanimljivije/korisnije....ovo je ujedno i najbolji spray za čiščenje felgi. Slučajno probao prije 2 godine i od onda ga koristim za to Našpricate ga samo na papirnati ručnik i jednim potezom prebrišete felgu zasr..u od spreja za lanac. Sve ostaje na pap. ručniku, a felga osim što se sjaji, još i miriši po naranči U maloprodaji košta cca oko 100kn, ali s obzirom koliko traje i kako čisti felge......vrijedi bar duplo više Probajte i nećete se zeznuti! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice pet 05 kol 2011, 10:38 | |
| Visokotlačni perač i vrela voda. |
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice pet 05 kol 2011, 14:58 | |
| Zaboravili ste da je naglasak na VJETROBRAN, akrilni ili lexan, sve jedno, jako osjetljiv i sve ovo sto ste predlozili moze izazvati ostecenja. Naljepnice na vjetrobranu, a ne na nekom drugom mjestu (viljuske i sl) su tema. | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice pet 05 kol 2011, 21:08 | |
| Ovaj od Wurtha ti ne nagriza ništa, tako da je siguran | |
| | | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sub 06 kol 2011, 08:35 | |
| Imao sam priliku da zaserem na kromiranom djelu tako što sam čistio arfom te je ostao lagano zagreban i vječito izgubio sjaj ... Svaka ideja dobro dođe | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sub 06 kol 2011, 09:26 | |
| - mbani83 je napisao/la:
- Imao sam priliku da zaserem na kromiranom djelu tako što sam čistio arfom te je ostao lagano zagreban i vječito izgubio sjaj ...
Svaka ideja dobro dođe Sjaj na pleksiju , a isto tako i ostatke đona ili kišnjaka na auspuhu , vrlo uspješno vraća Xerapol pasta . http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004318&lang=en Nađe se i kod nas oko 80 kn . | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sub 06 kol 2011, 11:39 | |
| - Karlo je napisao/la:
- Sjaj na pleksiju , a isto tako i ostatke đona ili kišnjaka na auspuhu , vrlo uspješno vraća Xerapol pasta .
http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10004318&lang=en
Nađe se i kod nas oko 80 kn . .....jednom sam je probao na malom dijelu vjetrobrana (lexan) i ostao negativno iznenađen, doslovce matiralo malo površinu, povratak sjaju i prvobitnom stanju bio je nemoguć. Nešto sam uspio vratiti sa pastom za zube. btw a za skinit naljepnicu sa vjetrobrana i ostalih osjetljivih dijelova, fen za kosu udaljiti 5 cm i držati da se malo zagrijr (1-2 min. max.) a lipilo skinit IVASOLOM. | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sub 06 kol 2011, 12:46 | |
| - dragger je napisao/la:
.....jednom sam je probao na malom dijelu vjetrobrana (lexan) i ostao negativno iznenađen, doslovce matiralo malo površinu, povratak sjaju i prvobitnom stanju bio je nemoguć. Nešto sam uspio vratiti sa pastom za zube.
btw a za skinit naljepnicu sa vjetrobrana i ostalih osjetljivih dijelova, fen za kosu udaljiti 5 cm i držati da se malo zagrijr (1-2 min. max.) a lipilo skinit IVASOLOM. Ja sam probao na svom vjetrobranu polirati one sitne crtice koje nastanu brisanjem mušica i skinuo ih je bez da je matirao površinu . Možda je do materijala od kojega je vjetrobran . Ja ne znam koji je na mom motoru , u katalogu se spominje acryl , da nije to ? Dosta toga sam polirao sa Xerapolom ( auspuhe , naočale , vizire na kacigama ....) i svaki puta se pokazao odličan . | |
| | | mbani83 cro chopper forum
Broj postova : 668 Godina imam : 55 Prebivalište : split Vozim : čong-čonga Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice pon 08 kol 2011, 17:01 | |
| - Karlo je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
.....jednom sam je probao na malom dijelu vjetrobrana (lexan) i ostao negativno iznenađen, doslovce matiralo malo površinu, povratak sjaju i prvobitnom stanju bio je nemoguć. Nešto sam uspio vratiti sa pastom za zube.
btw a za skinit naljepnicu sa vjetrobrana i ostalih osjetljivih dijelova, fen za kosu udaljiti 5 cm i držati da se malo zagrijr (1-2 min. max.) a lipilo skinit IVASOLOM. Ja sam probao na svom vjetrobranu polirati one sitne crtice koje nastanu brisanjem mušica i skinuo ih je bez da je matirao površinu . Možda je do materijala od kojega je vjetrobran . Ja ne znam koji je na mom motoru , u katalogu se spominje acryl , da nije to ? Dosta toga sam polirao sa Xerapolom ( auspuhe , naočale , vizire na kacigama ....) i svaki puta se pokazao odličan . Vridilo bi isprobat ... i nije neka extra cijena ... | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice uto 20 ruj 2011, 23:30 | |
| | |
| | | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sri 21 ruj 2011, 09:29 | |
| @ Emir probao sam sa WD-om, i ide nevjerojatno lako... hvala za informaciju | |
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice sri 21 ruj 2011, 10:29 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Tech Tips: naljepnice | |
| |
| | | | Tech Tips: naljepnice | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|