|
|
| Puknuta spojnica lanca | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 19:42 | |
| Bok,
evo danas problemi,
uspio sam regat motor i sad se samo vozim do prije pola sata. Naime pukla mi je spojnica lanca. i to pri nekih 40 km/h bez nagog saltanja i bez naglog gasa. par metara od kuce mi. Nije mi jasno kako je to moguce. Sa lancm sam napravio ravnih 80 km. Nova spojnica i novi osigurač. Osigurač sa zatvorenom stranom okrenut u smjeru vrtnje kako mi je rekao lik u ducanu...
I gdje sad kupit samo tu spojnicu i osigurac? | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 20:28 | |
| Jel baš puknula, ili se je raskopčala (raspala), nakon što se prvo osigurač otkopčao sa svojeg mjesta? | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 20:50 | |
| moja ti je preporuka da uzmesh spojnicu koja se presha, bez tih osiguracha. Budi siguran da ne zelish da ti se raspadne lanac kod neke veche brzine.... | |
| | | HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 20:51 | |
| - palomas je napisao/la:
- Jel baš puknula, ili se je raskopčala (raspala), nakon što se prvo osigurač otkopčao sa svojeg mjesta?
a to nisam vidio, ne znam... trazio sam je ali je nema i. gdje sad to kupit? | |
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 21:05 | |
| - HyperCube je napisao/la:
- palomas je napisao/la:
- Jel baš puknula, ili se je raskopčala (raspala), nakon što se prvo osigurač otkopčao sa svojeg mjesta?
a to nisam vidio, ne znam... trazio sam je ali je nema i. gdje sad to kupit? (Powered by frubar.net) predpostavljam da se radi o spojki na ovom principu, tu se zna dogodit iz neznam kojih razloga da ovaj osigurach izleti i spojka se normalno raspadne. Uzmi dimenzije lanca odnosno trebao bi imat oznaku na karikama sa strane i pitaj u nekoj bolje opremljenoj trgovini za poljoprivredne strojeve, imaju more raznoraznih karika | |
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 21:14 | |
| e bas super. da ta je spojnica a takvu trgovinu imam 4 km od doma pa bum pitao tamo. Znaci to se raskopcalo... a kak to sprijecit? | |
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca sri 07 tra 2010, 22:11 | |
| - HyperCube je napisao/la:
- e bas super. da ta je spojnica a takvu trgovinu imam 4 km od doma pa bum pitao tamo. Znaci to se raskopcalo... a kak to sprijecit?
nechu tvrdit da je kod tebe ista situacija meni se je kod jednog prijenos s lancem (nije motor) dogadjalo da mi je izletavao taj feder (osigurach) zbog nedovoljno nashpanatog lanca. U jednom trenutku se frekvencija vibracija lanca ochito poklopila s nechim i taj je feder jednostavno izletavao. Nakon shpananja lanca vishe se nije ponavljalo. Na tebi je da odluchish ali ja bi na tvom mjestu uzeo spojnicu za preshanje i otishao u neki motoservis, svaki bi trebao imat alat za preshanje lanca i stavio spojnicu kak bog zapovijeda, sve te nemre koshtat vishe od 100kn da se postavish na glavu. | |
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca čet 08 tra 2010, 07:28 | |
| - buba je napisao/la:
- HyperCube je napisao/la:
- e bas super. da ta je spojnica a takvu trgovinu imam 4 km od doma pa bum pitao tamo. Znaci to se raskopcalo... a kak to sprijecit?
nechu tvrdit da je kod tebe ista situacija meni se je kod jednog prijenos s lancem (nije motor) dogadjalo da mi je izletavao taj feder (osigurach) zbog nedovoljno nashpanatog lanca. U jednom trenutku se frekvencija vibracija lanca ochito poklopila s nechim i taj je feder jednostavno izletavao. Nakon shpananja lanca vishe se nije ponavljalo.
Na tebi je da odluchish ali ja bi na tvom mjestu uzeo spojnicu za preshanje i otishao u neki motoservis, svaki bi trebao imat alat za preshanje lanca i stavio spojnicu kak bog zapovijeda, sve te nemre koshtat vishe od 100kn da se postavish na glavu. a ima kolega to za zakivanje pa mogu i kod njega to napravit... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Puknuta spojnica lanca | |
| |
| | | | Puknuta spojnica lanca | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|