Početna stranicaPretraľnikvrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? 610RegistracijaLogin

vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
Gljivi
man
man
Gljivi

Broj postova : 26
Godina imam : 48
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Aquila 250
Na forumu od : 20.04.2009

vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Empty
PostajNaslov: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 09:24

Pozdrav,
prije tjedan-dva moj GV 250 počeo je imati problem s paljenjem. Motor bi bio u leru, pokazivao bi ler (zelena lampica) i stvarno bi bio u leru, ali dok jedno pet-šest puta ne pogodim "njemu dobar" ler nema šanse da zavergla. Jučer sam posve slučajno došao do čudnog rješenja, no to rješenje mi nema puno smisla, odnosno nije mi jasno na što ukazuje?
Naime, skužio sam da kad upalim svijetla i stisnem gumb za paljenje, doduše tad ne zavergla, ali kad odmah potom ugasim svijetlo i opet stisnem gumb za paljenje , motor konačno skuži da je u leru i zavergla te pali normalno??? isprobao sam taj princip više desetaka puta i uvijek radi? nije problem uvijek tako paliti, ali očito nešto ne štima pa se bojim da će stvari poć nagore.
jedino oko elektronike što sam mijenjao je regler, kupio sam kineski zamjenski, ali još prije četiri mjeseca i nije odmah pokazivao ove simptome.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 09:56

Gljivi je napisao/la:
Pozdrav,
prije tjedan-dva moj GV 250 počeo je imati problem s paljenjem. Motor bi bio u leru, pokazivao bi ler (zelena lampica) i stvarno bi bio u leru, ali dok jedno pet-šest puta ne pogodim "njemu dobar" ler nema šanse da zavergla. Jučer sam posve slučajno došao do čudnog rješenja, no to rješenje mi nema puno smisla, odnosno nije mi jasno na što ukazuje?
Naime, skužio sam da kad upalim svijetla i stisnem gumb za paljenje, doduše tad ne zavergla, ali kad odmah potom ugasim svijetlo i opet stisnem gumb za paljenje , motor konačno skuži da je u leru i zavergla te pali normalno??? isprobao sam taj princip više desetaka puta i uvijek radi? nije problem uvijek tako paliti, ali očito nešto ne štima pa se bojim da će stvari poć nagore.
jedino oko elektronike što sam mijenjao je regler, kupio sam kineski zamjenski, ali još prije četiri mjeseca i nije odmah pokazivao ove simptome.

Palomas je osoba koju trebaš pitati...

ovako, sa strane bih rekao da te zeza ' detektor lera '...
a zašto onda pali kad upališ svjetla...
nemam pojma...
tada očito povuče struju i na neki način prestane detektirati navodni ' ne ler '
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 10:05

Pretpostavljam da problem nije u ler ( i senzoru lera), nego negdje drugdje u instalaciji, vjerojatno u glavnom releju instalacije... Kad se bravica okrene na ON, taj relej trebao bi se uključiti (i odmah bi trebala proraditi pumpa za gorivo).

Jel ti se čuje pumpa za gorivo, nakon što motor odstoji neko vrijeme, pa uključiš bravicu? Pogledat ću malo shemu instalacije, pa ti javim!
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 10:24

Gledajući shemu, rekao bih da CDI-unit (kutija s elektronikom) iz nekog razloga "ne zna" da je motor stvarno u leru. Za početak bi bilo dobro s konatkt sprejom tretirati sve kontakte, na višepolnoj utičnici CDI kutije.

vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? P7192599
[Vrh] Go down
Gljivi
man
man
Gljivi

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 11:49

[quote="palomas"]Gledajući shemu, rekao bih da CDI-unit (kutija s elektronikom) iz nekog razloga "ne zna" da je motor stvarno u leru. Za početak bi bilo dobro s konatkt sprejom tretirati sve kontakte, na višepolnoj utičnici CDI kutije.

hvala na odgovorima:)
evo probao sam odmah malo očistiti kontakte na CDI-ju s wd 40, samo njega imam pri ruci. i sad, hm, od pet puta četiri puta je upalio bez kerefeka, jednom sam opet morao ponovit shemu s paljenjem svijetla i gašenjem pa tek onda "skužio ler" i upalio. premali uzorak, al kao jest nešto bolje, jer prije bi bila obrnuta statistika.
al imam još jednu caku na motoru, možda ima veze s ovim. naime, sirena mi recimo radi samo kad je svijetlo ugašeno il kad je upaljena pozicija, kad je normalno svijetlo ne reagira. ako još jedno ekstra čišćenje spojeva ne pomogne potpuno, što je najveća vjerojatnost da je pošemereno? defektan CDI? regler (zamjenski kineski) ne bi trebao imat veze s tim, ne?
ps. pumpa goriva, hm, puno pitaš, il je tiha il ja ne čujem dobro, nikad nisam obratio pažnju jel se uključi il ne kad stavim ključ na on.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 12:37

WD-40 (dugoročno gledano) nije baš najbolji za čišćenje kontakta, jer je mastan i lovi se prašina na njega.. Pošto si sad spomenuo i sirenu, koja radi samo s pozicijskim svjetlom, jako sam siguran da je netko prije tebe kopao po instalaciji, nešto prespajao, dodavao valjda neku dodatnu opremu, pa je to kasnije opet skinuo, i t.d...

CDI nema blage veze sa sirenom, on se baš niti ne kvari tako lako, osim ako neki "pametnjaković" i to ne uspije spržiti. Sirena treba raditi čim se uključi kontakt, neovisno o svjetlima, uvijek i stalno.
[Vrh] Go down
Cube
man
man
Cube

Broj postova : 319
Godina imam : 39
Vozim : yamaha XJ6n
Na forumu od : 19.08.2011

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 13:04

[quote="Gljivi"]
palomas je napisao/la:
Gledajući shemu, rekao bih da CDI-unit (kutija s elektronikom) iz nekog razloga "ne zna" da je motor stvarno u leru. Za početak bi bilo dobro s konatkt sprejom tretirati sve kontakte, na višepolnoj utičnici CDI kutije.

hvala na odgovorima:)
evo probao sam odmah malo očistiti kontakte na CDI-ju s wd 40, samo njega imam pri ruci. i sad, hm, od pet puta četiri puta je upalio bez kerefeka, jednom sam opet morao ponovit shemu s paljenjem svijetla i gašenjem pa tek onda "skužio ler" i upalio. premali uzorak, al kao jest nešto bolje, jer prije bi bila obrnuta statistika.
al imam još jednu caku na motoru, možda ima veze s ovim. naime, sirena mi recimo radi samo kad je svijetlo ugašeno il kad je upaljena pozicija, kad je normalno svijetlo ne reagira. ako još jedno ekstra čišćenje spojeva ne pomogne potpuno, što je najveća vjerojatnost da je pošemereno? defektan CDI? regler (zamjenski kineski) ne bi trebao imat veze s tim, ne?
ps. pumpa goriva, hm, puno pitaš, il je tiha il ja ne čujem dobro, nikad nisam obratio pažnju jel se uključi il ne kad stavim ključ na on.

'sus bog kak bi ga spljuskal da meni tak nekaj napravi.... Evil or Very Mad

Ovo kaj ti je palomas napisal stoji. Paljenje regulira cdi. Sirena nema veze s tim. Ovo sv kaj si napisal je ko da ti je neko "krao" struju s nekog od ta dva potrošača (svetlo i truba). Probaj koliko možeš ispratiti žice od fara i trube do izvora. Ne smiju biti u prekidu, omotane izolirkom, spojene luster klemama i slično.

Kaj se paljenja tiče kak ti se ponaša kad pališ u prvoj pod kuplungom? I meni nekad svetli ler lampa, a on je u prvoj, ali čim mrvicu otpustim kuplung to se unormali (ovo mi se događa sam kad je mrzlo vani). Nego jel ti se čuje pumpa ili ne kad daš kontakt/okineš crveni switch. Trebala bi zujati fest glasno.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 13:07

I još jedno pitanje - kako ti radi kontakt bravica, okreće li se ključ normalno, i jasno se čuje KLIK u položaju ON? Moguće je da ti loš kontakt (ili mehanizam brave) radi probleme, pa zbog toga "štrajka" ponešto od uređaja iza brave!

Kad se uključi još nešto od potrošaća, onda jača struja "probije" loši kontakt, pa dalje sve radi normalno. Ali ovi "duhovi" sa sirenom nebi smjeli imati veze sa uključenim svjetlom? Evil or Very Mad

Zadnja promjena: palomas; pon 12 ruj 2011, 13:10; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 13:08

spomenuo si da si promjenio regler...

oko reglera postoje čudne teorije...
neki kažu da regler ili radi ili ne radi...
drugi kažu da s vremenom neki kontakti počnu zezati ( ili nešto drugo ), i da počne krivo namještavati napon punjenja akumulatora...

ja sam nedavno kupio novi akumulator, i sve je radilo oko dva tjedna...
nakon toga sam počeo primjećivati da mi je kod paljenja akumulator postao lagano lijen...
i uskoro sam uvidio da kada upalim motor i vozim sa upaljenim dugim svjetlom neko vrijeme truba ne radi...
od tada se često vozim sa pozicionim, i sve radi...
akumulator se puni, truba trubi...

tako da sumnjam na tvoj regler...
odi provjeri nivo punjenja...
trebao bi biti oko 13.5 - 14 V
meni je oko 12.5 na leru, i to mi je uzrok problema...

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 13:16

U vezi reglera - Aquila ima regler na takom mjestu, gdje je odlično zaštićen od vlage, blata i prašine. Ali dosta spotskih (i ostalih) motora ima regler blizu blatobrana, ispred zadnjeg kotača. Tamo je utičnica (spojevi reglera i alternatora) dosta ugrožena od vlage i korozije kontakata.

Ako samo jedna od faza reglera izgubi kontakt s alternatorom, jako brzo iza toga odlazi izolacija tog namotaja u alternatoru.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 13:40

palomas je napisao/la:
U vezi reglera - Aquila ima regler na takom mjestu, gdje je odlično zaštićen od vlage, blata i prašine. Ali dosta spotskih (i ostalih) motora ima regler blizu blatobrana, ispred zadnjeg kotača. Tamo je utičnica (spojevi reglera i alternatora) dosta ugrožena od vlage i korozije kontakata.

Ako samo jedna od faza reglera izgubi kontakt s alternatorom, jako brzo iza toga odlazi izolacija tog namotaja u alternatoru.

drugi problem za koji sam čuo ( dakle, nisam 100 posto siguran ) je pozicija reglera s obzirom na njegovo grijanje...
Zingov je ispod sjedala, i tamo provjetravanje nije neko...
navodno zna krepati i od pregrijavanja, i preporučaju da bude negdje blizu protoka zraka...

[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:02

Digitalni mjerni instrumenti danas se mogu (za smiješne novce) kupiti praktički u svakome dučanu... Ne trebaju biti etalonski precizni, niti mjeriti volte na nekoliko decimala... Dovoljno je izmjeriti napon na klemama akumulatora na pr. ujutro prije vožnje.

Čim je napon bliži 12 V (nakon mirovanja), znači da je akumulator skoro prazan, ili mu je preostali kapacitet premali. Novi akumulatori imaju na klemama 13 V, i to drže danima i tjednima nakon zadnje vožnje ili punjenja. Oni kojima se je "urušila" jedna ili više čelja praktički su u šlusu, i opasni su za regler i alternator.

To su neke osnove, koje trebaju biti u redu, iza toga može se krenuti dalje u provjeru instalacije.

[Vrh] Go down
Gljivi
man
man
Gljivi

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:25

Uh, puno ideja, hvala na tome dečki:)
Problem je da je dosta toga onako pomalo istrošeno i vrijednost na granici na mom motoru i svašta bi moglo bit.
Nego ovako, malo sam ispitao par stvari koje sam mogao nabrzinu.
Napon akumulatora mi je oko 12,5 V, a kad ga regler puni (na 5000 okretaja) je 13,1 do 13,2 V.
Motor mi se ne može uopće upalit u prvoj brzini i s kvačilom, nikad nije ni mogao. To mi je bilo malo čudno kad sam ga kupio jer piše, ako se dobro sjećam, u manualu da može, no kako nije neka greda nisam obraćao pažnju na to.
Ključ se ne čuje baš klik glasni, zaključavanje volana je teško izvediva operacija, brava nije baš sjajna, možda je i to?
Pumpa se čuje dobro i kad se čuje onda motor poslije i pali, sad sam skužio na koji zvuk misliš. Ali unazad gledajuć mislim da se nikad ne bi čula onda kad poslije ne bi ni upalio!
Još sam se malo provozao prije pola sata i palio-gasio dosta puta, definitivno je neka promjena nakon čišćenja kontakata po palomasovom prijedlogu, ali i dalje svaki treći put neće pa neće zaverglat. Onda upalim i ugasim svijetlo i bez greške vergla i pali?

Zadnja promjena: Gljivi; pon 12 ruj 2011, 14:35; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:33

Sa stisnutim kuplungom, motor se mora upaliti u bilo kojoj brzini... Sad sve više sumnjam u kontakt bravu, tj. u kontakt u toj bravi, koji bi mogao biti problematičan. Ali izgleda da osim toga ima još "duhova" u toj instalaciji.
[Vrh] Go down
Cube
man
man
Cube

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:33

Gljivi je napisao/la:
Uh, puno ideja, hvala na tome dečki:)

Motor mi se ne može uopće upalit u prvoj brzini i s kvačilom, nikad nije ni mogao. To mi je bilo malo čudno kad sam ga kupio jer piše, ako se dobro sjećam, u manualu da može, no kako nije neka greda nisam obraćao pažnju na to.
Pumpa se čuje dobro i kad se čuje onda motor poslije i pali, sad sam skužio na koji zvuk misliš. Ali unazad gledajuć mislim da se nikad ne bi čula onda kad poslije ne bi ni upalio!

To nije ok.... Nekaj ne valja. Senzor lera, nagađam.....??

Gljivi je napisao/la:

Još sam se malo provozao prije pola sata i palio-gasio dosta puta, definitivno je neka promjena nakon čišćenja kontakata po palomasovom prijedlogu, ali i dalje svaki treći put neće pa neće zaverglat. Onda upalim i ugasim svijetlo i bez greške vergla i pali?

Pokledaj si instalaciju unutar plastike di su prekidači, imaš negdje na forumu kak se otvara (mislim da je topic o ugradnji muzike na motor)...... U toj istoj ručici su i sklopka pumpe i prekidač za svetla. Da ti nije kaj nutra u šlusu.
[Vrh] Go down
Gljivi
man
man
Gljivi

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:37

palomas je napisao/la:
Sa stisnutim kuplungom, motor se mora upaliti u bilo kojoj brzini... Sad sve više sumnjam u kontakt bravu, tj. u kontakt u toj bravi, koji bi mogao biti problematičan. Ali izgleda da osim toga ima još "duhova" u toj instalaciji.

evo baš editirao da dodam za bravu. možda bi moglo bit i to onda, jer nikad se nije mogao upalit u brzini, pa da postaje sve gore kako vrijeme ide.
[Vrh] Go down
Gljivi
man
man
Gljivi

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:40

Pokledaj si instalaciju unutar plastike di su prekidači, imaš negdje na forumu kak se otvara (mislim da je topic o ugradnji muzike na motor)...... U toj istoj ručici su i sklopka pumpe i prekidač za svetla. Da ti nije kaj nutra u šlusu.[/quote]

To mi je dosta čistio majstor, motor stoji skoro stalno vani pa se svakih par mjeseci gubi malo kontakt.
Znači glavni sumnjivci - brava i spojevi na žicama te ta sklopka.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:42

Ma može biti svašta, od loših konakta, a ako je netko još k tome raskapao po instalaciji, i samo jednu žicu spojio krivo, onda nastaje pravi cirkus...
[Vrh] Go down
Cube
man
man
Cube

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 14:45

Gljivi je napisao/la:

To mi je dosta čistio majstor, motor stoji skoro stalno vani pa se svakih par mjeseci gubi malo kontakt.

Još jedan razlog više da provjeriš. Nije mi se jednom dogodilo da popravljam iza majstora.
[Vrh] Go down
Gljivi
man
man
Gljivi

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 16:34

Pokledaj si instalaciju unutar plastike di su prekidači, imaš negdje na forumu kak se otvara (mislim da je topic o ugradnji muzike na motor)...... U toj istoj ručici su i sklopka pumpe i prekidač za svetla. Da ti nije kaj nutra u šlusu.[/quote]

Nisam siguran da je to dugoročno rješenje, al zasad se čini da jest nekakvo rješenje, barem za problem (ne)paljenja bez da se prije upale svijetla. Otvorio sam tu plastiku (lako je) i unutra žica od paljenja lagano rascvjetana, a taj jedan rascvjetani krajičak je gotovo dodirivao otvoreni dio kabela od svijetla, nak na milimetar, vjerojatno je o ponekom sitnom pokretu ovisilo dal će se dodirnut il ne. pomaknuo malo sa šrafcigerom i sad pali svaki put bez mađijanja sa svijetlima, isprobao u kraćoj vožnjici. Koliko sam ga palio-gasio sad ću vjerojatno morat dopunit akumulator:)))
Na to da pali samo u leru, a ne u brzini s kuplungom i već instinktivno gašenje svijetla na djelić sekunde kad trebam potrubit sam naviknut pa ću to ostavit za jedno ozbiljnije majstoriranje kod električara..
thnx na pomoći!Smile
[Vrh] Go down
Cube
man
man
Cube

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 16:40

Gljivi je napisao/la:
Pokledaj si instalaciju unutar plastike di su prekidači, imaš negdje na forumu kak se otvara (mislim da je topic o ugradnji muzike na motor)...... U toj istoj ručici su i sklopka pumpe i prekidač za svetla. Da ti nije kaj nutra u šlusu.

Nisam siguran da je to dugoročno rješenje, al zasad se čini da jest nekakvo rješenje, barem za problem (ne)paljenja bez da se prije upale svijetla. Otvorio sam tu plastiku (lako je) i unutra žica od paljenja lagano rascvjetana, a taj jedan rascvjetani krajičak je gotovo dodirivao otvoreni dio kabela od svijetla, nak na milimetar, vjerojatno je o ponekom sitnom pokretu ovisilo dal će se dodirnut il ne. pomaknuo malo sa šrafcigerom i sad pali svaki put bez mađijanja sa svijetlima, isprobao u kraćoj vožnjici. Koliko sam ga palio-gasio sad ću vjerojatno morat dopunit akumulator:)))
Na to da pali samo u leru, a ne u brzini s kuplungom i već instinktivno gašenje svijetla na djelić sekunde kad trebam potrubit sam naviknut pa ću to ostavit za jedno ozbiljnije majstoriranje kod električara..
thnx na pomoći!Smile

Bas mi je drago da smo nasli uzrok barem dijela problema. Samo trebao si to i izolirat da ti ne oksidira i naravno da zastitis od daljnjeg šlusanja.
[Vrh] Go down
Gljivi
man
man
Gljivi

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 16:47

Cube je napisao/la:
Gljivi je napisao/la:

thnx na pomoći!Smile

Bas mi je drago da smo nasli uzrok barem dijela problema. Samo trebao si to i izolirat da ti ne oksidira i naravno da zastitis od daljnjeg šlusanja.

zatvorio sam i zalijepio par namotaja izolir trake preko spoja one plastične kutijice. ne usudim se po žicama onim sitnim previše prćkat jer sam nespretan i sigurno bi neku pokidao il nešto slično a trenutno sam u jednom mjestašcu na zakašnjelom odmoru i od alata imam sa sobom stari mjerač napona, šrafciger i čekić Very Happy
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 17:09

Kod 12 V struje dovoljna je sitnica, ili jedan loši kontakt, veselje može početi... Za sve ostalo tu je bivši vlasnik, i njegova "dogradnja" instalacije. Naravno, prije prodaje sve se to skida, mjesto radnje se malo zamaskira, kasnije ima posla i za detektive. Very Happy
[Vrh] Go down
buba
cro chopper forum
cro chopper forum
buba

Broj postova : 2353
Godina imam : 47
Prebivalište : Ozalj
Vozim : Shadow VT 750
Na forumu od : 18.05.2008

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitimepon 12 ruj 2011, 21:35

skoro bi se kladio da negdje gubish -, masu, negativni pol sa akumulatora, zato ti pali preko
nekog troshila, u tvom sluchaju , svjetla, sirena...
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/groups/mogilamk/
Sponsored content

PostajNaslov: Re: vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?   vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250? Icon_minitime

[Vrh] Go down

vrlo čudan problem s paljenjem aquile 250?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Problem s paljenjem
» Kawasaki VN900 (problem s paljenjem)
» gilera coguar 125 problem s paljenjem