Početna stranicaPretraľnikEkstraprofit, ili kako nas gule trgovci... 610RegistracijaLogin

Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Empty
PostajNaslov: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 12:55

Budući da trebam zamijeniti neke potrošne dijelova na Hyosung Aquli, u zadnje vrijeme malo sam proučavao ponudu dijelova, i došao do vrlo zanimljivih saznanja..

Slovenija ima odličnu ponudu dijelova i servisa, od Ptuja pa do Primorja. Generalni uvoznik poslao mi je mailom cijenu nekih dijelova, na koju treba dodati još 20% ddv-a, koji kasnije može biti vraćen.

ALI, ima u Koreji jedan Amerikanac, koji živi od toga da po čitavom svijetu šalje sve potrebne dijelove, to radi vrlo ekspeditivno, i svi kupci imaju samo riječi pohvale za njega. Pa da usporedimo malo cijene:

ponuda ------------ Slovenija-----------------Koreja

disk pločice........ 26,92 EUR...............8 USD

pakne
zadnje kočnice....33,60 EUR...............18 USD

štop lampa
zadnja..............64 EUR...................55 USD

filter uljni...........8,64 EUR.................7 USD

Jedan euro je 7,3 kn, a USD oko 4,7 kn.

Kod večih i važnijih dijelova cijena u Sloveniji je i višestruko veća, a obojica dijelove nabavljaju od istog proizvođača - tvornice Hyosung.
[Vrh] Go down
Remba
man
man
Remba

Broj postova : 381
Godina imam : 36
Prebivalište : Osijek
Vozim : sebe
Na forumu od : 22.03.2008

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 14:26

ma to su sve lopovi, svi se zele preko noci obogatti!
jedino kolika ti je carina i postarina na dijelove koje narucis, i na to moras gledati!!!
mislim da bi na kraju opet to bilo tu negdje sa cijenom, isti drek!

to je samo moje misljenje¨!
[Vrh] Go down
Kunki
man
man
Kunki

Broj postova : 402
Godina imam : 53
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Bandit 1250
Na forumu od : 28.02.2008

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 14:54

Kako nas gule..... točno ali,

NE možeš uspoređivati trgovca koji se bavi internet prodajom i onog koji ima "normalan" dućan.
Trošak skladišta , lager , djelatnici , struja........... su ukalkulirani u MPC kod Slovenca.
Poduzetan Amer vjerojatno sve odrađuje u nekoj birtiji s laptopom.
Gotovo svaki proizvod je jeftiniji kod online kupovine baš zbog tih troškova koji nisu neznatni.

Sleep
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:06

...je imaju pravo i Remba i Kunki, ali mislim da bi bile zanimljive još dvije stvarčice:
1. stvarno nešto naručiti i vudjeti Amerovu (konačnu) cijenu kada dotični dio držiš u ruci
2. cijene istih dijelova u Lijepoj našoj
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:32

Znate li koje je najjeftinije voće u Hrvatskoj!!??
Banane, naravno! Kao da rastu U okolici Zaboka!!
Jednom na placu zatražih od piljara "najjeftinije Hr. voće i lik bez da je okom trepnuo, uz smješak mi pruži grozd banana po 6,5 kn. Na pultu je imao i domaće jabuke - 16 kn, šljive - 20 kn...
Rekoh; dobro gospon, gdi je tu logika!? Pa vi ste već četvrta ruka, a cijena ebene banane koja je došla iz Afrike je upola manja od domače jabuke!!?
Tip me gleda pomalo blesavo; Četvrta!!?? Gospon dragi, točno dvanaesta i svaki je zaradio duplo!!
Možete si zamisliti po kojoj cijeni Babaluba u Africi dobije za kilu banana!!?? NIŠTA!!! Prva cijena je vjerojatno za 100 kila.
Diler za moj motor (Jinlun) mi je pokazao fakturu s cijenama za rezervne dijelove i mislim da je dovoljno reći; gas sajla mog servisera košta 3,7 $! Sva sreća da je "Moto spektar" jedini diler i jedini serviser za Jinlun u Hrvata i nije derikoža, tako da je maržu na dijelove stavio potpuno prihvatljivu pa i mi, krajnji korisnici iz servisa izlazimo s smješkom na usnama...
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:51

Yzzy je napisao/la:

Diler za moj motor (Jinlun) mi je pokazao fakturu s cijenama za rezervne dijelove i mislim da je dovoljno reći; gas sajla mog servisera košta 3,7 $! Sva sreća da je "Moto spektar" jedini diler i jedini serviser za Jinlun u Hrvata i nije derikoža, tako da je maržu na dijelove stavio potpuno prihvatljivu pa i mi, krajnji korisnici iz servisa izlazimo s smješkom na usnama...

...kako nas uvijek navuče nekom spikom na Jinlunospjeve Exclamation Question Exclamation Question

:idea: :idea: :idea: a krenuo je s pričom o bananama, hebala te Neca Falk (ak je se tko sjeća od mojih generacija?) guza lol!
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
Remba
man
man
Remba

Broj postova : 381
Godina imam : 36
Prebivalište : Osijek
Vozim : sebe
Na forumu od : 22.03.2008

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 17:50

a heb ga treba isprobati!
a ko ti garntira da ce to doci citavo do tebe??
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 19:49

Mislim da ta tvoja usporedba cijenai nije relevantna jer za usporedbu cijena moraš uzeti i neke druge države u okruženju . NPR uzmi mađarsku koja ima razgranato tržište dijelova za Hyosung pa ćeš vrlo brzo zaključiti da treba otkantati i Slovence , ai ovog dilera s laptopom . A i u Njemačkoj imaš dosta jeftine dijelove to ti velim iz mojih iskustava .
[Vrh] Go down
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitimepet 18 tra 2008, 22:29

lukylipik je napisao/la:
Yzzy je napisao/la:

...kako nas uvijek navuče nekom spikom na Jinlunospjeve Exclamation Question Exclamation Question

:idea: :idea: :idea: a krenuo je s pričom o bananama, hebala te Neca Falk (ak je se tko sjeća od mojih generacija?) guza lol!

:pig: :pig: :pig: :pig: lol! lol! lol!
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...   Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci... Icon_minitime

[Vrh] Go down

Ekstraprofit, ili kako nas gule trgovci...
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Kako gasite motor
» Kako ga srediti!?
» Bojanje kroma ... kako?