|
|
| Zaštita kromiranih dijelova | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
breed cro chopper forum
Broj postova : 512 Godina imam : 45 Prebivalište : Rijeka Vozim : Kawasaki VN2000 Na forumu od : 14.08.2008
| Naslov: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 17:04 | |
| Pozdrav svima! Evo upravo sam očistio od korozije sve kromirane dijelove na svom mezimcu sa Never Dullom i izgleda sjajno-doslovno E sad, kako zaštiti da ponovno ne dođe do korozije usljed vlage. Nekakav vosak, sprej ili slično? Živjeli | |
| | | OneArm man
Broj postova : 424 Godina imam : 48 Prebivalište : Split Vozim : Aprilia Mana 850 Na forumu od : 02.05.2008
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 18:10 | |
| | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 18:20 | |
| kako misliš korozije? krom je počeo hrđati? manifestira se u sitnim oksidiranim pikicama...? | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 18:58 | |
| najsigurnije je konzervirati motor, spremiti ga na suho i ne voziti se.... sorry, nisam izdržao... | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 21:56 | |
| WD radi chuda, nashprichaj sa WD-om, obrishi s krpicom da se sjaji a WD che ostavit zashtitni film i nemash beda. Ja kad znam da che mi motor duzhe stajat sve metalne i chromirane dijelove nashpricham sa WD-om i nema nikakvog beda. Jeftino i efikasno Inache, chuo sam varijantu , nisam nikad probao, kad na chromiranom dijelu dijelu probije hrdja, a probije jel je najvjerojatnije nekim vanjskim utjecajem (kamenchich i sl. ) oshtechen chrom, na mjestu oshtechenja premazati starim motornim uljem oshtecehnje i navodno nebi trebalo vishe hrdjati. Postupak ponavljati svakih nekoliko mjeseci . | |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 22:01 | |
| - buba je napisao/la:
- Inache, chuo sam varijantu , nisam nikad probao, kad na chromiranom dijelu dijelu probije hrdja, a probije jel je najvjerojatnije nekim vanjskim utjecajem (kamenchich i sl. ) oshtechen chrom, na mjestu oshtechenja premazati starim motornim uljem oshtecehnje i navodno nebi trebalo vishe hrdjati. Postupak ponavljati svakih nekoliko mjeseci .
..ili slaninom | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova pon 22 oľu 2010, 22:04 | |
| .....ako je došlo do korozije chromiranih djelova, a poliranje je to izvuklo, korozija će se opet pojaviti. Nisam baš siguran da postoji neka trajna zaštita koja neće smanjiti intezitet (sjaj) chromiranih djelova. Postoji jedan sprej od MAFRE za zaštitu, ali to ne preporučijem (isprobano), izgubi se dosta na sjajnosti.
Jedino rješenje je chromiranje (ako je moguće) ili redovito poliranje (više zimi jer je veća vlažnost), i voditi raćuna da se ti djelovi obrišu poslije kiše ili pranja. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zaštita kromiranih dijelova | |
| |
| | | | Zaštita kromiranih dijelova | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|