Početna stranicaPretraľnikKilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... 610RegistracijaLogin

Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova...

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... Empty
PostajNaslov: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova...   Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... Icon_minitimečet 04 oľu 2010, 17:08

Već neko vrijeme tražim podatke, što bi bilo preporučljivo mijenjati od dijelova mašine, na motoru koji je prešao neku ozbiljniju kilometražu...

Konkretno, zanimalo me je što je s razvodnim lancima, koji unutar mašine vrte bregaste osovine, jer ako tu dođe do defekta, klipovi bi udarali po ventilima i došlo bi do velike štete. I sad sam došao do informacije: neki Amerikanac je sa svojim Hyosungom GT 250 do sada prešao više od 116.000 km, a lanci, vodilice i zatezači još su originalni. Kaže da je on na 96.000 km mijenjao glavne ležaje radilice, i neke zupčanike brzina, a u razvodu ništa.

Pitanje je dali je on koristio ful sintetiku, ili neko manje kvalitetno ulje... Eh sad, ako ima netko od iskusnijih majstora, što bi po vama prvo trebalo mijenjati (i kada), lanac distribucije, klipove, glavne ležajeve, ventile i slično?
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

Broj postova : 1332
Godina imam : 53
Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija
Vozim : Regal Raptor Hawk DD250
Na forumu od : 07.02.2009

PostajNaslov: Re: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova...   Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... Icon_minitimečet 04 oľu 2010, 19:24

Ja sam o tme dao jedan kratak pregled u tablici. Što se neke moje filozofije tiće, ona ide ovako:
- koristiti ulje koje preporuča proizvođač jer su testiranja rađena sa njim i konstrukcija i svojstva materijala su tome prilagođena
- nadati se je tome da će ležajevi, materijali i dihtunzi koji su bliže eksploziji prije otići nego razvod kod motora
- potrebno je pratiti motor u eksploataciji i znati donekle prepoznati neki od ovih dolje znakova te reagirati prije nego sve ode skroz k vragu

https://cro-chopper.forumcroatian.com/tehnikaservisidijelovidodatna-opremanet-shop-i-dr-f10/razvod-par-detalja-nije-braka-t6955.htm

Znam da ti nisam odgovorio onako kako si postavio pitanje, tj. ti si htio neki vremenski interval ili kilometražu no to ti nitko, bar ja tako mislim, ne može niti hoće odrediti i reći.
[Vrh] Go down
http://www.mklaganica@blogspot.com
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova...   Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... Icon_minitimečet 04 oľu 2010, 23:57

service manual, a i neki user (i se) manuali imaju propisane intervale zamjene pojedinih dijelova. Za pojedini model bi ovlasteni serviser (osim BM) morao znati te detalje.
Ja na paKLEnom jos ne mijenjam lanac razvoda(73kkm), ali je promijenjen lanac el. pokretaca.

Nista drugo. Potrosni ne racunamo:
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova...   Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova... Icon_minitime

[Vrh] Go down

Kilometraža, izdržljivost i zamjena dijelova...
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» QINGQI QM 250 Nabava dijelova
» Farbanje popravak manjih dijelova