|
|
| Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 12:55 | |
| Budući da trebam zamijeniti neke potrošne dijelova na Hyosung Aquli, u zadnje vrijeme malo sam proučavao ponudu dijelova, i došao do vrlo zanimljivih saznanja..
Slovenija ima odličnu ponudu dijelova i servisa, od Ptuja pa do Primorja. Generalni uvoznik poslao mi je mailom cijenu nekih dijelova, na koju treba dodati još 20% ddv-a, koji kasnije može biti vraćen.
ALI, ima u Koreji jedan Amerikanac, koji živi od toga da po čitavom svijetu šalje sve potrebne dijelove, to radi vrlo ekspeditivno, i svi kupci imaju samo riječi pohvale za njega. Pa da usporedimo malo cijene:
ponuda ------------ Slovenija-----------------Koreja
disk pločice........ 26,92 EUR...............8 USD
pakne zadnje kočnice....33,60 EUR...............18 USD
štop lampa zadnja..............64 EUR...................55 USD
filter uljni...........8,64 EUR.................7 USD
Jedan euro je 7,3 kn, a USD oko 4,7 kn.
Kod večih i važnijih dijelova cijena u Sloveniji je i višestruko veća, a obojica dijelove nabavljaju od istog proizvođača - tvornice Hyosung. | |
| | | Remba man
Broj postova : 381 Godina imam : 36 Prebivalište : Osijek Vozim : sebe Na forumu od : 22.03.2008
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 14:26 | |
| ma to su sve lopovi, svi se zele preko noci obogatti! jedino kolika ti je carina i postarina na dijelove koje narucis, i na to moras gledati!!! mislim da bi na kraju opet to bilo tu negdje sa cijenom, isti drek!
to je samo moje misljenje¨! | |
| | | Kunki man
Broj postova : 402 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb Vozim : Bandit 1250 Na forumu od : 28.02.2008
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 14:54 | |
| Kako nas gule..... točno ali, NE možeš uspoređivati trgovca koji se bavi internet prodajom i onog koji ima "normalan" dućan. Trošak skladišta , lager , djelatnici , struja........... su ukalkulirani u MPC kod Slovenca. Poduzetan Amer vjerojatno sve odrađuje u nekoj birtiji s laptopom. Gotovo svaki proizvod je jeftiniji kod online kupovine baš zbog tih troškova koji nisu neznatni. | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 15:06 | |
| ...je imaju pravo i Remba i Kunki, ali mislim da bi bile zanimljive još dvije stvarčice: 1. stvarno nešto naručiti i vudjeti Amerovu (konačnu) cijenu kada dotični dio držiš u ruci 2. cijene istih dijelova u Lijepoj našoj | |
| | | Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 15:32 | |
| Znate li koje je najjeftinije voće u Hrvatskoj!!?? Banane, naravno! Kao da rastu U okolici Zaboka!! Jednom na placu zatražih od piljara "najjeftinije Hr. voće i lik bez da je okom trepnuo, uz smješak mi pruži grozd banana po 6,5 kn. Na pultu je imao i domaće jabuke - 16 kn, šljive - 20 kn... Rekoh; dobro gospon, gdi je tu logika!? Pa vi ste već četvrta ruka, a cijena ebene banane koja je došla iz Afrike je upola manja od domače jabuke!!? Tip me gleda pomalo blesavo; Četvrta!!?? Gospon dragi, točno dvanaesta i svaki je zaradio duplo!! Možete si zamisliti po kojoj cijeni Babaluba u Africi dobije za kilu banana!!?? NIŠTA!!! Prva cijena je vjerojatno za 100 kila. Diler za moj motor (Jinlun) mi je pokazao fakturu s cijenama za rezervne dijelove i mislim da je dovoljno reći; gas sajla mog servisera košta 3,7 $! Sva sreća da je "Moto spektar" jedini diler i jedini serviser za Jinlun u Hrvata i nije derikoža, tako da je maržu na dijelove stavio potpuno prihvatljivu pa i mi, krajnji korisnici iz servisa izlazimo s smješkom na usnama... | |
| | | lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 15:51 | |
| | |
| | | Remba man
Broj postova : 381 Godina imam : 36 Prebivalište : Osijek Vozim : sebe Na forumu od : 22.03.2008
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 17:50 | |
| a heb ga treba isprobati! a ko ti garntira da ce to doci citavo do tebe?? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 19:49 | |
| Mislim da ta tvoja usporedba cijenai nije relevantna jer za usporedbu cijena moraš uzeti i neke druge države u okruženju . NPR uzmi mađarsku koja ima razgranato tržište dijelova za Hyosung pa ćeš vrlo brzo zaključiti da treba otkantati i Slovence , ai ovog dilera s laptopom . A i u Njemačkoj imaš dosta jeftine dijelove to ti velim iz mojih iskustava . |
| | | Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... pet 18 tra 2008, 22:29 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... | |
| |
| | | | Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|