Početna stranicaPretraľnikZaštita kromiranih dijelova 610RegistracijaLogin

Zaštita kromiranih dijelova

Go down 
+3
lord
OneArm
breed
7 posters
Autor/icaPoruka
breed
cro chopper forum
cro chopper forum
breed

Broj postova : 512
Godina imam : 45
Prebivalište : Rijeka
Vozim : Kawasaki VN2000
Na forumu od : 14.08.2008

Zaštita kromiranih dijelova Empty
PostajNaslov: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 17:04

Pozdrav svima!

Evo upravo sam očistio od korozije sve kromirane dijelove na svom mezimcu sa Never Dullom i izgleda sjajno-doslovno Cool
E sad, kako zaštiti da ponovno ne dođe do korozije usljed vlage. Nekakav vosak, sprej ili slično?

Živjeli
[Vrh] Go down
https://www.linkedin.com/in/dahren/
OneArm
man
man
OneArm

Broj postova : 424
Godina imam : 48
Prebivalište : Split
Vozim : Aprilia Mana 850
Na forumu od : 02.05.2008

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 18:10

ponovno kromiranje
[Vrh] Go down
http://www.myspace.com/fregata61
lord
cro chopper forum
cro chopper forum
lord

Broj postova : 2497
Godina imam : 39
Prebivalište : ZG
Vozim : GSF
Na forumu od : 22.02.2008

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 18:20

kako misliš korozije? krom je počeo hrđati? manifestira se u sitnim oksidiranim pikicama...?
[Vrh] Go down
http://www.ram-servis.hr
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 18:58

najsigurnije je konzervirati motor, spremiti ga na suho i ne voziti se.... lol!

sorry, nisam izdržao... Embarassed
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
buba
cro chopper forum
cro chopper forum
buba

Broj postova : 2353
Godina imam : 47
Prebivalište : Ozalj
Vozim : Shadow VT 750
Na forumu od : 18.05.2008

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 21:56

WD radi chuda, nashprichaj sa WD-om, obrishi s krpicom da se sjaji a WD che ostavit zashtitni film i nemash beda.
Ja kad znam da che mi motor duzhe stajat sve metalne i chromirane dijelove nashpricham sa WD-om i nema nikakvog beda.
Jeftino i efikasno dobar

Inache, chuo sam varijantu , nisam nikad probao, kad na chromiranom dijelu dijelu probije hrdja, a probije jel je najvjerojatnije nekim vanjskim utjecajem (kamenchich i sl. ) oshtechen chrom, na mjestu oshtechenja premazati starim motornim uljem oshtecehnje i navodno nebi trebalo vishe hrdjati. Postupak ponavljati svakih nekoliko mjeseci .
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/groups/mogilamk/
jebiki
cro chopper forum
cro chopper forum
jebiki

Broj postova : 1627
Godina imam : 44
Prebivalište : kaštel sućurac
Vozim : Suzuki Volusia
Na forumu od : 22.04.2008

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 22:01

buba je napisao/la:
Inache, chuo sam varijantu , nisam nikad probao, kad na chromiranom dijelu dijelu probije hrdja, a probije jel je najvjerojatnije nekim vanjskim utjecajem (kamenchich i sl. ) oshtechen chrom, na mjestu oshtechenja premazati starim motornim uljem oshtecehnje i navodno nebi trebalo vishe hrdjati. Postupak ponavljati svakih nekoliko mjeseci .
..ili slaninom What a Face
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitimepon 22 oľu 2010, 22:04

.....ako je došlo do korozije chromiranih djelova, a poliranje je to izvuklo, korozija će se opet pojaviti.
Nisam baš siguran da postoji neka trajna zaštita koja neće smanjiti intezitet (sjaj) chromiranih djelova.
Postoji jedan sprej od MAFRE za zaštitu, ali to ne preporučijem (isprobano), izgubi se dosta na sjajnosti.

Jedino rješenje je chromiranje (ako je moguće) ili redovito poliranje (više zimi jer je veća vlažnost), i voditi raćuna da se ti djelovi obrišu poslije kiše ili pranja.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova   Zaštita kromiranih dijelova Icon_minitime

[Vrh] Go down

Zaštita kromiranih dijelova
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» QINGQI QM 250 Nabava dijelova
» Farbanje popravak manjih dijelova