Evo, vratili se zivi, zdravi i debeli, pa da napisem par rijeci.
Kao sto znate, ekipa bikera okupljena oko DU-moto Foruma, vec trecu godinu za redom organizira Voznje za Vukovar sa razlicitim ciljevima,
ali prije svega u smislu stalnog aktueliziranja teme Vukovara kroz ove akcije, koja je ove godine rezultirala pomoci Skoli za djecu sa posebnim potrebama i vrijednom donacijom koja se je sastojala od toj skoli neophodne peći za pećenje gline, dakle, za potrebe definiranja i usavrsavanja razvoja pomenute djece, uz uobicajene pratece pokone tipa cokolada, bojica i sl. Evo fotiografije donirane peći:
Sam dolazak i pojavljivanje "velikih" bikera pred djecom je bio za njih veliki spektakl, a naravno, uslijedilo je penjanje po motorima, turiranje, slikanje i sve sto uz to ide, a izmamljeni smjesak na licima djece je bio ogromna zahvalnost nama koji smo imali tu srecu i zadovoljstvo da ucestvujemo u tome.
Sto se tice Voznje, vjerujte mi na rijec, to je dogadjaj u kojem bi svatko zelio i trebao da ucestvuje, posebno sa OVOM ekipom. Iako sam ja osobno veoma blizak prijatelj vec vise od 10 godina sa gotovo svim ucesnicima Voznje, ipak me je ponovno i po tko zna koji put odusevila njihova srdacnost, ispricajte me na izrazu, nenadrkanost, dobrodusnost i sve ostalo sto uz to ide. Prava je anti-stres terapija druziti se sa tim/ovim ljudima.
Pripreme za Voznju su protekle u stalnom strahu od kise i olujnog nevremena, ali kao sto sam vec ranije rekao, "kocka je billa bacena", odluka je pala i - krenulo se je.
Po dogovorenom timingu, ekipa se je pojavila u Sarajevu, odakle smo nastavili dalje ka sjeveru. Od kise ni traga ni glasa, a voznja se je odvijala na veliko zadovoljstvo i gust, posebno imajuci u vidu da su clanovi ekipe bili veoma iskusni bikeri, tako da smo šibali bez trzavica ili zastoja. Vecina automobila u BiH su iskazali postovanje prema koloni motocikala, tako da su se uglavnom svi automobili sklanjali u stranu da mi protutnjimo.
Prva vaznija pauza je bila u Slavonskom Brodu, gdje su nam velicanstveni i prijateljski docek sa gozbom i partijem priredili clanovi MK Caplje, potpomognuti i drugim bikerima iz Sl.Broda, no akcenat je na MK Caplje. Posebno me se je dojmilo prijateljstvo i postovanje koje su iskazali prema nasoj ekipi, ali moram reci i prema meni osobno, tako da mi je bilo pomalo i neugodno. Ne bih zelio da izdvajam nikoga posebno, da ne bih nekoga greskom ispustio, ali SVI, ali bas SVI clanovi MK Caplje, a koji su clanovi i ovoga Foruma, ali i oni koji nisu clanovi CCF su iskazali - ponavljam, veliko prijateljstvo i hvala im puno na tome. Bez lazne skromnosti, bili smo i bio sam polaskan njihovim odnosom prema nama.
U Vukovaru su nas docekali clanovi MK Vukovar, koji su priredili muzicki program za ucesnike Voznje i koji su bili nasi domacini cijelo vrijeme. Moram ponovno napomenuti, a to cu uraditi jos par puta, i ovdje me je odusevilo iskazano prijateljstvo i postovanje koje je iskazano prema ucesnicima Voznje za Vukovar. Drugi dan boravka u Vukovaru smo se zblizili i sa ekipom MK Golubica Vukovar, koji su takodjer priredili kod Želje u konobi docek i party za ucesnike Voznje, i ponavljam po tko zna koji put da smo bili fascinirani predivnim i prijateljskim odnosnom prema nama, kao i prijemom, to je takva vrsta srdacnosti za koju bih svakome pozelio da je dozivi.
Na povratku su nam "rampu" napravili clanovi kluba MK United Zepce i moram ponoviti po cetvrti put u ovome tekstu da smo bili odusevljeni iskazanim prijateljstvom i postovanjem prema nama ucesnicima Voznje za Vukovar i vjerujte, sva ova iskustva, poznanstva, voznja, dogadjaji, dozivljaji - to je ONO sto nam svakome treba, bez obzira da li smo bikeri ili pjesaci, TO je nacin kako se odnosi prema drugima, bez, ispricajte me ponovno na izrazu - nadrkavanja, vec upravo suprotno, sa zadovoljstvom, prijateljstvom i svim ostalim sta uz to ide.
Zivot je kratak i ova manifestacije me je naucila, a na kraju balade i pokazala, da oko nas postoji velika armija dobrih ljudi, samo covjek treba da ima srecu da ih upozna. Ja sam imao tu srecu i hvala Onome gore, ali i organizatoru Voznje za Vukovar sto mi je to omoguceno.
Aj, zivjeli.