Evo ekipa prije desetak dana okrenuo se brojčanik na 20 000 pa da vam velim kako je bilo .
Prije malo manje od tri godine pada odluka opet u sedlo,slijedi kopanje po netu ,po oglasnicima,
vječita dilema novi kinez ili polovni japanac?
Kako više nemam garažu,a i da imam nemam pojma o mehanici,makar imam u kvartu par doktora motoristike
a i nisam tip koji će dok se drugi voze ,sjedit kod nekog i gledat kako mi nešto prčaka po motoru ,a drugi se voze,
jednog zimskog dana oko Valentinova dana uzimam lovu i stručnu osobu (moju kćer 9 godina) i idemo kupit motor
nakon vijećanjai uzimanja u obzir svih tehničkih parametara odlučujemo da je najbolji crveni
naravno slijedi papirologija,rega i sl ,kupljen je na firmu i onda je bio 24 000 al je bilo zima pa Dragan nešto skida i uglavnom košta 19 900 + rega i ostalo sve skupa 22 000 .
Nakon toga kreće muka razrade prvih 1000 km ,kako vjerujem onima koji su napisali manual to je trajalo mjesec dana ...
tu bi kontinjued...
Prva ozbiljnija vožnja ,motorić sluša ,probam špicu na autoputu nakon skoro minute brojčanik je na 120 dancingbanana živim u Frapi dva mjeseca ,privikavamo se po magistrali jedan na drugog i sve super osim jedne stvari koja se pokazala greškom ,a to je pokrivanje motora ceradom,naime kako smo spavali u marini Frapa ,kad se nisam vozio pokrivao sam ga ceradom ,abio parkiran kraj mora ,tako da su neki donji željezni djelovi(nosač auspuha i šaraf koji nisu kromirani i dobili hrđu) no ne vide se pa mi i ne smeta.
I eto otada pa do sad bez prešao sam 20000 bez problema,nikad me nije ostavio na cesti,nikad pao unatoč plastičnim gumama,vozio se i po kiši,i po buri i po snijegu,nikad se nije bunio a bilo je i maltretiranja(par puta ST-ZG) po autoputu full gas ,dobar komad Velebita po makadamu,Nekoliko puta na Sljeme po snijegu...
I evo nakon tri godine još je sve na mjestu,rđe nema osim onog što sam na veo ,a i to ću jedne godine riješit
Very Happy
Elem,prve vožnje po kvartu za popizdit nikako natuć 1000 s brzinom 30-40 i onda jedan dan zove gazda ide se na snimanje u Split juhuuu,pakiraju se stvari ina put btw.motor je prije bio u Splitu i Umagu nego u ZG
naravno kako svaki čoperaš koji drži do sebe nešto natrkelji na motor da bude drugačiji tako sam i ja svog doradio
https://cro-chopper.forumcroatian.com/t2677-muzika-na-motociklu?highlight=muzika+na+motorujoš se kupuje paktreger jer sam odlučio bit putnik ,a i motor mi je jedino vozilo i pičimo .
A sad malo tehničkog dijela:
Mijenjano i popravljano - novi lančanici i lanac (stari se potrošio na 18000)
- promijenjeni prednji lageri na kotaču (sjebo stare s miniwashom)
- nekoliko puta pokušan popravak pokazivača goriva,al neće pa neće,pa odustali)
- za koji dan idu nove gumene gume Metzeler ME 77
- promijenjene svjećice na 10 000
- dva winshielda (prvi strgali klinci,drugi bura poslije Beštija)
kvarovi -1. povratak s Vira motor između 3 i 4 000 okretaja umire,vozim se do Senja 4 sata
telefoniranje u Zg,pola ulice traži kvar,kad su svi otišli vidim da mi se otačila klema
klemica na bobini (to mi je Dragan prvo rekao da pogledam,samo nisam znao da imaju
dvije(prvi put sam vidio samo jednu)
2. prije mjesec dana nakon Nove godine i nevoženja jedno 15 dana neće i neće
upalit,prčkanje ,skidanje svećica i na kraju radi (vjerojatno nekakvo smeće u
karburatoru (jedini japanski dio na motoru-mikuni
Nikad nisam pritezao nijedan šaraf ili da mi je nešto otpalo i sl. što se govori za kineze,sad jesam li naletio baš na dobrog ne znam ,znam da imam super majstora Drgana kod kojeg odem svake 3-4 hiljade ,dam 300 kuna i pičim dalje.Uglavnom za mene dvojbe nema novi Jinlun sigurno ne ide 150 ,nema 50 konja,nema ime i cijenu u oglasniku ,ali kad hoću na put natrpam stvari i idem bilo kud,i nemam nikakvog šarafanja.
Rezime meni jedan od najljepših motora ( a i pučanstvu koje zastajkuje na parkinzima .čak kad je parkiran i kraj pravih motora)agregat .slab,ali pouzdan (nema preticanja,dizanja na zadnji,ali ide i ide...
udoban-prešao preko 900 km u jednom danu bez ikakvih posljedica,.nema vibracija do 100 ,poslije malo trese,ali ni blizu kao konkurencija ,potrošnja 3,5-4 litre ako se stisne(kako to gordo zvuči
održavanje -zanemraivo svakih 3-4 soma dvije litre motula ,sat prčkanja i idemo dalje
ukupni dojam za te novce ne može bolje( i ne morate mi govoriti da sam mogao kupiti nešto staro 15 godina jer me nećete uvjeriti,svaki dan sam na cesti i ne viđam baš puno motora,koliko god da je slabašan ,ja mu vjerujem 100% ,amislim da je to najbitnije,jer ni na jedan put se ne pripremam nego ga natovarim i pičim,uglavnom ja sretan ko njok u saftu,idemo ove godine do 30 000
evo još koja slija i to je to
bura kod Senja (16.8. primjetna gužva na cesti...)-windsurfing :-)
snijeg kod birtije
na Velebitu
pod punom spremom
pod brajom od 160 kg (btw odvezli smo se skupa uz Senjsku Dragu bez problema)
medju veliki dečkima
i tak ima toga još al to ćemo na 30 000