Početna stranicaPretraľnikantifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 610RegistracijaLogin

Antifriz za vodeno hlađene motore

Go down 
+5
Karlo
Safet(y)
saky00
klesoo
asy
9 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 00:10

Ja znam za jedino poznato masovno nagrizanje glava motora na Škodama Felicijama sredinom 90-ih.
Švabe su razvijale neko smeće od "špijaltera" koje se pokazalo lošim kada je došao Antifriz u jačoj koncentraciji od 70% .
Nešto slično kao sdi mašine...

da se vratimo..

Za mene naj bitnije da čitač se zafrlji u -35 i bokić.Svake 3-4 godine sve van, i nova tekućina u mašinu.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 00:14

klesoo je napisao/la:

bas me zanima zsato se INA ne hvali da je preporucljivo trpati njihov antifriz u japanske i dr. aute,

Ja oduvijek točim Ina antifriz i sve 5.

E sad vanzemaljci Japanci vjerivatno imaju blokove koje ni teške vod iz Fukušime nemogu sjxxxti!!! dobar
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 08:43

I japanski i europski antifrizi koriste isto osnovno sredstvo - mono-etilen glikol. Razlika je u inhibitorima korozije, europski proizvođači koriste uglavnom silikate, pa je pH vrijednost takvih antifriza blago lužnata (pH = 8 - 9).

Japanci koriste neke druge (kompliciranije) inhibitore, njihovi antifrizi su daleko više lužnati (pH vrijednost cca. 14), po tome ispada da njihovi antifrizi imaju daleko bolju zaštitu od korozije. E sad, po tome ispada da bi japanski antifrizi trebali biti bolji, samo je pitanje jel se oni uopće kod nas mogu kupiti, i koja im je cijena...
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 11:28

palomas je napisao/la:
I japanski i europski antifrizi koriste isto osnovno sredstvo - mono-etilen glikol. Razlika je u inhibitorima korozije, europski proizvođači koriste uglavnom silikate, pa je pH vrijednost takvih antifriza blago lužnata (pH = 8 - 9).

Japanci koriste neke druge (kompliciranije) inhibitore, njihovi antifrizi su daleko više lužnati (pH vrijednost cca. 14), po tome ispada da njihovi antifrizi imaju daleko bolju zaštitu od korozije. E sad, po tome ispada da bi japanski antifrizi trebali biti bolji, samo je pitanje jel se oni uopće kod nas mogu kupiti, i koja im je cijena...

sve pet!
ja sam se samo uhvatio za ono da us boje bez veze, onako kako se kome svidja, da se smiju mijesati (a postoje i neki za koje se to ne preporuca) i da ih ne treba mijenjati. Treba ih promijeniti, upravo zbog aditiva... I tko kaze da moderne slitine ne korodiraju???? Ne hrđaju kao zeljezo, ali jos kako mogu oksidirati...

Pod pretpostavkom da se svi drze nekih osnovnih normi (proizvodjaci motocikala i proizvodjaci antifriza), sasvim su dostatni bilo koji antifrizi namijenjeni za motocikle. Znam da je to sve slican qrac, ali ne zamaram se previse... Promijenim SVE i miran sam! (hebo 2l antifriza!)

my2c
Smile
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 11:53

Što se boja tiče - pa valjda plavi antifriz od INE, i plavi antifriz od Lukolia nisu iste tekućine, ako ćemo se već ravnati po bojama? A što se zamjene antifrita tiče, još davnih dana su mi u OVLAŠTENOM auto-servisu preporučali da bez (velike) potrebe ne mijenjam antifriz, nego nek samo dotačem ono što se potroši.

I kad su mi mijenjali zupčasti remen i vodenu pumpu, opet su samo dotočili onoliko antifriza koliko je iscurilo kod zamjene. Vjerujem da oni imaju najviše iskustva s korozijom bloka motora, i nije im teško ispustiti sav antifriz iz sistema. Ali oni sustavno to izbjegavaju, uz obrazloženje da svježi antifriz najviše nagriza brtve i crijeva... Question
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 12:15

klesoo je napisao/la:
ja sam se samo uhvatio za ono da us boje bez veze, onako kako se kome svidja, da se smiju mijesati (a postoje i neki za koje se to ne preporuca) i da ih ne treba mijenjati.

..nije dobro mijesati ni vina... evo ja sinoc pio dvije vrste od dva razlicita proizvodjaca i danas boli glava... Bohmann

@Maxart... 'ajd ne budi ti tesko i pogledaj sta je u onom mom klepetalu... pa ako kaze da je voda, nasipaj mu nesto... boju sam izaberi... dobar3
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 12:29

Safet(y) je napisao/la:
klesoo je napisao/la:
ja sam se samo uhvatio za ono da us boje bez veze, onako kako se kome svidja, da se smiju mijesati (a postoje i neki za koje se to ne preporuca) i da ih ne treba mijenjati.

..nije dobro mijesati ni vina... evo ja sinoc pio dvije vrste od dva razlicita proizvodjaca i danas boli glava... Bohmann

@Maxart... 'ajd ne budi ti tesko i pogledaj sta je u onom mom klepetalu... pa ako kaze da je voda, nasipaj mu nesto... boju sam izaberi... dobar3
Tekučina napustila motor još malo pa će i mašina dolje Twisted Evil
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 12:51

Safet(y) je napisao/la:
klesoo je napisao/la:

Jel zbog tuge ?? Wink
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimečet 03 stu 2011, 17:12

ZIGGY je napisao/la:
Safet(y) je napisao/la:
klesoo je napisao/la:

Jel zbog tuge ?? Wink
Neeeeee zbog ljepote Very Happy
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitimesri 09 stu 2011, 16:33

Nisam zna da postoje i aditivi za rashladni sustav...

http://ltbautosports.com/momocoad.html
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Antifriz za vodeno hlađene motore   antifriz - Antifriz za vodeno hlađene motore - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Antifriz za vodeno hlađene motore
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» zracno vs. vodeno hladjenje kod choppera
» antifriz
» Antifriz za motocikle
» gume za male motore