|
|
| Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' | |
|
+12custom rider GIBO56 jebiki Jack freshman magna ivek medo Yzzy calc69 swileni klesoo 16 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 11:26 | |
| hm. maketa... 50x33x18 - kad bi se uokvirilo. (Powered by frubar.net) mislim da treba smanjiti li-la 2 cm po svim pravcima BTW, malo sam razgovarao kod 'plastičnog' i 'željeznog' majstora PLASTIKA : mogu se izvesti zaobljene linije težina dugotrajan i prtljav posao LIM: težina 6-7kg sve skupa mogućnost kompletne samoizrade cijena bez kože... za limenu verziju ispalo bi me sve skupa oko 200kn minimalno materijala što mogu uzeti (tabla lima 05-08 - 2m2 i 10tak metara inax šipke fi6 ili 8 ) za plastiku 200-300kn materijala + brusevi i alat + purpjena + gajba pive za ruke majstora + troškovi iznenađenja.. i 10 dana minimalno rada samo do kalupa... |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 12:31 | |
| novi koferi kod Dragana cca 500-600 kuna,ja sam htio svoje proširiti pa sam odustao ,bio kod dvojice ljudi koji rade s "plastikom" kako je mi kolokvijalno zovemo ima je sto vrsta,uglavnom odustao sam zbog cijene,jer bi me izašlo puno,tako da ova spika da će netko za gajbu piva nešto radit ,sumnjam.Mislim da je isplativije kupit gotovo | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 12:44 | |
| istina koji mut zvuči okrutno ali je neophodna. majstore, kani se čorava posla, već sama maketa ti jako ružno stoji na motoru. oblik motora ti ne trpi takve kufere ili bisage . potroši nekoliko dana po netu i naći češ nešto što će ti odgovarati i vizualno ili financijski. ako ne nađeš nešto što odgovara financijama, barem možeš ukrasti ideju pa je po tome napraviti sam. ali ne nastavljaj dalje s ovim, nije baš svaka rukotvorina hvale vrijedna | |
| | | Gost Gost
| | | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 13:55 | |
| probaj izvrnut strane, lijevo na desno, napred na nazad... Tako da obli kraj bude odozadi... Nema veze kaj repić malo strši gore, probaj... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 14:06 | |
| Probao, igram se u corelu već par dana, kako god izmodelirao uvijek ga ubije 'repić' Pašu jedino male bisage. ali i same ime im govori - male Sasvim to drugačije izgleda uživo - na prvi pogled užas, ali što više gledaš počinje poprimati ono 'nešto'... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 21:34 | |
| |
| | | Jack cro chopper forum
Broj postova : 3028 Godina imam : 58 Prebivalište : Zagreb Vozim : više ne vozim Na forumu od : 29.04.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' sub 06 oľu 2010, 23:30 | |
| i ja trazim neke manje bocne... pogledao sam na ebay.de ima masu toge, ali vecina je relativno skupa...
one koji dolaze s Jinlunom nisam vidio... većina ih je velikih... Dragan ih nema, zvao sam ga...
navodno ih ima negdje oko Vukovarske - Savske... koštaju nekih 700 kn... | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' sub 06 oľu 2010, 23:38 | |
| http://www.jinlunparts.co.uk/parts/index.php?act=viewProd&productId=6 | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 07 oľu 2010, 00:02 | |
| - Jack je napisao/la:
- i ja trazim neke manje bocne...
pogledao sam na ebay.de ima masu toge, ali vecina je relativno skupa...
one koji dolaze s Jinlunom nisam vidio... većina ih je velikih... Dragan ih nema, zvao sam ga...
navodno ih ima negdje oko Vukovarske - Savske... koštaju nekih 700 kn... zagrepcanka, Forticar http://www.forticar.hr/Kappa.htm | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 07 oľu 2010, 00:07 | |
| ovakvi (21l) kostaju 590kn + PDV | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 07 oľu 2010, 02:37 | |
| Malo sam surfo sajtove u lovu na sličke. Koliko sam uspio pronaći.. ima svašta. Sa mojim repom, ili barem sličnim... ovo mi se nikako ne sviđa.. Svi manje-više prate liniju blatobrana stražnjom stranom.. a, prednja kosina mahom je nastala prateći liniju amortizera,ili liniju noge suvozaća.. Doduše, ima još nas koji kemijaju.. No, ipak... čini se da imam opasne konkurente... Evo i dorađene skice kako BI TREBALO izgledati i ono što mi se ne sviđa.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 07 oľu 2010, 21:15 | |
| |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 07 oľu 2010, 21:34 | |
| Koliko sam kužnio,tebi se ne sviđa donja slika a radit ćeš kao što je na gornjoj slici ...jer ako je tako,samo naprijed naravno,ali mi se čine naopako. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 30 oľu 2010, 20:36 | |
| Nakon par tjedana pauze , radovi se nastavljaju i to sa razočaranjem Naime, iako je sve to dobro zamišljeno, rama čvrsta.... zapeo sam sa varenjem lima... Vrlo je teško, ako ne i nemoguće kvalitetno zavariti 0.5 lim na čeličnu šipku a da se ovaj ne 'spiga'. Ako idem sa 'nježnim' varom.. upitna je kvaliteta pod utjecajem vibracija. Tako da sam odustao od limene izvedbe i razmatram druge materijale za 'oblačenje' konstrukcije ili pak odustajanje od ove koncepcije i prelazak sa metalnog na plastično doba.... |
| | | GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' sri 31 oľu 2010, 00:24 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- Nakon par tjedana pauze , radovi se nastavljaju i to sa razočaranjem
Naime, iako je sve to dobro zamišljeno, rama čvrsta.... zapeo sam sa varenjem lima... Vrlo je teško, ako ne i nemoguće kvalitetno zavariti 0.5 lim na čeličnu šipku a da se ovaj ne 'spiga'. Ako idem sa 'nježnim' varom.. upitna je kvaliteta pod utjecajem vibracija. Tako da sam odustao od limene izvedbe i razmatram druge materijale za 'oblačenje' konstrukcije ili pak odustajanje od ove koncepcije i prelazak sa metalnog na plastično doba.... od koljevke pa do groba najbolje je đačko doba.....aj još malo prouči ...... Razumin ja tebe brate al češ se spizdit do besvjesti. Lipo je imat unikat samo mislin da će te doooobro . | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' sub 03 srp 2010, 23:34 | |
| Evo, nakon krače pauze malo sam uhvatio vremena pa se zaigrao sa bisagama. Odlučio sam još malo popuniti konstrukciju pojačanjima od šipki i sve presvući kožom debljine 0,5. no kako nisam uspio nabaviti kožu po povoljnoj cijeni (a da budem iskren nisam se niti pošteno angažirao) ove konstrukcije su stavljene po strani i čekaju da nešto naleti. u međuvremenu, valjda od dosade, nabavio sam nekakve stare bisage i krenuo u izradu nosača. U planu je staviti i tablicu bočno, no o tom nadalje. Dakle evo par slika da vidite postupak izrade 'samonosovih nosača bisaga' za slučajeve kada nema suvozačkog sjedala. Možda kome pomogne, barem ideja. Od materijala potrebno: 12cm cijevi unutarnji promjer 10mm 120 cm šine 2x20mm 1,5m šipke od 6mm šaraf (kbr13) 4x 5cm dužine Dakao radi se inox-u ovo je specifikacija materijala za ove malecke bisage i za RR Spyder-a.. Daklem... (Powered by frubar.net) priprema... (Powered by frubar.net) bisaGICE :-) (Powered by frubar.net) mjerenje i varikanje (Powered by frubar.net) Proba na motoru i zavarivanje u 'mjeru' te ubacivanje pojačanja (Powered by frubar.net) Nakon što sam si oštetio dlan šarafcigerom u postupku probijanja kože (na bisagama) uhvatio sam se bušilice kao inteligentnijeg riješenja... .-) (Powered by frubar.net) Ovako to izgleda s vanjske (nutarnje) strane bisaga. Vezice da ne pleše kad pokušavam doći do 200km/h :-) (Powered by frubar.net) Nestrpljivo montiranje jedne strane... (Powered by frubar.net) Ovako izgleda s nutrašnje strane. Bisage su u biti stisnute između dva flaha i drže svoju formu, za skidanje potreban klljuč 13 i obe dolje u 2minute... (Powered by frubar.net) I druga gotova... Sve zadovoljniji izgledom samo da ne moram nositi ovu prokletu tablicu bilo bi OK, barem po mom viđenju... (Powered by frubar.net) Dalje je u planu nekako uglaviti bočno tablicu, napraviti brzomontažni 'grill' iznad zadnjeg blatobrana za transport kamp-opreme, no o tome kasnije.. E da, ima li tko za proDAT sic 'jednosjed' za raptora ????? |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 04 srp 2010, 09:33 | |
| ...ma ostavi tabelu di je i bila sa strane če izgledat grdo | |
| | | ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 04 srp 2010, 15:11 | |
| - Citat :
- Vrlo je teško, ako ne i nemoguće kvalitetno zavariti 0.5 lim na čeličnu šipku
...ako nije tajna čime si pokuša varit lim od o,5??... ...na kraju balade bisage izgledaju prva liga mada su slike dosta loše, vjerovatno zbog lošeg osvjetljenja u radioni | |
| | | pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 04 srp 2010, 15:54 | |
| E brate ove su ti dobro legle, gdje si ih nabavio i koliko su te izašle... Pozz... | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 04 srp 2010, 16:47 | |
| | |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' ned 04 srp 2010, 17:39 | |
| |
| | | Gost Gost
| | | | nikomil1 man
Broj postova : 326 Godina imam : 45 Prebivalište : Skopje Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6 Na forumu od : 18.01.2011
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 30 kol 2011, 10:11 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
e zdravo druze ... da te malo gnjavim (ako moze) oko ove ideje... dakle... - jel rama od armature (ono betonsko zeljezo) ili neke cevcice??? mozes li mi tocno reci sto je sto? - kako si to fiksirao na motor jel to direktno strafeno na motor ili na one nosace sa distancerima? - jesi li probao da provozas motor bez limarije... koliko to drzi? - koliko bi to bilo tesko? izgleda da smo imali slicnu ideju samo sto ja nemam gde to sam raditi i probati pa cu valjda morati kod nekog majstora da mi issece povari i spremi taj "kavez" moja ideja je... da ne varim lim na sam kavez nego da kavez iskoristim kao korpu gde cu ubaciti limenu (ili bilo kakvu kutiju) dakle sve opterecenje vibracije i sranja primi taj kavez od zeljeza. cevi ili sto god da je (to nadam se reci ces mi ti), a unutra da sasvim komotno voza se neka torba. vec sam se i ja neko vreme igrao u korelu evo i slike https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/3/47738969.jpg/ nadam se da ces mi odgovoriti... pozdrav! nikola. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' | |
| |
| | | | Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|