|
|
| Iskustva sa šlep službom | |
|
+5Yzzy One Night Stand ica magna buba 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Iskustva sa šlep službom čet 24 pro 2009, 00:15 | |
| Sad nedavno je u jednoj temi chini mi se Palomas naveo sluchaj di je trebao shlep sluzbu za transport motora. Do sam sam na srechu imao samo par puta potrebu prevozit auto na shlepi, nikad motor. S obzirom da sam imao priliku prevoziti motor u kombiju i unaprijed organizirano znam da treba zadovoljit neke uvjete kojih nema kod prijevoza auta. Kochione sile koje djeluju na motor preko samog kochenja vozila u ili na kojem se nalazi, puno su jache od bochnih sila koje se javljaju u zavojima. Kod pritezanja motora za podlogu jako je vazno da se recimo predanja vilica ne stlachi do kraja jel tu postoji opasnost da kod duzheg tansporta izbiju brtve vilica zbog dugog povechanog pritiska a isto tako ako se preslabo stegne postoji opasnost da zbog kochenja transportnog vozila propadnu vilice i padnu gurtne s kojima je uchvrshcen zbog propadanja vilice. Zadnji dio motora je pak potrebno fiksirat da ne sheta lijevo-desno u zavojima zbog bochnih sila. Nisam bash vidjao kod nas da shlep sluzbe voze motore koji su ostali u defektu negdje uz cestu pa me interesira kakva imate iskustva s tim i jesu li takve sluzbe opremljene za prijevoz motora. Jel kod poziva u pomoch treba posebno naglashavat da se radi o motoru i o kakvom motoru. Kod nas u zadnje vrijeme ima jako puno privatnih shlepa s kojekakvim kamionima i nekak mi ne ulijevaju povjerenje s opremom za prijevoz motora. | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom čet 24 pro 2009, 07:12 | |
| mislim da bi osobno smjestio motor na najbliže sigurno mjesto (npr naplatna kućica) i vratio se po njega svojim kombijem ili nazvao kolegu da dođe po mene također sa privatnim kombijem | |
| | | ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom čet 24 pro 2009, 08:07 | |
| ....jedino kombi dolazi u obzir jer nijedna šlep sužba nije opremljena za prevoz motora... | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom ned 27 pro 2009, 03:46 | |
| Nedavno sam imao sudar i motor mi zbog spigane komande nije bio u voznom stanju! Naravno da mi je Luky pronašao garažu u krugu 100m (EE )! Kasnije sam dogovorio sa dečkima iz Tomić customa prijevoz u njihovom kombiju i kad su dečki to zavezali ja sam mislio da će motor poletiti već pri stajanju! Pitam "Kaj samo to??", a Robi mi kaže "Pa da, a kaj si ti mislio?" Uglavnom, motor je sretno stigao! Očito je dovoljno dvije gurtne! Motor sparkiraš prednjim kotačem u čošak kombija, dvije gurtne kod sica i to je to! | |
| | | Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom ned 27 pro 2009, 14:10 | |
| Nekoliko sam puta vozio motore u kombiju i pronašao sam model koji funkcionira bez problema: Gurtne treba kombinirati s gumenim paucima, tako ostaje konstantna napetost veza i ništa se ne otpušta. Bitno je prednji kotač maksimalno nabiti na prednju stranicu kombija, a s zadnje strane kotača nabiti parkirne kajle (klinove). | |
| | | pegasus man
Broj postova : 190 Godina imam : 46 Prebivalište : Rajevo selo Vozim : VN800 Na forumu od : 03.11.2009
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom uto 09 vel 2010, 18:56 | |
| Ostao sam bez goriva na autocesti i nisam se ni snašao , a šlep služba je stala . Motor vn800 smo gurnili do kraja . Spustio sam mu nogar i oslonio motor na njega , potom smo sa gurtnama ga španali na desnu stranu , pa na ljevu na nogar tak da nije baš bio na nogaru svom kilažom , tako smo i zadnji dio motora isto dotegnuli. stavio u 1 i preživio je nekih 10km , a talijana u puntiću smo šlepali za nama .Poslje nekih desetak tisuća procurila mi prednja lijeva vila dali zbog toga ili rupa na asfaltu Dečkima dao sto kn za piće . | |
| | | -JJ- girl
Broj postova : 330 Godina imam : 37 Prebivalište : Rijeka Vozim : shadow 600 Na forumu od : 06.01.2008
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom pon 15 vel 2010, 18:36 | |
| eh kolik puta je bila slepana moja mala viragica, a takodjer i od moje prijateljice na prikolici za motore i nikada nije bilo nikakvih problema... je da nju je moj brat slepao jer se bavi raznim slepanjem pa tako i motorima... ako kome treba 098 991 0658 petar | |
| | | Eagle cro chopper forum
Broj postova : 589 Godina imam : 39 Prebivalište : Zagreb Vozim : Intruder M800 Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom pon 15 vel 2010, 19:11 | |
| U subotu sam u kombiju vozio motor iz Slavonskog broda za Zagreb. Prednji kotač sam naslonio na stranicu od kabine i povezao oko risera i za pod ali ne prejako. Zatim sam iza povezao motor za bočne stranice kombija i motor se nije ni mrdnuo do Zagreba. Uglavnom tri gurtne su dovoljne za sasvim sigurno povezivanje motora u kombiju. Ali kad bi mi bilo potrebno šlepanje prije bi nazvao sve koje poznajem da vidim jel mi mogu ikako pomoći a šlep služba bi bila zadnja opcija. | |
| | | Mr.DJ man
Broj postova : 354 Godina imam : 47 Prebivalište : SL.BROD Vozim : ŠTO STIGNEM- 2,4,6,8 TOČKOVA Na forumu od : 24.11.2009
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom uto 16 vel 2010, 15:02 | |
| Pozdrav svima.Ja imam prijevoničku firmu i motore sam prevozio milion puta što s kombijom što s kamionima(svi imaju utovarnu rampu) .Najviše vozim za Tomića-BMW-e.Uvijek se desi i usput nekima od kolega prevest motor na more i vratiti.Nikada nije bilo nikakvih problema jer imamo iskustva u transportu motora.Svaki dan su mi vozila po cijeloj Hrvatskoj pa ako kome zatreba evo broj mog mob.091-574-64-38. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iskustva sa šlep službom | |
| |
| | | | Iskustva sa šlep službom | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|