|
|
| Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' | |
|
+12custom rider GIBO56 jebiki Jack freshman magna ivek medo Yzzy calc69 swileni klesoo 16 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pon 01 oľu 2010, 21:37 | |
| Evo ekipo, skupih ideja ovdje po forumu pa krenuo u izradu. Za sada ide proba - torbica za alat.. Za tijelo torbice kod 'ralice' planiram odvodnu cijev fi110, za malu torbicu fi75 i za 'gepek torbu' (kako li se već zove) fi 200x (ne znam) Sve se radi na isti princip - zatvoriti krajeve original čepovima (malo su veći pa treba rezat), izrezat otvor i od druge cijevi napravit poklopac. Iznutra staviti kakvu izolaciju (spužvu,tepih..), izvana presvući tankom kožom, ukrasiti zakovicama i resama i to bi bilo to. Kako radim po mjeri učvrstio bih je obujmicama (šelnama), a za sistem zatvaranja pronašao sam kopče od inoxa koje ne bi trebale hrđati. Evo par slika početnog koraka... (sorry na kvaliteti) (Powered by frubar.net) Fi100 se pokazala dobrom jer drži formu, dok fi75 ošla u 'ausvinkl' - probat ču sa drugim proizvođačem ili ubaciti malo flaha da drži otvor u ravni.. E sad teži dio - BISAGE.. Ovdje bi trebao savjet.. Pronašao sam na otpadu poklopce svjetala javne rasvjete. Legura aluminija i nečega. Ima cca 1,5kg (nisam vagao) debljina stjeneke nekih 3mm. Dimenzije li-la 46cm širine, 32cm visine i dubine oko 17cm. - bilo je usput pa sam slikao za usporedbu i kasnije skinuo dimenzije.. Od kartona je napravljena maketa da vidim kak bi to izgledalo.. Nekak vidim da se fura kockasto, ni sam ne znam kako bi to izgledalo obučeno crnom kožom, nitne, rese... i tako to... |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pon 01 oľu 2010, 21:47 | |
| | |
| | | swileni cro chopper forum
Broj postova : 2540 Godina imam : 34 Prebivalište : 53nja Vozim : Suzuki sv650s Na forumu od : 13.06.2009
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pon 01 oľu 2010, 21:50 | |
| - klesoo je napisao/la:
- cemu sluzi ta spuzva???
to je toplinska izolacija | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pon 01 oľu 2010, 21:52 | |
| - klesoo je napisao/la:
- cemu sluzi ta spuzva???
da ne klepeće štogod bilo unutra, znaš da ja moram furat svega sa sobom.. šarafa, matica, komplet gedora :-) (švajs aparat) :-) Spužva se prvenstveno odnosi na malu torbicu na volanu gdje idu naočale.. |
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pon 01 oľu 2010, 22:11 | |
| ma OK, ti si gazda. Vezi konja...... Top case i koferi nemaju spuzvu. Pitanje je zasto???? Zauzima volumen, vremenom ce se poceti runiti, zadrzava (mozebitnu) vlagu.... Alat, matice i svasaparat se lijepo zamota u KRPU, stare gace ili majice i onda ne klepece. Krpa je zakon za obrisati ruke ili ... jelda, poslije.... Naocale se nose u etuiju i u dzepu. Tek da se sjetim, ja sam svoje izgubio negdje u sljemenskom blatu.... | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 12:09 | |
| Onaj gore "lim" ti je stvarno predebel, nađi tanki aluminijski lim, ima ga sigurno na otpadu... Pošto će bit' obložen kožom i tanki lim će bit sasvim dovoljan... Kad već radiš sam bisage onda gledaj da ti oblikom odgovaraju liniji tvog motora a ne liniji "javne rasvjete"... Dobro je kad se čovjek snađe ali ovo meni nije dovoljno dobro... Preporučam, traži dalje, tamo negdje vani nekakav "komad" čeka na tebe... | |
| | | Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 13:42 | |
| | |
Broj postova : 1081 Godina imam : 54 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| | | | klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 17:25 | |
| | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 17:30 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 18:28 | |
| Ne kenjkajte... Bisage ću radit na drugi način, ovo je samo odbačena ideja... |
| | | ivek man
Broj postova : 395 Godina imam : 35 Prebivalište : Varaždin Vozim : MZ TS 250/1 Na forumu od : 18.02.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 18:40 | |
| meni se oblik bisaga sviđa...al ovisi kak bude to završno izvedeno....svaka čast na snalažljivosti i ideji...ja bi probal to napraviti pa bi zmontiral, ak mi se nebi sviđale ili bile funkcionalne , lako se zamjene, naprave ili kupe (to je najlakše ak se ima para)...ja vlim dok neko radi po svojem i svojim rukama jer se i sam trudim da nekej napravim pa da to nekak i zgleda .. ...a kaj se tiče ove spužve u torbici za alat ili ti Tool bagu odlična stvar... ..neznam kolko je tvrda i kolko mjesta zauzima al i ja volim nositi sa sobom alata i šrafa a nebre se baš sve zamotati u krpe pa ponekad i to klepeče nutra i ruži tak da za spužvu .... ..samo nastavi izveštavati kaj najdeš i kak buš složil jer ima puno ljudi kaj to interesira ..pozdraf.. | |
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' uto 02 oľu 2010, 20:56 | |
| nemam ja nista protiv spuzve, osobito ako ima dovoljno prostora. Ukoliko zelis da ti alat ne zvrnda po koferu, onda se lijepo napravi platnena torbica s futrolicom za svaki pojedini komad alata. Sve je uredno slozeno i pritegnuto.... Nisam ja zalud lapio u JNA!!! | |
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' čet 04 oľu 2010, 08:06 | |
| BISAGE stage II
Kako prvobitne kockaste kutije nikako ne pašu na motor na kojem prevladavaju zaobljene linijei, razmatram izradu bisaga po mjeri i da se oblikom uklope u linije. Ove bi više bi pasale uz kakav kockasti enduro ili sl.
Kao meni izvedbeno prihvatljivu opciju razmišljam o izradi konstrukcije od željeznih šipki 5-8mm. Na ovu konstrukciju montirao (zavario) bi se tanki lim ili učvrstile plastične plohe. Sve to kasnije obući kožom.
Postoji opcija izrade kalupa pa izliti bisage od poliesterske smole, ali nisam vičan radit s plastikom i čini mi se da ima podosta prtljanije dovesti sve to u red.. |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' čet 04 oľu 2010, 09:08 | |
| ma ja znam da je izrada svojim rukama nešto posebno, ali sad kad imamo internet sa svim svojim blagodatima, mislim da je ipak pametnije uključiti mozak i računalo te po bijelom svitu naći nešto što ti paše. širok je spektar modela i cijena . kad nešto radiš prvi put potrošiš puno novaca i vremena a na kraju nisi zadovoljan | |
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' čet 04 oľu 2010, 09:25 | |
| a da vidiš u motospektru za kofere,mjesta ima više nego u prosječnim bisagama,pasale bi ti na liniju i što je najbolje ključ je ključ i suho je i po najjačoj kiši,meni je unutra i roba,kišnjak,radio i svašta,a i jeftinije je nego kvalitetne bisage | |
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' čet 04 oľu 2010, 10:15 | |
| - magna je napisao/la:
- ma ja znam da je izrada svojim rukama nešto posebno, ali sad kad imamo internet sa svim svojim blagodatima, mislim da je ipak pametnije uključiti mozak i računalo te po bijelom svitu naći nešto što ti paše. širok je spektar modela i cijena . kad nešto radiš prvi put potrošiš puno novaca i vremena a na kraju nisi zadovoljan
Tome sam i ja skloniji jedino što nemam takve "afinitete", što će reć' imam pametnijeg "posla" za potrošit novce... Inače ja podržavam ovakve Uradi sam projekte jer razvijaš tehničku kulturu,jačaš volju i moral, ustrajnost i prevladavaš osječaj bespomočnosti a na kraju slijedi osječaj postignuča, bez obzira na potrošen novac, novac potrošiš i na cigarete, pa kaj... Samo sa time treba početi u ranim dvadesetima, nama u četrdesetima lakše je kupit. Svojim sinovima uvijek zadam zadatak iznad njihovih mogučnosti i kad već žele odustat', onda ih lagano usmjeravam riješavanju problema ... Ima suza ali nakon postignutog uspjeha veliki su ko' kuća ... Hebeš muškarca koji ne zna šrafciger držat... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' čet 04 oľu 2010, 17:58 | |
| hmm malo amaterskog corela :-) ( uvijek mi je bilo problematično raditi s curvama ) (Powered by frubar.net) |
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 00:01 | |
| meni se bisage opcenito ne svidjaju. Stvar ukusa i necemo u detalje... U svezi s tim, pravi bikeri imaju samo vrecu koju prebace preko konja i po gasu. Sve ostalo su pickice i sminkeri...!!! | |
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 00:50 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 10:03 | |
| | |
| | | freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' pet 05 oľu 2010, 11:01 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' | |
| |
| | | | Samoizrada bisaga, torbica & 'gepek torbe' | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|