|
|
| Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... čet 04 oľu 2010, 17:08 | |
| Već neko vrijeme tražim podatke, što bi bilo preporučljivo mijenjati od dijelova mašine, na motoru koji je prešao neku ozbiljniju kilometražu...
Konkretno, zanimalo me je što je s razvodnim lancima, koji unutar mašine vrte bregaste osovine, jer ako tu dođe do defekta, klipovi bi udarali po ventilima i došlo bi do velike štete. I sad sam došao do informacije: neki Amerikanac je sa svojim Hyosungom GT 250 do sada prešao više od 116.000 km, a lanci, vodilice i zatezači još su originalni. Kaže da je on na 96.000 km mijenjao glavne ležaje radilice, i neke zupčanike brzina, a u razvodu ništa.
Pitanje je dali je on koristio ful sintetiku, ili neko manje kvalitetno ulje... Eh sad, ako ima netko od iskusnijih majstora, što bi po vama prvo trebalo mijenjati (i kada), lanac distribucije, klipove, glavne ležajeve, ventile i slično? | |
| | | mungos cro chopper forum
Broj postova : 1332 Godina imam : 53 Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija Vozim : Regal Raptor Hawk DD250 Na forumu od : 07.02.2009
| Naslov: Re: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... čet 04 oľu 2010, 19:24 | |
| Ja sam o tme dao jedan kratak pregled u tablici. Što se neke moje filozofije tiće, ona ide ovako: - koristiti ulje koje preporuča proizvođač jer su testiranja rađena sa njim i konstrukcija i svojstva materijala su tome prilagođena - nadati se je tome da će ležajevi, materijali i dihtunzi koji su bliže eksploziji prije otići nego razvod kod motora - potrebno je pratiti motor u eksploataciji i znati donekle prepoznati neki od ovih dolje znakova te reagirati prije nego sve ode skroz k vragu https://cro-chopper.forumcroatian.com/tehnikaservisidijelovidodatna-opremanet-shop-i-dr-f10/razvod-par-detalja-nije-braka-t6955.htmZnam da ti nisam odgovorio onako kako si postavio pitanje, tj. ti si htio neki vremenski interval ili kilometražu no to ti nitko, bar ja tako mislim, ne može niti hoće odrediti i reći. | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... čet 04 oľu 2010, 23:57 | |
| service manual, a i neki user (i se) manuali imaju propisane intervale zamjene pojedinih dijelova. Za pojedini model bi ovlasteni serviser (osim BM) morao znati te detalje. Ja na paKLEnom jos ne mijenjam lanac razvoda(73kkm), ali je promijenjen lanac el. pokretaca.
Nista drugo. Potrosni ne racunamo: | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... | |
| |
| | | | Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|