|
|
| novi auspusi - rejetting potreban? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Hrki man
Broj postova : 165 Godina imam : 48 Prebivalište : Rijeka/Selce Vozim : Yamaha XV 1100 Virago Na forumu od : 19.06.2008
| Naslov: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 19:25 | |
| Pozdrav svima.. Obzirom da su u fazi dolaska novi auspusi za moj , interesira me da li je potrebna ikakva daljnja modifikacija odnosno štelanje karburatora ili čega već obzirom na promjenu auspuha.. Onaj tko zna molim da malo pojasni što i zašto sve to skupa jer je meni to sve jako strano! Hvala | |
| | | Jastreb cro chopper forum
Broj postova : 1167 Godina imam : 58 Prebivalište : München Vozim : Yamaha TDM 900 RN 18 Na forumu od : 17.07.2008
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 19:38 | |
| Ja sam skinul sa svog viraga originalne auspuhe i stavi zamjenske koje sam uzeo u Ebayu , a jesu glasni , nista nisam stelao, cijelu se godinu vozio,nista nisam primjetio neobicnog, jedino mi je bolje vukao - sad imam opet originale posto je u svabiji ,jer te zamjenske nesmim imat radi zakona i ope masina radi ko singerica... | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 20:14 | |
| Principijelno, ukoliko se postavljaju SAMO otvoreniji zamjenski auspusi ("slip ons"), nije neophodna rekalibracija kod elektronskog ubrizgavanja, odnosno rejetting kod karburacije, mada bi dobar domacin to trebao uraditi, ali nije bas pod moranje posto nije ostvaren bas puno veci protok vazduha u odnosu na dotok goriva (lean/rich odnos). No, ukoliko bi se islo i na zamjenu filtera zraka, odnosno na postavljanje otvorenijeg usisa, onda se apsolutno mora uraditi rekalibracioja/rejetting jer tada dolazi do izrazaja posebno siromasna (gorivom) smjesa, sto prouzrokuje grijanje masine, a takodjer i auspuha, a to grijanje proizvodi.....bla....bla....bla....uglavnom, steta moze biti velika od minimum aupuha koji gube boju i na kraju balade mogu izgoriti, do stete na cilindrima, klipovima, karikama, ventilima itd......Znaci, bilo bi u ovom slucaju potrebno obogatiti smjesu dodavanjem goriva po odredjenim parametrima, rezimima rada masine, obrtajima, a sve se to uskladjuje sa ritmom voznje, da li vozite cruising, da li trebate naglo ubrzavanje, a takodjer da li vam treba jos vise goriva na vecim rezimima vrtnje, npr. na autocestama, dakle odrediti na kojem broju obrtaja i kada se dodatno ubrizgava dodatno gorivo i sl....uh ima toga dosta.
Just sayin'.......................
Zadnja promjena: emirharley; pon 30 stu 2009, 20:18; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Hrki man
Broj postova : 165 Godina imam : 48 Prebivalište : Rijeka/Selce Vozim : Yamaha XV 1100 Virago Na forumu od : 19.06.2008
| | | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 20:21 | |
| | |
| | | Hrki man
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 20:26 | |
| | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 20:35 | |
| | |
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 20:36 | |
| | |
| | | Hrki man
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 21:53 | |
| | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? pon 30 stu 2009, 22:00 | |
| Poslušaj Emira i to je to. Ne traži kruha svrh šenice......pa nije Tomica daleko! | |
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? uto 01 pro 2009, 10:15 | |
| Ako vec ulazes toliko navaca u skupe, veoma skipe V&H mufflere, K&N zamjenski filter koji je takodjer skup, pa nemoj da ti bude zao 300-400 kuna (ovu sam cifru lupio napamet) za konacno oublicavanje odlicnog sistema koji ces imati. Polovan pristup doradi donosi i polovan konacni rezultat. | |
| | | Hrki man
| | | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? čet 03 pro 2009, 09:17 | |
| ok sad dobro pripazi na potrošnju tako da je možeš usporediti nakon ugradnje svega. to me zanima jer sam i ja na tragu svemu tome. već imam V&H auspuhe a za ovo se nećkam jer se bojim da mi ne poraste potrošnja
čekamo | |
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? čet 03 pro 2009, 09:45 | |
| - magna je napisao/la:
- ok sad dobro pripazi na potrošnju tako da je možeš usporediti nakon ugradnje svega. to me zanima jer sam i ja na tragu svemu tome. već imam V&H auspuhe a za ovo se nećkam jer se bojim da mi ne poraste potrošnja
čekamo Da se jednu stvar razumijemo: potrosnja ce PORASTI znacajno, jer ne mozes ocekivati da imas tuniranu masinu - veci ulaz zraka, veci izlaz zraka, dodatno gorivo koje ide uz to da se obogati smjesa, veca snaga - a da ocekujes fabricku potrosnju. To nije realno. Potrosnja se moze kontrolirati raznim parametrima, ali da ce porasti, to sigurno, no doubt about that. Tko zeli fabricku/deklariranu potrosnju, neka poskida sve i potrosnja ce mu se vratiti - na fabricku. | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? čet 03 pro 2009, 09:53 | |
| | |
| | | Hrki man
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? ned 11 tra 2010, 00:06 | |
| Pozdrav svima!
Evo da se i ja konačno javim sa dojmovima i iskustvima nakon što sam konačno sve od navedenoga uspio spojiti u jedno
Ovim putem se zahvaljujem Tomislavu Grigiću na usluzi i odnosu.. naime kod njega sam stavio Dynojet kit.. stvarno nemam riječi što se tiče usluge, profesionalnosti i odnosa.. Svaka čast!
Postavljenjem svega navedenog, motor je razlika dan i noć u odnosu na prije! Življi je, bolje vuče, a što se tiče potrošnje, mislim da je ostala ista ako ne čak i niža.. onako kako ja vozim motor, a to je do 3500 okretaja i brzinom od 100 km/h potrošnja je prije bila oko 5 - 5,5 litara na 100km.. kada sam se vraćao od Grigića do Rijeke autocestom, vozio sam konstantno od 130 - 140 km/h. na 150 km prijeđenih odlučim stati na pumpu da vidim koliko je potrošeno obzirom da sam ga napunio do čepa prije povratka.. u rezervoar je stalo 9 litara.. to bi značilo 6 na 100 ali pri brzini od 130 odnosno 140 km/h..
Sve u svemu, jako sam zadovoljan postignutim.. čak što više, nadmašilo je očekivanja..
Da sve ne bude tako bajno i krasno pobrinula se grana auspuha koja je promijenila boju kod izlaza iz prednjeg cilindra.. ne znam da li to mora biti tako ili ne.. vjerojatno ne.. u čemu je problem i da li se to može kako "ispolirati" ili štogod drugo?
I da ne zaboravim, veliko hvala Magni i stanovitom Herbertu što se tiče V&H! Nadam se da ćemo uskoro negdje zajedno popiti pivu!
Hrki | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: novi auspusi - rejetting potreban? | |
| |
| | | | novi auspusi - rejetting potreban? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|